Beagle: o imagine de ansamblu excelentă asupra rasei (+ fotografie și video)

Un animal de companie eficient, un vânător excelent, un angajat al serviciilor speciale și o sursă eternă de pozitivitate - aceasta este doar o parte a calităților pozitive pentru care Beagle a devenit una dintre cele mai populare rase de „modernitate”. Bineînțeles, înainte de a cumpăra un cățeluș, trebuie să cunoașteți toate avantajele și dezavantajele rasei și, după cum arată practica, depozitul principal de informații este ascuns în „rădăcinile istoriei”.

Este interesant! Beagles sunt considerați patronii copiilor, cei mai buni prieteni și însoțitori ai acestora. O astfel de faimă, rasa îi datorează lui Snoopy - un personaj din seria de benzi desenate Peanuts. Charles Schultz, artist și animator, a creat cu lucrarea sa „caracteristica asociativă mondială a rasei”: Beagle-ul este un câine de sânge excelent și un câine amabil cu un aspect inteligent.

Referință istorică

Câinele beagle continuă din „familia” câinilor englezi, deși astăzi este folosită activ ca polițist și caută. Fiarele cu coadă nu au anumite „dependențe”; este important pentru ele că munca este asociată cu pasiunea și necesită efort fizic. Beagle-urile apar din ce în ce mai mult pe site-urile de agilitate, unde își „șterg cu încredere nasul” chiar și pentru adversarii profesioniști.

Există dezbateri cu privire la originea numelui rasei. De-a lungul anilor de dezvoltare și îmbunătățire a Beagles, zeci de versiuni au fost prezentate spre examinare de către curtea populară, dar experții moderni sunt înclinați doar la două dintre ele:

 • Rasa are un timbru de voce neobișnuit și poate că numele său provine de la din cuvântul francez begueule (oțel / gât conservat).
 • Beagles, în comparație cu majoritatea câinilor englezi, sunt de dimensiuni mici, iar numele lor poate proveni din trei cuvinte străine traduse ca „mic” - begle (dialect britanic învechit), beigh (franceză timpurie), beag (celtic).

Istoria rasei este plină de găuri, precum și de fapte, a căror autenticitate nu a fost confirmată. De exemplu, unele surse insistă asupra faptului că popularitatea Beagle-urilor este asigurată de „alianța” câinilor și cavalerilor regelui Arthur. Întrucât însăși existența mesei rotunde a lui Arthur este pusă la îndoială, implicarea Beagle în ea este cu atât mai mare.

O mențiune mai semnificativă a câinilor suspect similari datează din secolul al III-lea d.Hr. Se știe în mod fiabil că devreme Beagles a trăit în Anglia în timpul domniei lui Henric al VIII-lea. În cele din urmă, nu există nicio îndoială că engleza Beagle a ocupat un loc onorabil în canisele de vânătoare în timpul domniei Ecaterinei I (1553-1603). Loialitatea reginei a avut un efect pozitiv asupra popularității grupului, mai exact, a grupurilor Beagle. Astfel, la sfârșitul secolului al XVI-lea, patru rase similare au fost recunoscute în Marea Britanie:

 • Beagle pigmeu - câini a căror înălțime nu a ajuns la 20 cm. La oameni, patrupedele erau numite elizabetan, buzunar (buzunar), capete (mănușă) sau cântărețe Beagles.
 • Micul Beagle (înălțime până la 35 cm).
 • North Beagle (până la 40 cm).
 • South Beagle, câini albi și negri (în mare parte) a căror înălțime a atins sau a depășit 45 cm.

Odată ce perspectiva rasei a fost văzută, Franța și-a revendicat drepturile de patronaj. Faptul este că francezii considera că câinii de sânge sunt o versiune mai mică a câinilor aduși de pe teritoriul lor în secolul al XI-lea. Mai departe (conform versiunii Franței), britanicii „în ciuda tuturor” au scos pe Beagle și nu l-au arătat nimănui. În anii 60, când câinii au ajuns în Franța, s-au întors în patria lor..

