Toate rasele de câini pentru un apartament: o imagine de ansamblu excelentă (+ fotografie)

Există un număr imens de rase de câini în lume, dar nu toate sunt potrivite pentru a locui într-un apartament datorită caracteristicilor de îngrijire, întreținere, mărime și trăsături de caracter, în funcție de înclinațiile genetice.

Adesea, atunci când aleg un cățeluș, oamenii se bazează pe tendințele modei sau pe calitățile externe ale câinelui, fără a avea nici cea mai mică idee despre trăsăturile naturii sale. Trebuie să aveți o idee despre ce rase de câini pot trăi într-un apartament și despre diferența dintre ele. Atunci când alegeți un animal de companie pentru dvs., ar trebui să vă gândiți la propriile capacități..

Factorii importanți la alegerea unui cățeluș sunt:

 • stilul de viață al proprietarului;
 • ritmul său de viață, vârstă și activitate fizică;
 • temperamentul unei persoane;
 • numărul de persoane care locuiesc în apartament și prezența copiilor;
 • capacitățile financiare ale proprietarului;
 • dimensiunea apartamentului.

Și, deși principalele criterii pentru alegerea unui cățeluș sunt simpatia pentru o anumită rasă, ar trebui să ne amintim: toți câinii, indiferent de mărime, cantitatea de haina și temperament, au fost odată crescuți în scopuri specifice, ceea ce este inerent genelor lor. Acest factor determină adesea caracterul și comportamentul animalului de companie..

Ce este un „câine pentru un apartament”

Și, deși un câine este pornit nu pentru un apartament, ci pentru proprietar și membrii familiei sale, problema de metri pătrați va deveni relevantă atunci când animalul de companie va crește. Atunci când alegeți un câine, ar trebui să vă concentrați asupra dimensiunii și activității acestuia, deoarece chiar și un câine mare va putea locui într-un apartament mic dacă are un temperament „somnoros”, iar un câine mic decorativ cu o dispoziție veselă și cu dorința de a alerga toată ziua nu va avea o casă mare..

Un câine pentru un apartament este un animal de companie care se simte confortabil în casă, cu condiția ca și oamenii din jurul său să fie mulțumiți de toate. Cu o coincidență reușită a tuturor condițiilor problemei, ar trebui realizat un anumit echilibru, al cărui rezultat este o viață lungă și fericită a animalului de companie pe teritoriul proprietarului.

Cum se face o alegere?

Toți câinii sunt împărțiți în mod convențional în grupuri:

 • La dimensiune: miniatură, mică, medie, mare și uriașă.
 • După tipul de lână: cu un substrat mai mult sau mai puțin dens, lung, scurt, rigid și fără păr. Fiecare tip de lână necesită îngrijire individuală.
 • Prin scop natural. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori, deoarece el este cel care determină caracterul câinelui și înclinațiile acestuia..

Ce sunt câinii:

 • Vânătoare. Când crești un astfel de cățeluș, ar trebui să-ți amintești despre dorința lui de a-și lipi nasul peste tot, dragostea pentru călătorii și activitatea ridicată. Sunt potrivite pentru a locui într-un apartament, dar armonia se va realiza prin plimbări frecvente și lungi (dacă vă puteți satisface instinctul natural cu ajutorul vânătorii reale).
 • Ciobanesc. Odată crescuți pentru a corecta comportamentul animalelor, acești câini nu și-au pierdut acest instinct nici acum. Cu toate acestea, câinii ciobănești cu abilități pierdute sunt tovarăși excelenți pentru oameni și sunt potriviți pentru a locui într-un apartament..
 • Securitate. Aceasta nu este cea mai bună categorie pentru conviețuirea cu o persoană într-o zonă mică, dar totul depinde de mărimea animalului de companie, precum și de dorința și capacitatea proprietarului de a crește un câine ascultător.
 • Luptă. Mulți câini, crescuți pentru luptă, și-au pierdut de mult calitățile și trăiesc cot la cot cu o persoană, fără a provoca probleme cuiva. Cu toate acestea, merită să ne amintim despre gene - corectarea comportamentului și antrenamentul de ascultare trebuie să se efectueze de la cățeluș..
 • Serviciu. Numeroși reprezentanți ai acestui grup locuiesc și în apartamente, dar unii necesită o abordare specială în ceea ce privește creșterea și realizarea abilităților lor naturale..
 • Decorativ. Cea mai potrivită categorie de câini pentru a locui în spații de orice dimensiune. Merită să ne amintim că câinii din acest grup au avut odată o funcționalitate diferită (erau vânători și paznici), iar la unii reprezentanți ai acestor creaturi drăguțe „vocea memoriei” este încă suficient de puternică.

