Terrier australian: caracteristici ale rasei

Rasa de câine australian TerrierTerrierul australian aparține categoriei raselor decorative de câini. Această rasă își datorează originea terrierilor cu păr sârmă, care au fost aduși din Marea Britanie în Australia în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Inițial, majoritatea soiurilor terrier au fost crescute într-un scop practic și au fost destinate combaterii rozătoarelor - șoareci, șobolani etc..

Această rasă este una dintre cele mai vechi. În paralel cu ea, s-a dezvoltat o altă rasă similară - Australian Silky Terrier. Cu toate acestea, spre deosebire de Australian Terrier, câinii mătăsoși au fost crescuți ca tovarăși și animale de companie..

Exteriorul rasei

Greutatea medie a Terrierului australian este de 6,5 kg, iar înălțimea la greabăn ajunge la 25 cm. Trăsăturile distinctive externe ale rasei sunt următoarele:

 1. Blana este de lungime medie și nu necesită tăiere. Pe mare și pe picioare, este mai scurt, iar pe gât formează o coamă luxuriantă.
 2. Culoarea hainei de pe corp poate fi gri închis sau albastru, iar pe față, urechi și partea inferioară a corpului, culoarea este roșu aprins. Blana acestui câine este aspră și dreaptă, lungimea pe corp este de până la 6 cm. Este permisă și o culoare de nisip și roșu fără urme albe sau întunecate pe corp..
 3. Coada la câinii din această rasă este recoltată în mod tradițional..
 4. Nasul ar trebui să fie negru fără greș.
 5. Descrierea rasei de câini Australian TerrierCapul are o formă alungită și este acoperit cu păr dur, nu prea gros. Fălcile Terrier sunt lungi și puternice, cu dinți mari..
 6. Urechile Terrierului australian sunt mici, acoperite cu păr scurt, erecte.
 7. Ochii au un iris închis la culoare și o formă rotundă. Nu sunt convexe și sunt amplu distanțate pe față..
 8. Cutia toracică este destul de largă, coastele sunt curbate.
 9. Membrele se disting prin oase și mușchi puternici.

Una dintre trăsăturile externe caracteristice ale Terrierului australian este un fel de creastă de pe cap, care este concepută pentru a proteja ochii animalului în timp ce vânează în vizuini subterane pentru rozătoare. Paltonul din acest loc este mai matasos si mai moale, mai deschis la culoare, dar în niciun caz alb. Expresia botului câinelui este, de asemenea, o trăsătură caracteristică. Fotografiile Australian Terrier vă vor ajuta să cunoașteți caracteristicile rasei mai aproape.

Personajul Terrierului australian

Prin natura lor, reprezentanții acestei rase se compară favorabil cu alte soiuri de terieri. Ei pot înțelege-te bine cu animalele de sex opus și nu căutați să provocați fiecare câine pe care îl întâlnesc. Și, deși majoritatea animalelor din această rasă sunt dominante, cu o abordare corectă a educației, o vor face foarte politicos. Cu toate acestea, această rasă nu este considerată cea mai locuibilă, deci este mai bine să o păstrați singură sau în cuplu.

Îngrijirea terrierului australianTerrierii australieni s-ar putea să nu caute conflicte cu alți câini, dar provocarea aruncată asupra lor va fi acceptată. Acest lucru se poate transforma într-o problemă gravă, deoarece reprezintă o pradă ușoară pentru rasele mai mari de câini și o amenințare serioasă pentru rasele mai mici. Majoritatea acestei rase se înțelege foarte prost cu membrii aceluiași gen, ceea ce poate duce la lupte atunci când doi bărbați necastrați sunt ținuți în aceeași casă.

Întrucât acești câini au fost inițial divorțați pentru a ucide rozătoarele, îndeplinesc perfect sarcinile care le-au fost atribuite. În Australia, această rasă este renumită pentru faptul că poate ucide nu numai rozătoarele, ci chiar șerpii. Instinctul de vânătoare al terrierului este foarte dezvoltat și va urmări și distruge sistematic orice animal mic pe care îl întâlnește. Victima Terrierului australian poate citi un hamster, pisică, pasăre, veveriță domestică - oricare dintre aceste animale va fi prins și adus în dar proprietarului. Dacă vă duceți câinele la plimbare fără lesă, acesta va vâna orice animal mai mic..

Dacă un câine a fost crescut și dresat corect încă din copilărie, există șansa ca acesta să se înțeleagă în aceeași casă cu pisica. Cu toate acestea, există întotdeauna un risc pentru siguranța felinelor..

Caracteristici ale îngrijirii Terrierului australianTerrier australian se distinge prin activitate și energie, nu este potrivit pentru acei oameni care preferă un stil de viață sedentar. Reprezentant al acestei rase are nevoie de o pregătire mentală și fizică constantă. Câinelui îi place foarte mult să se joace în natură, să meargă și, în general, la orice activitate fizică.

Cel mai bine este să păstrați un astfel de câine în curtea propriei case, dar dimensiunile sale mici vă permit să îl păstrați într-un apartament de oraș. Dacă animalul de companie nu are un nivel suficient de activitate, începe să se plictisească și să languidească, comportamentul său începe să se schimbe rapid în rău..

