Câini de luptă: caracteristicile raselor de luptă

Rase de câini de luptăDin cele mai vechi timpuri, un câine a fost considerat un prieten al omului, acesta este un clișeu bine cunoscut și în general recunoscut. Diferite rase sunt destinate pentru tot felul de scopuri - există câini însoțitori, există câini de veghe și de vânătoare, câini îndrumători, dar acest articol va fi dedicat câinilor speciali din rasa de luptă. Printre oameni, sunt adesea considerați monștri și monștri, capabili doar să rupă și să arunce, ceea ce este departe de a fi cazul.

Însăși conceptul "luptă" rasa nu există oficial. A trecut de la vânătoare, chiar la lupte cu câini. Au fost folosite pentru intimidare animale sălbatice sau rătăcite între ei și mai târziu ca câini gladiatori, ceea ce le-a adus un mare succes.

În ceea ce privește natura acestor animale războinice, atunci cu o pregătire și o educație adecvate, puteți "mirosea" câini destul de prietenoși, care vor fi loiali și iubitori. Este important să ne amintim că un câine de luptă nu este o armă tocită sau un bodyguard lipsit de suflet, este o creatură vie care necesită afecțiune și atenție, obosit de un antrenament nesfârșit și de un ton comandant.. Cu toate acestea, cursurile cu un manipulator de câini și joacă un rol semnificativ în educarea câinelui și în formarea caracterului acestuia, dar mai întâi trebuie să îi arătați câinelui clar că este iubit.

Interzis sau nedorit:

 • Cum se dresează câiniiMângâierea unui câine fără permisiunea proprietarului.
 • Abordați-vă când câinele suferă.
 • Mutați-vă fața mai aproape, faceți mișcări bruște sau faceți zgomote puternice.
 • Privind în ochii unui animal, tachinând, încercând să-l lovească sau pe stăpânul acestuia.
 • Zâmbetul poate fi luat ca un rânjet.
 • Atingeți fața unui animal.

Și, de asemenea, copiii mici nu ar trebui să aibă acces la astfel de câini - acest lucru duce adesea la răniri grave sau la moarte..

Când femela este o rasă de luptă whelp, nu o poți atinge în timpul hrănirii și scoate puii - acest lucru poate duce la agresiune și atac, chiar dacă o persoană este proprietarul ei.

Cel mai bun mod de a câștiga dragostea și încrederea câinelui tău este să-i oferi delicii, dar nu din mâinile tale. Puneți mâncarea pe podea sau într-un castron, după ce ați cerut permisiunea proprietarului, deoarece animalele, ca și oamenii, au și intoleranțe la diverse alimente.

Scurtă descriere a principalelor rase

Descrierea raselor de câini de luptăAstfel de rase includ adesea mulți mastini, ale căror soiuri sunt uriașe, unii păstori, majoritatea buldogilor și terrierilor. Acum luptele de câini sunt permise oficial numai în Japonia, dar și Statele Unite fac comerț în acest sens, legalizându-le. Din fericire, acum ciobanii și buldogii devin prieteni adevărați, tovarăși și uneori bone pentru copii..

Personaje din rase diferite foarte diferit și depinde de mulți factori - țara de reședință, dimensiunea, precum și de familia în care trăiește animalul.

Mastini

Mastinii sunt caracterizați ca luptători neînfricați, feroce și își pierd rapid cumpătul. Astfel de câini nu au trebuit să fie încălziți înainte de luptă, s-au repezit imediat la inamic. Este necesar să aplicați metode speciale de antrenament acestor câini, dacă sunt luați ca prieteni într-o familie iubitoare sau gardieni loiali.

Akita Inu și Shiba Inu

Faimosul Hachiko a fost, de asemenea, un câine de luptă, acestea sunt adesea folosite în luptele de câini. Akita-Inu și Shiba-Inu sunt una dintre cele mai vechi rase și nu pot decât să impună respect. Sunt inteligenți, atrăgători și populari, astfel de animale nu aparțin scenei de luptă. Prin urmare, acum peste tot, inclusiv în Japonia, Akit și Shiba au început să fie oferite ca preferate ale familiei. Arată ca niște jucării moi, mai ales că acești câini sunt cu adevărat făcuți pentru viața de familie..

Bull terrier

Dispunerea luptătorilor de câiniAtingând rasele anterioare, este imposibil să nu vorbim despre Bull Terrier, deoarece acesta este unul dintre cei mai renumiți câini de luptă. Ele sunt adesea numite "câini cu șobolan" datorită frontului alungit. Deși nu sunt la fel de frumoase ca Akita, sunt totuși foarte populare. Din cauza botului lor au câștigat o astfel de atitudine a oamenilor față de ei înșiși.. Dar serios "şobolan" rasă nu le poți numi - sunt câini nobili care iubesc copiii și le iartă multe farse. Este în zadar să spunem că acest câine de luptă este o fiară cumplită, totul depinde de creșterea acestei rase și, desigur, de atitudinea față de un catel individual..

