Reprezentant american, rasă de câini chesapeake bay retriever

Chesapeake bay retrieverToată lumea cunoaște o astfel de rasă de câine de vânătoare ca un retriever. Au fost folosite de mult timp pentru vânătoare ca purtători de vânat ucis. Datorită simțului lor miros și abilității de a sta perfect pe apă, câinii au găsit rapid vânatul și l-au adus vânătorului. Astăzi acest tip de câine are șase rase..

Vă vom spune despre unul dintre ei, care diferă de alții prin origine - Chesapeake Bay Retriever.

Aspect și caracter

Înainte de tine este Chesapeake Bay Retriever - un câine musculos, rezistent, mai bun decât alți recuperatori care tolerează un climat rece și apă înghețată. Chesapeake bay retriever

Comparați Chesapeake Bay Retriever cu rudele sale - de aur și recuperatori cu părul drept.

Descriere și fotografie

Principala sa diferență față de rudele sale este prezența unor membrane specifice între degetele de la picioarele din față. Blana animalului este, de asemenea, adaptată șederii constante a proprietarului său în apă. Stratul este dens, dens, scurt și cu un substrat bun. Blana de blană este saturată cu grăsimi, pentru a nu se uda în apă, este mai bine să vă mențineți cald și uscat mai repede.

Deoarece câinele este un câine de vânătoare și este utilizat în principal pentru vânătoarea de păsări de vânat, culoarea acestuia trebuie să se amestece cu mediul înconjurător. Sezonul de vânătoare de rațe începe toamna, astfel încât culoarea optimă pentru câine ar trebui să fie culoarea ierbii îngălbenite, uscate. Dar sunt permise și culori care variază de la paie deschisă până la maro închis. Ochii sunt, de asemenea, colorate în ton - de regulă, galben chihlimbar.

Capul este mic, dar lat, rotunjit. Raportul craniului la nazal este de aproximativ unu la unu. Linia nasului este dreaptă, cu o ușoară curbă. Fălcile sunt puternice și tenace. În ele, câinele este capabil să aducă până la 20 de rațe căptușite la un moment dat. Un gât larg masiv ajută la menținerea unor astfel de pradă în greutate, care, la prima vedere, este eliminată din proporțiile corpului.Chesapeake bay retriever

  • Creştere: masculii - 58-66 cm, femelele - 53-61 cm.
  • Greutate: masculi - 29-36 kg, femele - 25-32 kg.
  • Culoare: nuanțe de maro.
  • Speranța de viață: 10-13 ani.
  • Clasificarea ICF: grupa 8 (recuperatori, spanieli și câini de apă), secțiunea 1 (recuperatori).
  • Grupul KS: Gundog.
  • Grupul AKC: Sportiv.
  • Anul AKC: 1878.
  • O tara: Statele Unite ale Americii.

Știați? Când operațiunile de salvare au fost efectuate după atacul terorist din 11 septembrie 2001 din New York, printre câinii de salvare se aflau și Chesapeake Bay Retrievers. S-au grăbit atât de dezinteresat să ajute oamenii, încât unii dintre câinii răniți au trebuit să fie luați cu forța de la locul accidentului. Un câine pe nume Lacey s-a remarcat cel mai mult. Această femeie și-a continuat serviciul ca vânătoare de explozivi a poliției. Servit timp de 9 ani.

Natura vânătorului

Animale active și amuzante, în același timp, curajoase, inteligente și atente. Încă din primele zile, câinele trebuie învățat să respecte ordinele proprietarului, altfel recuperatorul va face tot ce vrea și va fi dificil să-l oprească..Chesapeake bay retrieverInteligent, calm, nu manifestă agresivitate. El îi tratează pe străini cu calm și precauție. Dacă simte că proprietarului nu-i place un străin, el poate manifesta agresivitate față de el.

Înțelegeți-vă bine cu copiii. Le place să se joace cu ei, mai ales în apă. Apa este pasiunea lor.

Înțelegeți-vă bine cu pisicile dacă locuiește cot la cot cu chesapeake. Curtea și vecinii vor conduce cu siguranță.

Vânătoarea include Jack Russell terrier, Afgan, Ruși, Ogari englezi, spanielii, vulpieri, teckel, akita inu, huskies, terieri de joc, câini baset, Vizuri maghiare, terrierii galezi, biciuri, Elkhounds norvegieni, Foxhounds.

Apariția rasei

Chesapeake Bay Retriever sunt originare din Statele Unite ale Americii. După cum se spune o poveste, în 1807, doi pui au fost salvați de pe o navă care se scufunda în largul coastei Maryland, împreună cu pasagerii navei..

Aspectul lor avea multe asemănări cu cele mici Newfoundlands. Puii (de sex feminin și masculin) erau așezați pe diferite maluri ale golfului. Pe măsură ce au crescut, au arătat calități remarcabile de vânătoare. Observând cum se comportă bine câinii pe apă în timpul vânătorii de rațe, s-a decis creșterea lor.

