Alaskan klee-kai - un mic tovarăș și un membru vesel al familiei

Mini huskyHusky din Alaska, harnic și rezistent, este pur și simplu un asistent uman de neînlocuit în latitudinile nordice. Multor oameni le place Alaskan Husky, dar nu toată lumea are ocazia să țină un câine mare în casa lor. Micul klee kai, care combină frumusețea unui husky cu o dimensiune mică, va satisface dorințele iubitorilor de animale de companie mici.

Ce este interesant la micul husky

Cinologii atribuie Klee-kai din Alaska Rasa Spitz. În aspectul lor, acești câini seamănă cu un husky din Alaska, prin urmare, uneori această rasă este numită un husky miniatural sau doar un mini-husky. „Câine mic” - acesta este sensul expresiei eschimoase „kli-kai”. Inițial, huskii siberieni și din Alaska au fost folosiți pentru reproducerea rasei. Mai târziu, un husky și un câine eschimos au fost folosiți pentru a reduce dimensiunea..

Un câine crescut corespunzător poate deveni un tovarăș al unui proprietar singuratic sau un membru vesel al unei familii numeroase. Ochii expresivi și o mască caracteristică pe față vor atrage întotdeauna atenția trecătorilor.

Istoria apariției Kli-kai-ului din Alaska

Creșterea acestei rase a avut loc în anii 70 ultimul secol. Odată ce Linda Spurlin a fost prezentată cu un câine mic husky gri-alb. Câinele avea un caracter curios și temperamental. Cu o greutate redusă, poseda toate calitățile unui husky din Alaska. Linda a vrut să creeze un câine care să aibă același aspect atractiv ca un husky, dar care să aibă dimensiuni de câteva ori mai mici. Au început lucrări de reproducere minuțioase.

Dimensiunea Kli-kai din AlaskaDatorită jurnalistului Eileen Gregory, au început să fie publicate fotografii ale noii rase. Casa Linda avea deja aproximativ 30 de câini, care ar fi trebuit să fie asigurați cu hrană și asistență veterinară. Prima demonstrație a rezultatelor muncii lor au făcut-o Linda și Eileen în 1989. Câinele ciudat a dobândit imediat numeroși admiratori. Dar îmbunătățirea rasei a continuat. Cei care doreau să cumpere pui au fost intervievați și au fost de acord să respecte anumite reguli. Noul proprietar s-a angajat să trimită fotografii cu câinele său, să întocmească și să trimită un raport special despre evoluția câinelui și ce puncte interesante au fost observate în comportamentul său.

În 1995 Rasa a fost recunoscută de Asociația Americană a celor mai rare rase, iar în 1997 a fost înscrisă în registrul mondial al Uniunii Cinologice Unite. Așa s-a născut Alaskan Klee Kai..

Rasa standard

 1. Cap în formă de pană. Fruntea ușor rotunjită se contopeste în podul nasului. Maxilarul inferior nu trebuie să iasă înainte. Culoarea buzelor este determinată de culoarea de bază a câinelui. Dinții netedă și albă. O mușcătură de foarfecă este luată ca normă. Nas negru cu posibile stropi albe.
 2. Structura corpului Kli-kaiOchi, în general în formă de migdale, dar poate fi rotundă sau ovală. Ușor bombat permis. Culoarea ochilor albastru strălucitor, gri sau maro.
 3. Urechi mare, erect, triunghiular, cu marginile ușor rotunjite.
 4. Corp are forma unui dreptunghi. Înapoi se îndoaie ușor în zona pelviană. Puternic cutia toracică iese puțin înainte. Gât are o grosime medie.
 5. Picioarele din fata poate fi subțire sau medie cu articulații puternice. Picioarele din spate așezați suficient de lată, astfel încât încheieturile să nu se încline în lateral.
 6. Coadă setat ridicat, poate fi răsucit într-un inel. O perie de păr la capătul cozii este considerată un avantaj.
 7. Gros substrat servește drept suport pentru stratul principal de lână. În zona gâtului, blana este mai lungă, ceea ce duce la formarea unui guler. Dacă părul lung ascunde forma naturală a corpului, atunci acest lucru este considerat un dezavantaj..
 8. Culoare permite diferite nuanțe: maro-alb, gri-alb sau negru-alb. Mai recent, versiunea alb pur a încetat să mai fie considerată o abatere de la normă. O condiție prealabilă este o mască bine definită. Ar trebui să fie cu două nuanțe mai întunecate decât culoarea principală.

În ceea ce privește dimensiunea, Kli-Kai din Alaska este împărțit în trei tipuri:

 • standard (înălțime de până la 42 cm, greutate de până la 10 kg);
 • mini (înălțime de până la 39 cm, greutate de până la 7 kg);
 • jucărie (înălțime de până la 33 cm, greutate de până la 4,5 kg).

Întreținere și îngrijire

Întreținerea și îngrijirea clicului nu creează dificultăți. Datorită capacității sale de a-și spăla labele din față, el capabil să le monitorizeze în mod independent îngrijirea și poate petrece aproape o oră în acest sens. Proprietarului i se cere să-și pieptene haina animalului de companie doar o dată pe săptămână. Și când începe perioada de năpârlire, care are loc primăvara și toamna, procedura se efectuează de două până la trei ori pe săptămână..

