Bulldog spaniol alano: caracteristicile rasei, fotografie

Buldog spaniol alanoAstăzi vă vom prezenta rasa de câine alaniană. Acestea sunt creaturi puternice și maiestuoase care captează literalmente atenția vânătorilor avizi și a iubitorilor de câini colorați. În cercurile de crescători de câini, această specie este cunoscută sub numele de Bulldog spaniol..

Ei impresionează nu numai prin dimensiunea lor uriașă, ci și printr-un anumit mister, legendă, care este învăluită atât în ​​istoria apariției lor, cât și chiar în imaginea câinelui..

Poate că legendarul acesta a provocat faptul că astăzi această specie este la mare căutare în rândul crescătorilor de câini nu numai acasă, adică în Spania, ci și în întreaga lume..

Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile rasei Alano Espanyol și să încercăm să dezvăluim secretele popularității sale.

Istoria rasei

Dacă comparăm Bulldogul spaniol cu ​​alți reprezentanți ai genului său, atunci aceștia au un avantaj clar: alanianul este progenitorul câinilor care aparțin speciei molosiene - nu el a coborât de la cineva, ci toți au coborât de la el.

Faptul este că rasa se distinge prin vechimea originii sale. Acesta este, la prima vedere, denumirea spaniolă rasă împrumutată de la reprezentanții tribului antic al Sarmatilor - alanii. Tribul s-a distins nu numai prin faptul că se ocupa cu creșterea vitelor, ci și prin beligeranța sa. Nu este ciudat faptul că nomazii au avut nevoie de ajutoare în căutările lor: câini puternici și responsabili.

Aflați caracteristicile american, Engleză și buldogi francezi.
Buldog spaniol alanoAtunci Bulldogii spanioli au intrat în arenă. De asemenea, au ajutat la creșterea bovinelor: au protejat perfect bovinele de atacurile prădătorilor. Și s-au arătat în lupte: au luat parte la cucerirea altor triburi și la capturarea sclavilor. Misiunea lor principală în timpul războiului a fost de a proteja războinicii și caii lor, atât de dușmani, cât și de prădători..

Și din moment ce prima mențiune a curajoșilor sarmati și a câinilor lor eroici a fost conținută tocmai în cărțile poporului spaniol din secolul al XIV-lea „Libro de la caza” („Cartea vânătorii”), numele rasei conține și un nume adjectiv - „spaniol”.

Știați? Astăzi nu este neobișnuit să vezi un câine al cărui gât este decorat cu un guler cu vârfuri, adesea decorativ. Și odată ce spinii au fost făcuți pe guler numai pentru apărarea celor patru picioare. Nu este un secret faptul că gâtul este cel mai vulnerabil loc al câinelui. Lupii, când vor să se delecteze cu carne de câine, vizează exact gâtul. Și vârfurile de pe guler nu permiteau prădătorului să apuce câinele de gât și să-l sugrume.
Curând, alanii au fost adaptați la vânătoare: făceau o treabă excelentă cu noile lor responsabilități. Și în secolul al XIX-lea, au devenit populare coridele cu participarea buldogilor spanioli. Aceste ochelari au fost descrise în cartea „La Tauromaquia” de Francisco de Goya, care a fost publicată în 1816..TaureleEsența coridei a fost să vâneze un taur furios cu o haită de câini agresori nu mai puțin furioși, însetați de sânge. Un alt divertisment crud au fost luptele de câini cu participarea lui Alans. După cum s-a spus, mulțimea dorea „pâine și circuri” și ea le-a primit.

Coridele și luptele cu câini nu au avut loc atâta timp cât dorea „mulțimea”. În 1883, coridele au fost interzise la nivel legislativ..

La vânătoare, vă pot ține companie cocker spaniel american, basset hound, cocker spaniel englezesc, bedlington terrier, beagle, copoi, weimaraner, câine afgan, Welsh Terrier, Vizsla maghiară, fox terrier neted, Labrador, ogar, dalmatian, chesapeake, Câine rus, Hound piebald rus, Ogar de vânătoare rusesc, samoyed, saluki (ogar persan), teckel, faraon hound, jagdterrier, hound eston.
După aceea, istoria câinilor spanioli a venit într-un moment de calm, dacă nu chiar de declin. Rasa a devenit nepopulară, buldogii clasici practic nu au fost crescuți, populațiile lor au scăzut brusc și aproape au dispărut.

În anii `70 și `80 ai secolului al XX-lea, spaniolii s-au trezit în cele din urmă și au început să caute recentii legendari campioni aborigeni. A fost creat un grup special de căutare, care a inclus manipulatori de câini și medici veterinari. Grupul era condus de Carlos Contera. Au depus mult efort până când au reușit să găsească reprezentanții adevărați ai rasei, care vor fi potrivite pentru reproducere și selecție ulterioară..Vânătoare

Important! În 1997, crescătorii au reușit în cele din urmă să recreeze legendarul buldog spaniol Alano. A fost creată Societatea spaniolă pentru dezvoltarea, susținerea și reproducerea lui Alano, care a dezvoltat standardul de rasă aprobat de Universitatea din Cordoba. Rasa a fost recunoscută de către Clubul Național Spaniol Kennel în 2004.

Scopul rasei

Scopul principal al unui alanez în lumea modernă este „poziția” unui paznic. Crescătorii de câini achiziționează un câine care să-și păzească casa și proprietatea. De asemenea, este un vânător excelent. În cercurile de vânătoare, rasa alaniană de câini este la mare căutare datorită înclinațiilor și caracteristicilor sale naturale..

