Beagle harrier

Beagle Harrier este un câine tricolor de dimensiuni medii, construit robust, cu instincte de vânătoare puternice. Este prietenoasă și afectuoasă cu familia ei. Aspectul acestor câini urmărește trăsăturile beagles-urilor și harrierilor din care au provenit. Cu toate acestea, este o rasă independentă independentă recunoscută de multe asociații canine, inclusiv FCI..

Beagle Harrier a fost crescut în Franța în secolul al XIX-lea prin traversarea unui Beagle și a unui Harrier pentru a obține un câine de dimensiuni medii, păstrând în același timp calitățile de vânătoare. Cui cui iubitorii de rase ar trebui să le fie recunoscători nu se știe. Deseori autorul este atribuit baronului Gérarron, un artist francez cu rădăcini italiene, dar această versiune pare neverosimilă pentru mulți.

Folosind

Harrierul beagle este folosit pentru vânătoarea vulpii și a iepurelui. Cel mai potrivit pentru munca turmei. Câinele este foarte rapid, cu un simț al mirosului excelent, funcționează bine pe orice teren, nu se teme să treacă prin desișuri dense. Poate fi folosit și pentru vânătoarea de cerbi, iepuri, căprioare. Poate urma urmele de sânge, dar recent este văzut din ce în ce mai mult ca un însoțitor pentru persoanele active. Adecvat pentru diverse sporturi cinologice, altele decât cursele.

Beagle Harrier este un câine. Divorțat cu teste de performanță.

Aspect

Beagle Harrier este un câine de talie medie, agil și energic, bine echilibrat, cu o construcție puternică, bine musculos și cu părul scurt. Sexul este exprimat. Înălțimea la greabăn 45-50 cm.

Capul este de dimensiuni moderate. Craniul este foarte voluminos și lat. Oprirea este moderată. Botul se îngustează ușor spre nas. Puntea nasului este dreaptă. Lobul este bine dezvoltat și negru. Ochii sunt de culoare închisă, deschiși, cu o expresie inteligentă plină de viață. Urechile sunt scurte, moderat late, așezate la nivelul ochilor, căzute, aproape de craniu. Capetele auriculelor sunt rotite spre exterior, iar în partea de mijloc formează mici pliuri.

Spatele este drept și scurt. Lomul poate fi ușor arcuit și ferm. Pieptul este adânc. Coaste sunt moderat rotunjite, coaste false sunt lungi. Burta nu este foarte ascunsă. Picioarele drepte, paralele, puternice. Picioarele puternice, bine tricotate, scurte. Tampoanele sunt elastice și groase. Mersul este stabil, energic și elastic.

Blana nu este prea scurtă, aproape de corp, groasă. Culoare tricolor:

  • Roșcată cu capace albe și negre. Tranzițiile dintre culori nu sunt prea clare. De la bronz la bronz închis.
  • Ghimbir cu bronz alb și gri.

Cum arată un șoricel roșu-gri-alb poate fi văzut în fotografia din galeria de mai jos.

Caracter și comportament

Prin natură, temperament și comportament, Beagle Harrier este un câine de vânătoare tipic, care este adaptat să lucreze în grup și individual. Are o dispoziție blândă, energică, prietenoasă, care nu manifestă niciodată agresivitate față de alți câini. Beagle Harrier este foarte atașat de proprietar și de ceilalți membri ai familiei. Se înțelege cu pisicile domestice dacă a crescut cu ele. În același timp, pisicile vecine nu vor deveni niciodată prietene pentru el. Beagle Harrier se înțelege bine cu copiii de orice vârstă. Foarte curios și răutăcios. Adesea nesăbuit și cu probleme.

În primul rând, câinele beagle este un câine de câine cu un miros bine dezvoltat, un instinct pronunțat de urmărire, vâscozitate, pasiune și furie față de fiară.

Proprietarii spun că Beagle Harriers au un mare simț al umorului, sunt cunoscuți pentru farsele și farsele lor, sunt foarte sociabili și ar prefera să nu fie singurul câine din familie. Lătratul puternic îl va avertiza pe proprietar despre toți cei care se apropie de casă, animale și oameni. Cunoscuții vor fi întâmpinați cu o mișcare veselă din coadă; vor găsi rapid un limbaj comun cu tâlharii și vor ajuta la găsirea de bijuterii. În general, harrierii de beagle sunt foarte vorbăreți, vor comunica cu alți câini și oameni, folosind diverse sunete, gemete, suspine, scânceturi, mormăituri, mormăi și, bineînțeles, latrat..