Pitbull

Pit Bull a devenit o rasă populară de câini de luptă și este adevărat. În vastitatea patriei noastre vaste, acești câini au obținut un succes atât de mare încât, potrivit statisticilor, fiecare a 5-a familie este fericitul proprietar al acestei rase. Nu fără motiv, oamenii se tem de ele, aceste animale acerbe sunt luptătorii cei mai acerbi, au un prag crescut de sensibilitate la durere, iar în luptele de câini joacă în mâinile lor..

Importul și reproducerea pitilor este interzisă în țări precum Spania, Danemarca, Canada, Germania, Anglia etc.. De acum 30 de ani aici s-au aruncat cluburi întregi de lupte cu câini. De ce au fost interzise astfel de lupte? După fiecare secundă, unul dintre participanți a murit din cauza rănilor care i-au fost cauzate. Adesea, proprietarii înșiși și-au ucis animalele de companie, pentru a nu-i vindeca sau a nu vedea anumite perspective.

educatie si antrenament

Natura câinilor de luptăCâinii trebuie crescuți. Dacă nu acordați atenția cuvenită câinelui încă din copilărie, atunci el nu va deveni cel pe care persoana respectivă dorește să-l vadă în continuare. Cățelușul trebuie, de asemenea, să investească cunoștințele necesare, pe care le absoarbe ca un burete - comenzi simple, care sunt apoi percepute ca norme disciplinare. Câinele își amintește totul - ce voce vorbește manipulatorul de câini, expresiile sale faciale, mișcările, prin urmare, atunci când pregătești un câine, trebuie să înveți singur. Animalul nu se va supune celui care se teme de el, nu va accepta niciodată o comandă de la o persoană nesigură sau un agresor. Trebuie amintit - toată lumea are un caracter și aceste animale nu fac excepție..

Dacă vrei să crești un luptător antrenat, atunci nu te poți descurca fără un manipulator de câini, deoarece antrenând singur un cățeluș, poți să faci ceva greșit și să-i perturbi psihicul. Mai mult, în procesul de creștere, proprietarul trebuie să fie prezent pe site, astfel încât animalul să știe cui să se supună.

De fapt, orice caine are nevoie de dresaj. Mici, mari, bune sau rele - toate trebuie să fie disciplinate, la fel ca oamenii.

Manipulatorii experimentați de câini spun că câinii de luptă trebuie antrenați cu o anumită rigiditate. Principalul lucru este să clarifice ierarhia strictă a familiei în care trăiește. În el, câinele trebuie să ocupe treapta de jos, astfel încât sentimentul de superioritate să nu sară. Proprietarul unui câine de luptă devine o autoritate incontestabilă.

Există o modalitate interesantă de a verifica corectitudinea creșterii unui câine - de a încerca să scoateți un os. Indiferent de starea în care se află câinele de luptă, acesta trebuie să-l dea, altfel educația este greșită.

Amintiți-vă și măsurile de precauție necesare. Deși mulți manipulatori de câini consideră că lupta împotriva raselor de câini este sigură în timpul antrenamentului, este totuși necesar să se respecte regulile de conduită pentru proprietarul unui astfel de câine:

 • Fii capabil să-ți arăți conducerea.
 • Dă dovadă de duritate și rigoare atunci când este necesar.
 • Încurajați animalul corect.
 • Nu lăsați câinele și copilul în pace.
 • Nu bate animalul.
 • Dați comenzi corect.

Câini de luptăEste important să ne amintim că, oricât de exemplar ar fi un câine, el este un animal. Mai mult, dacă acest animal este un câine de luptă, ei au mult mai multă agresivitate și un instinct de autoconservare mai puternic. După ce a luat decizia de a avea un cățeluș de rasă de câine de luptă, o persoană își asumă o mare responsabilitate pentru viața, sănătatea și educația sa, precum și pentru siguranța altora.. Nu pot gândi, că câinele poate fi aruncat ca un lucru inutil. Sunt la fel de vulnerabili ca oamenii, au nevoie de afecțiune, grijă și dragoste sinceră..

Și, de asemenea, după ce ați adoptat un cățeluș într-o familie, este necesar să-l educați, altfel puteți obține un câine răsfățat, deoarece puii de rasă de câine de luptă sunt mai capricioși. Fără a lua anumite măsuri în timp, puteți provoca daune ireparabile psihicului animalului și gospodăriei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câini de luptă: caracteristicile raselor de luptă