12 Rase de câini care nu varsă sau miros

Fapte despre câini 06.03.2018 5,2 mii 3,5 mii 5 minute.

Există rase de câini care sunt aproape complet lipsite de un parfum specific de câine. Acest lucru nu depinde de lungimea sau calitatea hainei sau de dimensiunea animalului de companie. Există, de asemenea, rase care nu au practic niciun proces de mutare. Și acest lucru nu este influențat de anotimpul și vârsta câinelui. Faptul că animalul nu miroase și nu varsă este determinat genetic.

Animalele de companie cu o combinație a acestor două sunt ideale pentru persoanele cu alergii..

1 Câini care nu vărsă

Rasele care nu se varsă și cu îngrijire adecvată, câinii practic fără miros includ:

 1. 1. Yorkshire Terrier.
 2. 2. Crestă chineză.
 3. 3. Pudel.
 4. 4. Lapdog maltez.
 5. 5. Shih Tzu.
 6. 6. Bruxelles Griffin.
 7. 7. Bichon Frise.
 8. 8. West Highland White Terrier.
 9. 9. Scottish Terrier.
 10. 10. Labradoodle.
 11. 11. Basenji.
 12. 12. Câine de apă portughez.

1.1 Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Aceștia sunt câini în miniatură-"jucării", pe care proprietarii le place să se îmbrace cu haine înalte de cel mult 23 cm. Au o blană moale care seamănă cu părul uman, care aproape nu se varsă, dar are nevoie de îngrijire constantă: tăiere și pieptănare.

Câinii de talie mică au un caracter de luptă - Yorkie-ul va putea să-l înfrunte pe proprietar. Cu o îngrijire adecvată, nu au un miros specific.

1.2 Crestă chineză

Chinez crestat

Câinele este aproape complet fără păr, cu pene pe coadă, picioare, gât și cap. Linia de păr existentă se varsă minim.

Animalele de companie sunt mici, până la 25 cm. Din cauza lipsei de lână, rasa este convenabilă pentru păstrarea în apartamentele orașului, dar necesită atenție și îngrijire atentă, mai ales în sezonul rece. Din fire, câinele este vesel și energic, dar neîncrezător față de străini.

1.3 Pudel

Pudel

Datorită creșterii constante a hainei pudelilor, este necesar să tăiați, să vă scăldați și să pieptănați în mod regulat. În plus față de acest inconvenient, lâna nu provoacă probleme: nu se sfâșie. Câinele nu are capacitatea de a vărsa, prin urmare, în apartamentul în care este ținut pudelul, nu există păr de câine pe mobilier și covor. Toate soiurile rasei au această caracteristică: pudel regal, mijlociu, pitic și pudel de jucărie..

Animale de companie amabile, inteligente și jucăușe - tovarăși neobosiți în plimbări și tovarăși în jocuri pentru copii.

1.4 Lapdog maltez

Malteză

Credeți sau nu, această frumusețe cu părul lung se înțelege fără vărsare. Dar nu se poate descurca fără îngrijitor și îngrijire zilnică a părului: are nevoie de baie după ce a mers pe timp umed, pieptănat, o tunsoare în salon.

Este de preferat să începeți rasa pentru acei oameni care își pot lua timp în fiecare zi pentru a avea grijă de părul lung alb ca zăpada. Maltezii, așa cum se mai numesc și câinii de lapte, sunt animale de companie foarte amabile și afectuoase.

1,5 Shih Tzu

Shih tzu

Este o rasă mică de câine cu părul lung care nu se varsă. Astfel de animale de companie își pierd părul numai în timpul tăierii și periajului, ceea ce ar trebui să fie obișnuit..

Shih Tzu le place foarte mult copiilor, în special bebelușilor, le permit să facă tot ce vor cu ei. Câinii de pe stradă, în special cei mari, sunt agresivi.

1.6 Griffon Bruxelles

Grifonul de la Bruxelles

Rasa este, de asemenea, cunoscută sub numele de câine mic belgian. Mic de statură, doar până la 30 cm la greabăn, dar o gardă minunată. Foarte dependent de comunicarea cu proprietarul și nu suportă singurătatea. Mofturos și suspect de străini. Înțelegeți-vă bine cu alți câini și animale din familie.

Haina lui este aspră și nu este supusă vărsării, dar necesită tunderea regulată - smulgerea părului mort.