Bineînțeles, britanicii au apărat versiunea opusă și drepturile lor asupra câinilor de sânge. Cearta s-a încheiat cu victoria Angliei și, pe bună dreptate. La început, rasa a fost crescută în Marea Britanie și nu este atât de important care sânge stă la baza bazei genetice. În al doilea rând, există îndoieli serioase cu privire la relația dintre câinii de sânge francezi și Beagles, aceștia din urmă sunt deja foarte asemănători cu câinii de câine englezi originali.

Este interesant! Beagle și Beagle Harrier sunt recunoscuți de Federația Cinologică Mondială (FCI). Al doilea a fost obținut prin traversarea lui Beagles, Harriers și Poitvin.

Literal, nu se știe nimic despre strămoșii rasei. Cărțile tribale nu au fost păstrate sau au fost distruse, dar Beagles-urile moderne sunt plăcute să ia în considerare „rezultatul” amestecării sângelui celor mai buni câini din Marea Britanie. Acasă și în Franța, au fost folosiți câini pentru coral de iepuri și alte jocuri rapide. Mai rar, dar cu o eficiență nu mai mică, Beagles au fost instruiți pentru vulpi și mistreți. Principalele avantaje au fost considerate viteza și neobosirea celor patru picioare. Astăzi „valorile” au fost păstrate și extinse - Beagles-urile sunt convenabile de păstrat într-un apartament, dar necesită efort fizic serios.

Este interesant! La locul de muncă, rasa este utilizată activ în Australia. Patrupedele participă la un scurt sezon de „vânătoare preventivă” pentru canguri.

În ciuda fricțiunilor istorice, astăzi Statele Unite sunt considerate principalul continent Beagle. Pentru o secundă, anual, peste 100 de mii de pui se nasc în America, cele mai multe dintre acestea sunt cumpărate ca animale de companie fără perspective de muncă. Crescătorii americani au câștigat un astfel de impuls încât primul club Beagle a fost fondat în America, iar în 1884 experții au lansat propriul standard de rasă. American Beagle este diferit de engleză o haină mai bogată și câteva alte caracteristici „vagi”.

Este interesant! Dacă pentru a argumenta fără părtinire, Richard Rowett (autorul standardului american) nu a descoperit nimic nou, ci pur și simplu a „corectat” standardul englez existent pentru a arăta clasa.

Crescătorii americani nu ar trebui considerați „invadatori”, rasa Beagle nu ar fi atins nivelul actual fără eforturile lor titanice. Da, au „ruinat” vena de lucru a câinilor, dar (!) nimeni nu are dreptul să numească puii americani incapabili de muncă. Majoritatea celor patru picioare sunt încă active și rezistente, au calități vocale și instincte excelente. În plus, în SUA au fost introduse testele de lucru ale Beagle, scopul este evident - păstrarea abilităților de vânătoare. Desigur, trăsăturile rasei s-au schimbat, iar urmașii de la 2-3 generații de câini de spectacol sunt puțin probabil să strălucească pe câmp, dar, în general, Clubul American Beagle și-a făcut față perfect sarcinilor sale..

Un bonus suplimentar pentru coșul de crescător din SUA este reînvierea popularității rasei. La începutul secolului al XX-lea, numărul efectivelor de animale a scăzut într-un ritm alarmant. Iar decolarea s-a datorat hype-ului pe care l-a făcut descrierea actualizată a rasei. Câinii cu cozi chel (șobolan) au fost respinși de la reproducere, ceea ce a făcut ca Beaglele să fie mai atrăgători pentru „mase”. Poate că, în timp, „ajustând” standardul la cerințele „inteligent și frumos”, Richard Rowett a salvat Beagles de competiția acerbă a cinologiei moderne.

Este interesant! Datorită neliniștii crescătorilor americani, lumea a văzut Pugle - o rasă hibridă crescută de împerechere Beagles și Pugs.

