Vesel, jucăuș, inteligent: întâlnirea pudelului în miniatură

Pudel

Despre mintea acestui lucru rase de câini există legende. Nu e de mirare că pudelul este câinele care poate fi văzut cel mai adesea la spectacolele de circ. Sunt disponibile în patru dimensiuni: mare, in medie, pitic și asta. Veți găsi totul despre pudelul miniatural în articolul nostru..

Descriere și fotografie

Vom începe cunoașterea acestui câine prin descrierea aspectului său și a standardelor stabilite pentru această rasă..

Standard și aspect

Standardele pentru această rasă sunt aceleași pentru toate dimensiunile. Câinele trebuie să fie în formă și subțire, cu părul creț. Mersul este ușor și elastic. Capul pudelului este proporțional cu corpul și nu ar trebui să arate masiv pe fundalul său. Culoarea ochilor în toate culorile, cu excepția maro, negru sau maro închis. Rasa maro are ochi chihlimbar. Urechile sunt alungite, căzute. Mărimea unui câine adult pudel în miniatură nu depășește 38 cm la greabăn.Pudel

 • Tara de origine: Franța, Germania.
 • Grup: decorativ.
 • Înălțimea la greabăn: de la 28 la 38 cm.
 • Greutate: 7-8 kg.
 • Speranța de viață: 12-15 ani.
 • Gunoi: 1-3 pui.
 • Culoarea hainei: alb, negru, maro, cais, gri.
 • Recunoscut după: UKC, CKC, FCI, ANKC, AKC, KCGB.

Personaj de companie

Acești câini au o dispoziție foarte veselă, le place să se joace și să se joace, să fie în centrul atenției. În plus, mini pudelii sunt inteligenți și ușor de antrenat. Pentru unele dintre rase, a fi în preajma străinilor este stresant..

Știați? Pudelii - adevărate somnolențe în lumea câinilor. Pentru un spirit vesel și jocuri active, au nevoie de 13 ore de somn.

Nu tolerează singurătatea, au nevoie constant să acorde atenție și activitate. Adesea găsesc un limbaj comun cu alte animale din casă, dar uneori sunt gelosi dacă proprietarul comunică cu alte animale de companie. Joacă-te cu copii cu plăcere, dar unii câini sunt prea sensibili la activitatea lor excesivă.

Diferențele dintre pitic și jucărie

Diferența dintre un pudel pitic și acela, precum și alte soiuri, este doar ca dimensiune: pudelii de jucărie sunt puțin mai mici, înălțimea lor la greabăn este de 23-28 cm față de 28-38 cm cei pitici. Greutatea este cu aproximativ un kilogram mai puțin. O altă caracteristică distinctivă a jucăriei este durata sa de viață. Are 18 ani, ceea ce este în medie cu 5 ani mai lung decât cel al piticului.

Următoarele rase de câini sunt potrivite pentru păstrarea într-un apartament: pechinez, pomeranian, terrier de jucărie rusesc, Yorkshire Terrier, teckel, mops, Buldog francez, chihuahua, Welsh Corgi, maltipu.

Istoria rasei

Pudelul este una dintre cele mai vechi rase de câini. Ora exactă a originii rasei este necunoscută, dar deja în secolul al XVI-lea erau răspândite în Europa. Standardele rasei au fost dezvoltate în Germania și Franța, între aceste țări au existat dispute constante cu privire la dreptul de a fi numit fondatorul rasei. Cu toate acestea, în 1936 Germania a cedat Franței și de acum înainte această țară este considerată locul de naștere al pudelilor..Pudel

Există mai multe teorii despre originea sa. Potrivit unuia dintre ei, rasa a fost rezultatul traversării mai multor rase europene. O altă teorie se bazează pe faptul că pudelul a fost descendent de la câinii asiatici de păstor, care au fost aduși pe teritoriul Germaniei de către triburile gotice. O altă versiune este originea acestor câini din barbetul nord-african, adus în Peninsula Iberică și apoi în Galia.

Știați? Imagini ale câinilor asemănători cu pudelii au fost găsite în mormintele romane din anii 1930. eh.

