10 Povești emoționante despre câini fideli

Un câine, după cum știe toată lumea, este cel mai bun prieten al omului. Unii oameni, desigur, preferă pisicile, dar dacă vrei ca animalul tău de companie să fie mereu loial și să fie lângă tine în durere și bucurie, ar trebui să-ți iei un câine. Nu există creatură mai fidelă în lume decât câinii. Sentimentele lor sunt atât de puternice încât persistă chiar și după moartea iubitului lor stăpân. În acest articol, veți găsi 10 povești despre cei mai loiali câini, după ce ați citit, cu siguranță veți dori să vă îmbrățișați strâns prietenul cu patru picioare..

Cei mai loiali câini din lume: Shep

Această poveste a avut loc în anii 1930 în Montana (SUA). Un fermier local a fost internat la spitalul din Fort Benton chiar de pe pășune. Numele fermierului a fost uitat de mult, dar toată lumea își amintește numele câinelui său fidel - Shep. Shep stătea la ușa spitalului și aștepta să iasă stăpânul său. Din păcate nu a ieșit niciodată.

Câinele și-a urmat stăpânul când trupul fermierului a fost dus la cea mai apropiată stație pentru a fi trimis înapoi la locul natal. Mai târziu, lucrătorii stației și-au amintit cum câinele se plângea jalnic când sicriul a fost încărcat pe o trăsură și luat pentru totdeauna de la animalul loial..

Au trecut cinci ani. Și Shep încă îl aștepta pe stăpânul său. A reînviat doar odată cu apropierea trenului (o medie de patru trenuri de călători au ajuns la gară pe zi). Câinele a studiat cu atenție toți pasagerii care au părăsit mașinile, dar, din nou, nevăzând o față familiară, și-a pierdut interesul pentru ceea ce se întâmpla. Animalul credincios a devenit o celebritate locală. În timp, Shep a îmbătrânit foarte mult și practic și-a pierdut auzul. Una dintre cele mai frumoase zile, câinele nu a auzit trenul care se apropia și a murit sub roți.

În 1995, la gara Fort Benton a fost ridicată o statuie de bronz a unui câine fidel. Bronz Shep se uită la șine și așteaptă ca maestrul său să se întoarcă în cele din urmă.

Căpitan

Când Miguel Guzman a murit în 2006, iubitul său câine Căpitan a dispărut undeva. O săptămână întreagă, Căpitanul a dispărut undeva, după care s-a prezentat la mormântul stăpânului. Cei dragi ai decedatului nu au putut înțelege cum a reușit câinele să găsească locul de înmormântare.

cei mai loiali câini sus

Uneori câinele intra în vizită la familie, dar seara se întorcea mereu la mormântul proprietarului

Familia Guzman venea la cimitir în fiecare duminică. Și de fiecare dată când un câine îi întâlnea la mormânt. Rudele aduceau mâncare animalului și, din când în când, încercau să o ducă acasă, dar animalul scăpa și ajungea din nou în cimitir.

Uneori câinele intra în vizită la familie, dar seara se întorcea mereu la mormântul proprietarului. Muncitorii din cimitir au spus că în timpul zilei căpitanul ar putea merge undeva, dar exact la șase seara trebuie să se întoarcă. În 2016, un câine loial a murit la mormântul proprietarului său..

Gellert

Legenda spune că conducătorul secolului al XIII-lea al regatului Gwynedd, Llywelyn cel Mare, l-a avut pe iubitul său câine Gellert. Într-o zi, când era pe punctul de a pleca la vânătoare, Llywelyn a sunat din corn, chemând câinii. Toată lumea a venit în afară de Gellert.

Llywelyn a plecat la vânătoare fără să aștepte câinele. La întoarcere, Gellert, dând din coadă vesel, și-a salutat stăpânul, dar ceva nu era în regulă cu el ... Câinele era acoperit de sânge. Llywelyn s-a gândit imediat la fiul său mic și s-a repezit în camerele sale..

Ceva de neimaginat se întâmpla în castel. Leagănul era dat peste cap și gol, iar podeaua era acoperită de sânge. Presupunând cel mai rău, regele și-a scos sabia și l-a spart pe Gellert până la moarte..

cei mai loiali câini din lume

În mod ciudat, francezii au o legendă foarte asemănătoare.

