6 Motive pentru care câinele tău este legănat în mașină

Călătorii avizi și iubitorii de animale călătoresc adesea cu animalele de companie. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să se facă acest lucru fără interferențe. Una dintre dificultăți este că câinele este legănat în mașină. Uneori, acest fenomen este exprimat în așa fel încât câinele să poată „inunda” literalmente mașina cu vărsături. Ce sa fac?

Cauze fiziologice ale bolii de mișcare (kinetoză)

Boala de mișcare în sine este o consecință a „discrepanței” dintre citirile din ochi și aparatul vestibular situat în urechea internă a animalului (și a oamenilor).

Creierul analizează și colectează în mod constant aceste informații. Sursa principală de date este organul vestibular al urechii interne. Datorită mărturiei sale, mușchii câinelui, când merg, ajustează în fiecare secundă poziția corpului, astfel încât animalul să nu cadă când merge, aleargă, stă nemișcat.

Dar! Informațiile din nervul optic joacă un rol important.. De exemplu, dacă un câine stă într-o mașină și se uită la obiecte (case, copaci) care rămân nemișcate în raport cu un vehicul în mișcare, atunci apare o „disonanță” în creier. Organele viziunii arată că animalul se mișcă, în timp ce aparatul vestibular spune contrariul. Din acest motiv, câinele începe să se simtă rău și legănat. În acest caz, calea către victorie este dificilă și spinoasă:

 • Prima opțiune este ca câinele să fie condus zilnic pe distanțe scurte. Apropo, practica dovedește că nu este nevoie să alegeți drumuri perfect plane pentru călătorii (este încă o întrebare dacă va fi posibil să găsiți astfel). Conducerea pe o pistă ușor neuniformă pe distanțe scurte, dacă se face zilnic, vindecă bine câinii de rău de mișcare.
 • A doua opțiune este de a oferi sedativ câinelui înainte de călătorie. Dezavantajul este că unele animale de companie trebuie să primească astfel de medicamente în cantități cu adevărat „letale”, altfel se vor simți rău.
 • În cele mai grave cazuri, câinelui i se administrează somnifere înainte de a fi introdus în mașină (numai conform instrucțiunilor medicului veterinar).

Cauze psihologice ale bolii de mișcare

În general, câinii, datorită biomecanicii mișcărilor lor, sunt destul de rezistenți singuri la bolile de mișcare. Adesea cauza bolii de mișcare este pur psihologică. Acest lucru se întâmplă în următoarele cazuri:

 • De la o vârstă fragedă, câinele este transportat în mașină numai atunci când este necesar să-l arate medicului veterinar. Dacă medicul i-a făcut injecții animalului de companie sau câinele a fost operat în clinică, animalul va asocia rapid un „buchet” de senzații neplăcute și va călători cu mașina. Din această cauză, câinele va experimenta o mulțime de senzații neplăcute în viitor..
 • Această problemă este adesea observată în cazul animalelor mici, excesiv de emoționale. Astfel de câini sunt uneori literalmente „zguduiți” de teama unei mașini umplute cu mirosuri neplăcute pentru nasul unui câine. Simptomele bolii de mișcare și comportamentul ciudat sunt explicate prin aceasta.

În aceste situații, ajutarea animalului de companie este destul de simplă:

 • În prima situație, trebuie să vă obișnuiți câinele cu faptul că călătoria cu mașina nu este întotdeauna un vestitor al durerii și al necazurilor. Este necesar să scoateți câinele la plimbări mai des, doar călăriți cu el prin cartier. Treptat, animalul de companie se va relaxa și nu va mai fi frică de mașină în panică.
 • Dacă animalul în sine este excesiv de nervos, atunci este mai dificil să se descurce cu el. Dar „rețeta” este aceeași - o cunoaștere treptată a mașinii, ar trebui să încercați să transportați câinele mai des pe distanțe scurte. Singurul păcat este că cu greu va fi posibil să o faci singur. În acest moment, trebuie să vorbești cu animalul și să-l mângâi..

Reguli de bază pentru tratarea bolii de mișcare la câini

Pentru a combate boala de mișcare a animalului dvs. de companie, ar trebui să urmați aceste reguli simple:

 • Animalul dvs. nu trebuie hrănit niciodată înainte de a călători.. În orice caz, nu este nevoie să dai mâncare „din burtă”.
 • Chiar dacă animalul de companie a mâncat, trebuie să așteptați cel puțin câteva ore înainte de călătorie. Cu cât conduceți mai devreme, cu atât sunt mai multe șanse ca toată mâncarea pentru câini să ajungă pe tapițeria scaunului auto..
 • Trebuie să încercați să limitați cantitatea de mirosuri înțepătoare și saturate. Dacă câinele din mașină este bolnav, este necesar să îndepărtați parfumurile mașinii, iar proprietarul însuși ar trebui să folosească mai puține parfumuri și deodorante..
 • Din aceleași motive, nu ar trebui să vă antrenați câinele la mașină mergând cu el în jurul orașului în timpul orelor de vârf. Chiar și o persoană se poate simți inconfortabilă la o astfel de sosire, ca să nu mai vorbim de un câine predispus la boli de mișcare..
 • În timpul călătoriei, reportofonul trebuie fie oprit, fie volumul trebuie redus cât mai mult posibil. Cu toate acestea, puteți purta un fel de muzică calmă și calmantă (dar nu suficientă pentru a adormi în timp ce conduceți).
 • Înainte de plecare, vă sfătuim să mergeți cu animalul de companie în aer curat cel puțin o oră.
 • Trebuie să ne amintim că nu orice camionist poate rezista la multe ore și la curse non-stop și chiar la animale - cu atât mai mult. Dacă este nevoie să călătoriți departe și pentru o lungă perioadă de timp, aproximativ la fiecare 40-60 de minute trebuie să vă opriți și să dați animalului dvs. de companie posibilitatea de a-și întinde labele.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Motive pentru care câinele tău este legănat în mașină