Terrier irlandez acoperit cu grâu moale: bazele îngrijirii adecvate

terrier de grâu

Acest rasă, denumit de mult grâu irlandez cu acoperire moale terrier, atrage imediat atenția altora cu un aspect excepțional de spectaculos. Dar această apariție este completată de un personaj minunat, inteligență dezvoltată și date fizice excelente..

Descriere și fotografie

Terrierul de grâu irlandez este un câine de dimensiuni medii, ferm construit, nu îndesat, dar nici prea înalt. Poate fi descris ca un general, deoarece acest terrier a fost folosit cândva ca păstor, ca câine de vânătoare și ca câine de pază. Mai jos puteți găsi descrierea rasei de terrier de grâu, adoptată în FCI (Federația Cinologică Internațională).terrier de grâu

Știați? Mai devreme în Marea Britanie câinii de vânătoare erau privilegiul oamenilor bogați. Deci, în decretul lui William al III-lea de Orange din 1698 se spunea că proprietarii de moșii cu un venit anual de cel puțin patruzeci de lire sterline sau deținătorii de capital de o mie de lire sterline puteau păstra beagle, ogari sau spanioli..

Aspect și standard

Tara de origine: Irlanda.

Speranța de viață: în medie 11-13 ani.

Gunoi: mai des de la 6 la 12 pui.

Grup: terieri.

Scopul rasei: fostă vânătoare (obiecte de vânătoare - rozătoare, bursuci, vidre, vulpi) și câine de pază, în timpurile moderne, de asemenea, un câine de companie.

Recunoscut după: FCI (Cynological Association International).

Culoarea hainei: diferite nuanțe de grâu copt - de la foarte ușor până la roșiatic auriu.

Lână: moale, mătăsos, cu un luciu de mătase, curgător (nu poate fi pufos), nu mai mult de 12,7 cm (5 țoli), fără strat.

Molting: nesemnificativ primăvara și toamna.

Cap: destul de masiv, dar nu aspru, proporțional cu corpul.

Urechi: mici sau mijlocii, căzute, pot fi ușor mai întunecate la bază decât culoarea generală.

Dinți: mare și puternic cu foarfecă sau mușcătură dreaptă (nu este permisă depășirea sau depășirea).

Corp: proporțional, coada este scurtă și puternică, la fel se poate spune despre spate - gâtul este puternic, de lungime medie.

Extremități: puternice, musculare, paralele între ele.

Coadă: nu foarte gros, coborât, nu se ridică deasupra spatelui, la cererea proprietarului poate fi andocat de o treime.

Marimea: la masculi la greabăn 46-48 cm - cățelele sunt puțin mai mici.

Greutate: la masculi - de la 18 la 20 kg - cățelele sunt puțin mai ușoare.

Important! Culoarea puilor nu corespunde adesea cu standardul - pot fi gri, negru, maro etc. Acești câini își dobândesc adevărata culoare „grâu” în 1,5-2 ani.
terrier de grâu

Trăsături de caracter

Un câine energic, rezistent, echilibrat, căruia îi place să se joace. Foarte inteligent, loial, capabil să-l apere pe proprietar, dar nu agresiv. Extrem de loial proprietarului. Datorită instinctelor sale de vânătoare, poate ataca o pisică sau o veveriță, dar dacă crește odată cu pisica, atunci nu se atinge.

Aflați cele mai bune top 10 câini pentru apartament, câini mijlocii și dimensiuni mari, despre rase cel mai amabil și câini scumpi in lume, câini de luptă și despre cele mai cumplite și periculoase rase de câini.

Se înțelege bine cu copiii, îi place să se joace cu ei. Se adaptează bine la condițiile de mediu. Păstrează un caracter vesel pe viață, supus contactului constant cu proprietarul și plimbări active regulate. Uneori arată încăpățânare, dar se îmbunătățește cu o pregătire adecvată.

Apariția terrierului cu acoperire moale

Istoria Terrierului de grâu irlandez este destul de interesantă. După cum sa raportat în descrierea rasei FCI, aceasta câine aproape de alte rase Irish Terrier și, după toate probabilitățile, este cea mai veche dintre ele. La un moment dat, în Irlanda, au fost crescute rase terrier precum Glen of Imaal, Irish și Kerry Blue. Ele erau destinate exclusiv aristocrației și nu erau disponibile oamenilor mai simpli. Dar, din moment ce „de jos” a existat o cerere pentru o rasă similară, în timp a apărut un terrier de grâu.

Următoarele rase de câini sunt potrivite pentru păstrarea în casă: chihuahua, basset hound, castor York, pudel în miniatură, Welsh Corgi, spitz german, Malteză, maltipu, pomeranian.