Aspect

Privind fotografia lui Beagles, este ușor să observați asemănări cu o serie de rase.. Culoarea tricoloră și forma generală seamănă cu Fox Terrier sau Basset Hounds cu picioare mai subțiri. Urechile, care, conform standardului învechit, trebuiau trase până la picioarele din spate (!), Și în mod modern - la nas, oferă, de asemenea, o asemănare cu câinii englezi timpurii. Corp alungit, care amintește de Dachshund sau același Basset. Cu toate acestea, toate aceste nuanțe se pierd dacă evaluați câinele în ansamblu. Beagle seamănă la fel de mult cu „rudele” sale pe cât diferă de ele.

Rasa este renumită pentru performanța „medie” în toate. Dimensiune medie, dar construcție puternică. Schelet bine dezvoltat, dar nici cel mai mic semn de grosolănie. Mușchii au fost dezvoltați, dar un Beagle adult arăta cu greu ca un atlet. Furia și neoboseala la locul de muncă, dar un aspect languid și amabil chiar și atunci când ai de-a face cu un străin. Greutatea câinilor nu este prescrisă de standard, iar caracteristicile medii variază foarte mult, de la aproximativ 9 la 35 kg (o gamă mai realistă este cuprinsă între 10-18 kg). Cățelele diferă semnificativ de masculi în ceea ce privește expresia feței, dimensiunea și temperamentul. Înălțimea la greabăn este aprobată de standard, dar generalizată pentru ambele sexe: 33-40 cm.

Notă! Există trei standarde pentru rasa Beagle - engleză, americană și FCI. Deoarece (astăzi) FCI este cea mai autorizată organizație, la evaluarea câinilor la spectacole internaționale, se folosește doar standardul său „unic”.

Rasa standard

 • Cap - forma corectă, proporțională cu volumul (la cățele, craniul și botul sunt mai înguste). Protuberanța occipitală este pronunțată, dar nu severă. Fruntea este voluminoasă, rotunjită, împărțită printr-o canelură. Lungimea frunții de la occiput la tranziția pronunțată este cel mult egală cu lungimea părții frontale. Partea feței și fruntea fără riduri, deși formarea lor pe frunte este acceptabilă dacă câinele este concentrat. Botul este aproape dreptunghiular atât când este privit de sus, cât și din lateral. Puntea nasului este dreaptă, capătul botului este în formă de U. Buzele sunt destul de largi și groase, dar nu înclinate și ar trebui să sublinieze forma capului în ansamblu.
 • Dinții - puternic, în poziție verticală, alb, fără defecte vizibile, set complet, închis cu foarfeca fără un gol.
 • Nas - destul de larg, cu nările dezvoltate, preferabil negru. La reprezentanții rasei cu pigmentare de blană decolorată, culoarea nasului maro este permisă (uneori pete). Culoarea roz (lipsa pigmentului) sau „marginea” deschisă sunt considerate defecte.
 • Ochi - cu un aspect expresiv, moale și prietenos. Setați suficient de sus și de lat, nu înecat. Culoarea depinde de culoarea stratului și de saturația pigmentării, brun până la chihlimbar sau nuci.
 • Urechi - sunt mobile la baza cartilajului, sprijinindu-se pe cap, grosime medie, vârfuri moi, rotunjite. Dacă trageți urechile Beagle înainte, vârfurile ar trebui să ajungă la nas.
 • Corp - la evaluarea fizicului, se iau în calcul proporțiile sternului în raport cu înălțimea. Adâncimea pieptului trebuie să ajungă la coate și să fie la jumătatea înălțimii la greabăn. În plus, sternul trebuie să fie voluminos, bine alungit și cu o secțiune ovală. Următoarea proporție importantă este lungimea gâtului.. Câinele trebuie să țină cu ușurință nasul aproape de sol în timp ce aleargă, menținând în același timp gâtul într-o ușoară îndoire. Când câinele caută, pe gât se formează o pălărie moderată (pliuri ale pielii). Greierul este dezvoltat, ușor în spate drept și nu prea scurt. Loin de lungime armonioasă, „echilibrat”, ușor arcuit, puternic, dar flexibil. Crupul este înclinat, fuzionând în coapsele musculare. Linia inghinală este liberă, fără o „subminare” ascuțită.
 • Membre - puternic, destul de gros, drept și paralel. Umerii înapoi, coatele puternice, stați paralel cu axa corpului. Anbrațele sunt abrupte, de grosime uniformă, iar jacheta este ușor scurtată. Mușchii picioarelor din spate sunt mai dezvoltați, coapsa nu este prea lungă, genunchii în unghiuri naturale. Metatarsul este scurtat, vertical. Mâinile labelor sunt rotunjite cu degetele îndoite. Tampoane cărnoase, acoperite cu piele groasă, unghii scurte.
 • Coadă - puternic și destul de gros, așezați-vă vertical la pământ, cât mai neted posibil, fără noduri, îndoiri sau alte defecte. În stare de repaus, este purtat pe linia spatelui sau dedesubt, în mișcare, este tras în sus, dar nu va fi aruncat peste spate, nu va fi îndoit într-un inel.

