Alaskan klee-kai: descrierea rasei, caracteristicile întreținerii și îngrijirii

Klee-Kai din Alaska sunt câini, care sunt, de asemenea, numiți mini-huskies, deoarece în aparență seamănă puternic cu această rasă. Acest animal de companie poate fi păstrat cu ușurință în apartament datorită dimensiunii sale miniaturale. Se distinge prin veselie și energie și este perfect atât pentru o familie cu copii mici, cât și pentru o singură persoană. Această rasă a apărut relativ recent, dar a câștigat deja o mare popularitate..

1 Originea

Istoria Klee-Kai din Alaska începe în 1970, când crescătoarea Linda Spurlin a decis să reproducă animale care aveau aspectul unui husky, dar aveau un temperament și o dimensiune compacte diferite. La acea vreme, acești câini din nord erau foarte populari, dar nu toată lumea a avut ocazia să aibă un animal de companie atât de mare, cu natura sa capricioasă și cu cerințele de activitate 24/7. Prin urmare, a apărut ideea de a crea o copie în miniatură a husky-ului, care nu ar fi atât de supărătoare în conținut..

Următoarele rase au fost folosite pentru reproducerea Kli-kai:

 • ca;
 • Câine eschimos;
 • Alaska Malamute;
 • husky.

În 1988, a apărut rasa Alaskan Kli-Kai, care este considerată cea mai rară din lume.. A fost recunoscută oficial în 1995. Aceste animale au câștigat rapid popularitate. Primii pui au apărut în Rusia în 2013.

Scopul principal al Kli-Kai este un câine de companie, deoarece în acest proces creșterea calităților de conducere sau de pază eradicate.

2 Descriere

Alaskan Klee-Kai este un câine compact, cu un corp pliat armonios. Are ochi expresivi în albastru strălucitor, maro sau verde - sunt acceptabile și irisuri multicolore.

Descrierea rasei:

OpțiuniCaracteristică
CapÎn formă de pană, fără pliuri și linii suplimentare pe piele
BotUșor alungit, înclinându-se spre vârful nasului
UrechiPermanent
FălcileMaxilar puternic, inferior - puternic și care nu iese în față
BuzeSe potrivesc perfect. Au pigmentare neagră. La persoanele de culoare alb-roșiatică, acestea sunt de culoare ficat.
DințiiMușcătură albă, foarfecă
OchiPot fi migdale, rotunde, ovale. Este necesară o margine întunecată în jurul ochilor
GâtArcuează, se întinde la mișcare
LabeSubțiri, drepte, nu prea largi, oasele puternice. Tampoanele sunt groase și ferme
LocuințeProporțional, cu un stern larg, coaste bine dezvoltate, fără burtă lăsată
CoadăÎn formă de inel - de obicei se află pe lateral sau pe spate
LânăDestul de dens, scurt - substrat - dens, uniform
CuloareAlb combinat cu roșu, gri, negru

Alaska Kli-Kai variază în mărime:

 • standard: înălțime - 38-43 cm, greutate - 10 kg;
 • mini: înălțime - 33–38 cm, greutate corporală - 7 kg;
 • jucărie: înălțime - nu mai mare de 33 cm, greutate - nu mai mult de 4,5 kg.

2.1 Caracter

Principala diferență între câinele miniatural siberian și husky este caracterul său uimitor.. Kli-kaya este comparat de mulți cu o pisică datorită capacității sale de a-și spăla fața cu labele din față. Aceste animale de companie se înțeleg bine cu alte animale care locuiesc în casă. Sunt foarte curioși și activi, le place să meargă și să se joace..

Sunt câini loiali și loiali care se străduiesc să fie o parte semnificativă a familiei.. Ei au nevoie de atenția proprietarului, așa că cu greu pot suporta singurătatea, motiv pentru care pot urla sau roși mobilă mult timp. Kli-kai este un animal foarte inteligent care memorează un număr mare de comenzi. Câinele este capabil să citească starea de spirit a proprietarului după chipul și mișcările sale, ceea ce face ușor antrenamentul.

De regulă, el este precaut și neîncrezător față de străini. În caz de pericol, începe să latre tare. Instinctul vânătorului îi face pe Kli-kai să vâneze rozătoare mici. Acesta este un câine foarte amabil, care iubește copiii. Dar dacă o tachină sau o tratează grosolan, atunci ea este capabilă să-i muște.

Avantajele și dezavantajele rasei din Alaska Klee-Kai:

proMinusuri
 • Rareori latră.
 • Fără pretenții în conținut.
 • Tolerează cu ușurință înghețurile severe.
 • Nu este sensibil la alergii.
 • Curat, nu miroase a câine
 • Nu suport singuratatea.
 • Iubește săriturile și săpatele.
 • O mulțime de păr cade în timpul vărsării.

3 Alegerea unui catelus

Alaskan Klee Kai - o rasă de câini foarte rară, așa că găsirea unui cățeluș nu va fi ușoară. Cel mai bun pariu este să găsești un crescător profesionist sau să mergi la o creșă. Există doar două unități în Rusia care cresc astfel de animale. Prețul unui cățeluș începe de la 300 de mii de ruble. Trebuie să alegeți un câine la vârsta de 8 luni, deoarece în acest moment are deja masca corectă, caracteristică acestei rase.

În plus, trebuie să acordați atenție aspectului său. Animalul trebuie să fie bine hrănit, cu păr moale, urechi și ochi curați și nasul ud. Câinele trebuie să manifeste interes pentru persoana care a venit. După ce ați ales un cățeluș, trebuie să verificați documentele care confirmă originea acestuia de la părinți de rasă pură, precum și prezența semnelor la vaccinare și la deparazitare..

