Bernese mountain dog (bernese mountain dog cattle)

Astăzi vă vom spune despre o rasă de câini foarte interesantă - Bernese Mountain Dog sau Bernese Mountain Shepherd Dog.

Timp de o duzină de secole, țăranii și fermierii elvețieni au folosit câinele de munte Bernez ca câine de pază, câine de păstorire și de tracțiune. Este adevărat, numele „câine de munte”, care se traduce prin „câine de luncă”, a apărut ceva mai târziu. Anterior, rasa era cunoscută sub numele de Dürbahler. De mult timp, nimeni nu a fost implicat în selecția țintită și formarea caracteristicilor stabile ale rasei. O astfel de lucrare a început abia spre sfârșitul secolului al XIX-lea, când crescătorii au ales câțiva câini ciobănești tricolori remarcabili în scopuri proprii. Rasa a fost expusă pentru prima dată în 1902, iar după 5 ani a fost fondat primul club de rasă.

Scopul inițial al rasei Bernese Mountain Dog a fost de a ajuta fermierii și țăranii, care i-au folosit ca pescaj, păstor și câini de pază. Aceasta este o rasă de lucru, care este, de asemenea, un excelent însoțitor de familie. Țara de origine - Elveția. Alte nume: câine de bovină de munte Bernez sau câine de pastor Bernez.

Aspect

Câine mare, cu părul lung, tricolor, construit armonios. Capul este de dimensiuni medii, trecerea de la frunte la nas este bine pronunțată. Nasul este de culoare închisă. Mușcă de clește. Ochii sunt în formă de migdale, de culoare maro închis. Urechile sunt de dimensiuni medii la vârfuri, rotunjite, căzute, în stare alertă, partea din spate a auriculei se ridică. Gâtul este muscular, puternic și de lungime medie. Spatele este drept. Pieptul este adânc, ajungând până la coate. Coada pufoasă este coborâtă în jos, în timpul mișcării se ridică la nivelul spatelui. Membrele sunt drepte și paralele. Blana este strălucitoare, lungă, dreaptă, poate fi ușor ondulată.familie de câini de munte bernezi

Aspectul câinilor din rasa Bernese Mountain Dog se distinge prin culorile sale caracteristice. Culoarea este dominată de negru, marcajele strălucitoare ar trebui să fie pe picioare, obraji, sprâncene și piept, marcaje albe pe toate labele, gâtul, pieptul și vârful cozii. Blaze albe dorite pe nas care se ridică între ochi.

Instruire

Câinii ciobănești bernezi se disting prin calități bune de lucru și inteligență ridicată, dar pentru a-și dezvolta toate talentele câinelui, este necesară o pregătire competentă și un antrenament regulat. Aceștia ajung la maturitate mentală și fiziologică deplină doar la vârsta de 2 ani, prin urmare, deși încep să crească un cățeluș devreme, sunt limitați doar la setul necesar de comenzi. Se recomandă amânarea exercițiilor de ascultare până la 5-6 luni, iar după aceea, la vârsta de aproximativ 10-12 luni, puteți urma deja un curs special.

Antrenarea câinelui de munte Bernez va necesita răbdare și perseverență din partea proprietarului.. De asemenea, merită luat în considerare faptul că acești câini preferă varietatea și exercițiile fizice în care puteți fi inteligent. Activitatea fizică a arsurilor ar trebui să fie bună, dar nu merită să supraîncărcați din nou câinele cu antrenament. În ciuda rezistenței și calităților de lucru, preferă plimbări lente, lungi și jocuri moderat active. Poate însoți proprietarul într-o cursă ușoară.

Caracter

S-a observat de mult că câinii ciobănești sunt tovarăși de familie ideali. Personalitatea câinelui de munte Bernez:

 • puternic;
 • independent;
 • echilibrat.

Sunt prietenoși din fire și nu sunt deloc agresivi. Cu o socializare adecvată, ei vor fi infinit loiali familiei. Sunt foarte concentrați asupra proprietarului, în tot ceea ce încearcă să-i facă pe plac proprietarului și să-și demonstreze loialitatea față de el. Nu suport deloc singurătatea. Uneori pot fi leneși, dar dacă chiar au nevoie, vor lucra neobosit.

Câinii din această rasă sunt încrezători, atenți și empatici. În ciuda dimensiunilor și aspectului impunător, sunt foarte buni și devotați familiei lor. Deseori sunt prietenoși chiar și cu străini. Portretul psihologic al câinelui ciobanesc Bernez depinde în mare măsură de condițiile în care a crescut câinele, de caracterul și obiceiurile proprietarului.

