Bedlington terrier (foto): câine îmbrăcat în haine de oaie

Bedlington Terrier, cu aspectul său unic, atrage atenția încă din primele minute de comunicare. Dar nu lăsa aspectul lui să te păcălească. Bedlington este încă un terrier: la fel de curios, inteligent, alert, dar poate manifesta agresivitate față de animalele mici

Clasificare

Origine: Marea Britanie

Clasă: conform clasificării FCI - grupa 3 - terieri, secțiunea 1

Folosind: caine de vanatoare

Culoare: gri-albastru, gri-maro, gri, maro-roșu (ficat). Culoarea albă este considerată a fi o abatere de la rasă.

dimensiuni: Înălțimea la greabăn: de obicei 30 până la 40 cm - Greutate: 7,7 kg până la 10,5 kg.

Speranța de viață: 14 - 16 ani

Bedlington Terrier, cu aspectul său unic, atrage atenția încă din primele minute de comunicare. Are o caracteristică "pilozitate" bot și este similar în acest sens cu kerry blue terrier.

Dar nu lăsa aspectul lui să te păcălească. Bedlington este încă un terrier.

Ca cu sârmă și fox terrier neted, este la fel de curios, deștept, alert, dar poate manifesta agresivitate față de animalele mici.

Participă cu entuziasm la activitățile familiei sale.

Îi place să fie în lumina reflectoarelor, îi întâmpină pe oaspeți și îi distrează cu mofturile ei. Dar el vă va anunța imediat dacă simte ceva suspect..

Acesta este un câine de pază excelent.

Bedlington Terrierul este entuziasmat de activitățile familiei sale. Îi place să fie în lumina reflectoarelor, îi întâmpină pe oaspeți și îi distrează cu mofturile ei. Dar el vă va anunța imediat dacă simte ceva suspect. Acesta este un câine de pază excelent

Bedlington Terrierul este entuziasmat de activitățile familiei sale. Îi place să fie în lumina reflectoarelor, îi întâmpină pe oaspeți și îi distrează cu mofturile ei. Dar el vă va anunța imediat dacă simte ceva suspect..

Istoria rasei

Marea Britanie este locul de naștere al câinelui. Rasa Bedlington Terrier a fost crescută pentru vânătoarea de vânat mic, șobolani, bursuci în 1870 prin traversarea Whippet cu Dandy Dinmont Terrier și Otterhound.

Anterior, era un câine de vânătoare destul de persistent, care are similar câini de câine calitate. Țiganii englezi și-au folosit abilitățile chiar și în lupta cu câinii și în buzunare.

Mai târziu, datorită eforturilor iubitorilor de Bedlington, a primit forme actualizate grațioase.

Fanii rasei și-au creat primul club în 1873. Câinele este comun în America, Canada, Europa, Australia, Africa de Sud și Rusia.

În exterior, pare un miel îngrijit. Acest câine neobișnuit este elegant, grațios, sportiv, are o construcție excelentă.

Bedlington Terrier este inteligent și ușor de antrenat. Folosiți recompense de laudă, joacă și mâncare pentru educație. Cuvintele dure și puterea nu vor funcționa aici. Câinele participă cu succes la competiții, unde își poate arăta tenacitatea ca terrier și dorința de a găsi pradă subterană, precum și să-și arate viteza, grația și entuziasmul

Bedlington Terrier este inteligent și ușor de antrenat. Folosiți recompense de laudă, joacă și mâncare pentru educație. Cuvintele dure și puterea nu vor funcționa aici. Câinele participă cu succes la competiții, unde își poate arăta tenacitatea ca terrier și dorința de a găsi pradă subterană, precum și să-și arate viteza, grația și entuziasmul

Psihologie

Bedlington alert, activ și sensibil, cum ar fi petit brabancon, este un companion minunat, paznic.