Numele acestui câine mic trebuie să se potrivească naturii sale prietenoase.. Următoarele nume sunt cele mai potrivite:

 • pentru bărbați - Butch, Volt, Domino, Silver, Nord, Demien, Corsair, Tref;
 • pentru cățele - Rossa, Laska, Vega, Belka, Alaska, Fulgi de zăpadă, Fortuna. Etna.

4 Educație și formare

Kli-kai greu de antrenat datorită temperamentului și încăpățânării sale. Este important ca proprietarul să aibă rezistență și răbdare. Cățelușul trebuie crescut din prima zi a apariției sale în casă, făcându-l într-un mod jucăuș, încurajând întotdeauna cu cuvinte și delicatese.

Baza pregătirii constă în trăsături de caracter precum jucăușul și curiozitatea. Energia ei trebuie canalizată în direcția corectă pentru ca procesul de învățare să fie fructuos. Este recomandabil să obișnuiți imediat animalul cu un guler și o lesă. Aceste animale de companie pitice sunt foarte inteligente și învață comenzile cu ușurință. Puteți încredința pregătirea unui animal de companie unui profesionist, deoarece greșelile educaționale pot duce la neascultarea acestuia.

5 Întreținere și îngrijire

Principalul avantaj al câinilor din rasa Klee-Kai din Alaska este că nu necesită îngrijire specială și condiții speciale de detenție.. Stratul lung și stratul gros îi permit să reziste chiar și la cele mai severe vreme reci. În plus, animalul nu este sensibil la alergii și la răcelile frecvente..

Kli-kai nu are miros neplăcut "câini", întrucât inițial a fost scos pentru a fi păstrat în apartament. Câinele poate fi ținut într-o casă privată, cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că îi place să sară foarte mult și poate sări peste gard.

Îngrijirea unui prieten cu patru picioare este după cum urmează:

ZonaProceduri
LânăNecesită periaj regulat. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie rigidă sau mănuși speciale. În timpul năpârlirii, o fac mult mai des.
UrechiSe curăță regulat cu un tampon de bumbac. În mod normal, nu ar trebui să aibă un miros neplăcut.
OchiDimineața, secrețiile se pot acumula în colțuri, care sunt îndepărtate cu o cârpă umedă
GheareTăiați de două ori pe an cu un tăietor special de gheare, fără a atinge țesuturile vii
DințiiPeriați în fiecare zi, astfel încât tartrul să nu se formeze și gingiile să nu sângereze. Pentru a face acest lucru, utilizați o pastă specială și o perie de silicon, care se pune pe deget. Prevenire bună a plăcii - mestecarea oaselor sigure și consumul de alimente uscate
BaieSpălați câinele după cum este necesar, de obicei dacă haina este foarte murdară

Kli-kai iubește plimbările active. Proprietarul trebuie să-l antreneze constant și să se joace cu el. Prin plimbări lungi sau jogging zilnic, câinele primește încărcătura de care are nevoie. Pentru stimularea fizică și mentală, sunt recomandate jocuri precum ascunderea proprietarului și tragerea frânghiei..

6 Hrănirea

Alaskan Klee Kai nepretențios în mâncare. Poate fi hrănit atât cu produse naturale, cât și cu alimente uscate. Acesta din urmă are însă o cerință specială: trebuie să fie premium sau super premium. Mancarea finita va contine toate substantele de care are nevoie cainele.

Dacă s-a ales hrănirea cu produse naturale, ar trebui luate în considerare unele nuanțe. Ei aleg carne slabă și pește de mare, deoarece peștii de râu sunt adesea infectați cu viermi. Puteți oferi produse secundare care au componente gelifiante, care vor fi extrem de utile pentru articulațiile animalului. Periodic, dieta include chefir cu conținut scăzut de grăsimi și brânză de vaci.. Laptele proaspăt provoacă diaree, deci este mai bine să nu-l oferiți.

Este foarte important să nu vă supraalimentați animalul de companie.. Un câine adult primește mâncare de două ori pe zi în porții medii, unui cățeluș i se oferă mâncare de 4-5 ori pe zi. Ar trebui să vă hrăniți câinele numai după o plimbare, altfel activitatea fizică după masă poate cauza probleme de digestie până la volvulus. De asemenea, trebuie să vă asigurați că există întotdeauna apă curată în vas..

7 Boli și vaccinări

Alaska Kli-Kai nu suferi de boli genetice sau ereditare. Rareori au probleme de șold și ochi. Proprietarii de câini își sărbătoresc sănătatea, datorită căreia trăiesc 10-15 ani, ceea ce nu anulează vaccinarea obligatorie a animalelor.

Prima vaccinare cuprinzătoare este efectuată de crescător atunci când puiul are 8-9 săptămâni. Vaccinarea se efectuează la 12 săptămâni. Toate vaccinările preventive suplimentare se administrează la intervale de un an..

8 Tricotat

Împerecherea unui mini-husky este o durere de cap pentru proprietar, deoarece este dificil să găsești un partener de aceeași rasă pentru animalul tău de companie. În plus, există anumite dificultăți în identificarea defectelor acestor animale..

Dacă aveți dorința de a împerechea un câine, cel mai bine este să folosiți serviciile unei canise bune. Puteți căuta un partener în patria dvs. istorică, dar este scump și supărător. Înainte de împerechere, animalele trebuie să fie supuse profilaxiei helminților. De asemenea, în timpul procesului în sine, trebuie să fie prezent un manipulant de câini cu experiență, deoarece rasa este rară și costisitoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alaskan klee-kai: descrierea rasei, caracteristicile întreținerii și îngrijirii