Criterii de selecție și prețul cățelului

Atunci când alegeți un cățeluș, în primul rând, ar trebui să evaluați aspectul și respectarea standardelor. Pentru pudelii în miniatură, există o recomandare de a alege cel mai activ cățeluș din așternut. Examinați pielea catelului (este clar vizibilă în abdomen), nu ar trebui să prezinte nicio erupție cutanată. De asemenea, verificați-vă ochii, astfel încât să nu existe scurgeri, lacrimi reziduale.Înainte de a merge la crescător, determinați sexul viitorului cățeluș. Cățelele sunt mai liniștite și mai atașate de proprietar, masculii sunt mai temperamentali, plimbările cu ei sunt necesare mai mult timp. Dacă intenționați să creați câini, atunci, fără îndoială, ar trebui preferată cățea. Bărbații sunt cei mai potriviți pentru participarea la expoziții. În funcție de puritatea rasei, culoare, vârstă și sex, costul unui cățeluș poate varia de la 150 la 450 de dolari..

Pudel

Cum să creați confortul pentru animalul dvs. de companie

Când începeți un pudel în miniatură, nu vă bazați pe faptul că, deoarece este un câine decorativ mic, va avea suficient conținut pentru casă. Pentru a-i asigura confortul și sănătatea, este necesar să umblați zilnic animalul de companie.De asemenea, pentru confortul animalului de companie și pentru a-l proteja de situațiile stresante, nu este recomandat să aveți un câine din această rasă într-o casă cu copii mici..

Caracteristici ale îngrijirii unui pudel în miniatură

Pudelul în miniatură necesită o îngrijire destul de atentă, așa că înainte de a decide să aveți acest animal de companie, pe lângă informații cu o descriere a rasei și a caracterului, citiți elementele de bază pentru îngrijirea acestuia și evaluați-vă capacitățile.Pudel

Baie

Este necesar să spălați labele pudelului după fiecare plimbare și o dată pe săptămână câinii trebuie să fie scăldați complet. La spălare, urechile trebuie acoperite cu un tampon de bumbac umezit cu ulei de vaselină. După scăldat, lâna trebuie pieptănată și uscată cu un uscător de păr..

Îngrijirea părului

Pudelii sunt caracterizați prin haine cret și grosier, astfel încât cea mai mare parte a îngrijirii câinilor este îngrijire în spatele lânii. Datorită structurii buclate, haina decolorată nu cade, ci se încurcă, așa că acești câini trebuie să-l pieptene în mod constant pentru a preveni încurcarea. Înainte de pieptănat, lâna este pulverizată dintr-o sticlă de pulverizare și apoi pieptănată cu o perie. Folosiți un pieptene dacă sunt prezente încurcături..

Știați? Pudelii sunt considerați o rasă hipoalergenică, deoarece haina lor nu are substrat..
O dată pe lună sau o lună și jumătate, pudelul trebuie să fie tăiat, deoarece haina sa este în continuă creștere. Adesea pudelii a tăia în saloane specializate, oferind lânii lor o varietate de tunsori și coafuri.
Pentru îngrijirea părului pentru animale de companie puteți utiliza pieptene furminator sau clamă de păr.

Verificarea infecțiilor

Trebuie să examinați sistematic urechile și ochii animalului dvs. pentru a nu rata o boală infecțioasă. Nici un miros neplăcut, sulf negru sau lichid nu ar trebui să fie prezent din urechi. Toate acestea sunt semne de infecție. De asemenea, un obiect străin poate pătrunde în auriculă. Acordați atenție atunci când câinele vă zgârie urechile. Ochii animalului de companie trebuie să fie uscați, fără a se rupe și a se descărca.

Activitatea rasei

În ciuda scopului lor miniatural și decorativ, pudelii pitici au nevoie de activitate constantă, deoarece mobilitatea redusă nu le va permite să se dezvolte armonios și să mențină sănătatea. Trebuie să fie plimbați și lăsați să se zbată în aer liber..

Ce să hrănească „piticul”?