Înțelegerea responsabilității dvs. și o evaluare critică a posibilităților vă vor ajuta să educați câinele pe care l-ați ales. Sub rezerva unei întrețineri adecvate și a unei îngrijiri competente, un reprezentant al oricărei rase poate deveni un câine pentru un apartament.

Mărimea nu contează

Într-un fragment mic, aș dori să evidențiez o problemă serioasă a multor proprietari de câini care cred că timpul și efortul petrecut pe acesta depind în mod direct de mărimea animalului de companie..

Absolut orice câine necesită investiții fizice, morale și materiale.

Un mic decorator poate deveni o problemă uriașă pentru toți membrii familiei și va transforma viața unei gospodării într-un coșmar, dacă nu educat. De asemenea, merită să ne amintim despre activitatea fizică adecvată și nutriția adecvată, altfel costurile financiare pentru un medic veterinar se vor adăuga problemelor legate de caracter.

Desigur, este posibil să nu existe probleme și adesea câinii locuiesc într-un apartament ca o floare într-un ghiveci, primind îngrijiri minime, dar aceasta este deja o problemă morală. Câtă fericire obține un astfel de animal de companie, cât de interesantă este viața lui și, cel mai important, este cu adevărat demn de ea? Câinii nu își aleg stăpânii, așa că problema vieții de calitate a unui animal de companie revine proprietarului acestuia.

Câini pentru un apartament: rase mici

Câinii de rasă mică sunt versatili: sunt bine potriviți pentru persoanele cu activitate fizică scăzută și ridicată, pentru o familie numeroasă și persoane singure. Animalele de companie miniaturale se înțeleg bine cu copiii și se înțeleg bine cu felul lor, așa că sunt adesea ținute în perechi. Un câine mic este mai ușor de îngrijit și transportat atunci când este necesar.

Printre reprezentanții populari ai micii comunități se numără:

terrier mai tânăr
pechinez
 • Yorkshire Terrier. O rasă decorativă populară, ai cărei reprezentanți au înlocuit pisicile pentru oameni, câinii rămași. Sunt câini mici inteligenți, amuzanți, prietenoși, cu păr lung de mătase strălucitor. Efortul pentru independență este o trăsătură caracteristică.
 • pechinez. Leii mici - o descriere atât de capabilă poate fi dată reprezentanților acestei rase antice. În ciuda dimensiunilor lor mici, acești câini sunt neînfricați și cocoși. Sunt perfecte pentru a locui într-un apartament și nu necesită plimbări lungi active..
Papillon
Lhasa apso
 • Lhasa apso. Câinii amuzanți cu păr lung, cu barbă, care cântăresc între 5 și 6 kg, câștigă rapid popularitate ca animale de casă ideale. Sunt inteligenți, energici, rezistenți la stres și toleranți față de alte animale de companie. Lâna are nevoie de îngrijire: spălarea și tunderea sunt obligatorii.
 • Papillon. Acest câine fluture energic, așa cum este numit datorită formei urechilor sale păroase, este atât de pozitiv și inteligent încât va fi un excelent însoțitor și însoțitor pentru a se juca cu copiii. Papiloanele sunt ușor de antrenat, iubesc societatea și nu tolerează singurătatea.

Avantajul incontestabil al păstrării câinilor mici este că se simt la fel de bine într-un apartament de orice dimensiune (supus plimbărilor regulate).

Câini pentru un apartament: rase medii

Câinii de talie medie sunt ideali pentru persoanele cărora nu le place nici câinii mici, dar nu au capacitatea de a ține un câine mare. Există multe rase incluse în această categorie, dar este logic să vorbim despre cele mai comune și convenabile de păstrat..