Trăsăturile principale ale personajului:

  • Inteligent și ușor de antrenat. Folosiți recompense de laudă, joacă și mâncare pentru educație. Cuvintele dure și puterea nu vor funcționa aici. Câinele participă cu succes la competiții, unde își poate arăta tenacitatea ca terrier și dorința de a găsi pradă subterană, precum și să-și arate viteza, grația și entuziasmul.
  • Exercițiul este important pentru a menține Bedlington fericit și sănătos, dar are un nivel moderat de nevoie de activitate.
  • Bedlington va deveni un prieten energic pentru copii.

Important! Asigurați-vă că copiii foarte mici sunt supravegheați de un adult atunci când interacționează cu câinele pentru a preveni rănirea amândurora.

Cu o pregătire și o socializare adecvate, Bedlington Terrier va fi un partener excelent în toate activitățile familiale. Îi vei aprecia simțul umorului și dorința de a profita la maximum de viață.

Cu o pregătire și o socializare adecvate, Bedlington Terrier va fi un partener excelent în toate activitățile familiale. Îi vei aprecia simțul umorului și dorința de a profita la maximum de viață.

  • Se înțelege bine cu alți câini. El însuși nu începe o luptă, dar nu se va retrage când va fi atacat. Arată pufos și amabil, dar el nu este un simplu și nu va accepta dominația altui câine.

Important! Bedlington poate deveni un luptător feroce, așa că aveți grijă când introduceți câini noi într-un grup, în special adulți de același sex..

  • Cu dreptul Instruire iar socializarea va fi un partener excelent în toate activitățile familiale. Îi vei aprecia simțul umorului și dorința de a profita la maximum de viață..
Rasa Bedlington Terrier a luat naștere ca una de vânătoare, are un simț al mirosului puternic, o rezistență excelentă, o pasiune pentru călătorii. Dar astăzi principala lor utilizare este ca un câine însoțitor, prieten de familie și participant la ring.

Rasa Bedlington Terrier își are originea în vânătoare, are un simț al mirosului, o rezistență excelentă, o pasiune pentru călătorii. Dar astăzi, principala lor utilizare este ca un câine de companie, ca prieten de familie și ca participant la ring.

Cerere

Rasa Bedlington Terrier, cum ar fi Vizsla maghiară, originară din vânătoare, are un simț al mirosului sporit, rezistență excelentă, poftă.

Dar astăzi, principala lor utilizare este ca un câine de companie, ca prieten de familie și ca participant la ring..

Deși instinctul de vânătoare a fost păstrat, acestea nu mai sunt folosite pe câmp..

Dacă doriți să aveți un câine sănătos, nu cumpărați un cățeluș din mâinile voastre. Găsiți o canisă de renume Bedlington Terrier care crește profesional câini și se asigură că nu prezintă boli genetice. Dacă doriți un câine sănătos, nu cumpărați un cățeluș. Găsiți o canisă de renume Bedlington Terrier care crește profesionist câini pentru a vă asigura că sunt liberi de boli genetice

Dacă doriți să aveți un câine sănătos, nu cumpărați un cățeluș din mâinile voastre. Găsiți o canisă de renume Bedlington Terrier care crește profesionist câini pentru a vă asigura că sunt liberi de boli genetice

Cum să alegi un cățeluș

Dacă doriți să aveți un câine sănătos, nu cumpărați un cățeluș din mâinile voastre. Găsiți o canisă de renume Bedlington Terrier care crește profesionist câini pentru a vă asigura că sunt liberi de boli genetice.

Un cățeluș sănătos este sociabil, mobil, are poftă de mâncare, este curios și jucăuș, gata să se apropie de oameni.

Merită să vezi cel puțin un părinte, să-i vezi temperamentul.

Examinarea fraților și a rudelor părinților este, de asemenea, utilă pentru a evalua cum va arăta catelul când va crește..

Lana Bedlington are o combinație neobișnuită de păr grosier și moale. Tinde să se onduleze, în special pe cap și bot. Prin urmare, fii pregătit pentru o îngrijire temeinică și frecventă a ei.

