Bulldog englez (foto): un englez cu caracter aristocratic

Numele rasei

Clasificare

Origine: Marea Britanie

Clasă: conform clasificării FCI - grupa a 2-a (molos). Secțiunea 2.1 (arcuită). Standard 149 (Bulldogi englezi)

Folosind: inițial - pentru a păzi proprietarul, acum este exclusiv un câine de companie

Culoare: culori strălucitoare fără impurități: dacă sunt roșii, atunci pe toată lungimea stratului și așa mai departe. Atât câinii monocromatici, cât și câinii patați au voie să arate. În primul caz, culorile sunt pure, în al doilea, partea botului este negru (mască). Culori: alb, roșu, roșu și nuanțe, pătrat. Cu sau fără pete. Negrul și maro sunt respinse de organizatorii expozițiilor

dimensiuni: înălțime la greabăn: masculi și femele de la 31 la 40 cm - greutate: masculi - până la 25 kg, femele - până la 23 kg

Speranța de viață: aproximativ 12 ani

Cum este îmbrăcat un dandy londonez și un prieten fidel cu patru picioare care se plimbă în apropiere cu un mers maiestuos.

Acesta este Bulldogul englez, o fotografie a rasei îmi aduce imediat în minte o imagine a lui Sherlock Holmes cu prietenul său Watson și un câine, nu-i așa?.

Bulldogul englez este un câine calm, încrezător în irezistibilitatea sa, aparține celor mici rase.

Bulldogul englez este un câine cu un caracter calm și flegmatic, iar numeroase pliuri pe bot dau impresia de atenție

Bulldogul englez este un câine cu un caracter calm și flegmatic, iar numeroase pliuri pe bot dau impresia de atenție

Istoria rasei

Numele rasei "Bulldog" provine din cuvântul englezesc "bull", care înseamnă taur.

Într-adevăr, din secolul al XIII-lea până în al XIX-lea, câinii din această rasă au fost folosiți în momeala taurului..

Dacă bulldogul și-a stabilit deja un obiectiv, va mătura tot ce-i stă în cale, inclusiv taurii, pentru a-l atinge. Dar, în 1835, s-a decis încetarea legăturii cu momeli de tauri..

Iar buldogii s-ar putea pierde dacă nu s-ar îndrăgosti de aristocrații englezi.

În timp, caracterul câinilor s-a schimbat, a devenit mai moale, mai calm și mai binevoitor. Nu există dușman, adică un taur, deci nu este cine să fie supărat. Din toreri s-au transformat în tovarăși, paznici.

Nu imediat, bineînțeles, au devenit bunătăți. Pentru a rămâne în casele aristocrației engleze, câinele Bulldog englez a trebuit să fie reeducat.

Câini agresivi care nu cedează Instruire, trimise în Lumea Nouă pentru a păzi plantațiile, câinii cu un caracter flexibil au fost lăsați acasă.

Bulldogul englez ar prefera să se întindă pe canapea într-un loc cald decât să meargă sau să alerge zi și zi pe stradă

Bulldogul englez ar prefera să se întindă pe canapea într-un loc cald decât să se plimbe sau să alerge zi și zi pe stradă

Psihologie

Răutatea buldogilor a fost eliminată, dar a apărut un efect secundar: încăpățânarea și neînfricarea au dispărut odată cu agresivitatea..

Cu toate acestea, încrederea în sine în forța și irezistibilitatea lor a rămas. Astăzi, buldogul ar prefera să se întindă pe canapea într-un loc cald decât să meargă sau să alerge zi și zi pe stradă..

 • Bulldogul englez este un câine cu un caracter calm și flegmatic, iar numeroasele pliuri de pe bot dau impresia de atenție. Este atât de atașată de proprietar încât este posibil să nu supraviețuiască schimbării familiei. Deci, dacă v-ați decis deja să cumpărați un Bulldog englez, pregătiți-vă să fiți alături de el de la început până la sfârșit..
 • Buldogii sunt tovarăși sedentari, jocuri zgomotoase, nu au nevoie de plimbări lungi și active. Dar, în același timp, cer atenție, le place să li se vorbească cu amabilitate și tandrețe. Și dacă se vor bate și ele în spatele urechii, fericirea lor va fi nemărginită.
Un bulldog flegmatic va prefera o carte decât plimbările active.