Și dintr-o dată a auzit un copil care plângea. Copilul stătea întins pe podea și lângă el se afla un uriaș lup mort. S-a dovedit că Gellert a salvat copilul de o moarte teribilă de colții de lup prin uciderea unui animal periculos care l-a atacat. Prințul și-a îngropat iubitul câine cu toate onorurile.

În mod ciudat, francezii au o legendă foarte asemănătoare. În versiunea lor, câinele se numea Ginfort și ea a salvat copilul nu de la un lup, ci de la un șarpe. Iar Ginfort, spre deosebire de Gellert, a primit mai mult decât o înmormântare magnifică. Timp de câteva secole, câinele credincios a fost considerat un sfânt local, în ciuda opoziției bisericii oficiale.

Wagha

În secolul al XVII-lea, marele războinic Chhatrapati Shivaji Maharaj, sau pur și simplu Shivaji, a trăit în India. El s-a declarat apărătorul oprimatului și a luat calea luptei împotriva invadatorilor. Shivaji este cunoscut până în prezent ca fiind fondatorul Imperiului Maratha și eroul național al Indiei. Dar, așa cum spun legendele, războinicul nu a comis fapte mari singur..

cei mai loiali câini

Până în 2012, monumentul Waghe a fost foarte popular printre majoritatea comunității

Câinele său Vagha a fost alături de Shivaji mulți ani. Când a murit domnitorul Maratha, conform tradiției locale, a fost ars pe rug. Dar Wagha nu a putut supraviețui despărțindu-se de stăpânul ei și a sărit după trupul său în flăcări. Ulterior, multe monumente au fost ridicate în cinstea lui Shivaji. Și unul dintre memoriale este dedicat câinelui fidel al eroului național al țării.

Până în 2012, monumentul Waghe a fost foarte popular printre majoritatea comunității. Cu toate acestea, a avut și adversari. Aceștia au susținut că povestea câinelui a fost doar o legendă și că monumentul animalului a insultat memoria eroului național. Una dintre cele mai frumoase zile, un grup de oponenți ai monumentului a zdrobit piedestalul și a aruncat de pe piedestal figura de bronz a animalului. 73 de persoane au fost arestate în cazul vandalismului, dar monumentul nu a fost restaurat până în prezent.

Fido

Mulți câini rămân loiali proprietarilor decedați. Din păcate, acest lucru este dezvăluit numai după moartea acestuia din urmă. Și mai regretabil, câinii fideli primesc de obicei recunoaștere după moarte. Câinele italian Fido, al cărui nume se traduce prin „Credincios”, a fost una dintre puținele excepții de la această regulă. În cinstea câinelui, în timpul vieții sale a fost ridicată o statuie de bronz.

Fido a fost un câine vagabond până în 1941, când a fost ridicat de pe stradă de Carlo Soriani. Carlo a găsit cățelușul într-un șanț de la marginea drumului, din care bebelușul nu putea ieși singur. Fido a trăit complet numele său. În fiecare dimineață, câinele fidel îl însoțea pe Carlo până la stația de autobuz, de unde Soriani se ducea la fabrica sa. Seara, câinele a venit din nou la stația de autobuz și a așteptat acolo până când proprietarul ajunge de la serviciu.

cei mai loiali câini

Orașul i-a acordat lui Fido o medalie de aur pentru loialitate

Totul sa încheiat în decembrie 1943, când Carlo Soriani a fost ucis de o bombă aliată care a căzut asupra fabricii sale. În acea seară, câinele credincios îl aștepta și pe stăpân, dar tot nu apărea ... Fido locuia cu văduva Soriani, dar în fiecare seară venea la stația de autobuz și aștepta o persoană care nu avea să se mai întoarcă niciodată. Acest lucru a continuat timp de 14 ani, până la moartea câinelui în sine.

Pentru loialitate, orașul i-a acordat lui Fido o medalie de aur, a scutit-o pe amanta de la plata impozitelor și a ridicat chiar la această oprire o statuie de bronz a unui câine fidel..

Bolonka Mary Stuart, regina scoțiană și a Franței

Mary Stuart, regina scoțienilor, a avut o viață aventuroasă. A devenit regina scoțienilor în copilărie. Câțiva ani mai târziu, a reușit să fie o mică regină a Franței, a pierdut coroana franceză, aproape și-a pierdut viața și a fost nevoită să se întoarcă în Scoția. Mai târziu, a trebuit să fugă în Anglia, unde, după numeroase intrigi și conspirații, Maria a fost decapitată din ordinul reginei, care a văzut în vărul ei o amenințare la tronul englez..