Perie de câineO atenție deosebită este acordată starea ochilor și a urechilor. Dacă sunt detectate procese inflamatorii, trebuie luate măsuri. Gheare tăiați o dată pe lună. Având în vedere curățenia rasei, câinele scălda de două-trei ori pe an. Hrănire nu necesită pregătirea vreunei diete speciale. Alimentele standard și alimentele uscate cu vitamine sunt alimente suficiente pentru kli-kai. Principalul lucru nu este să supraalimentați câinele.

Datorită faptului că rasa există pentru un timp relativ scurt, până la nu am găsit boli, mostenit. Și, de asemenea, patologiile asociate cu modificările genetice ale corpului animalului nu au fost observate. Proprietarul unei haine atât de groase nu se teme de curenți și răceli. Mini Husky nu suferă de alergii. Cu toate acestea, de obicei este necesară vaccinarea animalului. Alaskan Kli-Kai poate trăi până la 17 ani, ceea ce este considerat a fi o perioadă destul de lungă..

Prin natura sa, Alaska Kli-Kai - o adevărată mină de energie. Prin urmare, trebuie să învățați cum să-l cheltuiți în „scopuri pașnice”, altfel puteți obține distrugerea semnificativă a mediului de acasă. În timpul plimbărilor, ar trebui să forțați câinele să execute comanda „fetch” cât mai des posibil sau să jucați frisbee cu ea.

Eliminând clicaUn rezultat bun este oferit de câinele care însoțește proprietarul cu bicicleta. De asemenea, mini husky necesită o comunicare constantă. Cursurile de agilitate și freestyle lucrează câinele fizic și îi fac creierul să funcționeze. Datorită curiozității sale, Kli-Kai are obiceiul de a săpa pământul dacă simte refugiul unui rozător. Nu trebuie să li se permită câinilor să se ciocnească cu proprietarul vizuinei, care poate fi purtător de infecție.

De la încăpățânatul și încăpățânatul Alaska Husky Alaskan Klee Kai are un caracter credul și prietenos. Este afectuos cu copiii. Prin natura sa, acest câine tace. Ea își exprimă emoțiile cu sunete distinctive și armonioase. În același timp, frica este neobișnuită pentru ea. Devenită un membru cu drepturi depline al familiei, ea se va întâlni cu străinul cu neîncredere și poate manifesta o anumită agresivitate dacă proprietarul nu este dispus în mod pozitiv față de străin. Mini-husky are nevoie în permanență de comunicare, așa că câinele nu trebuie lăsat nesupravegheat mult timp.

Alegerea unui catelus

Înainte de a obține un cățeluș din Alaska Klee-kai, aveți nevoie identificați în mod clar motivul achiziției - dacă câinele va deveni participant la competiții și spectacole sau va fi pur și simplu membru al familiei. Un viitor însoțitor este selectat dintr-o mică așternut.

Catelus din Alaska Klee-kaiUn cățeluș de dimensiuni medii ar trebui să fie destul de dolofan.

În primul rând, observă comportamentul bebelușului într-un mediu familiar, cum comunică cu alți pui, cum mănâncă mâncarea oferită, dacă îi place să se joace cu jucăriile. De aici putem trage câteva concluzii despre personajul său..

Și, desigur, trebuie să discutați și să vă jucați cu cățelușul. Dacă acordă atenție potențialului proprietar și răspunde, atunci alegerea se face corect.

Instruire

Totuși, ca orice rasă, antrenamentul mini-husky este afaceri dificile. În procesul de creștere a animalului de companie, proprietarul trebuie să aibă răbdare. Trebuie amintit că această rasă nu simte durerea foarte bine, iar impactul fizic asupra câinelui nu va aduce rezultate. Mai eficient va fi voce severă. Încrederea în sine a instructorului și respectarea sarcinii sunt baza educației corecte a secției. Câinele trebuie să recunoască conducătorul haitei în proprietar. Toate acțiunile nedorite ale câinelui trebuie să fie urmate de o reacție imediată. Aceste animale inteligente sunt capabile să memoreze comenzile prima dată.

Antrenament Kli-kaiToate cursurile se țin sub forma unui joc cu recompense bunătăți și aprobare afectuoasă. Dar nu ar trebui să flirtezi, altfel câinele va începe să-i dicteze termenii. Un punct foarte important este să vă obișnuiți secția cu o lesă. Acest lucru vă va scuti de probleme inutile în timpul mersului. Puii adoră să guste totul. Prin urmare, este necesar să o asigurați jucărie pentru dinți, pentru a vă păstra mobilierul intact. Odată pentru totdeauna, locul câinelui este determinat. În același mod, trebuie să rezolvați problema cu toaleta câinelui..

O caracteristică distinctivă a Kli-kai-ului din Alaska este completul lipsa mirosului caracteristic de câine și o aromă fetidă din gură. Pentru a atrage atenția asupra lor, micii huski pot reproduce sunete foarte asemănătoare cu vorbirea umană. Minuskul Husky este o rasă de câini foarte specială. Cu toată nepretenția, dă o mulțime de emoții pozitive proprietarului său. Și în schimbul acestui lucru, ea necesită doar atenție și comunicare, ca orice persoană iubită. Acesta este modul în care Kli-Kai din Alaska devine un adevărat prieten al omului, confirmând zicala cunoscută.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alaskan klee-kai - un mic tovarăș și un membru vesel al familiei