Un bulldog flegmatic va prefera o carte decât plimbările active.

 • Buldogilor le pot fi învățați comenzile necesare, dar le îndeplinesc, ca și cum ar fi vrut, făcând o favoare, meditând pe fiecare dintre ele. Cu toate acestea, ei se gândesc nu doar la echipe, ci și la un castron cu mâncare și lângă un copac pentru o plimbare.
 • Această rasă se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie, dar aveți nevoie de ajutorul unui purtător de câini pentru a socializa animalul. Prin urmare, nu ar trebui să cumpărați un câine din această rasă pentru o familie cu copii sub 10 ani..

Rasa Bulldog Englez este potrivită pentru cei care își vor dedica cea mai mare parte a timpului animalului lor de companie, cărora le place să meargă încet pe stradă.

Dacă duceți o viață activă, rămâneți adesea târziu la locul de muncă, nu vă place zgomotul - aceasta nu este rasa dvs..

De asemenea, nu este potrivit pentru persoanele foarte în vârstă, copii mici, curățătoare.

Articolul vă va spune despre ce rase de câini sunt potrivite pentru persoanele în vârstă. https://rum.animalefans.com/câini/2864-cea-mai-bună-rasă-de-câini-pentru-vârstnici.html

Câinele sală și, îmi pare rău, gazele sunt asemănătoare boxer german, respiră prin gură, nu prin nas, așa cum mops, și înghite aer prin inhalare.

Bulldogul englez este atât de atașat de proprietar încât este posibil să nu supraviețuiască schimbării familiei. Deci, dacă v-ați decis deja să cumpărați un buldog, fiți pregătiți să fiți alături de el de la început până la sfârșit.

Bulldogul englez este atât de atașat de proprietar încât este posibil să nu supraviețuiască schimbării familiei. Deci, dacă v-ați decis deja să cumpărați un buldog, fiți pregătiți să fiți alături de el de la început până la sfârșit.

Cerere

Timp de câteva secole, taurii au fost otrăviți cu buldogi. Acum câinele s-a așezat și s-a transformat într-un tovarăș bun, dar extrem de emoțional și afectuos, cum ar fi boston terrier.

Cu toate acestea, nu ar trebui să experimentați această natură bună. Există o memorie genetică, iar câinele se poate grăbi să-l protejeze pe proprietar.

De acord, un câine mare, care cântărește un sfert de centar, care se grăbește cu presiunea, este greu de păstrat.

Buldogii pot fi învățați comenzile necesare, dar le îndeplinesc, ca și cum ar fi vrut, făcând o favoare, meditând pe fiecare dintre ei

Buldogii pot fi învățați comenzile necesare, dar le îndeplinesc, ca și cum ar fi reticenți, făcând o favoare, meditând pe fiecare dintre ei

Cum să alegi un câine

În curând va apărea un buldog englez.

Prețul chiar și al unui cățeluș de rasă depinde dacă veți participa cu el în viitor la expoziții sau nu - gama este largă: de la 10 mii de ruble pe catel la 50 de mii.

Dar a avea un pedigree la un cățeluș nu garantează o rasă de primă clasă demnă de tot felul de premii, din păcate.

Prin urmare, doar un specialist vă va ajuta să alegeți, după ce a discernut într-o bucată mică fie un animal de companie, fie un campion al viitorului.

Puteți cumpăra un cățeluș Bulldog englez nu mai vechi de 1,5 luni.

Dar nu-l apuca pe primul care s-a repezit la tine cu cuvintele: „oh, el m-a ales el însuși”..

Poate pur și simplu nu sunteți de acord cu personajele, iar pentru cățeluș va fi o lovitură, și și pentru dvs..

Lăsați crescătorul să vorbească despre fiecare.

Puii Bulldog englezesc jucăuși

Puii Bulldog englez jucaus

Dacă luați un cățeluș de trei luni, el ar trebui să aibă deja propriul pașaport veterinar, unde va exista un semn despre vaccinare.

Verificați dacă s-au administrat droguri pentru a alunga viermii, ce îi place să mănânce cățelușului și în ce cantități.