Viața lui Mary Stuart s-a remarcat prin volubilitate și volubilitate, dar a existat și ceva neschimbat în ea - o turmă de câini de poală, prezentată de supușii francezi în 1559. În ultimii ani de viață, în timp ce era închisă la castelul Sheffield, Maria a vorbit cu câinii ei pentru a nu înnebuni de singurătate.

cei mai loiali câini

Se spune că, atunci când capul Mariei s-a rostogolit de pe bloc, un subțire câine a ieșit de sub rochia călăului.

Și acum procesul Mariei Stuart s-a încheiat și Elisabeta I a semnat mandatul de moarte al surorii sale, acuzând-o de conspirație pentru a pune mâna pe tron. Femeia condamnată a fost condusă la schela, dar la început nimeni nu a observat că femeia condamnată la moarte nu era singură. Sub îmbrăcămintea luxuriantă a reginei ghinioniste se ascundea un mic lapid, unul dintre favoritele lui Mary Stuart.

Când capul Mariei s-a rostogolit de pe bloc, un subțire câine a ieșit de sub rochia călăului. Acoperit cu sânge proaspăt, animalul s-a întins pe corpul amantei sale moarte. Ei spun că a fost nevoie de multă muncă pentru a trage câinele departe. Bietul animal a murit mai târziu de foame.

Rusvarp

Odată ce Graham Nuttell nu s-a întors din plimbarea sa zilnică în munții Țării Galilor și rudele și prietenii săi au dat alarma. Anul nou 1990 a început, vremea era dezgustătoare. O săptămână întreagă în munți au fost percheziționate, dar nicăieri nu a existat nici o urmă a lui Nuttell și a câinelui său Rusvarp.

cei mai loiali câini

Timp de unsprezece săptămâni, în furtuni de zăpadă și averse, un câine loial și-a păzit stăpânul mort

În timp, căutarea s-a oprit. Aproape trei luni mai târziu, un călător a dat peste corpul lui Nuttell accidental. Mortul zăcea pe malul unui pârâu de munte și lângă el călătorul a văzut un câine slăbit și slăbit. Timp de unsprezece săptămâni, în furtuni de zăpadă și averse, câinele credincios și-a păzit stăpânul mort. Rusvarp era atât de slab încât a trebuit să fie coborât din munți pe mâini, încât animalul nu mai era capabil să se miște independent. Câinele a trăit pentru a vedea înmormântarea lui Nuttell, dar a murit aproape imediat după înmormântare.

La 19 ani după evenimentele descrise mai sus, o figură de bronz a lui Rusvarp a fost ridicată în gară, în restructurarea căreia Graham Nuttell a luat cea mai activă parte. Anterior, proprietarul și câinele său au salvat stația de la închidere. Când localnicii au întocmit o petiție pentru a păstra stația, Graham a semnat pe hârtie și, lângă sute de semnături umane, câinele său fidel Rusvarp a pus o amprentă labe.

Kostya

Această poveste a avut loc în orașul rus Togliatti. Oamenii au văzut în mod constant un câine așezat pe marginea unui drum aglomerat toată ziua și păreau să aștepte pe cineva. Locuitorii locali au încercat în repetate rânduri să găsească o nouă casă pentru câine, dar câinele s-a întors în continuare la locul de unde a fost luat. Mai târziu s-a dovedit că trecutul animalului ascunde o poveste foarte tragică..

cei mai loiali câini din lume

Kostya a stat pe marginea drumului până la moarte și și-a așteptat stăpânii

S-a dovedit că câinele stătea la locul unui accident teribil care a luat viața a două persoane. Fata a murit imediat, în timpul unui accident, iar tatăl ei a murit din cauza rănilor sale puțin mai târziu, deja la spital. Doar câinele lor a supraviețuit. De atunci și până la moartea sa, a stat pe marginea drumului și și-a așteptat proprietarii, care nu s-ar mai întoarce niciodată. Pentru loialitate, locuitorii din Togliatti au numit câinele „Credincios” sau pur și simplu „Oase” („Constantin” este tradus din greacă prin „Constant” și „Credincios”).