Beagle Harrier este un vânător născut în mod natural, dar acest lucru nu-l împiedică să fie un minunat câine de familie și însoțitor.

educatie si antrenament

În mâinile cu experiență, harrierul beagle se împrumută bine antrenamentului. Răspunde doar la metodele de predare pozitive. Poate fi foarte încăpățânat. Răspunsul la comandă este slab dacă privește viața de zi cu zi, dar la vânătoare câinele este ascultător și orientat spre proprietar, deși este înclinat să lucreze independent. Puii pot fi foarte dificili. În lesă, nu vor să ia contact și să urmeze comenzile și, fără o lesă, este aproape imposibil să îi interesăm în antrenament..

Beagle harrier are cu siguranță nevoie de socializare, de instruire în regulile de bază ale conduitei și comenzilor.

Caracteristicile conținutului

În Franța, harrierii de beagle sunt păstrați în pachete în incinte spațioase. Singuri, sunt slab potrivite pentru păstrarea incintei, necesită multă atenție, comunicare și nu tolerează foarte bine înghețurile severe. Cea mai bună opțiune pentru un beagle harrier este viața într-o casă privată cu o curte mare, unde poate petrece mult timp în mișcare. Gardul trebuie să fie suficient de înalt, câinele poate depăși cu ușurință un obstacol înalt de 1,5-2 m dacă este interesat de ceva din exterior. Ea este, de asemenea, o ștrengă excelentă.. Gardurile electrice pentru rasele de vânătoare sunt ineficiente. Durerea pe termen scurt nu îi va opri pe „aventurieri”. Beagle harrier poate fi ținut într-un apartament, dar pot apărea dificultăți din cauza energiei lor excesive, a tendinței de lătrat excesiv, a urletelor, a nevoii de a merge mult. Dacă harrierul de beagle nu obține activitatea fizică necesară, poate deveni distructiv, nervos, neascultător.

Beagle Harrier este un câine foarte energic și iubitor de libertate, care cu siguranță trebuie să meargă în zona deschisă.

Câinele are nevoie de plimbări lungi. Din acest motiv, nu este potrivit pentru corpul casei și pentru persoanele care nu sunt pregătite să meargă ore în șir în natură. De asemenea, este important să se ia în considerare instinctul de vânătoare pronunțat și curiozitatea câinelui, ceea ce îl face să găsească în mod constant o urmă și să o urmeze cu o viteză pe care o persoană nu o poate. Beagle Harrier iubește diverse jocuri active. Poate deveni un însoțitor de alergare sau ciclism, dar nu mai devreme de un an.

Îngrijire

Năvodul câinelui beagle este moderat exprimat. Sezonul este deosebit de vizibil, în restul timpului, cu îngrijire regulată a părului, practic nu se sfâșie. Periați haina cu o perie groasă sau cu o pisică specială pentru rasele cu părul scurt de 2-3 ori pe lună. După cum este necesar, curățați auriculul, tăiați ghearele și frecați ochii. Proprietarii recomandă, de asemenea, ca de la cățeluș să învețe câinele să se spele pe dinți și să efectueze procedura cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru va preveni formarea plăcii, a calculului și a altor probleme dentare la vârsta adultă. Baie la nevoie, dar nu mai mult de o dată pe lună.

Paltonul sănătos Beagle Harrier este gros, scurt, strălucitor, foarte moale la urechi.

Sănătate și longevitate

Beagle Harrier este o rasă prosperă. Majoritatea câinilor se îmbolnăvesc rar cu îngrijire și nutriție bună. Dintre bolile ereditare, sunt cunoscute doar displazia șoldului și unele boli oftalmice. Speranța de viață 12-15 ani.

De unde să cumperi un cățeluș Beagle Harrier

În afara Franței, este rar întâlnit un beagle harier. Există mai multe creșe în alte țări din Europa Centrală și Statele Unite ale Americii. În Rusia, doar câțiva reprezentanți ai rasei. Este mai bine să căutați un cățeluș prin cluburi de rase străine sau la spectacole mari. Probabilitatea ca va fi posibil să găsiți reclame pentru vânzarea de beagle harrier pe site-uri precum Avito este foarte mică.

Beagle Harrier este o rasă matură care există de peste 100 de ani. Metis Beagle și Harrier nu pot fi considerați un câine de rasă pură.

Preț

Prețul unui cățeluș Beagle Harrier în Europa, de regulă, variază în intervalul 1000-2500 euro. În SUA, un harrier beagle costă în medie 500 USD.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea o fotografie a câinilor din rasa Beagle Harrier într-o culoare tradițională și alb-roșu-gri.

Video despre rasa câinelui Beagle Harrier


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Beagle harrier