Puteți afla mai multe despre cum să determinați dacă un câine are viermi aici: https://kot-pes.com/kak-opredelit-est-li-u-sobaki-glisty/

La această vârstă nu există încă pedigree, dar poate fi obținut când bulldogul are un an. Între timp, el are doar o carte și apoi, dacă cățelușul nu este defect.

Puii Bulldog Englez sunt foarte drăguți la această vârstă.

Dar pentru a participa la expoziții și victorii în ele, trebuie să acordați atenție cel puțin exteriorului animalului de companie.

 • Maxilarul inferior este împins înainte și, curbându-se în sus, se suprapune peste cel superior. Fălcile în sine sunt masive, pătrate și late, bărbia este pronunțată, buza superioară acoperă maxilarul inferior.
 • O pli pe față acoperă podul nasului, iar podul nasului este scurt.
 • Urechile sunt așezate larg, erecte. Acestea nu trebuie să se îndoaie la vârfuri, precum și să fie situate în partea de sus a capului.
 • În aparență, catelul ar trebui să fie compact, adică aproape pătrat. Partea din spate a corpului este ușor ridicată.
Această rasă se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie, dar aveți nevoie de ajutorul unui purtător de câini pentru a socializa animalul. Prin urmare, nu ar trebui să cumpărați un câine din această rasă pentru o familie cu copii sub 10 ani.

Bulldogul englez se înțelege bine cu copiii și alte animale de companie, dar aveți nevoie de ajutorul unui manipulator de câini pentru a socializa animalul. Prin urmare, nu ar trebui să cumpărați un câine din această rasă pentru o familie cu copii sub 10 ani.

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Buldogii sunt câini cu părul scurt. Cu toate acestea, se varsă, deși nu necesită îngrijire dificilă.

Prin urmare, trebuie curățate de două ori pe săptămână. furminator sau un prosop de cauciuc.

Pliurile trebuie șterse mai întâi cu umezeală, apoi cu tampoane de bumbac uscate, astfel încât ciuperca și infecția să nu se dezvolte în ele.

Câinii de baie din această rasă nu merită des - doar atunci când este necesar. În ciuda aspectului lor formidabil, Bulldogii sunt foarte reci..

Prin urmare, vara este suficient să le umeziți pur și simplu cu apă. Și dacă ați cumpărat deja un animal de companie, apoi înfășurați-l și închideți ferestrele, astfel încât să nu existe curenți de aer.

Iarna, puteți arunca buldogul în zăpadă, iar vara, înotați cu el în râu nu este un substitut pentru procedurile de apă la domiciliu..

Dar nu înota departe - câinii nu înoată bine..

Bulldogul englez trebuie literalmente să fie forțat să meargă și să se miște pentru a evita obezitatea

Bulldogul englez trebuie literalmente să fie forțat să meargă și să se miște pentru a evita obezitatea

Mersul pe jos

Bulldogul englez este o rasă sedativă. Dar, datorită unui stil de viață măsurat, el poate câștiga excesul de greutate..

Prin urmare, fă-ți animalul să se miște în timp ce mergi..

Mersul cu el este suficient de câteva ori pe zi timp de 20-60 de minute. Jocuri precum agilitate Nu e necesar.

Dar buldogului îi place să stropească în apă

Dar Buldogului englez îi place să stropească în apă

Alimente

Dieta unui buldog englezesc ar trebui să conțină carne, legume, cereale și fructe..

De asemenea, dieta este completată cu măsură mâncare uscată.

Poti sa dai:

 • carne - 40% din masa tuturor alimentelor zilnice;
 • măruntaie;
 • lactate;
 • fructe crude și legume fierte;
 • din cereale, alegerea se limitează numai la orez și hrișcă;
 • ouă - nu mai mult de trei pe săptămână;
 • pești marini o dată pe săptămână.
Bulldogul englez este un câine calm și oarecum inhibat. Are nevoie de câteva secunde pentru a-și da seama de ceva. Așadar, nu vă mirați dacă câinele dvs. nu răspunde imediat la invitația dvs.

