Basset hound: caracteristici și descriere a rasei

Un câine cu ochi triști și un aspect original. Odată cu înfățișarea ei, ea provoacă sensibilitate și milă, dar aceasta este o amăgire.

Basset Hound este un câine cu drepturi depline și un vânător născut în mod natural.

Istoria rasei

Istoria rasei Basset Hound datează de câteva secole. Primele mențiuni despre câini similari au fost găsite în Egiptul Antic. Cercetătorii au găsit acolo și rămășițele strămoșilor lor.

În secolul al doilea, în Franța, au început să fie crescuți câini mici, cascadați. De atunci, numele viitoarei rase a fost fixat - „bass-set”, ceea ce înseamnă low-set.

Vânătorii
Vânătorii

Bassett-urile erau folosite de aristocrați ca câini și erau foarte populare. În secol au fost aduși din Franța în Anglia. Apoi, britanicii au decis să modifice rasa, făcând câinii mai puternici și mai grei. Cinologii sunt de acord că crescătorii au încrucișat mai multe tipuri de Basset francez cu un Bloodhound. Ca rezultat al selecției, a fost crescută o nouă rasă - Basset Hound.

Descriere și standard de rasă

Basset hound este un câine hound. Are o structură corporală unică și un aspect distinctiv. Scriitorul Conan Doyle, într-una dintre lucrările despre Sherlock Holmes, a descris câinele Baskervilles, îngrozind tot districtul. Basset hound este considerat prototipul acestui câine uriaș..

Câinele are un cadru osos greu, care este acoperit cu mușchi proeminenți. Basetele au un corp mare, masiv. Membrele sunt foarte scurte în raport cu corpul, dar puternice. Această constituție poate fi numită anormală pentru alte rase, dar pentru Bassets este norma..

În 2010, standardul rasei Basset Hound a fost actualizat. Acum vrea să spună:

 • greutatea adultului 20 - 30 kg-
 • inaltime 33 - 38 cm-
 • cap mare, proporțional cu corpul. Craniul este bombat. Bot ușor conic, lung și greu. Pomeții și obrajii nu proeminenți. Nasul este mare, lobul este negru;
 • buze întunecate. Buza inferioară este suprapusă de buza superioară. Câinele are zboruri mari;
 • fălci și dinți puternici. Mușcătură de foarfecă;
 • urechi foarte lungi. Când sunt trase, se închid în spatele nasului. Urechile sunt așezate jos și cad în pliuri libere. Acoperit cu păr catifelat;
 • ochi ovali și mari cu pleoapa inferioară puternic trasă, maro închis;
 • gât lung, musculos cu o linie puternică de ceafă;
 • spate drept, larg și puternic. Lomul este ușor arcuit și musculos. Umeri puternici. Crupul este rotund și larg. Burta este ușor ascunsă. Coada lungă cu vârful alb;
 • membrele sunt scurte, puternice și puternice. Lungimea lor este de o treime din înălțimea câinelui la greabăn. Pe membrele anterioare, între încheietura mâinii și laba, falduri de piele agățate. Brate drepte, coapse rotunde, picioare scurte;
 • labele sunt rotunde, foarte grele. Cele din spate sunt puțin mai mici decât cele din față, ar trebui să fie îndreptate înainte;
 • palton scurt, grosier și gros.
Culori diverse
Culori diverse

Cel mai frecvent tricolor. Odată cu acesta, petele negre, albe și maronii sunt situate pe corpul câinelui. Există câini de culoare alb-roșiatică. Mai puțin frecventă este o basetă monocromatică - roșie cu membrele ușoare. Uneori vând animale de o culoare gri rară, dar aceasta este deja o tulburare genetică.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Bassett este un prieten afectuos și devotat. O înfățișare dulce, bună, ascunde un personaj dificil. La suprafață, câinele pare calm și docil, dar are o dispoziție foarte încăpățânată..

Rasa de câini Basset Hound a fost crescută pentru vânătoare colectivă. Câinele este tolerant față de alte animale și, dacă există alte animale de companie în familie, se va înțelege cu ele. Excepțiile sunt animale mici și iepuri: animalul de companie va începe să le vâneze.

Basset Hound iubește copiii. În ciuda aparentei stingheriri, el este îngrijit cu copilul. Un animal de companie activ, neliniștit și cu jocuri de noroc este întotdeauna gata să se alăture jocurilor.

Bassett este plin de demnitate. Iubește atenția celorlalți și să fie în centrul evenimentelor. Câinele are propria opinie, refuzând adesea să urmeze comenzile familiare dacă nu îi place ceva.

Dacă în timpul unei plimbări bassette miroase un miros interesant pentru el, va ignora comenzile și apelurile proprietarului. Incapatanarea este in sange. Basset hound este un câine, pentru această rasă trebuie doar să te dedici complet unei singure afaceri, nefiind distras de nimic din jur.

- Vreau sa ma joc!..
Proprietarul este ocupat

Basset este foarte atașat de familia sa. Nu tolerează singurătatea. Cu o lipsă de atenție, animalul devine slab controlat și poate începe să strice proprietățile din casă.

Deși un vânător de baset își iubește stăpânii, gardianul și paznicul său sunt răi. El poate sesiza apariția unui străin lătrând, dar nu se va grăbi să se apere.

Îngrijire și

Basset Hound este un câine mare și agil. Are nevoie de mult spațiu, în condiții înguste animalul de companie nu va fi confortabil. Această rasă poate fi păstrată într-un apartament, dar o casă privată este mai potrivită.