Principalul lucru din nutriție pudel miniatural - asigurați-vă că dieta este echilibrată. Ficatul acestor câini este destul de sensibil și reacționează la o alimentație necorespunzătoare. Este necesar să se excludă complet din meniu alimentele grase, ar trebui să includă atât alimente de origine animală, cât și plante.Pudel

Cățeluș

Prima dată după ce ai luat cățelul acasă, este necesar a hrani El cu aceleași alimente pe care le-a mâncat de la crescător și introduce treptat alimente noi. Puii sunt hrăniți de 3 până la 6 ori pe zi, în funcție de vârstă.Pudel

În prima masă de dimineață, puii primesc terci, puțin mai târziu - brânză de vaci calcinată. La prânz și seara - carne tocată crudă și între ele - legume, fructe, crutoane înmuiate în lapte. De câteva ori pe săptămână trebuie să dai un ou crud, precum și o jumătate de linguriță de ulei de pește zilnic..

Important! Dacă catelul refuză brânza de vaci, atunci până la 1,5 ani trebuie să administreze zilnic 2 tablete de gluconat de calciu.

Câine adult

Cantitatea zilnică de hrană pentru un pudel în miniatură pentru adulți este cuprinsă între 450 și 600 g, 2/3 din dieta sa ar trebui să fie produse din carne. Practic, aceasta este carnea congelată decongelată, tăiată în bucăți. De câteva ori pe săptămână, carnea poate fi înlocuită cu pește. Restul alimentelor ar trebui să fie cereale, legume și fructe, produse lactate. Pentru a preveni viermii, câinilor li se administrează usturoi pe vârful unui cuțit o dată pe săptămână. Când hrăniți un pudel, ar trebui să urmați aceste reguli:

 • hrăniți câinele în același timp într-o zonă desemnată;
 • apa din vas trebuie să fie prezentă în orice moment;
 • nu vă antrenați câinele să cerșească;
 • este mai bine să puneți vasele nu pe podea, ci pe un suport special, astfel încât să fie la nivelul pieptului pudelului; după hrănire, îndepărtați imediat și spălați vasele;
 • nu combinați hrănirea animalului de companie și a mesei.
Pudel

Excludeți din dieta câinelui:

 • terci gros, pâine, paste;
 • conserve și afumături, alimente cu un conținut ridicat de sare;
 • orice oase fierte, precum și oase de păsări și pești;
 • leguminoase;
 • dulciuri.
Important! Nu combinați carne și produse lactate într-o singură masă..

educatie si antrenament

Proces Instruire pudelul nu este dificil, deoarece această rasă este considerată a doua din lume în ceea ce privește abilitățile mentale. Câinii învață cu ușurință comenzi noi și își amintesc mult timp de cele învățate. Un punct important al antrenamentului este că este necesar nu numai să predăm comenzile, ci și să le îndeplinim neîndoielnic, altfel câinele se va obișnui cu repetări repetate și va înceta să urmeze comenzile prima dată.În creșterea unui animal de companie, principalul lucru este să fii consecvent și să respecti interdicțiile sau permisiunile stabilite anterior. Puteți începe să antrenați un cățeluș de la vârsta de 4 luni. Prima comandă pe care câinele trebuie să o amintească este „Locul”. Alte comenzi ca pudelul să fie învățat: „Către mine”, „Aproape”, „Stai”, „Culcă-te”, „Dă”, „Fu”, „Aport”.

Posibile boli ale rasei

Dacă pudelii pitici nu sunt bine îngrijiți, sunt predispuși la suficient boli, printre care:

 • Diabet;
 • tulburări în munca inimii;
 • surditate;
 • epilepsie;
 • rupere;
 • infecții ale urechii;
 • surditate;
 • anemie de natură autoimună.
Animalele de companie sunt adesea chinuite de paraziți. Scapă de puricii și căpușe drogurile vor ajuta „Ivermek” și Front Line, și învinge viermi la câini este posibil cu medicamentul „Ivermectină”.
Sperăm că informațiile prezentate v-au ajutat să cântăriți avantajele și dezavantajele achiziționării acestei rase de câini. Dacă sunteți gata să jucați cu câinele în fiecare zi și să nu-l lăsați în seama voastră, pur și simplu aveți acest cățeluș inteligent..Pudel

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vesel, jucăuș, inteligent: întâlnirea pudelului în miniatură