Basset hound

Basset Hound: țara de origine, caracterul, antrenamentul, regulile de nutriție și hrănire, fotografii de rasă. Recenzie video a rasei Basset Hound. Citiți despre toate acestea și nu numai în articolul nostru..

Țara de origine - Marea Britanie.

În secolul al XIII-lea, crescătorii englezi au selectat câini Basset din diferite regiuni ale Franței, au adăugat sânge de câine negru și au ajuns cu un câine scurt, Basset Hound. Pentru prima dată în Franța, rasa a fost prezentată la mijlocul secolului al XIX-lea, puțin mai târziu, în Marea Britanie a fost creat un club al iubitorilor acestei rase..

Aspect

Basset Hounds au un aspect curios, memorabil. Acest lucru se datorează pliurilor pielii de pe cap și gât, urechilor lungi și unei expresii generale triste-melancolice a botului. Acest câine are și cel mai mare și larg nas, deși natura a înzestrat animalul cu un astfel de organ dintr-un motiv. De fapt, este un instrument de înaltă precizie. Există aproximativ 20 de milioane de receptori în nasul unui Basset Hound care sunt responsabili pentru simțul mirosului. De exemplu, o persoană are de 4 ori mai puțini astfel de receptori. Basset Hound este un câine care simte totul. De asemenea, câinii din această rasă dețin recorduri în lungimea urechii.

Capul este alungit, puternic, cu o maxilară bine dezvoltată. Pliurile și ridurile de pe față sunt semnul distinctiv al acestei rase. Pleoapele inferioare pot cădea puțin, ceea ce îi dă câinelui un aspect atât de morocănos. Forma ochilor este în formă de diamant, irisul este întotdeauna maro. Urechile sunt foarte lungi, moi, așezate destul de jos. Gâtul, ca și restul corpului, este puternic și muscular. Pe picioarele masive, scurte, se pronunță lobii de la picioare largi. Coada lungă se înclină treptat spre vârf. Blana este scurtă, grosieră, aproape de corp.

Basset hound în imagine

Basset Hound este un câine incredibil de loial, foarte atașat de proprietar și suferă singur. Caracterul lor flegmatic a devenit o legendă, se pare că este imposibil să surprinzi sau să enervezi acest câine cu ceva și chiar foarte rar manifestă agresivitate, dar se lasă foarte ușor lăsați de mirosurile și împrejurimile noi. O altă caracteristică distinctivă este încăpățânarea. Basset hound nu poate fi făcut să facă ceva, puteți întreba doar. Bassett-urilor le plac foarte mult jocurile active și vor fi întotdeauna fericiți să însoțească copiii.

Numire și instruire

Această rasă a fost crescută ca vânător de iepuri. Stângăcia exterioară a Bassetului este foarte înșelătoare, iar viteza pe care o pot dezvolta pe picioarele lor scurte este pur și simplu impresionantă. Activ și rezistent, se poate culca fericit pe canapea ore întregi și nu este deloc opus plimbărilor lungi și liniștite. Ceea ce face din această rasă un însoțitor ideal. Puii Basset Hound sunt drăguți și jucăuși, totuși, incredibil de încăpățânați, atingători și capricioși, încet și greu de reținut comenzile. Și acest lucru trebuie luat în considerare la antrenament. Bineînțeles, nu veți aștepta ascultarea de la un basset, dar ascultarea și respectul sunt posibile.

De obicei, animalul de companie se va supune dacă știe că o delectare îl așteaptă. Dar va uita rapid ce i se cere, dacă nu este motivat de bucăți gustoase..

Fotografie Basset Hound

Nu vă mirați dacă, după vreo comandă pe care a executat-o ​​baseta, aveți impresia că câinele vă face o favoare. În părinți, aveți nevoie de răbdare, consecvență și timp liber. Și ca recompensă pentru efortul depus, veți primi un prieten discret, calm și curat..

Condițiile de detenție și natura

Basset Hound este o rasă docilă și de contact. Acest câine este adesea comparat cu clovnul lumii canine. Animalul de companie te va amuza cu siguranță. Acesta este un animal de companie minunat cu multe calități pozitive:

  • sociabilitate;
  • complezenţă;
  • loialitate.

În plus, câinele se înțelege bine cu copiii, cu alți câini, este prietenos cu străinii. Acest câine adoră să facă parte din familie. Va merge cu plăcere cu tine într-o mașină, se va uita la televizor cu tine, se va juca pe stradă. Acest câine are nevoie de un hait, chiar și de un om, astfel încât animalul de companie se va simți rău dacă este lăsat singur mult timp. Când Basset Hound este lăsat singur, începe să doarmă și să mănânce mult. Prin urmare, dacă stilul tău de viață implică absențe frecvente, atunci ia-ți un prieten basset hound, chiar și o pisică se va potrivi câinelui.