Tipul și culoarea stratului

Paltonul Beagle este considerat „normal” sau tipic câinilor. Coada este foarte groasă, lipit de corp, protejând câinele de vânt, soare și alți factori de mediu. Substratul este uniform, ușor mai deschis decât culoarea principală, păstrând umezeala. Pe bot haina este puțin mai scurtă, pe spatele cozii este mai lungă. Apropo, FCI „a acceptat” afirmațiile crescătorilor și câinilor americani cu o coadă slab îndoită nu „onorează”.

Cu culorile, lucrurile sunt puțin mai complicate.. Standardul permite multe modele și nuanțe, dar există și limite stricte:

 • Varful cozii mereu alb.
 • Culoarea alb pur este recunoscută, dar nu în combinație cu speck.
 • În alte variante, speck-ul este acceptabil.
 • Variante de culoare:
 • Tricolor - standard și slăbit, albastru și slăbit, maro și portocaliu, ciocolată și violet-ciocolată.
 • Bicolor - alb-negru, roșu și alb, roșu și alb slăbit, roșu și alb, alb de lămâie, cremă de lămâie.
 • Pestriţ (tricolor rupt) - un câine alb cu pete de orice culoare permisă în tricolor.
 • Pestriţ - iepure, bursuc și lămâie (denumiri tehnice și indică o culoare de saturație diferită). În acest grup, cea mai rară este considerată a fi o culoare bogată de bursuc. În plus, culoarea principală a hainei nu este albă, ci o culoare cremoasă a cărnii, transformându-se în pete netezite. Marcajele sunt, de asemenea, fire impure, colorate, amestecate cu albe. Este destul de simplu să distingem un reprezentant pestriț al rasei de tri și bicolor - nasul este tivit cu o linie întunecată (comparativ cu culoarea principală a lobului).

Caracter și antrenament

Natura pozitivă și bunăvoitoare a Beagles (în mod natural) are defecte și nuanțe. Orice câine, cu o atitudine canină, poate fi adus la viață de către bitorii. Și nu vorbim despre faptul că animalul de companie ar putea proteja proprietarul, dacă este necesar.. Beagles sunt capabili de apărare, înverșunați și nemiloși, dar echilibrul psihicului netezește posibila „asperitate” în relațiile de familie. Reprezentanții rasei manifestă agresivitate față de oameni numai în cele mai extreme cazuri și chiar și nou-născuții sunt în siguranță lângă ei. Nuanțele despre care vorbim se referă la o conviețuire confortabilă.

Este interesant! Standardul rasei oferă o scurtă descriere: Beagle este un câine pentru vânătoare de șa și picior, în principal pentru un iepure. Parafrazând într-un „mod modern”, concluzia sugerează că reprezentanții rasei se adaptează cu ușurință la ritmul vieții proprietarului, atât în ​​viața de zi cu zi, cât și în muncă.

