Pembroke welsh corgi - istoria câinilor

Un mic și îndesat Pembroke Welsh Corgi cu urechi uriașe și un zâmbet dulce pare a fi o creatură stângace și lentă, a cărei sarcină principală este să se întindă pe o pernă. Dar această viziune este fundamental greșită. Am pregătit pentru dvs. o descriere detaliată a acestei rase frumoase, cu fotografii vii ale acestor bărbați frumoși din abundență.

Welsh Corgi aparține în mod meritat grupului de rase de turmă. Sarcina mini-ciobanului este să monitorizeze turma, să o „țină”, nepermițându-i să se abată de la traseu. Acest lucru înseamnă că câinele trebuie să fie agil, rezistent, rapid și să aibă un contact excelent cu proprietarul. Toate aceste calități sunt înzestrate cu corgi. Fără exagerare, sunt tovarăși ideali cu un aspect irezistibil, loiali proprietarului și infinit de bunăvoință.

Recenzie video despre rasa Pembroke Welsh Corgi. Aruncă o privire - îți va plăcea!

Pembroke Welsh Corgi a apărut în Insulele Britanice pentru o perioadă foarte lungă de timp și este considerat una dintre primele rase de păstori. Nu este surprinzător faptul că originile lor sunt învăluite în multe legende și presupuneri..

Potrivit unei versiuni, erau câini de elf de sanie și, ca semn de recunoștință, micii vrăjitori au prezentat câțiva cățeluși unui fermier amabil, dar sărac. Potrivit unei alte teorii, mai realiste, câinii mici și înverșunați au ajuns în Albion cețos cu celți războinici..

Unii manipulatori de câini cred că corgi au apărut în timpul domniei lui Henry ӏ. În 1107, la invitația monarhului, țesătorii flamandi au ajuns în Anglia și au adus cu ei câini asemănători cu Spitz. Unii dintre muncitori s-au stabilit în sudul Wells, în regiunea Pembrokeshire, unde s-a dezvoltat rasa.

Este bine cunoscut faptul că, în rolul câinilor de turmă și de vite din județul Țara Galilor, aceștia au fost folosiți din timpuri imemoriale și în multe surse timpurii sunt denumiți „câini de curte” (0,9 m). Strămoșii corgi sunt considerați norvegieni Lundehund, Keeshond și Samoyed..

Doar multe secole mai târziu, rasa a fost recunoscută oficial. A fost înregistrat la Kennel Club din Marea Britanie în 1926, în același timp cuvântul „galeză” a fost adăugat la numele comun. În 1934, toate Welsh Corgi au fost împărțite în două rase independente: Cardigan și Pembroke. Acesta din urmă a devenit foarte popular, probabil datorită familiei regale britanice. Elisabeta a II-a a primit un cățeluș corgi pentru vârsta de optsprezece ani, de atunci nu s-a despărțit de această rasă. Regina este considerată principala cunoscătoare și admiratoare a Pembroke. Astăzi, un cvartet dintre acești câini minunați locuiește la palat, care sunt adesea prezenți la recepții și întâlniri oficiale..

13287058293_87b5da41cc_k

Instruire

Câinii din rasa Welsh Corgi sunt inteligenți și se pot antrena perfect, memorează rapid și ușor comenzile. În procesul de instruire, proprietarul ar trebui să fie ferm în cerințele sale, dar în același timp amabil și corect în raport cu câinele.

Cu corgi, puteți stăpâni cu succes mini OKD, frisbee, agilitate, freestyle și servicii de păstorire. Munca în echipă activă va mulțumi cu siguranță atât câinelui cât și proprietarului. Reprezentanții rasei sunt încăpățânați și capricioși, dar acest lucru poate fi evitat dacă de la o vârstă fragedă catelul este învățat să respecte și să asculte. Cele mai multe recenzii despre antrenamentul corgi sunt pozitive.

Recenzii despre antrenamentul Corgi

Reprezentanții rasei înțeleg perfect comenzile, reacționează bine la o mare acumulare de rude. Consultați un exemplu de examen susținut de un Welsh Corgi - un copil foarte deștept.

Prietenie excesivă

Adesea, pentru corgi, există o prietenie excesivă față de străini. Pentru mulți proprietari, acest fapt nu este unul plăcut și trebuie să fii pregătit pentru asta și să acționezi proactiv. În mod ideal, trebuie să „terminați” câinele asupra dvs. cât mai mult posibil.