Boxer german
Setter
 • Boxer german. Puternic, musculos, cu o postură mândră, acest câine poate deveni un excelent însoțitor și prieten al familiei, cu condiția să fie instruit corespunzător. Este activă, inteligentă și loială față de membrii familiei. Necesar în plecare. Este mai bine să nu porniți un boxer pentru persoanele singure sau în vârstă - câinele nu tolerează bine separarea.
 • Setter. Există mai multe varietăți ale acestor câini (Engleză, scoţian, irlandez), dar toate sunt grozave pentru a locui într-un apartament. Setarii sunt câini foarte agili și necesită exerciții regulate. În exterior, aceștia sunt câini foarte frumoși, cu o postură mândră și păr curgător de diferite culori. Sunt amabili, inteligenți și jucăuși și se înțeleg bine cu copiii și cu alți câini..
Spaniel englezesc
Dalmată
 • Dalmată. Dalmațienii cu părul scurt, cu păr scurt, sunt câini frumoși, inteligenți, duri și energici. Nu vor cauza probleme în întreținerea apartamentelor, dar nu își subestimează caracterul - câinele necesită educație încă din copilărie, din cauza dorinței constante de a domina.
 • Spaniel englezesc. Acești câini se disting printr-o dispoziție veselă, dragostea pentru mișcare și gălăgie. Spanielul este un câine excelent pentru păstrarea într-un apartament, iubind infinit proprietarul și membrii familiei sale, foarte inteligent și loial. Lâna de lungime medie nu necesită îngrijire minuțioasă, se acordă o atenție specială doar urechilor lungi agățate.

Câinii de talie medie se descurcă bine într-un apartament cu o suprafață mică, dar acest lucru depinde adesea de temperament. Este important să colectați toate informațiile despre rasă pentru a înțelege gradul de activitate al acesteia și numai atunci să cumpărați un cățeluș.

Câini pentru un apartament: rase mari

Printre rasele mari de câini, există însoțitori excelenți pentru oameni, care trăiesc într-un apartament și care nu provoacă niciun inconvenient. Dacă inima este dată unui reprezentant al unei rase mari, nu este nevoie să vă refuzați bucuria de a comunica cu un astfel de câine. Este important să înțelegem dacă este potrivit pentru a trăi împreună sau nu..

Ciobănesc german
Sfântul Bernard
 • Sfântul Bernard. Giganți de bunăvoință, al căror scop principal a fost să salveze oamenii în zăpadă și care încă nu și-au pierdut trăsătura principală - bunătatea și devotamentul față de oameni. Sunt flegmatici și nu necesită mult spațiu de locuit. Activitatea fizică optimă și hrănirea adecvată sunt importante pentru ei..
 • Ciobănesc german. Reprezentanții acestei rase se disting prin inteligență și un grad ridicat de învățare. Câinii de pastor nu sunt câini canapea, cer respect pentru ei înșiși, dar plătesc pentru o atitudine bună cu devotament, dragoste, protecție. Într-o familie, un câine ciobănesc poate avea un singur proprietar și trebuie să-și crească câinele astfel încât să arate cele mai bune calități în el..
Hound afgan
Câine german
 • Hound afgan. Unul dintre cei mai frumoși câini din lume, care posedă nu numai un aspect impunător, ci și maniere aristocratice, poate deveni un animal de companie numai dacă este întreținut și educat corespunzător. Câinele necesită plimbări active, îngrijirea părului lung și frumos, nu tolerează bine singurătatea și nu se înțelege foarte bine cu alte animale din casă.
 • Câine german. Un câine titan, magnific în măreția sa, Marele Danez are aceleași trăsături de caracter. Acesta este un animal blând, inteligent și răbdător care își adoră familia și este capabil să devină un prieten excelent, cu condiția să fie socializat corespunzător. Câinii nu sunt pretențioși în îngrijire, printre neajunsuri putând fi observate salivarea constantă și năpârlirea abundentă.

Câinii de rasă mare pot fi combinați într-un grup cu o problemă comună: în timpul bolii sau din cauza bătrâneții, sunt dificil de mers pe jos. O persoană puternică din punct de vedere fizic se poate descurca cu un animal.