Poate că, în timpul selecției, câinii au fost inoculați cu sângele altor retrievers, coonhounds, seters, care au dat o gamă de culori mai variată în culoarea hainei și au consolidat instinctele de vânătoare.Chesapeake bay retrieverCu toate acestea, de la acești doi pui salvați provine genul Chesapeake Bay Retrievers, recunoscut pentru prima dată în 1877. În 1918 rasa a fost recunoscută de Clubul Kennel American.

Știați? Chesapeake Bay Retriever a fost un simbol al Marylandului și una dintre universitățile locale din 1964.

Achiziționarea și prețul puilor

Nu toată lumea își poate permite să aibă un chesapeake. Și nici măcar nu este vorba despre prețul puilor, care este considerabil - 500-2000 USD. Totul este în natura animalului. American Retriever nu face un câine de companie. Acesta este un vânător. Prin urmare, dacă nu vă place să vânați, atunci dați preferință unei alte rase, pentru a nu vă tortura pe dumneavoastră sau pe animal.

Pentru cei care vor folosi un animal de companie în scopul propus, vă recomandăm să vă amintiți următoarele puncte.

Deoarece vânătoarea se află în sângele chesapeake, instinctele ar trebui să se manifeste de la o vârstă fragedă. Comportamentul tinerei generații nu ar trebui să aibă timiditate, teamă, agresivitate.Chesapeake bay retrieverCățelușul trebuie să aibă o sănătate excelentă și, mai presus de toate, labe puternice și puternice. Blana este strălucitoare, gingiile sunt roz. Limba are aceeași culoare. Reacția la sunete puternice ar trebui să fie calmă..

Abilitatea de a aduce ceva, cum ar fi o jucărie abandonată, trebuie dezvoltată.

Atunci când alegeți un cățeluș, acordați atenție părinților. Crescând, va deveni ca ei. Prin urmare, dacă există îndoieli cu privire la aspectul părinților, atunci este mai bine să găsiți un alt câine..

De asemenea, scabia adultă nu ar trebui să aibă displazie a articulațiilor șoldului și cotului, deoarece aceasta este una dintre cele mai frecvente boli ale acestei rase și este moștenită. Verificați dacă există probleme cu ochii cu transmitere genetică. Buna sănătate a câinilor trebuie confirmată prin certificate speciale.

Important! În Rusia și țările spațiului post-sovietic, rasa Chesapeake Bay Retriever este extrem de rară. Din această cauză, nu există crescători adevărați aici. Puii pot fi aduși doar din străinătate.
Chesapeake bay retriever

Condiții pentru un animal de companie

Chesapeake Bay Retriever nu este o rasă pentru viața urbană, ci pentru una suburbană. Are nevoie de voință și spațiu. Prin urmare, chiar dacă aveți de gând să țineți câinele în apartament, atunci prin toate mijloacele ar trebui să existe un parc sau un pustiu și un rezervor natural în apropierea dvs., unde animalul să se poată juca liber, să arunce toată energia. Au nevoie de activitate fizică constantă.

În suburbii, câinii sunt de preferință ținuți în voliere sau cabine, pe care le poți construi cu propriile mâini.
Va fi foarte dificil pentru o persoană neexperimentată cu un chesapeake. Câinele trebuie să simtă puterea proprietarului și să-l înțeleagă prin aspect. Simțindu-se slabi și indiferenți, vor începe să domine. Nu te va duce nicăieri.

De la o vârstă fragedă, trebuie să fie învățați să socializeze, să comunice cu rudele lor.

Chesapeakele prosperă în climă rece. Dar căldura îi epuizează. Dacă animalul trăiește în latitudini temperate cu veri calde, atunci în căldură, animalul de companie are nevoie urgentă de acces la apă, unde poate înota liber..

Reguli de îngrijire

Îngrijirea Retriever este aceeași ca și pentru alți câini. Chesapeake bay retriever

Lână

Blana chesapeake este uleioasă, deci trebuie să cunoașteți câteva dintre subtilitățile îngrijirii sale. Nu este nevoie să încercați să spălați grăsimea din lână. Animalul are nevoie de el ca strat protector. Mai mult, cu cât încercați să spălați mai mult grăsimea din lână, cu atât corpul o va produce mai intens..

Prin urmare, pentru a curăța haina de blană a animalului de companie, folosiți mai puțină apă și șampoane lichide. Cel mai bun remediu pentru această situație este șamponul uscat, loțiunea de curățat sau pulberea. Periați haina săptămânal..

Important! Lână Chesapeake are un miros specific și poate provoca alergii.

