Privire de ansamblu excelentă asupra polițiștilor de câini (+ fotografie)

Clasificatorul FCI clasifică rasele de câini indicatori la al șaptelea grup, care este împărțit în două secțiuni.

De fapt, există mai multe grupuri de rase în lume care îndeplinesc caracteristicile cerute, dar sunt puține la număr și / sau nerecunoscute din alte motive..

Se folosesc rase de vânătoare de câini indicatori pentru urmărirea și hrănirea jocului. În funcție de profil, se face distincția între rocile care lucrează în apă, pe uscat și universale. Mai mult, vom lua în considerare rasele de câini pentru vânătoare „sub arma” recunoscute de Federația Internațională Cinologică (FCI), numele, fotografiile și descrierile lor scurte. În ciuda grupului mare, toate rasele au „trăsături” similare:

 • Nu este predispus la agresiune.
 • Obișnuit, nu prea social cu alte animale, dar atașat de proprietar. Unele rase pot lucra în perechi sau chiar în pachete, dar după antrenament preliminar.
 • Jocurile de noroc la locul de muncă, căutând de bunăvoie și entuziasm vânatul, găsind fiara, ridicându-se, aducând animalul rănit fără a-l deteriora cu dinții.
 • Nu sunt înclinați să protejeze teritoriul, deși acest indicator este foarte individual.
 • Mișcându-se repede, au o rezistență ridicată și capacitatea de orientare rapidă în spațiu.
 • Treceți rapid la o altă țintă și fără ezitare, executați comenzile date.
 • Echilibrat mental, dar tind să se emoționeze.
 • Rata de dezvoltare și maturizare morală a puiilor este medie, care exclude utilizarea câinilor la muncă înainte de a trece testul (nu exclude instruirea în domeniu, la discreția și responsabilitatea proprietarului).

Așa cum s-a menționat mai sus, Câinii indicatori aparțin grupului nr mulți Brakki au un al doilea nume neoficial - Pointer. „Confuzia” poate fi explicată prin selecția pe termen lung și numărul mare de progenitori folosiți la reproducerea de rase noi. În conformitate cu regulile FCI pentru recunoașterea rasei, trebuie să i se atribuie un nume unic și o țară tutelară.

Grupa 7 Secțiunea 1 - Câini orientali continentali

Secțiunea 1 este împărțită în mai multe subsecțiuni, dintre care prima este rasele de câini cu păr scurt. În plus față de lungimea panoului, tetrapodele sunt asociate cu o similaritate cu grupul de progenitori - Brakkas timpuriu și modern.

Este interesant! Brack este un prefix sau un termen pentru tipul de rasă. În grupul de rase de câini există și Brakki, deoarece au fost crescuți cu participarea polițiștilor. Reprezentantul „senior” al grupului de rase este considerat Brakka italian.

Subsecțiunea 1.1 - Câini cu vârf scurt

Căsătoria Ariezhsky (Ariege Pointing Dog, căsătorie ariege) - odată cea mai numeroasă rasă, mai târziu aproape dispărută și restaurată, progenitorul multor polițiști francezi.

Astăzi, rasa este foarte rară și a supraviețuit doar într-un singur tip (preexistent).

Burgos Pointing Dog sau Perdiguero de Burgos (Perdiguero de Burgos, spaniol pointing dog, spaniol pointing pointer) este o rasă de câini indicatoare destul de veche, versatilă. Originea câinilor este destul de vagă, cel mai probabil, ei sunt descendenți ai existentului de astăzi (nerecunoscut de FCI) Pointer spaniol vechi.

Căsătoria Bourbon (Bourbonnais Pointing Dog, căsătorie bourbon) - de asemenea, o rasă franceză rară și „înviată”, crescută dintr-o linie de sânge separată cu participarea frânelor Ariege.

Weimaraner cu parul scurt (Weimaraner cu părul lung, Weimar Pointer) și cu părul lung (Weimaraner Short-haired) - recunoscut de FCI, dar unit de un singur standard (nr. 99). Rasele sunt versatile și rezistente, pot lucra singure și în grup, în apă și pe uscat. Experții sugerează că primii Weimaraner au coborât de la Kurzhaars albini (sau de la indivizi decolorați), posibil într-o cruce cu Pointer.

Câine maghiar arătător cu fir (Câine ungureț cu vârf de sârmă maghiar, câine ungureț cu șiret de păr maghiar) - Câine de vârf, crescut în secolul al XIX-lea. Într-un efort de a îmbunătăți performanța rasei, crescătorii au amestecat sângele părului scurt Vyzhl și Dratkhaar.