Rase de câini pentru copii

În ceea ce privește achiziționarea unui câine pentru un copil, este necesar să înțelegem că, chiar și cu abordarea cea mai responsabilă, un adult își va asuma unele griji. Vorbind despre câinii pentru copii, este obișnuit să se ia în considerare problema din punctul de vedere al siguranței acestora din urmă și a capacității lor de a face față animalului de companie..

Collie
Labrador Retriever
 • Collie. Unul dintre câinii de companie recunoscuți în societate, tratează copiii cu tandrețe și arată minuni ale inteligenței în timpul comunicării. Collie va deveni o excelentă bonă pufoasă pentru bebeluș, iar copilul mai mare poate, dacă se dorește, să-și stăpânească abilitățile de formare primară cu ea.
 • Labrador Retriever. Unul dintre cei mai amabili câini din lume, Labradorul posedă numeroase calități pozitive, în fruntea cărora puteți pune răbdare nelimitată atunci când aveți de-a face cu copii mici. Loialitatea față de familie, mulțumirea, inteligența ridicată și integritatea absolută îl fac un tovarăș binevenit.
Pudel de jucărie
Buldog francez
 • Buldog francez. Unul dintre cei mai buni câini, care se înțelege ușor cu copiii. Datorită dimensiunilor reduse și a naturii echilibrate, un copil se poate plimba și juca cu acest câine. În plus, buldogii adoră jocurile active, așa că nimeni nu se va plictisi în familie..
 • Pudel de jucărie. Vesel, prietenos, activ, nu cântărește mai mult de 5 kg, cu părul creț, din care puteți face coafuri amuzante, pudelul cu siguranță nu-i va lăsa pe proprietarii săi să se plictisească. Va fi fericit să meargă cu micul proprietar și să stăpânească abilitățile de antrenament al trucurilor cu el.

Dacă nu vorbim despre un animal de companie pentru o familie cu un copil mic, ci despre oportunitatea de a crește un câine ca un copil mic, atunci merită să ne amintim: responsabilitatea procesului apare la copii nu mai devreme de 7 ani.

Câini cu păr scurt pentru apartamente

Câinii cu părul scurt sunt convenabili, deoarece nu necesită îngrijire minuțioasă. Este suficient să spălați periodic animalul de companie și să îndepărtați părul în exces cu o perie. Alegerea unui cățeluș pentru un apartament depinde de natura animalului de companie și de preferințele proprietarului

Beagle
Jack Russell terrier
 • Beagle. Sunt câini frumoși de talie medie, cu urechi căzute și o coadă proeminentă proeminentă. Beagles sunt câini buni, inteligenți, loiali, care iubesc o viață activă și pentru ei nu există o bucurie mai mare decât însoțirea proprietarului pentru o plimbare sau jocul cu membrii familiei. De asemenea, sunt încăpățânați și necesită corectarea comportamentului încă din copilărie..
 • Jack Russell terrier. Un câine mic, zgomotos pozitiv, neliniștit și vesel. Poate locui în orice apartament, dar datorită activității sale ridicate, este preferabil un spațiu de locuit mare. Personajul este docil, se remarcă dragostea pentru copii. Necesită suficient exercițiu în aer liber.
Doberman
Pinscher miniatural
 • Doberman. Aristocratic, impunător, foarte frumos și, desigur, inteligent - asta este ceea ce caracterizează Dobermanul. Un câine dresat corespunzător va fi un companion excelent pentru o familie și se va simți bine chiar și într-un apartament mic, în ciuda dimensiunilor sale decente. Iubitorii acestei rase vor contribui la risipirea mitului despre răutatea dobermanilor și vor ajuta la alegerea unui cățeluș.
 • Pinscher miniatural. În exterior foarte asemănător cu un Doberman, bebelușul Pinscher nu este inferior lui în aristocrație și masculinitate. Mândru, încrezător în sine, gata să protejeze membrii familiei, indiferent de mărimea inamicului, pinscherul îndeplinește, de asemenea, o treabă excelentă de gardă, avertizând posibilul pericol cu ​​latrări puternice.