Recenzii ale rasei

Recenzii despre rasa Pembroke Welsh Corgi printre proprietari sunt copleșitor de foarte pozitive. Nu este de mirare că rasa a devenit atât de populară în Rusia. Cele mai interesante puncte văzute în spatele rasei:

 • Pembrokes adoră să mestece totul. Prin urmare, este extrem de important din copilărie să-i obișnuiești cu jucăriile și să le înțărci de orice altceva..
 • Există frecvent comentarii că biscuiții se pot rupe dacă le încălcați spațiul personal (urcați-vă în castron atunci când mănâncă, atingeți când dorm, etc.).
 • De asemenea, unii proprietari ai Welsh Corgi se plâng că animalele lor de companie sunt foarte timide (se înfiorează și devin nervoși din cauza zgomotelor puternice aleatorii sau din cauza evenimentelor neașteptate).
 • De asemenea, în ciuda dimensiunilor lor modeste, corgi se arată ca apărători excelenți și sunt gata să susțină proprietarii lor, dacă este necesar, și uneori fără &# 128521;

Revizuirea pembroke corgi

În general, după analiza masei de recenzii de la proprietari despre Pembroke Welsh Corgi, se are impresia că câinele este foarte pozitiv, într-un sens bun imprevizibil și nu te vei plictisi niciodată de el. Un minim de opinii despre cât de greu este cu ea sau despre orice probleme. Și dacă aceste opinii apar, atunci, în majoritatea cazurilor, totul se reduce la o educație slabă a biscuiților.

Exercițiu fizic

Pembroke Welsh Corgi este o rasă puternică și atletică, care iubește munca ca nimeni altul. Are nevoie de stres fizic și mental zilnic. Regimul optim este de 2-3 plimbări pe zi, cu o durată de aproximativ o oră, de preferință cu raza liberă și jocuri.

Cum se joacă?

Cele mai preferate jocuri ale Welsh Corgi sunt toate mingile și chiar mingi mari care le aduc o plăcere extraordinară. În general, ei nu sunt încă jucători de fotbal. De asemenea, mulți proprietari observă dependența corgiului de frisbee..

Welsh Corgi este antrenabil

Personaj și portret psihologic

Welsh Corgi sunt câini veseli și binevoitori, cu devoție și inteligență înnăscute. Inteligenți și sensibili, se adaptează cu ușurință la ritmul vieții de familie, dar în același timp au nevoie de o comunicare și atenție constantă.

Strămoșii corgiului modern au gestionat cu ușurință turmele de vite și, prin urmare, este sigur să spunem că aceste creaturi aparent drăguțe și fără griji au neînfricare și independență..

Nu e de mirare că câinii galezi au primit porecla de păstor într-un pachet mic.

Welsh Corgi este o opțiune excelentă pentru familiile cu copii. Câinele nu va jigni niciodată un copil mic, iar cu copiii mai mari va fi fericit să petreacă timp în jocuri. Cu alte animale de companie, de obicei se înțelege fără probleme. În rare ocazii, corgi manifestă agresivitate și încearcă să domine. Pentru a preveni acest lucru, trebuie acordată atenție socializării cățelușului, cunoștinței sale strânse cu lumea înconjurătoare, cu oamenii și animalele care trăiesc în ea. Și, de asemenea, să nu încalce spațiul personal al câinelui în cazuri speciale - atunci când mănâncă sau doarme.

Abilitatea Welsh Corgi de a rămâne singur este foarte apreciată. Este adevărat, acest lucru nu se aplică câinilor care nu primesc atenția și stresul adecvat, aceștia pot face minuni în absența proprietarului. Corgi nu este o rasă prea vorbăreață. Bineînțeles, vor anunța sosirea unui străin și vor răspunde la latrarea câinelui care vine, dar nu vor lătră peste fleacuri..

Cu toate acestea, cum ar fi unele alte rase au anomalii comportamentale la Pembrokes:

 • Atacuri de agresiune;
 • Tendință de panică;
 • Alte anomalii comportamentale.