Shorthair cu indicarea maghiarului (Câinele arătător maghiar cu părul scurt, Câinele arătător maghiar cu părul scurt) este un câine versatil cu un miros excelent. Rasa este una dintre încercările reușite de a „combina” calitățile polițiștilor și ale câinilor (Transilvanian Hound, Pointer, Kurzhaar).

Căsătoria italiană (Bracco Italiano, Italian Pointer, Bracco-Italiano) - este recunoscut ca progenitor al tuturor câinilor indicatori crescuți în Europa. Rasa de referință cu calități excelente de muncă și familie.

Drahthaar german (Câinele german care arată cu păr sârmă, câinele german care arată cu păr sârmă) este o rasă crescută în mod deliberat, care anterior era prezentată cu „cerințe” - rigiditate, forță fizică, rezistență, echilibru. Strâns legat de Kurzhaar, Pooodle Pointer, Kortals `grifon.

Indicator german cu păr scurt(Câine german cu păr scurt, Pointer german, câine german cu păr scurt) - crescut de o încrucișare între câinii spanioli și câinii nativi germani. Un vânător dur, care este obișnuit să lucreze la o pasăre. Kurzhaars sunt adesea păstrați ca animale de companie, deoarece câinii au o dispoziție bună.

Shtihelhaar german (Câinele german cu păr aspru) este o rasă recunoscută recent, care a trecut rapid și cu succes etapa de formare. Astăzi, câinii sunt puțin cunoscuți și nu prea populari, deși nu au „dezavantaje” speciale.

Brățară Auverne (Auvergne Pointing Dog, Wedding Orven, Auvergne Pointing Dog) - Câine francez de vârf, crescut pentru a lucra în munți. Probabil că rasa este legată de câinele Gascony.

Căsătoria portugheză (Câinele arătător portughez, Câinele arătător portughez, Câinele arătător portughez, portughezul Perdiguero) este o rasă destul de rară care este considerată strămoșul indicatorului englez. Câinii sunt obișnuiți numai în patria lor și erau obișnuiți să lucreze în tandem cu un șoim. Câinele a crescut pasărea, iar „partenerul” a ucis-o și a dus-o la vânător.

Pudel (Poodle Pointer) - un "proiect" în procesul căruia a fost posibil să se creeze un ascultător (cum ar fi Pudel) și vânător pasionat (ca Pointer) cu un simț al mirosului deosebit.

Sfântul Germain Braque (St. Germain Pointing Dog, Compiegne Braque) - cel mai probabil un hibrid al Pointer-ului englez și al Brack-ului francez. Rasa este mică și este crescută doar de fanii adevărați.

Pointer vechi danez (Old Danish Pointer Dog, Old Danish Pointing Dog) - rasa aparține câinilor indicatori, dar este folosită pentru a conduce pe traseul de sânge (vânat mare). În ciuda similitudinii cu Kurzhaar și Pointer, este strâns legat de Pointerul Burgos și Bloodhound.

Câini rari și puțini câini de orientare continentali:

 • Câine francez de indicare - tip Gascogne.
 • French Pointing Dog - tip Pirineu.

Notă! Câinii cu părul scurt (SH) și cu părul neted (GS) nu trebuie confundați. Tipul KSH implică un strat dens și un strat subțire ușor sau dens, HS - un copac foarte dens cu sau fără un strat subțire indistinct. Adică, câinii cu părul scurt sunt protejați de păr și puf, cu părul neted doar cu un copac dens.

Subsecțiunea 1.2 - Spaniels

Epagnol breton (Brittany, Breton Epanyol, Breton Spaniel) este o versiune mai mică și modificată a setterului englez. Rasa a fost crescută cu frământări speciale, ca să spunem așa „în franceză”.

Succesul așteptat a dat crescătorilor un al doilea vânt și alte patru rase (recunoscute) au văzut lumina zilei: Epagnol francez (French Spaniel, epanyol france), Epagnol picardian (Epagneul picard, epagnol picard), Epagnol albastru picardian (Blue Picardy Spanie, epanyol blue picard), Epagnol de pont-odemer (Spaniel de Pont-Audemer).

Este interesant! Epagnol Breton are alte două „rude” apropiate nerecunoscute de FCI: Epagnol de Saint Yusuzh și Epagnol du Larzac.