În ciuda faptului că nu este dificil să ai grijă de câinii cu părul scurt, nu te lăuda cu privire la curățenia apartamentului: „spini” scurți sunt prezenți pe podea și mobilier pe tot parcursul anului, deoarece este imposibil să pieptene toată lână chiar și cu o dorință puternică.

Câini cu păr neted pentru un apartament

În principiu, câinii cu păr neted și cu părul scurt nu sunt foarte diferiți, în orice caz, persoana obișnuită cu greu va observa diferența. Nuanța diferitelor tipuri de lână este absența substratului și potrivirea strânsă a firelor de păr în piele.

Fox terrier neted
Basset Hound
 • Fox terrier neted. Un câine mic, pliat armonios, cu o greutate de până la 8 kg, are un temperament prietenos și o dispoziție veselă. Iubește jocurile în aer liber, se înțelege bine cu copiii. Atenție la străini și necesită plimbări lungi.
 • Basset Hound. Imponant, melancolic, cu un aspect invariabil trist și cu urechi lungi căzute, basset-ul cu picioare scurte poate cuceri cu ușurință orice inimă. Cu toate acestea, nu vă bazați pe primele impresii: acești câini nu sunt atât de inocenți pe cât par. Sunt bune pentru un apartament, dar un proprietar neexperimentat poate avea probleme serioase cu creșterea. Basetele sunt incredibil de încăpățânate și greu de antrenat..
Rottweiler
Teckel
 • Rottweiler. Această rasă este foarte populară și poate fi păstrată într-un apartament, în ciuda dimensiunilor sale destul de mari. Un cățeluș Rottweiler bine crescut va crește pentru a fi un câine inteligent, ascultător, adecvat, care își iubește familia cu tandrețe. Rottweilerii se supun unei singure persoane din familie, care este recunoscută ca lider..
 • Teckel. Câine foarte confortabil pentru un apartament care nu ocupă mult spațiu. Mic, scurt, cu urechi lungi căzute, nu este greu de îngrijit. Curios și tare, teckelii sunt reprezentanți de seamă ai câinilor de vânătoare. Caracterul lor este încăpățânat, dar mintea lor este tenace, prin urmare, educându-i de la cățeluș, dificultățile pot fi evitate.

Dacă un câine cu părul scurt este ținut într-o volieră, la temperaturi scăzute, va crește cu siguranță un substrat gros.

Câini cu părul lung

Câinii cu păr lung sunt caracterizați printr-o structură moale a hainei, care, desigur, necesită îngrijire frecventă - spălare, pieptănare și adesea foarfece. Reprezentanții unor astfel de rase sunt impresionanți, frumoși, dar un astfel de efect se realizează numai datorită eforturilor proprietarilor..

Bobtail
Cocker spaniel american
 • Cocker spaniel american. Vânătorii de sânge, reprezentanții acestei rase sunt foarte mobili și adoră să meargă. Mărimea mică nu va provoca un caracter laș - cocoșii sunt neînfricați, deștepți și discreti. Trăsăturile negative sunt lacomie și probleme de sănătate datorate creșterii rapide în greutate.
 • Bobtail. Câinii ciobănești englezi vechi nu și-au pierdut abilitățile „hert” nici acum: într-o plimbare cu familia, se străduiesc ca oamenii apropiați să rămână împreună. Bobtail-urile sunt copii veșnici cărora le place să se joace chiar și la bătrânețe. Și, deși de sub bretonul lung, este imposibil să-i vezi intențiile în ochi, poți fi sigur că aceștia sunt câini blânzi și iubitori.
Teckel cu părul lung
Shih tzu
 • Teckel cu părul lung. În plus față de toate caracteristicile externe inerente teckelelor, aceste animale de companie au un strat lung, mătăsos, moale. Teckelii sunt foarte curioși, inteligenți și obstinați: antrenamentul este necesar din copilărie. De multe ori se pierd în plimbări, deoarece instinctul de vânătoare le poruncește să se mute oriunde, doar să nu fie o parte cu proprietarul.
 • Shih tzu. Câinii cu un aspect minunat, păr frumos, Shih Tzu au toate calitățile însoțitorilor domestici: afecțiune pentru proprietarii lor, devotament și delicatețe. Le place comunicarea, dar să rămână pe margine în timp ce proprietarul este ocupat nu le va fi dificil. Shih Tzu nu tolerează grosolănimea și asprimea în educație.