Căile de formare a rasei în etapele inițiale sunt foarte vagi, dar câinii cu păr moale sunt menționați în surse acum două sute de ani. Se crede că grâul frumos nu a apărut spontan, ci ca rezultat al selecției vizate. Proprietarii acestor câini erau în principal fermieri. Animalele lor de companie au fost folosite pentru a vâna bursuci și pentru a extermina rozătoarele, pentru a păzi animalele și fermele, chiar au avut grijă de copii.terrier de grâu

Cu toate acestea, Wheaten Terrier a fost mult timp în umbra fraților săi aristocrați. Abia în 1932, manipulatorii de câini i-au acordat o atenție serioasă după o performanță reușită într-un concurs de câini de vânătoare. Deja în 1937 rasa a fost recunoscută de Irish Kennel Club, iar în 1957 a fost înscrisă în registrul FCI.

Știați? Celebrul crescător irlandez Maureen Holmes a început mai întâi să tundă terrierii de grâu, care au fost întâmpinați cu ostilitate de mulți din patria ei. În zilele noastre le place să taie „grâul” într-un stil decorativ în SUA, iar în Anglia și Irlanda la expoziții sunt prezentate în principal în forma lor naturală..

Cum să alegi și cât costă un cățeluș?

Atunci când alegeți un cățel irlandez Wheaten Terrier (ca un cățeluș din orice altă rasă), amintiți-vă că numai un animal de companie de rasă poate demonstra toate cele mai bune calități ale acestei rase. Prin urmare, trebuie să cumpărați de la creșe sau de la avocații crescătorilor. Când cumpărați, puteți utiliza serviciile unui medic veterinar care va examina cățelușul automat. Se recomandă să nu pierdeți contactul cu crescătorul sau canisa - acestea pot fi de obicei consultate în caz de dificultăți cu animalul de companie.

Vă recomandăm să citiți despre caracteristici câini în căldură și caracteristici câini împerechere.
Costul unui cățeluș depinde de pedigree-ul său, de calitățile părinților, de locul de cumpărare. Poate fi achiziționat pentru o sumă de 400-600 USD. Instanțele corespunzătoare clasei „spectacol” vor costa, desigur, mult mai mult.terrier de grâu

Este posibil să păstrați „buclat” în apartament

Reprezentanții acestei rase pot fi păstrați atât într-o casă privată, cât și într-un apartament obișnuit. Nu este necesar să creați condiții speciale pentru câine în timpul adăpostirii sale..

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

Principalele dificultăți în îngrijirea unui Terrier de grâu irlandez sunt asociate cu îngrijirea hainei sale. Toate celelalte sunt proceduri standard care nu necesită mult timp sau resurse..

Aflați ce criterii să alegeți tăietor pentru câini acasa.

Lână și scăldat

Deși reprezentanții acestei rase nu sunt supuși vărsării abundente, este recomandabil să le piepteneți zilnic, altfel părul animalului se încurcă și se aruncă rapid. Începeți să vă pieptănați de la gât, continuați de-a lungul corpului. Se recomandă utilizarea unui pieptene metalic pentru această procedură..

Furminator - aceasta nu este o perie obișnuită, cu ajutorul acestui instrument, puteți salva animalul dvs. de companie din majoritatea părului decolorat în mai mulți pași.

Animalul de companie se tunde de două ori pe an. Încearcă să o scalde rar, pentru a nu strica aspectul hainei și a nu provoca alergii. Dacă câinele mai trebuie scăldat, folosiți șampoane speciale.terrier de grâu

Curățarea dinților, a urechilor

Cel mai bine este să-ți înveți animalul de companie să se spele pe dinți la o vârstă fragedă. Pentru curățare, trebuie să utilizați paste de dinți veterinare speciale. Procedura se efectuează utilizând un dispozitiv special sau pur și simplu prin înfășurarea unui tifon în jurul degetului. Trebuie să vă spălați dinții cel puțin o dată pe săptămână, nu-l aduceți la formarea tartrului.

Urechile sunt curățate după cum este necesar. Pentru a determina când a venit această nevoie, trebuie să examinați în mod regulat auriculele. Sulful acumulat este îndepărtat cu un tampon din vată, înmuiat în ulei special, care poate fi achiziționat de la o farmacie veterinară.

terrier de grâu

Tăierea ghearelor

Unghiile animalului sunt, de asemenea, tăiate după cum este necesar. Pentru a face acest lucru, utilizați un dispozitiv, cum ar fi un tăietor de unghii; foarfecele obișnuite nu vor funcționa aici. Tăierea este realizată în așa fel încât să fie paralelă cu podeaua..

Verificarea infecțiilor

Imunitatea Terrierilor de grâu irlandezi este bună, prin urmare tolerează bine bolile virale ale sistemului digestiv (enterita) pe picioare. În acest caz, simptomele, de regulă, sunt netezite, pur și simplu nu le puteți observa. Cu toate acestea, dacă se observă vărsături, diaree, letargie, este urgent să se consulte un medic veterinar.