Lana Bedlington are o combinație neobișnuită de păr grosier și moale. Tinde să se onduleze, în special pe cap și bot. Prin urmare, fii pregătit pentru o îngrijire temeinică și frecventă a ei.

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Lana Bedlington are o combinație neobișnuită de păr grosier și moale. Tinde să se onduleze, în special pe cap și bot. Câinele nu varsă prea mult.

Privind fotografia Bedlington Terrier, veți vedea mai multe culori și combinații: gri, nisipos, albastru și cafeniu, cafeniu.

La câinii bicolori, se observă marcaje pe picioare, piept, sub coadă și deasupra fiecărui ochi. Puii se luminează pe măsură ce îmbătrânesc.

Smocul (o grămadă de păr lung pe vârful capului) al tuturor adulților ar trebui să fie mai deschis la culoare decât culoarea corpului.

Va trebui să vă spălați câinele zilnic cu perii speciale.

Îngrijirea necesare de 1-2 ori pe săptămână pentru a menține un aspect unic și pentru a preveni rogojinarea.

Blana este tăiată la fiecare 6 săptămâni tăietor de câine, rămâne doar 2 cm pe corp, puțin mai lung pe picioare.

Alte caracteristici ale îngrijirii se referă la igiena orală, îngrijirea unghiilor. Spălați-vă dinții de 2-3 ori pe săptămână sau zilnic pentru a îndepărta tartrul, bacteriile, mirosul, pentru a preveni bolile gingivale.

Tundeți-vă unghiile după cum este necesar. Unghiile scurte, bine tăiate, îți vor salva picioarele de la zgârieturi atunci când Bedlington te întâmpină cu entuziasm.

Bedlington Terrier este o rasă rezistentă, cu niveluri moderate de activitate. Câinele este capabil să alerge la viteze mari, de preferință într-o zonă îngrădită în siguranță

Câinele este capabil să alerge la viteze mari, de preferință într-o zonă îngrădită în siguranță

Mersul pe jos

Bedlington Terrier, cum ar fi ogar, rasă rezistentă cu activitate moderată.

Sunt capabili să ruleze la viteze mari, de preferință într-o zonă îngrădită în siguranță (acest lucru este important).

Nu este adaptat vieții în aer liber. Adaptați-vă bine la locuința într-un apartament în care există un loc sigur pentru sport.

Puteți afla despre alte rase de câini care sunt potrivite pentru păstrarea într-un apartament din articol https://rum.animalefans.com/câini/5735-rase-de-câini-pentru-un-apartament-cele-mai-bune.html

Sunt destul de mulțumiți de o plimbare plăcută sau de un joc de minge energic, le place agilitate. Poate face jogging sau drumeții cu tine.

Ei tolerează bine vremea rece, nu le place căldura. Îi poți antrena cu ușurință în agilitate, ascultare sau urmărire..

Bedlington Ogar rusesc, se comportă liniștit în casă, va fi fericit să se relaxeze pe canapeaua de lângă tine.

Bedlington Terriers poate face o alergare sau o excursie cu tine. Ei tolerează bine vremea rece, nu le place căldura. Îi poți antrena cu ușurință în agilitate, ascultare sau urmărire.

Bedlington Terriers poate face o alergare sau o excursie cu tine. Ei tolerează bine vremea rece, nu le place căldura. Îi poți antrena cu ușurință în agilitate, ascultare sau urmărire.

Alimente

Alocație zilnică: 1 - 1,5 căni mâncare uscată de înaltă calitate, împărțit în 2 mese.

Important! Cât de mult mănâncă câinele dvs. adult variază în funcție de dimensiune, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Este clar că un câine activ va avea nevoie de mai mult decât unul leneș..

Păstrați Bedlington-ul într-o formă bună hrănindu-l de două ori pe zi fără a lăsa tot timpul mâncarea în vas.

Dacă nu știți dacă câinele dvs. este supraponderal, faceți un test de practică. În primul rând, uită-te la el. Ar trebui să vezi talia.