Comportamentul cu alți câini

În general, corgi sunt creaturi destul de pașnice, dar atunci când vine vorba de interacțiunea cu alți câini, atunci bebelușii noștri pot prezenta uneori agresivitate sau o antipatie clară față de rude. Toate acestea pot fi exprimate în conflict direct, dar uneori pot face ceva în secret. Există puține recenzii similare de la proprietarii Welsh Corgi Pembrokes, dar sunt:

Agresiunea Corgi la alți câini

Întreținere și îngrijire

Corgiile galeze au un strat gros și tolerează bine iarna, dar numai teoretic pot trăi în voliere. Acești câini ar trebui ținuți într-o casă înconjurată de îngrijire și companie constantă. Rasa este potrivită atât pentru familiile numeroase, cât și pentru persoanele singure.
câine rasa Welsh Corgi Pembroke

Îngrijirea unui mini-cioban nu este dificilă, dar are o serie de caracteristici. Primul lucru de remarcat este că corgisul a vărsat destul de mult, mai ales în timpul sezonului de muta sezonieră. În restul timpului, este suficient să le pieptănăm o dată sau de două ori pe săptămână. Folosește perii scurte cu peri, piepteni rotunzi din oțel și mănuși de masaj.

Spălați câinii după cum este necesar. Verificați periodic și curățați căile auriculare și lacrimale de secreții folosind loțiuni speciale. Nu trebuie să tăiați unghiile este un indicator că câinele face exerciții minime. Tunsorile nu sunt necesare, corgi sunt prezentate în forma lor naturală la expoziții.

Sănătate și longevitate

Speranța medie de viață în condiții bune este de 13 ani.

În general, corgiul este o rasă sănătoasă, robustă și rezistentă, dar se pot observa unele probleme. Dintre bolile specifice rasei, experții remarcă displazia șoldului (găsită la peste 10%), precum și o predispoziție genetică la boli oculare (cataractă, atrofie progresivă și displazie retiniană). Un număr de câini sunt moșteniți cu boala von Willebrand (coagulare slabă a sângelui), precum și cu o boală cardiacă congenitală numită ductus arteriosus patent. La câinii cu o cantitate mare de culoare albă pe cap, surditatea, hipotiroidismul și cistinuria sunt mai des înregistrate. Cu toate acestea, majoritatea bolilor corgi nu sunt asociate cu genetica, ci cu hrănirea și întreținerea necorespunzătoare.

O listă completă a predispozițiilor la boli în corgi:

Lista bolilor corgi

Dietă

Proprietarul decide să hrănească câinele cu alimente gata preparate sau alimente naturale. În orice caz, dieta trebuie să răspundă nevoilor animalului în conformitate cu vârsta și starea fiziologică. Din hrana gata făcută, este mai bine să acordați preferință produselor de clasă super-premium sau holistică, alegând o dietă pentru rasele mici din linie. Trebuie să hrăniți corgiul strict în porții, respectând regimul.

Dieta Pembrokes trebuie luată cu mare atenție. Rasa este predispusă la supraalimentare și obezitate, iar creșterea în greutate excesivă poate afecta negativ sănătatea..

În caz contrar, copiii noștri nu sunt mult diferiți de T. valoare nutritivă comparativ cu alte rase. Respectați regulile și normele de bază ale hrănirii, iar Pembroke vă va încânta cu sănătate bună și bună dispoziție.!
Welsh corgi vedere din spate

Aspect și standarde

Să trecem la o descriere a standardelor și aspectului rasei Welsh Corgi. Sunt câini puternici, îndesați, cu o construcție compactă, dar energici și agili. Măsurarea de la greabăn la coadă este mai mult decât măsurarea de la greabăn la sol cu ​​aproximativ 40%. Înălțimea la greabăn - 25-30 cm. Greutatea - 11,5-13 kg. Bărbații sunt puțin mai mari și mai puternici decât cățelele.

Botul și trunchiul

Botul corgi seamănă cu o vulpe, dar îi lipsește o expresie vicleană. Fruntea rotunjită se contopeste într-un nas îngust și lung. Ochii ovali mijlocii sunt ușor oblici. Umbra irisului este maro pentru a se potrivi cu haina, marginile pleoapelor sunt negre sau maro închis. Urechile sunt erecte, largi la bază, conice până la vârfurile rotunjite. Mușcătură de foarfecă. Pieptul este rotunjit. Loinul este scurt. Linia din spate este puternică și dreaptă. Membrele sunt scurte, puternice.

Lână

Paltonul este de tip sălbatic. Un strat dens de lungime medie, dens și impermeabil, strat superior de lungime inegală peste corp. Există un guler în jurul gâtului, păr mai lung pe piept, partea din spate a membrelor, partea inferioară a corpului.

Culoare

Nu există multe culori acceptabile: roșu, căprioară și zibelă cu marcaje albe pe gât, piept, labe și bot, precum și negru și cafeniu și tricolor.

Rasa are o genă bobtail recesivă. Pembrokes care se nasc cu cozi scurte se numesc bobtailuri naturale. Alți pui au coada ancorată sau lăsată naturală, după cum decide crescătorul..

