3 Motive pentru care câinele tău se scurge din gură, simptome și tratament

3 motive pentru care câinele tău golește, simptome și tratament

În acest articol voi vorbi despre motivul pentru care un câine babează abundent din gură. Voi enumera toate cauzele posibile ale acestui simptom. Voi sublinia în ce boli poate saliva abundent un câine. Vă voi spune despre metodele de diagnostic, tratament și prevenire.

Cauze ale salivației abundente

Saliva canină este un fluid vâscos care este produs de trei glande salivare diferite: parotida, sublinguală și submandibulară..

De asemenea, este secretat de glande situate pe părțile laterale ale limbii. Saliva conține enzime precum maltaza și ptialina, care ajută la descompunerea alimentelor.

Salivarea crescută se dezvoltă din diverse motive: fiziologice, psihologice sau patogene.

Cauze fiziologice

Salivarea abundentă este o caracteristică a unor rase de câini: boxeri, buldogi, Sfântul Bernard, Marele Danez.

3 motive pentru care câinele tău devorează, simptome și tratament
Unele rase din activități de reproducere sunt recompensate cu această caracteristică - salivarea

De asemenea, cauzele fiziologice ale salivației includ o activitate fizică crescută, o reacție la alimente sau administrarea de medicamente..

Unii câini salivează când sunt hrăniți cu o pastilă amară sau suspensie.

Motive psihologice

Salivarea crescută poate fi observată în situații stresante. Unii câini se îmbolnăvesc de mare atunci când călătoresc într-o mașină sau în alt transport și încep să saliveze și să spumeze abundent..

Cauze patogene

Salivarea crescută poate fi un simptom al anumitor boli:

 • Stomatita este un proces inflamator care afectează mucoasa orală a unui câine. În același timp, animalul mestecă hrana cu dificultate, saliva curge abundent. Membrana mucoasă este umflată, înroșită, pot fi prezente răni sau răni pe gingii și obraji.
 • Boala parodontală. Boala este tipică pentru animalele mai în vârstă. Un miros urât apare din gura câinelui, în cazuri avansate, dinții încep să cadă.
 • Infecţie. Răpirea se observă în bolile infecțioase precum rabia, leptospiroza, tulburarea, enterita.
 • Epilepsie. Creșterea salivației poate fi un vestitor al unei crize epileptice iminente.
 • Otrăvire. Câinele poate fi otrăvit de orice produse sau substanțe: alimente grase, produse chimice de uz casnic (inclusiv detergenți), metale grele etc. În caz de otrăvire, animalul are salivă sau spumă, vărsături, tulburări ale scaunului..
 • Viermi. Gândirea poate apărea cu o invazie helmintică severă.
3 motive pentru care câinele tău golește, simptome și tratament
Câinii sunt predispuși la boli dentare și gingivale, care sunt adesea însoțite de salivare.

Cum să recunoașteți salivarea excesivă la un câine

Golața este adesea însoțită de alte simptome care pot ajuta la identificarea cauzei afecțiunii. Dacă animalul dvs. are dureri de gingie sau dinți, refuză să mănânce sau mănâncă cu grijă și încet, nu permite atingerea feței sau reacționează dureros și neliniștit la atingere.

În caz de otrăvire, animalul are diaree, vărsături, însoțite de salivație abundentă. Cu boli infecțioase, câinele devine apatic, temperatura corpului său crește.

Diagnostic și tratament

Dacă animalul de companie are brusc salivație, este necesar să se diagnosticheze și să se identifice cauza acestei afecțiuni.

Amintiți-vă dacă animalul dvs. de companie a fost în contact cu substanțe toxice sau alimente noi.

Dacă salivația crescută începe atunci când călătoriți într-o mașină sau alt transport, puteți oferi animalului dvs. de companie unul dintre următoarele medicamente înainte de drum: serenia, barbavil, aeron etc..

Dozajul este calculat în funcție de greutatea animalului de companie.

Dacă suspectați o infecție sau o boală a dinților sau a gingiilor, medicul examinează animalul de companie, evaluează starea membranelor mucoase și observă prezența altor simptome. De asemenea, medicul veterinar prescrie teste: test de sange și urină, dacă este necesar, ultrasunete și raze X, spălări din membranele mucoase.

3 motive pentru care câinele tău devorează, simptome și tratament
Cu o salivație abundentă, trebuie să consultați un specialist

Tratamentul depinde de cauza principală:

 • Stomatita și alte boli ale cavității bucale sunt tratate prin spălarea dinților și aplicarea de unguente și geluri care conțin un antibiotic în zonele inflamate.
 • În caz de otrăvire, animalul de companie primește cărbune activ sau enterosgel. De asemenea, numiți o întâlnire smectas și alte medicamente care opresc vărsăturile și diareea.
 • Bolile infecțioase sunt tratate cu antibiotice, perfuzie intravenoasă de soluții nutritive, imunomodulatori.

Dacă salivația abundentă a fost cauzată de viermi, animalul de companie primește un medicament care distruge paraziții. Cele mai eficiente mijloace: caniquantel, drontal plus, milbemax, prazicide etc..

Prevenirea salivării crescute

Prevenirea salivației abundente este după cum urmează:

 1. Dieta pentru animale de companie compilată competent. Este necesar să se excludă din meniul câinelui alimente care pot provoca otrăvire sau salivare.
 2. Vaccinare. În fiecare an, animalul de companie trebuie vaccinat pentru a-l proteja de bolile virale și infecțioase, incl. rabie.
 3. Tratamentul intern al paraziților. Deparazitarea se efectuează la fiecare 3-4 luni.
 4. Eliminarea contactului câinelui cu substanțe chimice de uz casnic și otrăvuri. Toți detergenții, metalele grele și otrăvurile pentru rozătoare sau insecte ar trebui depozitate într-o zonă în care animalul de companie nu poate ajunge..
Salivarea crescută este un fenomen care poate indica dezvoltarea unei boli grave..
3 motive pentru care câinele tău devorează, simptome și tratament
Măsurile preventive se bazează pe respectarea standardelor sanitare pentru ținerea câinelui

Cu toate acestea, această afecțiune nu este întotdeauna o patologie și este norma pentru unele rase de câini. Dacă animalul se simte deprimat, mănâncă prost, slăbește, ar trebui să consultați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Motive pentru care câinele tău se scurge din gură, simptome și tratament