Catelus Bernese Mountain Dog

Bernese Mountain Dog - recenzii

Am colectat pentru dvs. câteva recenzii despre câinele de munte Bernez. Și, deși este deja clar că acest câine merită atenție, ar fi nedrept să ignorăm recenziile despre rasa minunată a câinilor în legătură cu persoanele care doresc să-și laude (sau poate să-i certă) câinele de munte Bernez. Ei bine, să începem!

 1. Alexei. Novosibirsk.

Aceasta este cea mai bună rasă de câini din lume !!! Sunt prietenoși și amabili și, dacă sunt bine crescuți, îi pot proteja pe proprietari. Câinele de munte Bernez este, prin definiție, cel mai bun dintre cei mai buni. Iubesc acești câini mai mult decât oricine altcineva din lume! Și vreau, de asemenea, să spun că acest câine, oricât de umilit și chinuit de stăpân, îi va rămâne fidel până la ultima suflare.

 1. Michael. Regiunea Smolensk.

Cine scrie că Berna nu are calități protectoare se înșală profund. Că am alte recenzii, nu se poate judeca întreaga rasă după un singur câine. Acesta este un mare paznic și doar un prieten. Știu despre ce vorbesc, câinele meu de munte Bernez trăiește în al șaptelea an și erau pui. Recomand această rasă tuturor. În ceea ce privește haina - personal, îmi pieptăn rar câinele, poate o dată la câteva luni și e suficient. Și, în general, aceasta este cea mai eficientă rasă..

Este clar că aceasta este doar o picătură în mare de recenzii despre câinele de munte Bernez. Dar îndrăznesc să asigur că se observă o tendință pozitivă în toate forumurile în care sunt discutate calitățile rasei.

Întreținere și îngrijire

Condițiile de viață nu sunt cea mai bună opțiune pentru această rasă. Se consideră optimă păstrarea câinelui ciobanesc Bernez în curtea unei case private și, de preferință, cu o plimbare gratuită în jurul teritoriului. Se înțeleg bine cu alte animale, iubesc foarte mult copiii, niciodată nu vor jigni nici măcar pe cel mai mic copil și nu îi vor răni pe alții..

O caracteristică distinctivă care complică în mod semnificativ îngrijirea câinelui de munte Bernez este muta pe tot parcursul anului.

Puteți controla procesul de pierdere a părului pieptănând regulat câinele de până la 3 ori pe săptămână. În perioada de schimbare crescută a hainei, uneori este necesar să o piepteneți zilnic. Sunt rareori scăldate și, după scăldat, este important să uscați bine haina groasă. Dacă s-au format încurcături, acestea sunt tăiate cu atenție. Unghiile sunt examinate regulat și tăiate, dacă este necesar. Dacă apare o placă ușoară pe dinți, aceasta este periată cu o periuță de dinți sau o cârpă aspră. Urechile sunt examinate periodic, în mod normal ar trebui să fie uscate și curate.

Dieta și sănătatea

Acești câini nu sunt pretențioși în ceea ce privește mâncarea, dar acest lucru nu înseamnă deloc că pot fi hrăniți pentru toată lumea. Dieta ar trebui să fie sănătoasă și echilibrată, în special pentru pui.

Puii au nevoie de o dietă specială pe bază de brânză de vaci, carne și oase. Pentru funcționarea completă a rinichilor, alimentele pot fi ușor sărate, dar cantitatea de sare consumată de câine nu trebuie să depășească 8 grame pe zi.

Puii Bernese Mountain Dog sunt extrem de sensibili la aportul de vitamine. Un exces de vitamine din grupele A, C, E poate provoca o reacție alergică severă.

Având în vedere predispoziția câinilor la balonare, se recomandă hrănirea lor de cel puțin 2 ori pe zi și, dacă este posibil, împărțirea porției zilnice în 3-4 hrăniri.

Mâncarea poate fi naturală sau preparată, de obicei uscată. Unii crescători recomandă hrănirea mixtă pentru Berni. O atenție deosebită este acordată conținutului de vitamine, minerale și gelatină din dietă, de care au nevoie pentru ligamente și articulații. De asemenea, este important să urmați regimul de hrănire, cu care tractul digestiv al animalului de companie se obișnuiește foarte repede..

Apropo, majoritatea câinilor de munte au o atitudine pozitivă față de alimentele crude, inclusiv fructele și legumele..

Încercați să nu supraalimentați animalul, excesul de greutate provoacă probleme cu ligamentele.

La fel ca majoritatea raselor mari, câinii de munte bernezi sunt predispuși la displazie de șold și uneori suferă și coatele. La bătrânețe apare osteocondroza. Dintre bolile oculare, se disting entropionul (volvulusul pleoapelor), atrofia retinei și cataracta..