Apoi așezați-vă mâinile pe spate, degetele mari de-a lungul coloanei vertebrale, cu degetele întinse în jos.

Ar trebui să-i simțiți (dar să nu-i vedeți) coastele fără să apăsați puternic. Dacă nu poți, are nevoie de mai puțină mâncare și mai multă mișcare..

Puteți citi mai multe despre obezitate la câini aici: https://kot-pes.com/ozhirenie-u-sobak/

Bedlington Terrier se înțelege bine cu alți câini. El însuși nu începe o luptă, dar nu se va retrage când va fi atacat. Arată pufos și amabil, dar el nu este un simplu și nu va accepta dominația altui câine

Bedlington Terrier se înțelege bine cu alți câini. El însuși nu începe o luptă, dar nu se va retrage când va fi atacat. Arată pufos și amabil, dar el nu este un simplu și nu va accepta dominația altui câine

Sănătate

Boli tipice

Bedlingtonii sunt, în general, în stare bună de sănătate, dar, la fel ca toate rasele, sunt predispuși la anumite condiții..

Nu toți câinii vor supraviețui acestor boli, dar este important să fiți conștienți dacă doriți să cumpărați un Bedlington Terrier.

  • Toxicoza din cupru: o tulburare moștenită care duce la acumularea de cupru în organism. Recent, dezvoltarea testării ADN-ului a făcut posibilă eliminarea câinilor și purtătorilor bolnavi și îndepărtarea lor din bazele genetice.
  • Dislocarea rotulei: traumatism sau congenital. Luxația poate fi aproape asimptomatică sau acută, cu durere intensă și șchiopătare. Cazurile severe pot necesita corecție chirurgicală.
  • Hipoplazie renală: apare atunci când unul sau ambii rinichi se dezvoltă anormal. Câinele dezvoltă insuficiență renală. Primul semn este creșterea setei, ceea ce duce la creșterea urinării.
  • Displazia retiniană: Acesta este un defect congenital. În majoritatea cazurilor, nu duce la pierderea vederii. Oftalmologii veterinari efectuează teste și diagnosticează boala atunci când puii au vârsta de 7 până la 12 săptămâni. Displazia nu afectează capacitatea câinelui de a funcționa ca însoțitor, dar câinii afectați nu trebuie crescuți.
Bedlington Terrier găsește repede un limbaj comun cu copiii, aceștia devin adesea cei mai buni prieteni

Bedlington Terrier găsește repede un limbaj comun cu copiii, aceștia devin adesea cei mai buni prieteni

Vaccinări

Tradiţional vaccinări puii fac la 9 și 12 săptămâni, câini adulți - o dată pe an. Înainte de procedură, ar trebui să dați un medicament pentru viermi.

Tricotare

Cea mai câștigătoare culoare este așa-numitul albastru. La diferite expoziții, este mai mult de 80% dintre câștigători.

Dar acest fapt nu înseamnă că câinii albastri au mai mult merit. Nu există interdicții pentru împerecherea bedlingtonului de diferite culori..

Dacă doriți să aflați mai multe despre sarcina la câini, vă recomandăm să citiți articolul https://kot-pes.com/skolko-dlitsya-beremennost-u-sobak/

Dar majoritatea crescătorilor preferă linia cu culoare neagră sau linia cu nisip negru, încercând să evite împerecherea câinilor cu nisip..

Bedlington Terrier: câine îmbrăcat în haine de oaie

Rasa Bedlington Terrier este uimitoare și originală. Terrier cu aspect de miel și inima de leu. Combinația de aspect uimitor, inteligență, curățenie și mulțumire îi atrage pe toți.

Anna Lyakhovich7 Scor general Caracteristic Agresivitate6 Adaptabilitate6 Activitate10 Greutate4 Antrenament6 Prietenie8 Plăcere8 Inteligență6 Zgomot8
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bedlington terrier (foto): câine îmbrăcat în haine de oaie