Când țineți un animal de companie în aer liber, ar trebui să construiți o volieră spațioasă, cu o cabină izolată. Cât de des posibil, trebuie să comunicați cu câinele și să aranjați plimbări lungi pe teren necunoscut.

Locuind într-un apartament, animalul nu va cauza mari probleme. Rasa are nevoie de activitate fizică, în condiții urbane trebuie să mergeți cu Basset de 2-3 ori pe zi. Plimbarea ar trebui să fie de cel puțin o jumătate de oră, întotdeauna însoțită de jocuri și jogging.

Structura specială a corpului face coloana vertebrală a câinelui un punct slab. Este important să vă protejați animalul de companie de sărituri și mers pe scări.

Basul are părul scurt, dar câinele se varsă constant. Este recomandat să vă spălați animalul de companie de mai multe ori pe săptămână. Haina are un miros caracteristic, astfel încât câinele trebuie să fie scăldat cel puțin o dată pe lună.

Dacă ghearele animalului nu au timp să mănânce singure, atunci de 1-2 ori pe lună sunt tăiate.

Plimbare distractivă
Plimbare distractivă

Asigurați-vă că verificați în mod regulat ochii și urechile Basset Hound. Această rasă are lacrimare frecventă. Periodic trebuie să vă clătiți ochii cu decoct de mușețel. Basset, de asemenea, salivează din cauza aripilor mari..

În fiecare zi trebuie să vă ștergeți fața de secrețiile salivare și murdărie. Urechile trebuie curățate de 1-2 ori pe săptămână, de îndată ce sunt contaminate cu sulf. Dacă urechile sunt curate și roz în interior, atunci nu trebuie să le atingeți inutil.

Basset Hound este predispus la obezitate, în special cu un stil de viață sedentar. Excesul de greutate afectează membrele și coloana vertebrală a câinelui, astfel încât dieta trebuie să fie echilibrată. Cu hrana naturală, animalului i se oferă carne cu conținut scăzut de grăsimi, brânză de vaci, legume, produse lactate și cereale.

Când hrăniți alimente uscate, ar trebui să alegeți un producător de încredere. Este necesar să achiziționați hrană de înaltă calitate de cel puțin clasa super premium, luând în considerare particularitățile rasei.

educatie si antrenament

Rasa de câine Basset Hound este dificil de dresat. Cățelușul ar trebui învățat să disciplineze încă din primele zile ale apariției sale în casă. Bassett este o rasă încăpățânată și capricioasă, așa că un proprietar neexperimentat este mai bine să contacteze un manipulator de câini.

Proprietarul trebuie să devină nu numai un prieten pentru câine, ci și un conducător. Animalul de companie nu trebuie lăsat să facă ce vrea. Basetele sunt inteligente și viclene. Dacă o persoană dă slăbiciune, atunci câinele va încerca să-l înșele din nou și din nou pentru a realiza ceea ce dorește..

Comenzile obligatorii pentru un basset sunt „pentru mine” și „aproape”. Ele trebuie să fie clar fixate în mintea câinelui printre primii. Altfel, dacă în timpul unei plimbări găsește un miros interesant pentru ea, va urma traseul, în ciuda apelurilor proprietarului.

Copii
Copii

În procesul de instruire, trebuie să fii ferm, dar calm. Nu trebuie să folosiți grosolănie și pedeapsă fizică, câinele va deveni amărât și va arăta o încăpățânare mare. Antrenamentele ar trebui să aibă loc într-un mod interesant, jucăuș, cu recompense alimentare obligatorii.

Cât trăiește un basset?

Basset Hound trăiește în medie 10 - 13 ani. Cu o genetică bună și o îngrijire adecvată, pot trăi mai mult de 15 ani.

Aceasta este o rasă destul de sănătoasă, dar este predispusă la anumite boli, cum ar fi glaucomul, displazia, boala von Willebrand, ectropia, otita externă. De asemenea, câinele poate prezenta dureri de spate, datorită particularităților structurii corpului. Bassetts pot fi obezi, care la rândul lor pot duce la diabet.

Pentru a evita problemele de sănătate, trebuie să vă verificați în mod regulat animalul de companie la un medic veterinar. De asemenea, este necesară efectuarea deparazitării și vaccinărilor conform programului..

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Prețul pentru care puteți cumpăra un cățeluș Basset Hound poate varia. Vă va costa aproximativ 10 mii de ruble să cumpărați un câine din mâinile voastre. În creșe, prețul variază de la 25 la 40 de mii de ruble. Cu cât este mai bună pedigree-ul și arată perspectiva, cu atât achiziția va fi mai scumpă.

Semne ale unui catel sanatos:

 • catelul este bine hrănit și agil;
 • haina strălucitoare netedă;
 • ochi și urechi fără descărcare;
 • urechile sunt curate, lungi, fără murdărie și răni în interior;
 • mușcătura corectă a dinților;
 • pielea catelului ar trebui să fie mobilă;
 • membrele drepte și groase;
 • coadă fără îndoială;
 • nu ar trebui să existe hernie pe abdomen.

Puii trebuie păstrați într-un loc curat și uscat. Înainte de a cumpăra, trebuie să citiți cu atenție pedigree-ul părinților și pașaportul veterinar.

Concluzie

Bassett necesită educație și disciplină serioase. Cu răbdare adecvată, proprietarul va primi un prieten loial care îi va încărca pe toți cei din jur cu energia și veselia sa. Datorită acestor calități, rasa este foarte populară în întreaga lume..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Basset hound: caracteristici și descriere a rasei