Langhaar german (Câine german cu păr lung, cu câini lungi germani) - nu este o coincidență faptul că rasa a intrat în secțiunea spaniel. Se crede că Langhaars au fost crescuți prin încrucișarea spanielilor francezi cu câinele de prepeliță (spaniel german). Mai târziu, în sânge au fost diluați de rezerva de gene Setter, ceea ce explică creșterea de 60-66 cm.

Spanieli rari și mici din grupul polițiștilor:

 • Munsterlander mare și Munsterlander mic.
 • Drentse Partridge Dog (Drentse Partridge Dog, Patriyshond).
 • Stabihun (Frisian Pointing Dog, Staybihoun).

Notă! Uzual Cocker Spaniel englez și american aparțin grupului 8 (retrieveri, spanieli, câini de apă), secțiunea 2. Nu mai puțin popular Spaniel de vânătoare rusesc FCI nu este recunoscut.

Subsecțiunea 1.3 - Grifoni

Griffon Cortalsa (Griffon francez cu păr de sârmă Korthals Pointing Griffin, grifon francez cu păr de sârmă) - rasa a fost numită după creatorul său. Crescătorul a decis să creeze un polițist, cu inteligență rapidă și rezistență fără precedent.

Sângele a fost luat pentru „bază” Drathaar, tip Pirineu francez, Barbet de câine de apă, Setter și Spaniel. Ideea a avut succes, dar rasa rămâne rară, ceea ce se explică prin costul ridicat și controlul serios al reproducerii..

Spinone italiană (Spinone Italiano, Pointer cu sârmă italiană) - experții nu pot determina apartenența rasei, prin urmare, în unele registre, spinona este denumită grifoni. Câine cu păr lung de dimensiuni mari și utilizare universală. Unul dintre puținii polițiști care tind să-și apere teritoriul.

Spanieli rari și mici din grupul polițiștilor:

 • Griffon bule (Griffon cu păr de lână, Griffon cu păr lung francez) - rasa rară care suferă un proces de renaștere.
 • Câine arătător slovac cu fir de păr, indicator slovac cu păr aspru, barbat slovac, Rauchbart.
 • Fousek ceh (Griffon arătător cu păr sârmă boem).

Este interesant! Care este Griffon sau Griffin potrivit, dacă vorbim despre câini? Destul de amuzant, variațiile sunt corecte, în ciuda faptului că există două F-uri în versiunea engleză a rasei. Dacă credeți în istorie, numele original a fost cu un „F”, iar a doua literă a fost adăugată pentru a rupe „legătura” asociativă a grupului de rase cu mitologia.

Grupa 7 Secțiunea 2 - Pointeri britanici și irlandezi

Un grup mic care poate crește dramatic la prima revizuire a structurii registrelor FCI. Astăzi, două secțiuni includ doar cinci rase, dintre care patru sunt foarte populare în întreaga lume.

Subsecțiunea 2.1, Indicații

Oficial, subgrupul include o singură rasă - Pointer englez (English Pointer, pointer). Probabil că toate rasele Pointer cu păr neted sunt legate de Pointeri. Fiarele cu coadă au o istorie bogată și o poziție specială în societatea canină, în special în Anglia..

Subgrup 2.2 - Setatori

Setter englez (Setter englez, seterul lui Lewellin, laur-setter) - rasă de câine îndreptată cu părul lung, care a apărut la începutul secolului al XVI-lea.

Progenitorii sunt Bugos Pointing Dog și French Braque de tip pirinean. Un câine de lucru versatil, care devine din ce în ce mai participant la spectacole și animale de companie.

Gordon setter (Gordon Setter, Gordon Setter, Scottish Setter) - Câine arătător, obținut prin încrucișarea câinilor de sânge aborigeni și a câinilor de sânge. Apropo, Gordon are legături de familie cu Irish Setter, Collie și Labrador timpuriu. Datorită unui amestec interesant de sânge, câinii sunt renumiți pentru aspectul foarte eficient, dispoziția docilă a familiei și datele excelente de lucru..

Setter roșu irlandez (Irish Red Setter) - cel mai frecvent tip de grup de rase. Este considerat pe bună dreptate cel mai bun reprezentant de lucru al secțiunii, „irlandezii” au fost chiar folosiți pentru a îmbunătăți abilitățile Retrievere.

Setter irlandez roșu și alb (Setter irlandez roșu și alb) - progenitor al Setterului roșu. Astăzi, populația rasei crește rapid, iar câinii sunt priviți din ce în ce mai mult ca animale de companie. Apropo, în muncă, „irlandezul” roșu și alb nu este inferior „fraților” săi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Privire de ansamblu excelentă asupra polițiștilor de câini (+ fotografie)