1.7 Bichon Frise

Bichon Frise

Tradus din franceză, numele înseamnă " câine cu barbă", întrucât, în conformitate cu standardul cinologic al rasei, aceasta trebuie tăiată "barbă".

Câinele a fost centrul atenției aristocrației franceze în secolul al XVIII-lea datorită popularității sale cu familia regală. Rasa este prezentată rar la expoziții datorită costului ridicat.

Pe lista avantajelor Bichonilor - o dispoziție ludică prietenoasă, complet lipsită de agresivitate și ambiție în lupta pentru conducere. Prin urmare, câinele se înțelege bine în familiile cu copii și alte animale. Lana unor astfel de animale de companie aproape nu se varsă, dar datorită albei sale orbitoare, a buclei și a lungimii, necesită îngrijire constantă: pieptănare, spălare, tăiere.

1.8 West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Câini activi prietenoși, fără miros, cu o haină care varsă ușor.

Deoarece acesta este încă un terrier, deși are o înălțime de până la 30 cm, are un caracter independent, la fel ca toți terrierii, și dorința de a domina în orice situație. Acest lucru prezintă dificultăți în antrenarea lui. Nu îi este ușor să se înțeleagă cu alte animale din familie. În cazul în care copiii din joc îi provoacă disconfort, el poate rupe, de aceea este mai potrivit pentru familiile cu copii cu vârsta peste 10 ani..

1.9 Scottish Terrier

Terrier scoțian

Câine încăpățânat, independent, capricios, dar foarte loial, care nu miroase deloc ca un câine. Molting-ul este slab exprimat. Instinctul unui vânător puternic îi determină pe acești câini să urmărească animalele mici. Nu se vor înțelege cu alte animale din familie. Dorința de conducere în rândul câinilor, chiar mai mare decât aceștia, provoacă conflicte constante.

Printre membrii familiei, nu toată lumea se supune, el va încerca întotdeauna să-l controleze pe proprietar. El este neîncrezător față de străini și poate fi agresiv. Prin urmare, un cățeluș scotch terrier necesită un antrenament bun, astfel încât alte persoane să poată fi în siguranță cu el. Nu este recomandat să aveți reprezentanți ai acestei rase pentru familiile cu copii mici..

1.10 Labradoodle

Labradoodle

O încrucișare între un Labrador și un pudel, de la acesta din urmă reprezentanții rasei au moștenit lână inodoră și vărsată.

O natură bună și docilă, o dispoziție calmă și prietenoasă îi ajută pe acești câini să se înțeleagă într-o familie cu toți membrii săi: oameni de toate vârstele și animale de toate dimensiunile și tipurile. Haina pufoasă și groasă protejează animalele de companie de toate problemele meteorologice: vânt, ploaie, îngheț, dar necesită îngrijire atentă și regulată.

1.11 Basenji

Basenji

Rasa care nu a vărsat abundent și nu a vărsat complet, crescută în Congo. Fără un parfum specific canin, animalele de companie inteligente, nu foarte antrenabile, au o trăsătură felină amuzantă: își ling ling blana dacă se murdărește.

Rasa a fost crescută ca o rasă de vânătoare care urmărește și conduce vânatul. Câinele tinde să alunge toate obiectele în mișcare, indiferent de mărimea și natura lor: mașini de curse, bicicliști, animale. Nu tolerează tratamentul dur: poate scăpa de proprietar. Glutton și iubește să scotocească în coșuri de gunoi. Nu-i place apa și scăldatul, se răcește pe vreme rece.

1.12 Câine de apă portughez

Câine de apă portughez

Scopul rasei este de a ajuta pescarii și vânătorii. Puternic și rezistent, câinele poate fi neobosit în apă, chiar și în gheață, ajutând la tragerea plaselor. Labele ei au membrane între degete pentru a ușura înotul și scufundarea. Haina groasă cu un strat dens respinge apa, aproape nu varsă deloc și nu emite un miros caracteristic câinilor.

Prin natura lor, sunt animale de companie amuzante și prietenoase, inteligente, muncitoare, bine antrenate. Cu toate acestea, haina lor lungă, curgătoare și groasă necesită o îngrijire constantă..

Ținând cont de caracteristicile raselor, puteți alege exact cea care va fi mai potrivită pentru fiecare persoană specifică cu situația sa de viață.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 12 Rase de câini care nu varsă sau miros