Cum să alegi un cățeluș

Este permis să achiziționați un cățeluș Terrier australian și să-l transportați într-un loc nou, nu mai vechi de 2 luni. Până în acest moment, el poate fi înțărcat de la mama sa și se poate lipsi de laptele matern și de îngrijirea acestuia. Până la această vârstă, un crescător conștiincios oferă cățelușului toate vaccinările necesare, informații despre care trebuie înregistrate în pașaportul veterinar al animalului.

Cățelușul este revaccinat la vârsta de trei luni. După revaccinare, cel mai bine este să îndepărtați copilul de mama. La vârsta de trei luni, el este deja capabil să se hrănească independent. La această vârstă, este deja posibil să se determine toate defectele rasei sale..

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici ale bebelușului:

 1. Starea dinților - prezența unui set și mușcătura corectă.
 2. Mărimea animalului și gradul de grăsime al acestuia.
 3. Stare de burtă. Dacă bebelușul are burta umflată, acesta poate fi un semn al problemelor cu tractul gastro-intestinal sau cu helmintiaza.
 4. Calitatea lânii.

Puii terrier australieniPentru a obține o înțelegere mai detaliată a cățelușului, trebuie să-i cunoști părinții. Trebuie reamintit faptul că în țara noastră există foarte puține canise profesionale, prin urmare, poate fi necesar să faceți o călătorie lungă pentru cățeluș. Într-o grădiniță bună, cu siguranță vi se vor arăta părinții animalului de companie și alți copii din acest cuplu. Costul unui astfel de cățeluș va fi foarte mare datorită rarității acestei rase pentru țara noastră..

Îngrijirea și întreținerea animalelor de companie

După cum sa menționat mai sus, Australian Terrier poate fi păstrat atât într-o casă privată, cât și într-un apartament de oraș..

 1. Cățeluș într-un apartament poate fi golit într-o tavă sau pe o cârpă.
 2. O condiție prealabilă este tăiere regulată de două ori pe an. Unii experți recomandă tăierea o dată pe trimestru..
 3. Reprezentanții acestei rase categoric scăldatul frecvent este contraindicat. Șamponarea prea mică a cățelușului dvs. poate face ca haina cățelușului să devină prea moale. Pentru scăldat se folosește doar cel mai blând șampon pentru câini.
 4. Pentru a menține câinele lung, gros și grosier, are nevoie pieptănând și tundând de mai multe ori pe săptămână. Dacă este necesar, câinele poate fi tăiat în jurul ochilor și urechilor. Cu o îngrijire adecvată, casa va avea mult mai puțină lână.
 5. Câine va necesita plimbări regulate și lungi, antrenament activ și jogging în aer curat.
 6. Dacă câinele este ținut în curtea unei case de țară, trebuie să se asigure că zona este bine împrejmuită.

Mâncare australiană Terrier

Dieta acestui câine trebuie să fie bine echilibrată. Puteți să vă hrăniți animalul de companie cu produse naturale sau să îl transferați în hrană specializată gata preparată. Este mai bine să alegeți alimente destinate animalelor mici active. Ar trebui să se acorde preferință furajelor premium, acestea nu conțin organe, coloranți și aditivi din soia. Nu trebuie să vă hrăniți animalul de companie cu alimente uscate ieftine - acestea sunt rareori de o calitate adecvată.

Costul furajelor nu este întotdeauna corelat cu calitatea acestuia. Prin urmare, înainte de a începe să vă hrăniți cățelușul cu acest aliment sau altul, este mai bine să consultați crescătorii sau medicii veterinari..

Dacă decideți să vă hrăniți câinele cu produse naturale, ar trebui să vă amintiți și despre prospețimea și calitatea lor. Alimentele trebuie să fie echilibrate și să conțină o gamă completă de substanțe esențiale.

Următoarele alimente vor fi utile pentru Terrierul australian:

 1. Carne cu conținut scăzut de grăsimi - curcan, miel, iepure.
 2. Brânză de vaci și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
 3. Ouă.
 4. Alimente vegetale - ierburi, fructe și legume.

Nu este recomandat să vă hrăniți câinele cu următoarele alimente:

 1. Vase grase și afumate.
 2. Alimente sărate și murate.
 3. Conserve gata.
 4. Semifabricate prefabricate.
 5. Cârnați, cârnați etc..
 6. Oase tubulare de păsări și animale mici.
 7. Cartofi.
 8. Leguminoase.
 9. Ciocolată, dulciuri, citrice.

Dieta câinelui trebuie să conțină o cantitate minimă de sare și să nu conțină condimente și condimente..

Terrier australian: descrierea raseiCâinii din rasa Australian Terrier sunt îngrijitori în îngrijireaTerrierul australian este ușor de îngrijitFotografie de terrier australianCaracteristici ale alegerii unui catel terrier australian

Bolile terrierilor australieni

Reprezentanții acestei rase se disting prin sănătate excelentă și rareori se îmbolnăvesc. Nu au aproape nici o anomalie genetică și boli..

Există o anumită predispoziție la displazie a articulațiilor mari ale membrelor. Această boală este clasificată de experți drept ereditară. Prin urmare, înainte de a achiziționa un cățeluș, se recomandă studierea cu atenție a genealogiei acestuia. Dacă un câine are tendința spre patologii articulare, trebuie să limiteze activitatea fizică în timpul creșterii și dezvoltării. Nu este recomandat ca astfel de pui să coboare singuri scările, să alerge pe distanțe lungi și să sară..

Pe lângă displazia șoldului, un câine din această rasă poate fi predispus la epilepsie, diabet, piele și boli endocrine..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier australian: caracteristici ale rasei