Wolfspitz (foto): animal de companie prietenos și afectuos

Wolfspitz

Clasificare

Origine: Germania, Olanda

Clasă: conform grupului de clasificare ICF 5, secțiunea 4, numărul 97

Culoare: lup, sub strat de lumină

dimensiuni: Înălțimea la greabăn de la 42-45 la 55 cm, greutatea 25-30 kg

Speranța de viață: 16 ani

Părul gros de culoare lup, care formează o coamă luxuriantă în jurul gâtului, distinge rasa Wolfspitz. Acești câini sunt prietenoși, tradat proprietari, ușor de învățat și de instruit.

Se adaptează cu ușurință la mediu, dar în același timp necesită atenție și îngrijire de la proprietari..

Istoria rasei

Wolfspitzul german este considerat una dintre cele mai vechi rase de câini cunoscute în Europa. Recunoscută ca specie separată în Germania. Un alt nume pentru rasă - Keeshond - a fost dat în Olanda.

Acești câini au fost aduși să păzească șlepurile. Prin urmare, au fost numiți și câini de barjă. Uneori acest lucru explică indiferența lor față de scăldat..

Creșterea Wolfspitz a început în secolul al XVI-lea. Reprezentanții familiei Spitz s-au răspândit în diferite regiuni ale Europei.

În Rusia, Wolfspitz a apărut în ultimul deceniu al secolului XX. Keeshond, de culoare lup, este cunoscut ca un câine de pază și a fost folosit pentru a păzi casele, turmele și bărcile de pescuit..

Wolfspitz

Keeshond are o culoare pronunțată de lup

Multă vreme, crescătorii de câini nu și-au arătat interesul pentru strămoșii modernului Wolfspitz. Caracteristici precum aspect drăguț, calitățile câinelui de pază, învățarea ușoară și sănătatea le-au făcut versatile.

În ultimele secole, descrierea rasei și tipul acesteia nu s-au schimbat practic. Wolfspitz are o asemănare fiziologică cu pomeranian și spitz german.

Important! Keeshond este acum considerat un tip de rasa Wolfspitz. Acești câini au o ascendență comună. Wolfspitz-ul german este mai mare și mai activ decât Keeshond.

Psihologie

În portretul psihologic al lui Wolfspitz se evidențiază vioiciunea, atenția și receptivitatea. Întâmpină schimbările din mediu cu o scoarță sonoră..

Câinele este puternic atașat de casă, nu caută să fugă și să trăiască independent. Loială stăpânilor săi, este precaută de străini. Wolfspitz se înțelege cu alte animale de companie fără probleme..

Wolfspitz

Wolfspitz este un câine drăguț și prietenos

Puii Wolfspitz sunt afectuosi si prietenoși. Nu se caracterizează prin încăpățânare, atacuri agresive, capricii. În același timp, puii sunt foarte curioși și activi, gata să exploreze fiecare colț al casei..

Important! Wolfspitz necesită multă atenție, afecțiune și grijă.

Relația cu proprietarul

Proprietarii au o mare influență asupra formării caracterului câinelui. Dacă le pasă suficient de mult pentru animalul lor de companie, cățelul va crește pentru a fi loial și prietenos..

Creșterea unui astfel de câine nu este dificilă. Wolfspitz-ul german este ușor de antrenat, nu este nevoie de forță în timpul antrenamentului.

Un cățeluș, ca un câine adult, nu necesită multă activitate fizică. Pe lângă jocurile de mers pe jos și în aer liber, Wolfspitz adoră să înoate și să se răstoarne în zăpadă..

Câinele simte subtil starea de spirit a proprietarului. Când câinele vede că acum nu mai este nevoie de el, va pleca fără ofensă și își va face treaba.

Interesant! Este o practică binecunoscută când wolfspitz participă la asistență psihologică. Simpatia, entuziasmul și activitatea câinilor au un efect pozitiv asupra stării emoționale a pacienților cu boli grave. Prezența lor ameliorează stresul și facilitează munca medicului.