Urechi

Urechile animalului sunt atârnate și din această cauză necesită multă atenție. Auricul este aproape de cap, ceea ce previne ventilația adecvată. Prin urmare, murdăria și sulful sunt colectate activ în ea, care trebuie îndepărtate la timp, altfel este posibilă dezvoltarea procesului inflamator..Chesapeake bay retriever

Ochi

Ochii trebuie verificați în mod regulat. Ștergeți murdăria și resturile cu o cârpă moale înmuiată în apă fiartă. Mișcarea ar trebui să meargă din colțul de sus în jos.

Ochii câinelui trebuie examinați conjunctivită.

Dinții

Dinții necesită curățare încă din copilărie. Este necesar să efectuați procedura folosind perii și paste speciale, care pot fi găsite în farmacia veterinară. Frecvența manipulării este de două până la trei ori pe săptămână.

Pentru a preveni formarea tartrului, animalul tău de companie ar trebui să aibă țânțari. Dacă animalul mănâncă numai alimente uscate, atunci periajul dinților devine mai rar, deoarece particulele solide de alimente îndepărtează în mod independent placa din dinți.

Gheare

Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc din nou cu gheare.

Cum se hrănește chesapeake

Un câine de vânătoare ar trebui să aibă o dietă echilibrată. Meniul puiilor trebuie să fie dominat de alimente bogate în proteine ​​și calciu. De asemenea, au nevoie de vitamine.Chesapeake bay retrieverPrin natura lor, chesapeaks sunt omnivori și pot mânca mult. Prin urmare, pot suferi de supraalimentare și, atunci când cresc, devin mai pretențioși în privința mâncării. Hrănește-ți animalul de companie în porții mici.

Când formați dieta animalului de companie, procedați din activitatea fizică a acestuia și din parametrii animalului (înălțime, greutate).

Puteți hrăni atât alimente naturale, cât și alimente uscate. Sau combinați alimentele umane cu conservele.

afla merită să hrănești câinele cu hrană uscată.

Antrenamentul rasei

Este necesar să învățați puii să socializeze de la vârsta de nouă săptămâni. Cursurile trebuie ținute o dată sau de două ori pe săptămână în cluburi speciale. În plus, învață-l pe bebeluș să se joace cu mingea și în apă. Pentru a face acest lucru, este suficient să alocați 15-20 de minute..

Când cățelul dvs. atinge vârsta de patru luni, începeți să construiți ascultare. În paralel cu aceasta, antrenează-i rezistența. Măriți treptat lungimea traseului pe măsură ce mergeți. Până la vârsta de șase luni, ar trebui să depășească cu ușurință un kilometru.

Chesapeake are un bun simț al dispoziției și caracterului unei persoane. Prin urmare, în timpul antrenamentului, nu trebuie să impuneți exagerat executarea unei comenzi sau a unui exercițiu. O presiune puternică poate duce la faptul că animalul va ignora pur și simplu ordinele proprietarului. Ei trebuie încurajați să acționeze, să contacteze proprietarul..Chesapeake bay retrieverEfectuați antrenamente într-un mod afectuos și recompensați-vă animalul cât mai mult posibil pentru acțiunea efectuată. Va fi suficient să mângâiți părțile laterale ale câinelui pentru a-l împinge la următoarea acțiune. Și mângâierea spatelui și a capului va calma și supune animalul.

Câinele trebuie să asculte stăpânul, să-l asculte și să-l urmeze după bunul plac, fără lesă. Nu trebuie să fie folosit ca lasso sau suzetă. Animalul trebuie să dorească în mod independent să fie lângă proprietar.

Pentru a antrena un animal pentru o ofertă de joc, folosiți un aruncător special care furnizează discuri pentru a trage asupra lor cu o armă. Astfel, câinele dezvoltă o relație: a sunat o lovitură - trebuie să alergi după pradă.

Important! Nu vă închideți la un singur exercițiu, alternați-le. Acest lucru va permite animalului să-și amintească mai bine acțiunea și să le amintească independent..
Va dura doi-trei ani pentru a studia.Chesapeake bay retriever

Despre sănătate și boli

Cea mai frecventă problemă în rândul Chesapeake Bay Retriever este displazia șoldului și articulațiile cotului. Animalele trebuie să fie în mod constant radiografiate pentru a detecta boala.

O altă boală frecventă este boala von Willebrand. Aceasta este o problemă de coagulare a sângelui care poate provoca sângerări spontane. Este o boală ereditară.

Adesea observat atrofie retiniană. De asemenea, este ereditară. Nu este tratat, duce la orbire. Principala caracteristică a bolii este manifestarea târzie și cursul asimptomatic. Se găsește în principal la câini cu vârsta peste patru ani. Prin urmare, este necesară o examinare anuală pentru prezența bolii..

Chesapeake Bay Retriever este un câine foarte special. Nu toată lumea poate face față cu asta. Oricine reușește să supună un animal va primi un partener minunat pentru vânătoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reprezentant american, rasă de câini chesapeake bay retriever