Deoarece Beagle este un câine de vânătoare, neajunsurile rasei apar doar pe fondul calităților sale înnăscute. Dacă îți subestimezi puterea sau cantitatea de timp liber, poți să-ți iei adio de la pantofi, mobilier și toate celelalte articole de uz casnic pe care le poți roade, lacrimă și slobber.

Puii Beagle sunt neliniștiți și curioși, dar sunt de multe ori „mai sigure” decât adolescenții. Nu orice nou proprietar care a experimentat bucuria de a cumpăra un cățeluș a suferit bălți și grămezi, vor putea suporta prăbușirea provocată de un animal de companie mai în vârstă. Dacă nu sunteți gata să vă împăcați cu pierderile materiale în avans, nu începeți un Beagle.

Este posibil să se reducă daunele așteptate (garantate)? - Ușor! Antrenament, mers pe jos, sport și orice alt divertisment pentru câini care îți vine în minte. Îți place să mergi cu bicicleta? - Super, pentru Beagle și 10 kilometri nu este un ocol. Joc cu mingea, agilitate, cursuri și chiar săniușul de iarnă pentru copii - totul va face.

Antrenamentul Beagle necesită o anumită experiență și o abordare specială. Patru picioarele, din care curge energia, nu vor funcționa pe site, oricât ai încerca. Monotonia activităților este chiar mai rea decât lipsa stresului și este garantat că va duce la faptul că animalul de companie va fugi pentru distracție. Și nu vă lăsați păcăliți de dimensiunea unui câine adult, există mult mai multă energie în el decât ați putea crede..

Rasa este drăguță puternic atașat de proprietar, dar rămâneți receptiv și prietenos cu toți membrii familiei. Ei (de obicei) nu manifestă agresiune față de străini; în cazuri extreme, sunt neîncrezători și reținuți. În ceea ce privește câinii, pisicile și ceilalți locuitori ai casei, Beagle este indiferent. Standardul impune ca rasa să fie complet indiferentă față de animale și păsări..

Important! Nu se recomandă păstrarea beagles în aceeași locuință cu rozătoare și mustelide. Acestea din urmă sunt expuse riscului, deoarece sunt „pradă naturală”. Pur și simplu, un câine îi poate trata ca pe un joc..

Vânătoare

Anterior, vânătoarea era un mijloc de supraviețuire, astăzi este un hobby sau un sport care are propriile reguli. Privind în urmă cu 10 ani și analizând dezvoltarea rasei, putem spune cu siguranță că Bigley sunt câini universali. Faptele rezonabile arată că reprezentanții rasei lucrează cu succes alergând căprioare, mistreți, căprioare, cangur, șacal, iepure, fazan. Singura avertisment este numărul de câini, dacă Beagle poate conduce singur vânatul mic, atunci un pachet este folosit pentru a închide un animal mare. În vânătoarea de pământ, câinii sunt instruiți atât pentru hrănire, cât și pentru hrănirea vânatului..

Important! Câinii cu valoare de reproducere confirmată (pedigree) au voie să vâneze.

Fiecare cățeluș care solicită câmpul trebuie să aibă o serie de calități înnăscute:

 • Rezistență.
 • Viteza mare de rulare.
 • Dorința și capacitatea de a învăța.
 • Ascultare excelentă (în special la chemare).
 • Simțul mirosului ager.
 • Abilitatea de a se concentra asupra obiectivului și de a nu fi distras de o „pistă nouă”.
 • Date fizice excelente.
 • Glas clar și clar.
 • Dorința de muncă sincronă (într-un pachet).

De la vârsta de 6-7 luni, câinele este dresat. Ele elaborează comenzile principale și elimină în prealabil riscurile de gafe. După antrenament, Beagle este supus testelor de lucru și, după livrarea cu succes, primește „admiterea pe câmp”. Bigleys are voie să testeze la urmărirea fiarei și să lucreze pe urmele de sânge.