Câinii cu părul lung, pe lângă frumusețea externă, au și o demnitate ascunsă: dintr-un strat gros se obțin produse tricotate magnifice, incomparabile în căldură și proprietăți curative cu orice alt „material”.

Rase care nu se varsă

În ceea ce privește rasele care nu se varsă, aș dori să clarific: natura a înzestrat câțiva câini cu un tip special de blană care poate fi tăiat, iar în acest caz, apartamentul va fi cu adevărat curat timp de câteva luni. În plus față de procedura de tundere, câinii cu păr trebuie să fie periați cu o perie specială..

Schnauzer miniatural
Fox terrier
 • Schnauzer miniatural. Micii barts amuzanți, zwerg-urile au un caracter destul de puternic, capacitatea de a-și apăra singuri și de a-și proteja, dacă este necesar, stăpânul. Sunt energici, le place să joace mult timp, sunt bine antrenați..
 • Fox terrier. Micul „vânător”, neobosit coleg de joacă,
Wire fox terrier
Scotch terrier
Schnauzer uriaș
 • Wire fox terrier posedă toate trăsăturile de caracter pentru a fi un bun tovarăș și prieten al unei persoane. În ciuda dispoziției lor vesele, acești câini sunt destul de încăpățânați și le place să arate dominație dacă nu sunt crescuți..
 • Scotch terrier. Un alt locuitor al unui apartament este un câine negru mic, cu urechile ascuțite și coada care iese de o lumânare, Scotch Terrierul posedă toate calitățile necesare unui câine însoțitor: loialitatea față de proprietar, afecțiunea față de familie, capacitatea de a nu fi supărător. Benzile scoțiene sunt autosuficiente, destul de încăpățânate și, în ciuda picioarelor lor scurte, neobosite la plimbare.
 • Schnauzer uriaș. Învieții sunt câini mari, care au o asemănare comună cu toți schnauzerii. Straturile grosiere trebuie, de asemenea, tăiate și periate. Rasa nu este „canapea”, necesită o socializare timpurie, în urma căreia va crește un prieten devotat, gata să îndeplinească orice comandă și să protejeze proprietatea și membrii familiei.

Câinii cu păr sârmă sunt foarte confortabili de păstrat (mai ales dacă utilizați serviciile unui îngrijitor profesionist), totuși, de regulă, au trăsături de caracter serioase care necesită corecție și control.

Câini pentru un apartament cu un caracter calm

Câinii cu un temperament calm sunt animalul de companie ideal pentru persoanele în vârstă sau familiile care preferă un stil de viață liniștit și măsurat. Astfel de câini nu irită cu pâlpâire constantă și nu „aspiră” energia de la proprietarii obosiți după muncă. Sunt fericiți doar prin faptul că sunt în preajma persoanei..

Newfoundland
Bulldog englez
 • Newfoundland. Newf sunt giganți melancolici simpli. Ei pot sta ore în șir la picioarele proprietarului și pot privi cu repeziciune la ceea ce face. Ei simt bine situația din familie și sunt îngrijorați de certurile familiale și adesea prin însăși prezența lor sunt capabili să reconcilieze oamenii. Nu latră când cineva sună la sonerie și nu se lasă sub picioare. Pur și simplu este imposibil să-l înfurii pe acest câine..
 • Bulldog englez. Cândva un câine de luptă, acum este un companion minunat și un animal de companie potrivit pentru adăpostire. Cu părul scurt, flegmatic, semeni puternici, cu un aspect înfricoșător, afectuos cu membrii familiei și infinit de loial față de ei - aceasta este o scurtă descriere a acestui câine..
Chow Chow
Mittel Schnauzer
 • Chow Chow. Chow-urile frumoase „îmbrăcate” inteligent cu o limbă albastră uimitoare și cu manierele împăratului sunt potrivite pentru o viață măsurată. Sunt calmi și pașnici față de membrii familiei și cunoscuți, totuși, sunt puțin capricioși și încăpățânați. Acest câine crede că lumea a fost creată numai pentru ea și, uneori, ignoră complet încercările proprietarului de a arăta cine este responsabil în familie. Chow are nevoie de socializare timpurie.
 • Mittel Schnauzer. Carismatic și autosuficient, mitelul își cunoaște propria valoare, dar apreciază și o atitudine bună față de sine. Un astfel de câine este perfect pentru persoanele singure și proprietarii care preferă câinii cu „caracter” și un sistem nervos puternic.