Dacă mușcăturile apar pe pielea unui animal, acestea pot deveni un focar al infecției bacteriene. Este important să găsiți la timp locuri cu pielea deteriorată, să tăiați părul acolo și să tratați rana cu un antiseptic.terrier de grâu

Vara, babezioza este deosebit de periculoasă - o boală cauzată de paraziți din sânge, care sunt transportați de unul dintre tipurile de căpușe. Dacă un animal infectat nu primește asistență în timp util, acesta moare în decurs de 4-5 zile. Simptomele acestei boli sunt letargie, lipsa poftei de mâncare, febră, sânge în urină - toate acestea necesită o vizită urgentă la clinica veterinară.

Dacă pe pielea câinelui apar pete roșiatice sau maronii, iar ea le pieptănă activ, atunci animalul de companie este afectat de o boală fungică. Pentru un diagnostic precis și prescrierea unui curs de tratament, trebuie să vă contactați medicul veterinar.

Activitatea rasei

Terrierul de grâu irlandez, ca orice câine de vânătoare, ar trebui să primească o activitate fizică adecvată, adică plimbări lungi (2 ore pe zi), jocuri active și excursii pe teren. În caz contrar, animalul de companie poate dezvolta agresivitate, el începe să latre fără motiv, să strice lucrurile. O opțiune bună este să însoțiți proprietarul într-o plimbare cu bicicleta.

afla ce jucării sunt cele mai bune pentru animalul dvs. de companie.

Facem o dietă

Dieta terrierilor de grâu are propriile sale caracteristici. Deci, nu au nevoie de o cantitate semnificativă de alimente proteice, li se pot da mai multe cereale, legume, fructe. Nu dați animalului dvs. de companie alimente grase, afumate, sărate, condimentate, dulciuri și pâine proaspăt coaptă, fasole și struguri. Dar, în general, se crede că mâncarea gata preparată de înaltă calitate, atât uscată, cât și conservată, este o opțiune ideală pentru un astfel de câine..

Alegeți mâncarea cea mai potrivită pentru câinele dvs.: "Pedigri", „Grandorf”, „FortiFlora”.

Hrănirea puiilor cu hrană solidă începe la vârsta de trei săptămâni. În primul rând, furajul este diluat cu apă caldă până la o stare moale. Furajele uscate nu trebuie diluate cu lapte de vacă, ceea ce duce adesea la indigestie. Până la 4 luni, puii sunt hrăniți de 5 ori pe zi, apoi frecvența hrănirii este redusă treptat la 2-3 ori pe zi.terrier de grâu

Instruire

Terrierii de grâu irlandezi pot fi încăpățânați, așa că trebuie să parcurgeți cel puțin un curs general de formare cu ei. În caz contrar, pot deveni greu de gestionat. În procesul de antrenament, dificultățile cu animalele de companie nu apar de obicei, învață repede, literalmente apucă totul din mers, dar nu le place să fie certați.

Trebuie știut cu ce echipe sunt cele mai bune pentru a începe antrenamentul și cum să întoarceți proces de instruire într-un joc interesant.

Despre posibile boli și vaccinări

Reprezentanții acestei rase au o imunitate bună și rareori se îmbolnăvesc. Cu toate acestea, ar trebui să faceți controale periodice la medicul veterinar. De asemenea, proprietarul trebuie să cunoască simptomele bolilor infecțioase pentru a începe tratamentul animalului la timp - acest lucru a fost menționat mai sus..

Pentru a vă menține animalul în siguranță, verificați simptomele și tratamentele pentru afecțiuni ale câinilor, cum ar fi dirofilarioza, piroplasmoza, micoplasmoza, toxoplasmoza, enterită, ciuma, coronavirus, stafilococ, piometru, pancreatită, eclampsie, epilepsie, chlamydia.

Acești câini sunt vaccinați împotriva următoarelor boli: tulburare, enterită, hepatită, parainfluenza, leptospiroză, trichofitoză și rabie. Prima vaccinare se administrează puii de două luni. În perioada schimbării dinților, vaccinarea este inacceptabilă, poate dăuna animalului.terrier de grâu

După cum puteți vedea, terrierul de grâu cu părul moale irlandez se distinge nu numai prin aspectul său spectaculos, ci și prin trăsăturile de caracter remarcabile: devotament, vioiciune, veselie și mare energie. Toate acestea sunt completate de o inteligență înaltă. Există unele dificultăți în întreținerea acestuia, dar acestea nu opresc mulți oameni din întreaga lume care au devenit proprietarii acestui minunat câine..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier irlandez acoperit cu grâu moale: bazele îngrijirii adecvate