Kostya și-a desfășurat ceasul timp de șapte ani întregi. Localnicii s-au întristat mult când câinele a murit. Puțin mai târziu, orașul a ridicat un monument pentru Kostya și l-a numit „Loialitate”. De atunci, monumentul animalului devotat a devenit un loc de pelerinaj pentru proaspăt căsătoriți. Mirii și mirele Togliatti ating vârful nasului unui câine de bronz - se crede că, după efectuarea acestui ritual simplu, legătura de căsătorie va fi la fel de puternică pe cât Kostya a fost loial familiei sale.

Hachiko

Profesorul Hidesaburo Ueno de la Universitatea din Tokyo a predat la Departamentul de Agricultură și a visat la un câine din rasa Akita. Într-o zi visul său s-a împlinit: în 1924 Ueno a adoptat un câine și l-a numit Hachiko. De atunci, bărbatul și credinciosul său prieten cu patru picioare au devenit inseparabile.

În fiecare zi, Hachiko și-a însoțit prietena până la gară. Și în fiecare seară venea la gară să se întâlnească cu profesorul. A trecut doar un an de la prima lor întâlnire și, una dintre cele mai frumoase zile, Hidesaburo a murit chiar la prelegere. Și Hachiko încă aștepta la gară ...

cei mai loiali câini

Acest câine a devenit celebru datorită filmului „Hachiko: cel mai fidel prieten”

Curând oamenii au început să recunoască câinele loial. I-au adus mâncare și delicatese ca recompensă pentru loialitatea ei. Povestea lui Hachiko a tunat în Țara Soarelui Răsare și apoi în întreaga lume. În 1934, a fost ridicat un monument în formă de statuie în cinstea câinelui credincios..

Când animalul a murit în 1935, dolul național a fost declarat în cinstea lui Hachiko. În fotografiile îngălbenite ale acelor vremuri, puteți vedea câți oameni au venit să-și ia rămas bun de la uimitorul câine. O sperietoare a lui Hachiko expusă într-una din sălile Muzeului de Istorie Naturală din Tokyo.

Greyfriars Bobby

Există întotdeauna mulți turiști într-unul din colțurile Edinburghului. Localnicii și vizitatorii se adună deopotrivă la mica statuie de bronz a unui câine. Oamenii se uită la monument și fac fotografii pe fundalul acestuia. Peste drum de monument se află Cimitirul Greyfriars, renumit pentru câinele care a intrat în istorie drept „Greyfriars Bobby”.

Povestea povestește despre polițistul din Edinburgh, John Gray și Skye Terrier-ul său Bobby, care și-a ajutat maestrul să patruleze străzile capitalei scoțiene în timpul rundelor nocturne. Când Gray a murit, a fost înmormântat în cimitirul Greyfriars. Dar Bobby nu a putut niciodată să se despartă de stăpânul său..

cei mai loiali câini

Bobby era constant în cimitir, lângă mormântul proprietarului decedat.

Paznicul cimitirului a încercat în repetate rânduri să alunge câinele, dar de fiecare dată câinele se întorcea la mormântul proprietarului său. Localnicii au apreciat loialitatea animalului și chiar au plătit o licență, astfel încât câinele să poată veghea oficial la mormântul prietenului său decedat. După 14 ani, Bobby a murit și i s-a ridicat un monument cu o inscripție pe care scrie: „Greyfriars Bobby: a murit la 14 ianuarie 1872, la vârsta de 16 ani. Fie ca dăruirea și loialitatea sa să fie o lecție pentru noi toți "..

Există oameni care pun la îndoială fiabilitatea acestei povești. Unul dintre ei a susținut că paznicii l-au adus în mod deliberat pe câine în cimitir cu delicatese, pentru a atrage mai mulți vizitatori în puburile din jur..

Un alt „cercetător” a sugerat că adevăratul Bobby a murit de fapt mai devreme, dar a fost înlocuit de un doppelganger pentru a continua să facă afaceri în legenda. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor aleg să creadă în povestea unui câine loial și loial..

Există mult mai multe legende și povești despre câinii fideli. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece câinii sunt de fapt creaturi foarte loiale. Ai propria ta poveste preferată despre loialitatea câinilor??

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Povești emoționante despre câini fideli