Tine minte! Semnele de temperament vor apărea la câine când va crește, deoarece toți puii se nasc veseli și zgomotoși, adorând jocurile și o viață activă. Chiar și cea mai calmă rasă are nevoie de ajutor pentru a-și arăta caracteristicile „echilibrate”, care se realizează prin sarcini optime și o educație competentă.

Rase care se păstrează fără pretenții

Poate, pentru majoritatea oamenilor, aceasta este cea mai dorită categorie de animale de companie. Nu este nimic mai bun decât un câine, nepretențios în conținut, trebuie doar să alegeți rasa după bunul plac.

Basenji
Grifonul de la Bruxelles
 • Basenji. Un câine mic, cu părul scurt, cu un aspect mândru aristocratic și cu pliuri pe frunte, Basenji are un conținut absolut nepretențios. În plus, este inteligentă, jucăușă și neînfricată. Poate fi o pază excelentă, se înțelege bine cu copiii și acceptă alte animale în „turma” ei.
 • Grifonul de la Bruxelles. Acest câine se distinge prin aspectul său amuzant, jucăuș, afecțiune și dragoste pentru oameni. Grifonii mici, asemănători celor mari, au o structură dură din lână, a cărei îngrijire ușoară vă va permite să vă bucurați de curățenie în casă mult timp. Acești câini merg cu succes la litiera de acasă, ceea ce reprezintă un beneficiu clar pentru mulți proprietari..
Buldog american
Toy Terrier
 • Toy Terrier. Micii terieri de jucărie eleganți au câștigat inima multor crescători de câini. Aceștia sunt câini fără probleme în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea, cu un caracter docil și o afecțiune pentru membrii familiei. Copiilor le place să meargă cu ei, ceea ce este util pentru ambele părți. Costurile de întreținere și hrănire sunt minime.
 • Buldog american. Nu aveți încredere în ochii voștri și atribuiți acestor câini ceva care nu a mai fost în ei de mult timp. Puterea, puterea și mintea tenace se manifestă prin protejarea familiei, efectuarea muncii fizice și dragostea pentru proprietar și membrii familiei sale. Bulldogii sunt foarte răbdători și nepretențioși în îngrijirea lor. Cu o educație potrivită, vor fi tovarăși minunați.

Tine minte! Un câine nu este o jucărie, orice rasă necesită îngrijire și atenție, precum și educație și hrănire competente. Este greșit să vă neglijați îndatoririle, chiar și cu privire la câinii care nu sunt pretențioși la păstrare.

Câini pentru proprietari fără experiență

În ceea ce privește păstrarea unui câine „de la zero”, astfel de rase vor fi salvate, greșelile și greșelile în creșterea și întreținerea cărora nu vor afecta în mod critic relația. Există câini docili, inteligenți și inteligenți, care pot fi tratați cu ușurință de către un proprietar neexperimentat..

Welsh corgi
Caine chinezesc cu creasta
 • Welsh corgi. Acești câini sunt foarte inteligenți, amabili și prietenoși. Dimensiunea redusă a corgiilor le face ușor de manevrat la plimbări și nici în apartament nu există probleme. Corgis pare să aștepte să fie învățați și să-și învețe lecțiile cu ușurință. Ei iartă jignirile și vor fi loiali proprietarului, indiferent de ce.
 • Caine chinezesc cu creasta. Un „cal” mic cu o greutate de 3-4 kg, cu un caracter neînfricat și o inimă „mare”, acest câine este un animal de companie ideal pentru o familie. Crestele sunt perfect instruite chiar și de proprietari neexperimentați, se înțeleg bine cu copiii și cu alții ca ei.
Sheltie
Chihuahua
 • Sheltie. Acești coli miniaturali sunt adesea primii câini pentru mulți crescători. Adăposturile sunt inteligente, loiale, se înțeleg bine cu propriul lor tip și iubesc copiii. Sunt ușor de manevrat și nu sunt greu de înțeles ce vor. Acești câini au haine lungi, frumoase, care necesită îngrijire, dar nu au experiență în reproducere și cunoștințe aprofundate de psihologie canină..
 • Chihuahua. Un câine în miniatură, cu o greutate de până la 3 kg, cu părul lung sau scurt de diferite culori, urechile mari. Un caracter vioi, o dispoziție docilă și o sănătate bună, cu îngrijire adecvată, îl vor face un excelent însoțitor. Plecarea nu este împovărătoare.