Întreținere și îngrijire

Beagles-urile sunt mici, cu păr neted și curate, ceea ce le face atractive pentru a fi păstrate într-un apartament. Și nu există trucuri murdare aici, rasa este de fapt nepretențioasă în nutriție și îngrijire. Doar un mic „dar” - adorabil necesită 4-5 ore (minim), mersul pe jos activ în fiecare zi! Jucandu-se cu aport Nu veți obosi beagle-ul, cursurile ar trebui să fie intense, în mod ideal jocurile de noroc și / sau imitarea vânătorii. În caz contrar, părăsirea se reduce la „de bază”:

 • Tratamentul parazitilor. Disponibilitate puricii afectează în mod negativ sănătatea pielii, calitatea hainei și starea generală a câinelui. Viermi - nu mai puțin neplăcute „oaspeți” care se pot muta la oameni. Acarienii - paraziți periculoși care poartă piroplasmoză și encefalită. Tratați câinele în mod regulat, indiferent de anotimpul anului și de „cercul de contacte”.
 • clar controlul creșterii în greutate (dacă câinele este predispus la supraalimentare). Greutate excesiva distructivă și privită ca o boală, în special la acești câini mobili.
 • Curățarea lânii perie cauciucată de 1-2 ori pe săptămână.
 • Pieptănare în timpul perioadei multe (1-2 săptămâni). Deoarece substratul Beagle este mult mai fin (în structură) decât părul de gardă, veți avea nevoie furminator sau o perie cu dinți scurți și tociti (cum ar fi o perie terrier).
 • Baie după cum este necesar, dar nu prea des. Prin întreruperea grăsimii de protecție a pielii, puteți provoca apariția unui miros specific de câine, la care un câine sănătos nu este predispus..
 • Curățarea urechilor 1 dată în 1-2 săptămâni, examinare zilnică. În caz de roșeață sau sindrom de durere severă, trebuie să începeți imediat tratamentul pentru otita medie și să arătați câinele medicului veterinar cât mai curând posibil. Deoarece urechile Beagle sunt aproape de cap, infestarea cu căpușe este destul de așteptată (chiar dacă câinele este tratat). Primele semne sunt mâncărime, scuturare frecventă a capului, înflorire întunecată, descărcare abundentă din auricule.
 • Ochi examinat, șters la nevoie. La cea mai mică suspiciune de pierdere a vederii, este necesar un examen veterinar.
 • Dinții nu aveți nevoie de îngrijire specifică (cu mușcătură adecvată).
 • Gheare tăiați în mod natural. Daca este necesar le tund părul O dată la 2-4 săptămâni.

Îndrumări puternice despre cum a hrani Beagle nu merită adus. Câinii nu sunt pretențioși cu privire la tipul de mâncare și nu sunt predispuși alergii, care „dezlegă complet mâinile” proprietarului. Natural, un stil de viață activ necesită o dietă bogată în calorii, iar câinele are nevoie vitamine și oligoelemente. Singura recomandare puternică este hrănirea cât mai fracționată posibil. Adică, hrăniți câinele de două ori pe zi și, de preferință, trei, după împărțirea ratei zilnice în părți egale.

Sănătate

Speranța medie de viață a lui Beagles este limitată la 12-15 ani. În multe feluri, indicatorul longevității depinde de stilul de viață. Este puțin probabil ca câinii muncitori să trăiască până la 15 ani, dar animalele de companie care sunt implicate activ în sport și nu se simt puternice stres - destul de.

Natural, bolile moștenite ale rasei pot reduce semnificativ durata de viață. Cu toate acestea, „învinovățirea” tuturor geneticilor nu merită, de asemenea, prea mulți factori depind de îngrijirea și experiența proprietarului.

Beagles nu pot fi numiți dureroși, dar experții observă tendința rasei de a:

Fotografie

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Beagle: o imagine de ansamblu excelentă asupra rasei (+ fotografie și video)