Totul despre hrana pentru câini cu pedigree

Pentru toți proprietarii responsabili, problema nutriției animalului de companie este în primul rând, prin urmare, atunci când cumpără un câine, proprietarul decide imediat dacă va mânca alimente naturale, adică terci cu carne adăugată, sau este mai bine să achiziționați un produs gata făcut și echilibrat a hrani. În acest din urmă caz, primul lucru care îmi vine în minte este marca „Pedigri”, iar tu poți alege o opțiune atât pentru pui, cât și pentru câinii adulți. Ce sunt aceste produse, ce tipuri de ele există și ce trebuie să știți despre dieta animalelor dvs. de companie - citiți mai departe.

Descrierea și compoziția furajelor

„Redigree” este un reprezentant al clasei economice, adică, cu o compoziție destul de bună, prețul său diferă în funcție de disponibilitate. Desigur, calitatea produsului nu este prea mare, dar mulți proprietari de câini observă că este destul de potrivit pentru utilizarea zilnică..Compoziția furajelor include porumb, grâu (apropo, acestea sunt în fruntea listei), făină de pui (măruntaie), orez, pastă de sfeclă și făină de carne cu un conținut de carne de vită de până la 4% (adică furaj cu carne de vită). Aceeași compoziție include grăsimi animale, ulei de floarea-soarelui, minerale, vitamine (B1, B2, B4, B5, B12) și glucozamină.

100 g produs conține 22 g proteine, 12 g grăsimi, 7 g cenușă, 4 g fibre, 1,3 g calciu, 0,8 g fosfor, 0,3 g sodiu, 0,58 g potasiu, 0,1 g magneziu , 20 mg zinc, 1,5 mg cupru, 1500 UI vitamina A.

Afla cum dresează câinele acasă.
Mulți crescători cred că acest lucru nu este suficient pentru hrana unui câine cu drepturi depline și este mai bine să acordați preferință analogilor mai scumpi (de exemplu, „Origen”), deși există cei care protejează „Pedigri” și folosesc doar acest aliment de ani de zile..Ceea ce va fi cel mai bun pentru câinele dvs. depinde de dvs., dar, în orice caz, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la fiecare opțiune..

Știați? Feedul "Edigree" a început să fie produs în Rusia din 1994, iar producătorul său este compania "Mars".

Tipuri în funcție de forma de lansare

Produsele descrise sunt disponibile în două forme principale: uscat și umed, ceea ce vă permite să diversificați meniul animalului dvs. de companie..

În plus, merită evidențiată opțiunile alimentare speciale (de exemplu, cu miel), destinate câinilor cu un sistem digestiv sensibil. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre ele..

Uscat

Mancarea uscata contine toate componentele descrise mai sus, de la orez la faina de carne, grasimi animale, vitamine si minerale. În plus, la soiurile uscate predomină porumbul, cu o cantitate relativ mică de carne..

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că valoarea energetică a produsului este mult mai mare decât cea a alimentelor umede de aceeași marcă, mai ales că acestea nu conțin gluten și aditivi aromatici..

Când aveți grijă de un câine, vă va fi de ajutor să aflați mai multe despre furminator și tăietor de câine.
Valoarea nutrițională a alimentelor uscate este (la 100 g): 30 g de proteine, 15 g de grăsimi, 4 g de fibre, 7 g de cenușă, 1,2 g de calciu, 0,8 g de fosfor, 0,3 g de sodiu, 0,55 g de potasiu , 25 mg zinc, 2,0 mg cupru și vitaminele A, E, B1, B2, B5, B12, D3, colină, niacină, omega-3 și omega-6.Dacă comparăm mâncarea Pedigri cu alte mărci care aparțin categoriei „premium”, atunci este ușor de văzut că acestea din urmă conțin mult mai multe proteine ​​și grăsimi și un complex de vitamine și minerale mult mai divers..

Umed

Mancarea umeda pentru caini "Pedigri" contine fibre, carne, organe, vitamine A si E, ulei vegetal si minerale. Cel mai adesea, primul producător indică componentele care se găsesc cel mai mult în produs, iar în cazul mărcii descrise, acestea sunt carne și măruntaie, care trebuie să îndeplinească standardele de calitate.