Basset Hound are o dispoziție incredibil de calmă și chiar puțin flegmatică, dar puternică. Este încăpățânat și capricios, dar foarte atașat de familia sa. Prietenos cu străinii. Acești câini prezintă o agresiune redusă sau deloc. Și, în ciuda sângelui și dimensiunii de vânătoare, se comportă adesea ca niște câini decorativi, necesitând o atenție și afecțiune constante. Basset Hounds se înțelege bine cu alte animale. Îi iubesc foarte mult pe copii.

Instinctele de vânătoare îl încurajează pe animalul de companie să adulmece totul și să urmeze urmele. Mirosiți acest câine cu aspect leneș și urmăriți Basset Hound transformându-se într-un motor de căutare reglat. Câinele poate fi atât de dus de această activitate încât se poate pierde.

În restul timpului, acesta este în mare parte un câine leneș și încăpățânat, care, în plus, este predispus la lătrat puternic..

Puteți păstra un Basset Hound într-un apartament numai dacă îi puteți oferi o plimbare bună. Într-o casă privată, câinele se va simți mult mai bine. Cei care vor lua un câine din această rasă ar trebui să ia în considerare mai multe nuanțe:

  1. În primul rând, basset-ul este foarte activ și mobil, proprietarul trebuie să îi ofere suficientă activitate fizică.
  2. În al doilea rând, acest câine are nevoie de companie și atenție constantă. Un câine plictisit va începe să se comporte prost.
  3. Și, în al treilea rând, nu ar trebui să oferiți niciodată relaxare și să răsfățați o privire tristă..

Îngrijirea hainei unui câine este destul de simplă; pieptenește-le după cum este necesar. Dar datorită staturii sale scurte, Basset Hound se murdărește constant, așa că va trebui să-l spălați des. În plus, este foarte important să vă păstrați urechile și ochii curați..

Odată ce ai lăsat un câine să intre în pat, riști în viitor să dormi nu de unul singur, ci deja pe patul ei..

Este dificil să înveți un câine să ceară să iasă afară. De asemenea, merită să ne amintim despre picioarele scurte ale animalului de companie, care îl împiedică să se miște pe scări..

Instruire

Basset Hound este o rasă de câini dificil de antrenat. Câinele învață noi comenzi încet, s-ar putea spune mai lent decât aproape toate celelalte rase.

În timp ce antrenezi un animal de companie, va trebui să devii o persoană super-pacientă pentru o vreme. Prin urmare, acest câine nu este potrivit pentru toată lumea. Are nevoie de o persoană energică, decisivă și destul de fermă, gata să-și petreacă timpul luptând cu natura încăpățânată a animalului..

Nutriție și sănătate

Puteți hrăni baschetele cu alimente naturale sau alimente uscate..

Dar, totuși, este mai bine să alegeți alimentele din magazin, deoarece alimentele de casă prezintă riscul de a se îngrășa în exces. Dacă totuși decideți să vă concentrați asupra nutriției naturale, atunci concentrați-vă pe produsele lactate fermentate, brânza de vaci. De asemenea, este util să hrănești câinele cu legume și cereale..

Dar întotdeauna trebuie să monitorizați porțiile, câinii din această rasă sunt predispuși la supraalimentare și se îngrașă rapid, ceea ce nu este cel mai bun mod de a vă afecta sănătatea. Houndii de baschet sunt iubitori celebri de mâncare. Cerșesc mâncare și, dacă apare ocazia, pot trage cu ușurință un pic de pe masă.

Nu este dificil să ai grijă de haina bassetului, este suficient să o pieptene de două până la trei ori pe lună și puțin mai des în perioada de năpârlire. Dar urechile și ochii necesită o atenție specială. Auriculul trebuie curățat și ochii clătiți după cum este necesar. Comparativ cu alți câini, Basset Hound este, în general, o rasă sănătoasă. Deși există o serie de afecțiuni la care câinii sunt predispuși, există totuși.

Printre cele mai frecvente boli sunt problemele cu pielea, tractul digestiv și sistemul musculo-scheletic. Unii membri ai rasei suferă de glaucom. Odată cu vârsta, Basset Hounds poate dezvolta boala von Willebrand. Datorită corpului lung și a picioarelor scurte, câinii suferă adesea de dureri de spate. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele de companie obeze..

Speranța de viață 10-13 ani.

Fotografii

pui de basset hound

Basset Hound

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Basset hound