Merită remarcat curățenia Wolfspitz. Se spală ca o pisică - cu o labă. O persoană care lucrează, un pensionar poate avea un cățeluș, va face o companie bună pentru o familie cu copii. Datorită dimensiunii și caracterului său, este potrivit pentru păstrarea într-un apartament mic. Se adaptează bine la schimbarea condițiilor externe, tolerează cu succes condițiile meteorologice nefavorabile.

Cerere

După cum sa menționat deja, Wolfspitzul german este o rasă versatilă. În țările din nordul Europei, Keeshond este cunoscut ca un câine de pază și păstor, folosit pentru a însoți o persoană.

Wolfspitz

Wolfspitz - câine de pază și tovarăș vesel

La paza animalelor, se poate folosi un grup de wolfspitz. În echipă, indivizii lucrează împreună.

Cum să alegi un cățeluș

Alegerea unui cățeluș constă din două puncte:

 • creșă adecvată;
 • descriere detaliată a rasei.

Alegerea unei catere

Pentru a alege o creșă adecvată, ar trebui să colectați cât mai multe informații posibil. Pentru a face acest lucru, ei vizitează expoziții, merg pe site-urile diferiților crescători, se uită la recenzii și fotografii pe forumuri.

Când este selectată creșa, ei vor afla despre așternuturile planificate. Merită să vă uitați la descrierea părinților, deoarece puii vor fi ca ei atât în ​​culori, cât și în trăsături de caracter.

Cum să alegi un cățeluș

Trebuie să decideți ce clasă are nevoie animalul de companie de proprietar. Indiferent dacă intenționați să participați la expoziții, reproducere sau aveți nevoie doar de un tovarăș vesel pentru familia dvs. Având în vedere ce pui au două sau trei luni, este imposibil să prezici cu o acuratețe absolută perspectivele lor..

Wolfspitz

Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să acordați atenție activității acestuia.

În ceea ce privește sexul, acest parametru este determinat doar de preferințele personale. La ce ar trebui să acordați atenție:

 1. Catelul este sanatos??
 2. Activ și vesel?
 3. Are o poftă bună?
 4. Este prea timid și timid?

Important! Puii sunt trimiși noilor proprietari la vârsta de două luni.

Caracteristici de îngrijire

Câinele dvs. are nevoie de scăldat rar. Procedurile de apă se efectuează numai atunci când este necesar. Spălarea prea des nu este bună pentru pielea și haina câinelui.

Pieptănare

După cum puteți vedea în fotografie, Wolfspitz are o haină lungă cu un strat gros. În timpul vărsării, firele de păr căzute din substrat rămân în palton.

Prin urmare, în această perioadă, este pieptănat în mod regulat, cel puțin de două ori pe săptămână furminator. Odată cu îngrijirea hainei, câinele primește un masaj minunat, care îmbunătățește circulația sângelui..

Wolfspitz

Wolfspitz are o haină lungă și groasă

Când năvalul s-a terminat, frecvența periajului se reduce la 2-3 ori pe lună. Prea des această procedură nu se efectuează, deoarece în acest caz va afecta negativ performanța lânii..

Molting are loc:

 • pentru bărbați - o dată pe an;
 • pentru cățele - de două ori pe an;
 • durata - de la trei săptămâni la o lună.

În același timp, nu este necesară îngrijirea complexă datorită structurii specifice a stratului. Firele de păr nu cad sau se încurcă. Wolfspitz nu sunt tăiate maşină de scris, Si tu îngrijire limitat la îngrijirea necesară.

Mersul pe jos

Wolfspitz nu necesită o activitate fizică sporită. În același timp, ei nu sunt contrari să meargă pe zăpadă, să înoate sau să joace jocuri în aer liber cu stăpânul lor. Cu toate acestea, pentru a vă plimba în locuri aglomerate, merită să vă îmbrăcați cu un animal de companie valorifica - deci nu se va pierde.