Important! Producătorul nu indică ce subproduse sunt incluse în furaje (de exemplu, cozi, mamici, stomac, ficat, creier, rinichi, inimă etc.).
Faptul este că toate produsele secundare pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de saturația lor cu proteine, precum și mai multe grupuri pot fi distinse în funcție de gradul valorii lor nutritive și digestibilitate..De exemplu, vor exista mai multe proteine ​​în stomac, dar coada nu este atât de valoroasă în acest sens. S-a dovedit de mai multe ori că cu cât are mai multă valoare nutritivă carnea, cu atât este mai preferabilă pentru animale..

Prin urmare, în primul rând, atunci când alege un feed, proprietarul nu ar trebui să-și facă griji cu privire la cantitatea de subproduse, ci la calitatea acestora. Când se discută despre mâncarea umedă „Pedigri”, acest punct, din păcate, rămâne încă necunoscut..

Mâncarea umedă este disponibilă atât în ​​cutii de 400 g, cât și în pliculețe de 100 g.

Ce să fac dacă a apărut puricii într-un câine.

Feed special

Produsele speciale furnizează toți nutrienții pentru sănătatea pielii și a stratului. În plus, este necesară o dietă specială pentru câinii cu un sistem digestiv sensibil sau cu tendință la reacții alergice..În primul caz, este potrivită o compoziție pe bază de somon cu orez, la care se adaugă zinc și vitamina A. Aceste componente sunt simultan componente anti-alergenice care conferă pielii moliciune și strat - strălucire.

Pentru câinii cu probleme ale sistemului digestiv, se oferă o dietă specială pe bază de miel cu orez, mai ales că protejează bine sistemul imunitar și împiedică intrarea substanțelor nocive.

Știați? Dezvoltarea intelectuală a unui câine adult este la nivelul unui copil de doi ani. Aceste animale sunt capabile să memoreze până la 250 de comenzi, exprimate nu numai în cuvinte, ci și în gesturi..

Tipuri de furaje în funcție de vârstă

Ca și în lumea umană, în lumea animalelor, copiii și adulții au nevoi diferite, ceea ce înseamnă că nutriția trebuie selectată în mod individual. Prin urmare, să ne uităm la caracteristicile alimentelor uscate Pedigri pentru pui și adulți. câini.

Pentru pui

Este posibil să se introducă hrana în dieta puilor, începând cu vârsta de trei săptămâni, deoarece aceștia nu mai au suficient lapte matern pentru o dezvoltare completă.

Vei fi interesat - model de salopetă de câine și are câinele nevoie de pantofi.
Primul astfel de aliment complementar complex (înmuiat cu apă caldă) întărește sistemul digestiv al bebelușilor și ajută la creșterea forțelor imune ale corpului.

Conține în plus produse lactate. Opțiunile alimentare pentru câinii cu vârsta de peste 2 luni includ hrănirea cățelușilor care se pot descurca fără laptele matern al mamei și sunt capabili să mestece alimente solide.Pentru animalele tinere de la 6 luni, există alimente uscate pentru puii de rasă mare în linia Pedigri și sunt mai mult orientate spre întărirea oaselor și articulațiilor. Alimentele pentru juniori sunt, de asemenea, îmbogățite cu vitaminele B2, B4, B12, acizi pantotenici, nicotinici și alte substanțe utile necesare pentru un corp în creștere..

Vei fi interesat să afli despre durata de viață a câinelui.

Pentru câinii adulți

Mâncarea „Pedigri” pentru câinii adulți (cea mai populară versiune „cu vițel”) este un produs universal potrivit pentru toate rasele. Ajută la completarea energiei consumate.

Pentru rasele mici, o astfel de nutriție oferă toate oligoelementele necesare care asigură dezvoltarea deplină a animalului de companie..Pentru animalele mai în vârstă, pot fi selectate opțiuni care includ ingrediente care susțin sănătatea (în special pentru dinți puternici, păr neted, fără probleme digestive etc.).

La vânzare puteți găsi atât alimente uscate, cât și umede, ambalate în pachete mari (de exemplu, 13 kg de alimente uscate) sau mici (600 g sau 2,2 kg), care sunt convenabile pentru orice dimensiune de animal.

Aflați despre caracteristici câini în căldură.

