Bulldog englez: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea

Bulldogul englez este o rasă de câine cu părul scurt. Conform standardului, acești câini sunt folosiți ca gărzi de corp și însoțitori. Au o personalitate distinctă și sunt mândria națională a Angliei. Natura câinilor din această rasă este afectuoasă, dar în același timp își pot apăra stăpânul. Animalele sunt încăpățânate, pot lua decizii singure, nu acordă atenție unei persoane, dar cu o educație adecvată sunt destul de ascultători.

1 Originea rasei

Ora exactă a apariției rasei nu a fost stabilită pe deplin, dar se știe că buldogii au trăit în Anglia și au fost folosiți în momeala taurilor.. În 1576, istoricul câinilor John Cayus a descris în scrierile sale un câine numit bandog. El a subliniat în special că aceștia sunt câini uriași și simpli, cu un caracter încăpățânat și grosolan. La începutul secolului al XVII-lea, buldogii au fost identificați printre bandogi și mastini.

Popularitatea unor spectacole atât de spectaculoase precum momeala taurului i-a obligat pe crescători și crescători să îmbunătățească buldogii. Animalul trebuia să se distingă prin perseverență colosală, curaj, să nu reacționeze la durere și să fie întotdeauna pregătit pentru un duel sângeros cu un taur. Câinele din acele vremuri era ghemuit și puternic, avea pieptul lat, fălcile puternice și fruntea grea..

Treptat, momeala de tauri a început să-și piardă popularitatea, lăsând loc unui divertisment mai spectaculos - lupte de câini. Pentru a participa la astfel de lupte, Bulldogul englez trebuia să aibă calități complet diferite - mobilitate, flexibilitate, viteză fulgerătoare. Pentru aceasta, câinii au început să fie încrucișați cu terieri, motiv pentru care puritatea rasei a început să se piardă și, până în 1835, practic nu mai existau bulldogi de rasă în Marea Britanie..

Crescătorii au decis să încerce să reînvie rasa prin încrucișarea câinilor care păstrează trăsăturile buldogilor englezi. Rezultatul a fost un nou bulldog care nu mai era feroce, ci un animal de companie calm.. Primul standard a fost adoptat în 1875. Rusia are standardul FCI, care a fost aprobat în 2004.

2 Descriere

Bulldogul englez este un câine cu păr neted, cu o construcție robustă, bazin compact, umeri puternici și cap masiv..

Descrierea rasei:

OpțiuniCaracteristică
CapPielea mare, cu tot în pliuri
CraniuLat și pătrat
FrunteNu iese puternic și nu se îndoaie peste bot. Există pliuri ale pielii pe frunte și în jurul capului
NasLobul este lat, de dimensiuni mari, negru cu nări bine deschise, o șanț vertical vertical vizibil trece între ele
BotBlunt, scurt și larg, se îndoaie în sus
BuzeLățime, groasă, căzută, acoperind complet fălcile din lateral. Partea frontală acoperă doar dinții
PomețiRotunjit, care iese în lateral sub ochi
FălciFormă masivă, pătrată. Maxilarul inferior iese în afară
DințiiPuternic, mare
OchiMic rotunjit, aproape negru
UrechiSubțire, mică, ridicată, căzută, cu fața înapoi spre spate
GâtNu foarte lung, foarte gros și puternic. Sub gât, excesul de piele este adunat în pliuri groase
LocuințeStrâns tricotat și scurt
ÎnapoiPuternic și scurt, îngustat la nivelul coapsei
CufărAdânc, larg, rotunjit în lateral
StomacPotrivi
CoadăScăzut, drept la bază, curbat în partea de jos, lungime scurtă
MembrePuternic, robust și musculos
Greutate23-26 kg
Creştere30-40 cm
LânăSe potrivesc scurt, neted, confortabil
CuloareMonocrom - căprioare, căprioare, roșii, tigrate, albe, pe față există o mască neagră. Există, de asemenea, o culoare patată atunci când albul este combinat cu una dintre cele de mai sus

Mersul Buldogului englez este specific. Câinele se mișcă cu un pas scurt și rapid în vârful degetelor. Picioarele posterioare se amestecă ușor.