Rasa este predispusă la boli oncologice, mai des, diagnosticul „cancer” este dat câinilor cu vârsta peste 6 ani. Cu hrănirea necorespunzătoare, probabilitatea de flatulență, volvulus este mare. Proprietarii cărora le pasă de sănătatea câinelui de munte Bernez ar trebui să protejeze câinii de căldură sau insolatie și să ia toate măsurile preventive la timp.

Speranța de viață în medie 11 ani.

Fotografii Bernese Mountain Dog

Cum să cumperi un cățeluș câine de munte Bernez

Iubitorii de câini știu cât de emoționant este momentul când aduci în casă o minge moale pufoasă plină de viață și bucurie. Dar pentru ca acest moment să vină, trebuie mai întâi să vă gândiți la toate. Amintiți-vă, un câine de păstor se instalează în casa dvs. nu timp de un an sau doi, ci pentru o perioadă întreagă. Și din cauza cățelușului pe care îl întâlnești, va depinde și viața ta viitoare..

Ia-ți timp, asta nu înseamnă să cumperi ceva de aruncat. Nu te uita la prețurile mici de pe panourile de mesaje de pe internet, uită de cuvinte precum piața păsărilor și piața de vechituri. Vânzătorii vă vor zugrăvi beneficiile câinelui de munte Bernez pe care îl vând, dar nu se știe dacă acești oameni vă vor fi fideli.

Dar știm exact de unde puteți cumpăra un câine de munte Bernez cu un pedigree și o reputație impecabilă:

 • cluburi;
 • Expoziții;
 • pepiniere.

Există, de asemenea, crescători renumiți și, de regulă, adresele lor pot fi găsite în același club..

Deci, ați decis cu siguranță că animalul dvs. de companie va fi un câine ciobanesc, v-ați uitat deja la fotografie, acum trebuie să evaluați condițiile de păstrare a cățelușului. Acesta este un punct important, deoarece un crescător experimentat și responsabil nu va ține câinii în condiții proaste. Și, dimpotrivă, un mediu rău este un semn al unei atitudini neglijent față de rasă și, eventual, față de puritatea acesteia..

Primul lucru pe care trebuie să-l acordați este starea cutiei de naștere, a camerei, a spațiilor în care sunt ținuți câinii. Crescătorul poate pune imediat un plus mental dacă nu există miros neplăcut în cameră, cutia și podeaua sunt curate.

Următoarea țintă este un cățeluș Bernese Mountain Dog. Examinează bebelușul din toate părțile, acest lucru este normal. Ochii lui trebuie să fie liberi de scurgeri purulente, blana limpede, curată, nu uscate sau fragile. Un nas umed și comportamentul plin de viață al unui cățeluș este un alt plus pentru cumpărarea unui animal de companie. Puteți privi în jos în coada animalului dacă există o mulțime de păr lipicios, cățelușul suferă de indigestie.

Important! Dacă micul câine de munte Bernez tocmai s-a trezit sau a mâncat recent o masă densă, ți se va părea că nu se simte bine. Bebelușul poate avea un mers lent, somnolență și probleme de mișcare. Acest lucru este normal, amintiți-vă în primele minute după un prânz consistent..

Acum, cu privire la alegerea unui anumit animal de companie. Câinele de munte Bernez este în primul rând un câine de lucru, toiler și asistent. Prin urmare, aveți nevoie de un animal în mișcare liberă cu:

 • oase late puternice;
 • piept voluminos;
 • direct înapoi.

Paltonul și culoarea sunt bune, dar nu primordiale. Un animal cu toate calitățile de mai sus, dar o mică căsătorie de culoare, este mai bun decât un animal de companie cu o culoare perfect simetrică, dar cu membrele slabe și spatele lăsat.

Cât costă un cățeluș Bernese Mountain Dog?

Următorii indicatori influențează prețul unui cățeluș Bernese Mountain Dog:

 • pedigree al părinților;
 • disponibilitatea documentației;
 • loc de cumparare;
 • exterior.

Având în vedere datele pe care le-am primit de la avizierele și prețurile în canise, prețul mediu al cățelușilor Bernese Mountain Dog din Rusia este cuprins între 35 și 40 de tone..

Costul copiilor în Ucraina este cam același, tradus din grivne - 25-30 tone..

Fotografii

Fotografie câine de munte bernez

Câine de munte Bernez

Câine de munte bernez

o pereche de câini ciobănești bernezi

Câini de munte bernezi

Bernese Mountain Dog (Bernese Mountain Dog Cattle)

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bernese mountain dog (bernese mountain dog cattle)