Pro și contra ale hranei pentru câini

Având în vedere că opiniile proprietarilor sunt împărțite și nu toți sunt de acord cu buna calitate a produselor „Edigree”, ar fi destul de logic să comparăm avantajele și dezavantajele acestor alimente.. Primul grup ar trebui să includă:

 • costuri reduse și popularitate largă a hranei pentru animale;
 • prezența vitaminelor, mineralelor și a unor cereale în compoziție;
 • o mare varietate de opțiuni de ambalare posibile.
În ceea ce privește neajunsurile, principalele sunt:
 • o cantitate mică de produse din carne în compoziție;
 • prea multe culturi de cereale;
 • compoziția generală epuizată.

S-ar părea că numărul de plusuri și minusuri este același, ceea ce înseamnă că nu merită să vă faceți griji prea mult, cu toate acestea, mulți proprietari susțin refuzul lor de la „Pedigri” tocmai prin absența unei proporții mai mari de carne în furaje, iar aici dimensiunea pachetului nu contează.

Top 10 cele mai bune câini de luptă.
Pentru o utilizare rară, o astfel de opțiune bugetară este destul de potrivită, deși un grup destul de mare de crescători de câini o folosește în mod regulat și nu are plângeri.

Recomandări de dietă pentru câini

Îngrijirea câinilor necesită multe cunoștințe, dar în primul rând este important să știți despre regulile generale pentru hrănirea animalelor de companie:

 • nu puteți hrăni câinele numai cu carne;
 • evitați cantitățile excesive de vitamine D și A în dietă, deoarece excesul lor duce la apariția diferitelor anomalii osoase și poate contribui la volvulusul stomacului;
 • dieta animalului de companie trebuie să conțină cel puțin 30% proteine, deoarece lipsa acestuia duce la o slăbire a funcțiilor de protecție a sistemului imunitar, care dăunează fără îndoială dezvoltării scheletului și a mușchilor;
 • nu supraalimentați animalele, iar acest lucru se aplică atât puii, cât și câinilor adulți. Creșterea lor ar trebui să aibă loc într-un ritm mediu, luând în considerare caracteristicile rasei: masa musculară caracteristică, rezistența osoasă, temperamentul etc. adesea dezvoltă osteocondroză, displazie a articulațiilor șoldului, există o localizare incorectă a membrelor anterioare);
 • hrana neregulată este contraindicată, adică de la o vârstă fragedă, cățelușul trebuie învățat să urmeze o dietă echilibrată și un aport orar de hrană: până la vârsta de șase săptămâni, numărul meselor este de 6 ori pe zi, de la șase săptămâni la 3 luni - de 4 ori, de la trei la șase luni - 2 -3 ori, de la șase luni - de 2 ori.
La trecerea la alimentele „Pedigri”, introducerea unui aliment nou ar trebui să aibă loc treptat, timp de 5-10 zile. Mai întâi, puteți amesteca o mână mică de mâncare în terciul obișnuit, mărind o parte din acesta până când înlocuiește complet alimentele obișnuite..

Important! În funcție de condițiile de păstrare, de anotimp și de activitatea fizică a câinelui, dieta sa poate varia. Asigurați-vă că monitorizați sănătatea dinților animalului evaluând în mod regulat starea cavității sale bucale.
Unii proprietari refuză să folosească furaje gata preparate, argumentând decizia lor cu produse nenaturale în compoziția sa, dar de fapt, produsele de înaltă calitate conțin doar carne, legume și cereale, suplimentate cu acid linoleic și oligoelemente care au un efect benefic asupra lânii animalului de companie..Fibrele ajută la îmbunătățirea proceselor digestive, iar un set de vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult, alimentele gata preparate „Pedigri”, „Royal Canin”, „Origen” și altele sunt, de asemenea, foarte convenabile de utilizat, deoarece nu se deteriorează mult timp, iar o gamă largă de gusturi vă permite să diversificați în mod semnificativ dieta animalului de companie..

De asemenea, veți putea măsura cu exactitate cantitatea potrivită de alimente într-o singură masă, ceea ce va ajuta în viitor să evite problemele cu obezitatea câinelui..

Deci, am descris toate tipurile și caracteristicile posibile ale produselor „Edigree”, aducând spre comparație avantajele și dezavantajele sale. Dacă nu puteți lua o decizie finală, consultați medicul veterinar care ar trebui să fie conștient de sănătatea animalului dvs. și de nevoile individuale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre hrana pentru câini cu pedigree