Cea mai populară culoare a buldogilor

3 Caracter

Bulldogul englez este un câine însoțitor. Aspectul impresionant, psihicul echilibrat și stabil, dispoziția calmă și caracterul emoțional, obiceiurile mândre și regale au făcut ca această rasă să fie foarte populară. Animalul de companie este loial proprietarului său și caută să fie alături de el în orice situație.

Bulldogul nu are nevoie de activitate fizică intensă, mai degrabă, dimpotrivă, este puțin leneș. Picioarele scurte și forma botului nu permit câinelui să se miște prea activ. Câinele adoră să se relaxeze pe canapea cu proprietarul său. Cu toate acestea, acest animal poate fi încăpățânat, ceea ce provoacă dificultăți în creșterea acestuia..

Buldogul are un aspect formidabil, dar nu este deloc agresiv. Poate fi început de familii cu copii mici, pe care îi iubește foarte mult și se joacă cu plăcere. De asemenea, prietenos cu alte animale. Câinele va fi un bun însoțitor pentru vârstnici și începători care nu au experiență în păstrarea câinilor.

Nu este recomandat să aveți un bulldog pentru persoanele care duc un stil de viață activ. Bulldogul englez nu este conceput pentru protecție, dar în caz de pericol grav, își poate proteja proprietarul.

4 Pro și contra

Avantajele și dezavantajele Buldogului englez:

proMinusuri
 • Practic nu latră.
 • Flexibil.
 • Neagresiv.
 • Afectuos.
 • Iubește copiii.
 • Învață bine.
 • Deștept și inteligent.
 • Înțelegeți-vă bine cu alte animale.
 • Nu are nevoie de activitate fizică prelungită
 • Predispus la obezitate.
 • Singurătatea și lipsa de atenție sunt greu de suportat.
 • Leneş.
 • Încet.
 • Capricios și încăpățânat.
 • Pufuleți, adulmecă, sforăie.
 • Diferă în excesul de formare a gazului și creșterea salivației.
 • Toleranță slabă la căldură

5 Alegerea unui catelus

Pentru a cumpăra un cățeluș, trebuie să contactați creșa. Înainte de aceasta, este recomandabil să vă familiarizați cu caracteristicile rasei Bulldog englez și să determinați sexul. Bărbații arată mai puternici, sunt mai curioși, mai cocoși și nu atât de atenți. Cățelele au o dispoziție docilă, mult mai ușor de antrenat.

Atunci când alegeți un cățeluș de rasă, trebuie să acordați atenție semnelor caracteristice:

 • cap mare;
 • pod scurt al nasului;
 • bărbie bine definită;
 • corpul este compact, aproape pătrat;
 • urechile despărțite larg;
 • partea din spate a corpului este ușor ridicată;
 • un pli pe față acoperă puntea nasului.

Haina animalului de companie trebuie să fie curată, strălucitoare. Ochii cu membrane mucoase roz, fără semne de inflamație. O cantitate mare de piele în vrac pe corp nu este tipică pentru astfel de câini și, în viitor, aceasta poate duce la diverse complicații. Crescătorul este obligat să prezinte documente care să confirme starea de sănătate a părinților și originea bebelușului.

5.1 Educație și formare

În primul rând, cățelușul trebuie să fie obișnuit cu gulerul și lesa. După aceea, încep să predea comenzi de bază: „pentru mine”, „lângă”, „așezați”, „nu”, „locul”. După un timp, trec la comenzi mai complexe.

Creșterea unui cățeluș Bulldog englez, trebuie să interacționați permanent cu el, astfel încât să dezvolte o idee clară a regulilor de comportament, interdicții și ascultare. Acțiunile animalului de companie ar trebui să fie ghidate de intonația vocii. Acești câini adoră să fie lăudați și se vor lupta pentru a respecta porunca..

Nu poți să strigi și să tratezi grosolan un buldog. În caz contrar, va afecta negativ psihicul câinelui, va deveni agresiv sau, dimpotrivă, laș. Dacă cățelușul este speriat, ar trebui să fie liniștit mângâind..

Este interzisă predarea elementelor animale ale agresiunii. Dacă câinelui îi place să muște, atunci acesta poate deveni un obicei și poate duce la situații periculoase în viitor, deoarece tendința de a lupta este în sângele său.