Important! Fără abilitatea de a păstra câini, puteți crește totuși un însoțitor demn. Un minim de informații culese din diverse surse și „sol fertil” sub forma unui animal de companie plăcut va ajuta la depășirea tuturor dificultăților.

Rase de câini care se înțeleg cu pisicile

În zilele noastre, puteți găsi adesea în casă nu numai câțiva câini simultan, ci și alte animale - de exemplu, pisici. Pisicile și câinii, spre deosebire de părerea inactivă, se înțeleg bine între ei, dar totuși există rase de câini care nu acceptă categoric reprezentanți ai lumii feline pe teritoriul lor. Dacă aveți deja o pisică în casă, următoarele rase se vor înțelege bine cu ea:

Keeshond
mops
 • Mops. Micuți „înțelepți” din corpul unui câine, carligii sunt tovarăși grozavi pentru oameni și pot deveni prieteni pentru alte animale de companie din casă. Sunt câini amabili care adoră comunicarea la orice nivel, fie că este vorba de un adult, un copil sau chiar o pisică..
 • Keeshond. Câinii din această rasă sunt sociabili, temperamentali și prietenoși, ceea ce le oferă posibilitatea de a fi prieteni cu pisici, inclusiv cu cei cărora le place pur și simplu să doarmă cu ei, cufundându-se împotriva unei părți calde pufoase..
Labrador
Samoyed Laika
 • Labrador. Goldens sunt cunoscuți de mult timp ca unii dintre cei mai buni câini de companie capabili să împartă teritoriul cu pisicile. Retrieverii au o natură docilă și nu se simt încălcați drepturile lor, locuind în același apartament cu un alt câine sau pisică..
 • Samoyed Laika. Arctic Spitz a câștigat o popularitate largă ca un câine de familie cu toate trăsăturile de caracter pentru a putea stabili contacte atât cu membrii familiei, cât și cu alte animale.

Tine minte! De fapt, aproape orice câine care trăiește cot la cot cu o pisică încă din copilărie nu îl va considera un dușman și nu va manifesta agresivitate față de ea, ceea ce, totuși, nu-l va împiedica să se răzbune pe reprezentanții externi ai frăției feline.

Câini câini fără miros

Există multe sugestii pe care unele câinii nu miroase a câini. Pentru a respinge acest fapt sau a fi de acord cu el, trebuie să vă dați seama ce se înțelege exact prin semnificația „miros de câine”.

Orice câine, ca orice altă creatură vie, are propriul miros. Un animal de companie poate duhoare insuportabil, deoarece nu este îngrijit, spălat sau pieptănat: lâna începe să scârțâie și, într-adevăr, emană o „aromă” dezgustătoare.

Unii oameni cred că există câini care nu miros deloc și au astfel de animale de companie la sfatul prietenilor și al vânzătorilor. Cu toate acestea, există adesea situații când o altă persoană vine să le viziteze și asigură că câinele miroase a câine..

Totul ține de capacitatea umană de a mirosi. Ceea ce este neplăcut pentru unii, pare atractiv pentru alții. De regulă, propriul câine nu miroase deloc, spre deosebire de un străin.

Important! Îngrijirea regulată a animalului dvs. de companie, în conformitate cu caracteristicile rasei și calitatea hainei, precum și hrănirea competentă vor ajuta la evitarea problemelor asociate mirosului de câine înțepător..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate rasele de câini pentru un apartament: o imagine de ansamblu excelentă (+ fotografie)