Bulldogul englez este un câine calm și oarecum inhibat. Are nevoie de câteva secunde pentru a-și da seama de ceva. Așadar, nu vă mirați dacă câinele dvs. nu răspunde imediat la invitația dvs. "la masă"

Nu puteți da:

 • orice supe;
 • brânză;
 • pești de râu;
 • cartofi, leguminoase, varză;
 • produse din făină;
 • terci de ovăz și gris;
 • splină, tendoane, urechi, crude sau afumate;
 • carnati, afumaturi, dulciuri.
Somnul este distracția preferată a lui Boldog

Somnul este distracția preferată a Bulldogului

Sănătate

Boli tipice

Bulldogii englezi au boli genetice.

Sunt considerate una dintre cele mai dureroase rase, deoarece au fost crescute artificial de la mastini, aruncă o privire cel puțin asupra rudelor lor - mastini napolitani.

Dar cu o grijă bună, unele răni pot fi uitate. Boli tipice:

 • distichiază și ochi de cireș;
 • keratoconjunctivită și entropion;
 • dermatită și acnee;
 • insolatie si luxatie congenitala a cotului;
 • sindromul brahicefalic și displazia;
 • stenoza și surditatea aortică și unele altele.

Cataractă și reactii alergice câinii au rareori.

Crescătorii au eliminat răutatea buldogilor, dar în același timp a apărut un efect secundar: încăpățânarea și neînfricarea au dispărut odată cu agresivitatea. Cu toate acestea, încrederea în sine în forța și irezistibilitatea sa a rămas

Crescătorii au eliminat răutatea buldogilor, dar în același timp a apărut un efect secundar: încăpățânarea și neînfricarea au dispărut odată cu agresivitatea. Cu toate acestea, încrederea în sine în forța și irezistibilitatea sa a rămas

Vaccinări

Prima vaccinare se face înainte de 3 luni (la 8 săptămâni). Apoi la 3,5 și 6 luni.

Pregătește-ți câinele pentru vaccinări - da-i medicamente antihelmintice.

După vaccinare, nu vă puteți scălda și merge pe vreme caldă sau, dimpotrivă, rece.

Rasa Bulldog englez este potrivită pentru cei care își vor dedica cea mai mare parte a timpului unui animal de companie, căruia îi place să facă o plimbare pe îndelete pe stradă. Dacă duceți o viață activă, rămâneți adesea târziu la locul de muncă, nu vă place zgomotul - aceasta nu este rasa dvs.

Rasa Bulldog englezesc este potrivită pentru cei care își vor dedica cea mai mare parte a timpului unui animal de companie, căruia îi place să facă o plimbare pe îndelete pe stradă. Dacă duceți o viață activă, rămâneți adesea târziu la locul de muncă, nu vă place zgomotul - aceasta nu este rasa dvs.

Tricotare

Atunci când alegeți o pereche pentru împerechere, trebuie să întrebați dacă căsătoria a fost în așternut sau de la rudele partenerului.

Probabilitatea de a obține descendenți buni este, de asemenea, influențată de câștigarea premiilor și titlurilor la expozițiile de calificare..

Dacă vorbim despre exterior, atunci câinele ca mărime, constituție, culoare trebuie să îndeplinească standardele acceptate.

Nașterea este dificilă pentru buldogii de sex feminin și poate necesita o operație cezariană. Tricotarea în sine ar trebui să aibă loc după a treia estru.

Dacă doriți să aflați mai multe despre sarcina la câini, vă recomandăm să citiți articolul https://kot-pes.com/skolko-dlitsya-beremennost-u-sobak/

Numărați 60-65 de zile din ziua de împerechere și induceți travaliu dacă nu a început de la sine.

Bulldog englez: un englez cu un caracter aristocratic

Bulldogul englez este un câine mare și lent. Va fi nevoie de răbdare pentru ao îmblânzi și a-i învăța trucurile. De îndată ce va avea încredere în dragostea proprietarului, îi va fi devotată toată viața..

Anna Lyakhovich6 Rezumat general Agresivitate caracteristică 6 Adaptabilitate8 Activitate4 Greutate6 Pregătire6 Prietenie 10 Plăcere 2 Inteligență6 Zgomot6
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez (foto): un englez cu caracter aristocratic