5.2 Întreținere și îngrijire

Buldogii englezi nu pot fi ținuți înlănțuiți într-o volieră. El trebuie să fie în permanență lângă persoana respectivă, așa că trebuie ținut în apartament. Zona de relaxare este spațioasă și confortabilă. Bolurile pentru hrană și apă sunt alese mari și adânci, astfel încât câinele să nu le întoarcă. Câinilor din această rasă le place să mestece ceva, deci trebuie să obțineți jucării din cauciuc.

Nu trebuie să te plimbi cu un bulldog prea mult timp. Este suficient să petreci o jumătate de oră în două plimbări pe zi. Astfel de animale de companie nu tolerează foarte mult căldura, ceea ce se datorează particularităților structurii anatomice a botului - au un nas scurt și o gură voluminoasă.

Pentru a preveni supraîncălzirea și răcirea corpului, animalul începe să respire frecvent cu gura deschisă. Gura se usucă de căldură, laringele se umflă și câinele poate muri. Pentru a reduce rapid temperatura corpului, câinele este udat cu apă rece și mucusul este îndepărtat din gât..

În timpul sezonului rece, Bulldogul englez se poate răci afară. Prin urmare, poartă haine speciale pentru o plimbare pe un animal de companie..

Îngrijirea câinilor are câteva caracteristici:

Parte a corpuluiCum sunt îngrijite
LânăCombinați-o o dată pe săptămână, în timpul năpârlirii o fac în fiecare săptămână. Se folosește o perie rigidă de păr natural, după care lână este lustruită cu piele de căprioară
BaieBulldogul este spălat o dată la șase luni, nu mai des. Dacă animalul de companie se murdărește, șterge-l cu o cârpă umedă
Igiena pliurilor pieliiO dată la 3-4 zile, se șterg cu un tampon de bumbac, care este umezit într-o loțiune specială. După îndoire, ungeți cu o cremă cu glicerină sau vaselină
GheareTăiați cu un tăietor de unghii, după cum este necesar. Zonele dintre degete sunt tratate cu pudră de talc pentru a evita erupția pe scutec
OchiInspectați regulat și ștergeți în fiecare zi cu o cârpă moale înmuiată în frunze de ceai blând
DințiiSe curăță periodic cu o pastă specială pentru a preveni formarea tartrului
NasLubrifiat cu vaselină pentru a preveni crustele

5.3 Hrănirea

Puii cu vârsta de până la două luni sunt hrăniți de până la 6 ori pe zi. Până la un an, câinele este transferat treptat la două mese pe zi. Este important să rămânem la regim și să hrănim câinele în același timp. Bulldogii suferă de gaze și alte tulburări digestive, deci este important să compuneți corect dieta.

Dacă proprietarul hrănește animalul de companie cu alimente uscate, atunci acesta trebuie să fie de înaltă calitate și să conțină carne naturală în cantitate de 30%. Unii producători produc hrană comercială special concepută pentru buldogul englez, precum Royal Canin Bulldog Adult.

Dacă dieta constă din produse naturale, atunci trebuie să conțină în mod necesar:

 • carne slabă - vițel, carne de vită;
 • măruntaie - plămâni, inimă bovină;
 • fulgi de ovăz fierți, hrișcă, orez;
 • legume fierte, cu excepția varzei și leguminoaselor;
 • gălbenuș de pui sau prepeliță;
 • pește de mare fiert;
 • produse lactate fermentate - chefir, lapte fermentat la cuptor, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

Carnea și organele sunt cel mai bine fierte și tăiate în bucăți mici.

Nu se recomandă hrănirea Bulldogului englez:

 • mâncare picantă, sărată;
 • dulciuri;
 • produse din făină;
 • Paste;
 • porc;
 • carne afumată.

Vasul trebuie să conțină apă curată proaspătă..

6 Boli

Bulldogii englezi nu au o sănătate bună. Datorită structurii speciale a căilor respiratorii, câinii sunt predispuși la răceli și probleme pulmonare. O coadă scurtă poate provoca dezvoltarea patologiilor coloanei vertebrale în secțiunea cozii.

În plus, animalul de companie are:

 • răsucire a secolului;
 • demodicoză;
 • dermatită a pliurilor pielii;
 • reactii alergice;
 • volvulus al stomacului;
 • sindromul căilor respiratorii brahicefalice;
 • keratoconjunctivită;
 • distichiază;
 • hipotiroidism;
 • displazie a articulațiilor șoldului;
 • disfuncție a tractului gastro-intestinal.

Durata de viață a unui buldog englez este de 8-10 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea