Câinele austriac (brandlebrakk, câinele austriac cu părul neted)

Austrian Hound (Brandlebrakk, Austrian Smooth Hound) este un câine puternic, rezistent, flexibil și sărit, cu o dispoziție prietenoasă și un instinct excelent. Se folosește pentru alergarea iepurilor și a altor vânate, precum și pentru depistarea animalelor rănite pe urmele de sânge.

patru câini austrieci

Denumirea de Brandlbracke provine din cuvintele: „Brand” - foc incontrolabil (se referă la marcaje maronii gălbui) și „Bracke” - un tip de câini de vânătoare. În Austria, rasa este cunoscută sub numele de Vieräugl (diminutiv pentru „Vierauge”), care înseamnă patru ochi (se referă la marcajele obligatorii de deasupra ochilor).

Regiunile muntoase din Austria sunt considerate locul de naștere al rasei. Acolo au fost populare marșurile negre și cafenii, pe baza cărora a fost crescut câinele austriac modern. Cea mai apropiată rudă este polițiștii slovaci. În registrul austriac, reprezentanții rasei au fost înregistrați din 1884 sub numele Brandlbracke. Rasa a fost recunoscută de Federația Cinologică Internațională în 1995.

Programare

Câinele austriac este destinat în principal vânării iepurelui. Are un simț al mirosului foarte bun. Călărește cu sau fără voce. Foarte rezistent, vâscos și pasionat. Potrivit pentru munca în zone montane și pe câmpii, înainte și după împușcare, pe urmele de sânge. Potrivit și pentru vânătoarea de mistreți, căprioare și elani.

Câinele austriac poate lucra în pachet sau singur. Luând urmele unui iepure sau al unui alt animal, îl urmărește cu pasiune, îl ridică și îl urmărește pe vânător. După împușcare, el găsește și livrează răniții. Deține un animal mare, indicând locația cu o voce.

Câinele austriac expus

Aspect

Câinele austriac este un câine de talie medie, cu un corp subțire și o haină scurtă, neagră și cafenie. Greutatea nu este stabilită de standard, de obicei variază între 16-27 kg. Înălțimea la greabăn:

  • Bărbați - 50-60 cm .;
  • Cățelele - 48-54 cm.

Capul este proporțional cu dimensiunea corpului. Craniul este lat. Botul este drept, puternic, nu foarte ascuțit. Lobul este negru. Buzele sunt bine dezvoltate, se potrivesc bine, bine pigmentate. Fălcile sunt puternice. Set complet de dinți. Mușcătură de foarfecă. Ochii sunt maro închis. Urechile sunt înalte, căzute, plate, de lungime medie, nu foarte late.

Datorită fizicului său, câinele austriac este foarte agil și sărit..

Gâtul este puternic, de lungime medie. Corpul este robust și foarte flexibil. Greierul este bine definit. Spatele este lung. Lomul este ușor arcuit. Crupul este ușor înclinat. Pieptul este profund și lat. Coada este așezată chiar sub nivelul spatelui. Într-o stare calmă, este coborâtă, lungă, conică până la vârf. Pe partea inferioară a cozii, haina este mai grosieră. Membrele sunt foarte bine dezvoltate, cu oase moderate și articulații puternice, drepte și puternice. Picioarele posterioare bine angulate. Labe arcuite, rotunde, puternice. Degetele de la picioare sunt bine legate. Tampoanele sunt mari și elastice. Ghearele sunt negre, puternice. Mersul este flexibil și ușor.

Stratul este strâns, scurt, gros, puternic, dens, cu un luciu lucios. Lungimea părului este de aproximativ 2 cm. Culoarea este neagră, cu semne de bronz mici, bine definite (de la roșu la roșu închis). Bronzul trebuie să fie prezent deasupra ochilor.

Caracter și comportament

Câinele austriac este un câine calm, bine echilibrat, prietenos. Strâns atașat de membrii familiei, foarte orientat către proprietar și care are nevoie de atenție. Se înțelege bine cu copiii. Nu este agresivă din fire. Se înțelege cu alte animale de companie. Pot apărea conflicte între câinii de același sex. Când se apropie de teritoriul unor persoane sau animale necunoscute, brandlebrakk latră, dar nu se potrivește cu rolul unui paznic, având în vedere prietenia sa.

Câinele austriac are o puternică dispoziție de câine de vânătoare. Are un instinct de persecuție pronunțat și este obișnuită cu independența. În viața de zi cu zi și la locul de muncă, ea poate fi oarecum independentă și încăpățânată, dar cu o pregătire competentă, ascultătoare și complet controlabilă.

Vânător austriac în zăpadă

Caracteristicile conținutului

Câinele austriac este potrivit pentru a locui într-un apartament de oraș, dar păstrarea într-o casă la țară ar fi cea mai bună opțiune. Câinele nu este adaptat la viața de pe stradă în înghețuri. Câinele austriac este un câine de lucru care are nevoie de plimbări lungi zilnice.

Îngrijire

Câinele austriac nu necesită îngrijiri complicate. Pentru a menține un aspect îngrijit, câinele trebuie să fie periat doar săptămânal cu o pensulă sau cu mănușă cu păr scurt. De asemenea, trebuie să curățați în mod regulat auriculele, să vă spălați dinții și să vă tăiați unghiile pe măsură ce creșteți.

Austrian Hound - Brandlebrak

Sănătate și longevitate

Majoritatea câinilor austrieci sunt câini puternici, rezistenți și sănătoși, nu sunt predispuși la boli. Bolile sunt de obicei cauzate de condiții de viață precare, hrănire. Speranța de viață 12-14 ani.

Alegerea unui cățeluș de rasă Austrian Hound

În afara Austriei, Brandlebrakk este nepopular. Există mai multe creșe mari în Germania și în alte țări europene. În Rusia, există reprezentanți unici ai rasei. Găsirea unui cățeluș este cel mai bine să începeți cu cuburile de rasă națională austriacă..

Preț

Prețul mediu al unui cățeluș Austrian Hound de la părinți buni care lucrează este de 1500 de euro.

Fotografii și videoclipuri

Video despre rasa de câine Austrian Hound


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câinele austriac (brandlebrakk, câinele austriac cu părul neted)