Welsh Corgi în zăpadă

Corgi cu un defect sau care sunt pufoși

Tipul sălbatic de lână este ideal pentru păstori: se usucă rapid, se curăță ușor, nu lasă să treacă umezeala, se încălzește iarna și previne supraîncălzirea vara. Cu toate acestea, rasa are și un alt tip de lână, așa-numitul pufos (din engleza „fluff”), care este asociat cu transportul unei gene recesive.

Blana pufoasă este foarte subțire și moale, cu aproape nici un păr de gardă. Singurul plus al unei astfel de huse: este frumos și moale la atingere, orice altceva este minusuri solide. Lana se udă rapid chiar și în ploaie ușoară și se usucă mult timp, ceea ce înseamnă că șansa de hipotermie crește. În sezonul cald, un strat gros creează un efect de seră, așa că vara, pufurile sunt adesea tăiate sub mașină de scris. Iarna, pe lâna moale, zăpada se adună în bucăți, care trebuie înmuiate de fiecare dată cu apă caldă, apoi se usucă câinele, iar în toamnă pufulosul va colecta toate frunzele uscate..Corgi bea apă

Pufulele corgi din Welsh sunt foarte problematice și sunt considerate o căsătorie de reproducere în întreaga lume..

Selecția și prețul cățelului

Puii din rasa Welsh Corgi Pembroke sunt destul de scumpi, trebuie să te descurci cu asta și să nu te grăbești la reclame precum: bebelușii de elită de la producători de clasă înaltă sunt practic degeaba. În această propunere, numai costul va fi adevărat.

Preturi pentru catelus

Un cățeluș bun poate fi cumpărat numai în canisa, prețul mediu este de 1000-2000 USD. Puii trebuie să fie sănătoși, nu timizi, activi, cu un apetit excelent. Asigurați-vă că acordați atenție condițiilor de detenție și pedigree-ului părinților.

Mulți ar putea fi revoltați - pentru ce să plătească acest tip de bani? De ce atât de scump? De fapt, nu este doar „lăcomia” crescătorilor - există motive destul de obiective:

 • Vrei un Pembroke de rasă? Și, de preferință, și cu un pedigree - împerecherea cu astfel de „băieți” costă bani. Uneori crescătorii trebuie chiar să călătorească în străinătate pentru exemplarul potrivit..
 • Recent, inseminarea artificială a unei fete corgi în clinici a devenit răspândită (mulți crescători folosesc și acest serviciu - este, de asemenea, plătit).
 • Unii crescători împărtășesc următoarele statistici: mai mult de 70% din toate nașterile din Pembrokes au loc cu ajutorul cezarianei. A trage concluzii.
 • Dacă împerecherea este în afara amplasamentului, costurile suplimentare sunt suportate de hotelul zoologic..
 • În cele din urmă, împerecherea poate să nu reușească, iar câinele poate să nu rămână însărcinată la o singură încercare.
 • Ei bine, nu trebuie să uităm că cererea pentru cățeluși formează prețul pentru ei - cu cât rasa este mai populară, cu atât mai mulți oameni doresc să cumpere un cățeluș, cu atât costul pentru acesta devine mai mare. Legile pieței - ce trebuie făcut.

Alegerea puiilor

Mulți oameni se întreabă cât costă puii Pembroke Welsh Corgi? La momentul redactării acestui articol, prețurile lor variau de la 25.000 r la 90.000 r

Iată cel mai drag băiat cu Avito:

Un băiat fermecător din rasa Welsh Corgi Pembroke, cu coada ancorată, complet vaccinat, pașaport veterinar, pedigree RKF, contract de vânzare.

Catelus Welsh Corgi Pembroke

Cea mai ieftină opțiune cu fotografia live costă 30.000 de ruble. Vânzătorul din anunț își descrie meritele (mai precis nu descrie în niciun fel)

Nu pentru spectacol și reproducere. Există documente și vaccinări.

Cățeluș Corgi de vânzare

Nu vă sfătuim unde și cum să alegeți un cățeluș ... Aici, la fel ca în cazul oricărei achiziții. Dacă îl cumpărați mai ieftin, păstrați-vă urechea ascuțită și asigurați-vă cât mai mult posibil, dar regula „zgârcit” plătește de două ori nu a fost anulată. În timp ce un cățeluș Pembroke este un bebeluș, va fi aproape imposibil să se distingă, de exemplu, un mestizo cu un ochi neexperimentat..

Videoclip de rasă


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pembroke welsh corgi - istoria câinilor