Citiți mai multe despre ceea ce este mai bine pentru câine: un guler sau ham, articolul va spune https://rum.animalefans.com/câini/3865-ce-este-mai-bun-pentru-un-câine-ham-sau-guler.html

Alimente

Pentru keeshond, este de preferat rația gata făcută - de înaltă calitate industrială mâncare uscată, proiectat ținând seama de caracteristicile rasei. Hrănirea are loc de două ori pe zi. În ceea ce privește cantitatea de furaje consumate, trebuie să urmați recomandările postate pe pachet.

Wolfspitz

Câinii din această rasă sunt predispuși la obezitate, deci trebuie să le monitorizați dieta.

Cum se organizează hrănirea

Pentru a aborda în mod competent hrănirea cățelușului dvs., trebuie să urmați aceste sfaturi.

 1. Setați un interval de timp clar pentru hrănire.
 2. Scoateți vasul după hrănire.
 3. Cățelușul ar trebui să aibă întotdeauna un castron cu apă potabilă, chiar și atunci când mâncarea este îndepărtată.
 4. Nu ar trebui să oferiți hrană pentru câine de pe o masă umană în plus față de dieta pregătită..
 5. Dacă puii refuză să mănânce, trebuie stabilită cauza. În unele cazuri, acesta poate fi un simptom al bolii..
 6. Este important să vă antrenați cățelușul să urmeze comenzile de hrănire. Acest lucru va fi necesar atunci când, în timp ce merge, câinele găsește ceva comestibil în ochi și încearcă să mănânce. În acest caz, proprietarul va trebui să ia „prada”.
 7. Pregătiți mâncarea și puneți-o într-un castron numai atunci când câinele este plecat.
 8. Hrănirea animalului de companie are loc înainte sau după ce a mâncat de la proprietari.
 9. Înainte de hrănire, puii trebuie maturați. Acest lucru ar trebui lucrat în mod regulat, încă din primele zile de la apariția Wolfspitz în casă. Pregătiți un castron cu mâncare și chemați animalul de companie. Când cățelul vine în fugă, nu-i permite să mănânce imediat, ci oprește-l ținându-l pe piept. După 3-4 secunde, așezați cățelușul în această poziție, dând comanda „Sit”. Cățelușul așezat comandă „Așteptați” și țineți apăsat timp de câteva secunde. Apoi, deschideți accesul la castron și comandați „Mănâncă”.

Important! Pentru a evita obezitatea, se recomandă monitorizarea cantității de furaje consumate..

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. mănâncă prea repede, acest articol vă va spune. https://rum.animalefans.com/câini/6673-cum-să-înțărcați-un-câine-să-mănânce-repede-cele.html

Dezvoltarea unei diete la domiciliu

Este permisă hrănirea lupului cu mâncare de casă. În acest caz, câinele nu mănâncă vase de la masa umană, ci ceea ce este pregătit special pentru aceasta..

Merită luat în considerare faptul că în acest caz este mult mai dificil să se echilibreze dieta. Merită să vă consultați cu medicul veterinar sau crescător pentru a compune un meniu pentru animalul dvs. de companie..

Wolfspitz

La întocmirea meniului, este necesară consultarea

Sănătate

Wolfspitz se distinge prin sănătate bună, absența bolilor specifice rasei. Cu grijă bună, trăiesc aproximativ 15-16 ani. Există, de asemenea, indivizi de lungă durată care au depășit o astfel de etapă..

Boli tipice

După cum sa menționat deja, bolile de rasă sunt practic absente la Wolfspitz. Următoarele patologii sunt rareori înregistrate:

 • disfuncționalități ale glandei tiroide, suprarenale;
 • boli de inimă (se dezvoltă la câinii mai în vârstă);
 • epilepsie (extrem de rară).

Vaccinări

Înainte de a decide asupra vaccinării, consultați crescătorul. El ar trebui să explice când s-a făcut deparazitarea și ce vaccinări i s-au administrat cățelușului. El poate sugera, de asemenea, o schemă pentru aceste proceduri..

Prima dată când unui cățeluș i se administrează droguri de deparazitare este când are trei săptămâni. O vârstă atât de fragedă se datorează faptului că infecția cu helmint apare uneori în uter. Această procedură se repetă cel puțin 10-15 zile mai târziu (10-15 zile înainte de vaccinare).

Important! Ridica deparazitarea pentru puii mici ar trebui utilizată cu precauție extremă.

Wolfspitz

Este necesară îngrijire la selectarea vaccinurilor pentru pui

Vaccinări sunt efectuate numai unui animal sănătos. Pentru a verifica acest lucru, cu două până la trei zile înainte de vaccinare, un cățeluș sau un adult se măsoară temperatura corpului. Ea trebuie:

 • să fie în valorile stabilite (pentru un cățeluș de până la 6 luni - până la 39,3 grade, pentru un câine adult 38,5 - citirile de la 37,5 la 39 de grade sunt considerate normale);
 • fii stabil pe tot parcursul zilei.

Vaccinurile obligatorii includ vaccinările împotriva:

 • enterita parvovirusului;
 • ciuma carnivorelor;
 • parainfluenza;
 • leptospiroza;
 • hepatită infecțioasă;
 • rabie.

În practica veterinară modernă, se utilizează vaccinuri monovalente și polivalente.

Primele vizează crearea imunității împotriva unei boli, în timp ce altele vizează simultan împotriva mai multor boli.

Acestea din urmă reduc semnificativ timpul de vaccinare, prin urmare, riscul de boală este redus. Schema de vaccinare este elaborată de medicul veterinar individual.

Wolfspitz

Vaccinurile multivalente accelerează procedura și reduc riscul morbidității

Tricotare

Înainte de a lua o decizie cu privire la împerechere, merită să cântăriți argumentele pro și contra. Dacă nu este planificată reproducerea ulterioară, împerecherea nu este deloc necesară. Prima naștere la cățelele de peste 4-5 ani poate fi însoțită de complicații grave.

Pentru ca un câine să poată fi folosit pentru reproducere, el trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • prezența unui pedigree;
 • semne pronunțate ale rasei;
 • titluri de expoziție;
 • psihic echilibrat;
 • lipsa legăturilor familiale strânse.

Atunci când decid asupra împerecherii, proprietarii ar trebui să își evalueze corect capacitățile financiare. Plata pentru serviciile unui instructor și împerecherea în sine, hrănirea unei cățele însărcinate și îngrijirea descendenților care au apărut necesită costuri considerabile.

Dacă se ia o decizie de tricotat, merită să urmați câteva recomandări. Este optim să tricotați după a treia estru femele. O cățea este condusă la un câine, nu invers. Împerecherea este mai bună dimineața înainte de hrănire.

Este recomandat să plimbați ambii câini în prealabil. La o zi după prima împerechere, se efectuează un control.

Ulterior, se recomandă să solicitați îngrijire veterinară în timpul nașterii. Desenați cărți de cățeluș și efectuați branding.

Citiți mai multe despre sarcina la câini în articol. https://kot-pes.com/skolko-dlitsya-beremennost-u-sobak/

Wolfspitz

Aspectul colorat al Wolfspitz

Wolfspitz-ul german este un companion excelent, un animal de companie loial și discret. Paltonul gros, care formează o coamă frumoasă și pantaloni largi pe labe, face ca aspectul său să fie memorabil.

Puii din această rasă sunt neobișnuit de activi și curioși. Cu o educație consistentă adecvată, ei cresc în câini loiali și foarte inteligenți, care simt subtil starea de spirit a proprietarului..

Igor Bazhyn6 Agresivitate caracteristică totală0 Adaptabilitate8 Activitate8 Greutate2 Formare6 Prietenie 10 Jucați8 Inteligență6 Zgomot6
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Wolfspitz (foto): animal de companie prietenos și afectuos