Exterior

Bulldogul spaniol este o rasă ușor de recunoscut pentru structura sa atletică și musculatura bine dezvoltată.Buldog spaniol alano

Culoare

Dacă există standarde în ceea ce privește forma și dimensiunea corpului câinilor Alano, atunci culoarea lor nu se pretează standardizării, deoarece haina netedă, scurtă și strălucitoare a unui alanian poate fi vopsită cu o gamă largă de culori, inclusiv nuanțe de negru, roșu, pătat, roșu, gri, auriu, aramiu ... Botul buldogilor roșii și roșii poate fi decorat cu o mască neagră, iar pete albe ca zăpada prezintă adesea pe piept, gât, labe și maxilar.

Știați? Câinii sunt descendenți direcți lupii.

Standarde de rasă

Reprezentanții acestei rase sunt câini destul de mari, cu o structură atletică. Modul în care se mișcă merită atenție: mișcările câinelui sunt destul de grațioase, grațioase și elegante..Buldog spaniol alano

 • Tara de origine: Spania.
 • Înălţime: mascul - 58 cm, cățele - 50-55 cm.
 • Greutate: mascul - 34-40 kg, cățele - 30-35 kg.
 • Cap: destul de mare la prima vedere, cu un craniu brahicefalic, se încadrează proporțional și armonios în fizicul său.
 • Bot: scurte, pe fundalul ei, buzele negre dense arată contrastante.
 • Urechi: destul de diminutiv în comparație cu dimensiunea sa maiestuoasă. Pot avea o formă rotunjită-triunghiulară sau rotunjită..
 • Ochi: eliptic. Culoarea lor poate varia de la chihlimbar la negru..
 • Gât: destul de scurt în comparație cu proporțiile generale ale corpului, dar musculos, cu o ușoară pălărie.
 • Croup: rotunjit, cu un piept bine dezvoltat, corp alungit cu un spate puternic puternic - caracteristici remarcabile ale acestei specii.
 • Extremități: perfect drepte și paralele. Mușchii lor sunt perfect dezvoltați.
 • Degete: destul de lung, lipit ferm de pământ cu gheare dure. Tampoanele de pe degete sunt destul de ferme. Această specie nu are cozi de rouă..
 • Coadă: în formă de sabie scurtă groasă.
 • Acoperirea pielii: gros și aspru, cu multe pandantive și pliuri.
 • Lână: mic de statura. Diferă în ceea ce privește rigiditatea și densitatea.
Buldog spaniol alano
Important! Real Sociedad Canina de Espana nu aprobă greutatea și mărimea mai mici a câinelui, așa cum se specifică în standard, deoarece acesta este un defect grav de descalificare..

Caracter și temperament

Bulldogii spanioli sunt câini temperamentali. Adesea, după ce a învățat istoria rasei, în loc de un câine, imaginația atrage un fel de monstru însetat de sânge. De fapt, alanianul este un câine destul de afectuos și blând, principalul lucru este să găsească abordarea corectă a creșterii ei..

Avantajele dominante ale buldogului Espanyol sunt neînfricarea și reacția rapidă. De asemenea, câinii au rezistență, agilitate, forță, atenție. Calitățile enumerate, combinate cu o viziune, parfum și auz excelent, fac din acest câine un vânător și un paznic excelent..

Avantajele rasei sunt, de asemenea, adăugate de faptul că reprezentanții săi pot arăta oarecare originalitate și gândire non-standard în situații de urgență.

Buni paznici sunt Câini de pază din Moscova, mastini napolitani, ciobanii germani, Câini de păstor caucazieni, rottweilers, bullmastiffs, dobermanii, mastini argentini, alabai, schnauzeri uriași, boxeri.
În viața de zi cu zi, această formidabilă gardă se va transforma într-o creatură blândă care va „vâna” exclusiv mângâierea stăpânului său, căruia îi rămâne fidel și loial toată viața. Plusurile alanezilor includ disciplina, calmul, rezistența și chiar liniștea sa..Buldog spaniol alano
Important! Întrucât Bulldogii spanioli sunt creaturi iubitoare de libertate și energice, se recomandă păstrarea lor exclusiv în zonele rurale, unde vor avea ocazia să se dezvolte, să alerge, să se jefuiască și să arunce o sursă inepuizabilă de energie. Într-un apartament, câinele se va ofili.
Prin temperament, acest bulldog este un adevărat spaniol. El se distinge prin pasiune, curaj, nobilime și are un înalt simț al propriei sale demnități. Își ascultă complet stăpânul și îl ascultă, dar, în același timp, nu își risipește calitățile de lider..

Sănătate

Datorită unui sistem imunitar puternic, alanii practic nu știu ce este boala. În acest sens, speranța medie de viață a unui bulldog este de 11-14 ani.

Boli posibile genetic

Veterinarii spun că alanienii practic nu suferă de boli genetice. Dar acest lucru nu înseamnă deloc că nu este nevoie să monitorizezi starea de sănătate a animalului tău de companie. O atenție deosebită trebuie acordată îngrijirii ochilor și urechilor câinelui, deoarece aceste părți ale corpului celor patru picioare sunt cele mai sensibile la atacurile microbilor și virușilor..Buldog spaniol alanoCa toți caninii, bulldogii spanioli pot suferi displazii. În acest sens, atunci când cumpărați un cățeluș, trebuie să întrebați despre „părinții” lui și să vă asigurați că nu au suferit de această boală. Și cel mai bine este să cumpărați un cățeluș de la un crescător de câini de încredere.

Important! Un fapt interesant al amenajării sistemului circulator al alanilor merită atenție. Faptul este că buldogii coagulează sângele destul de repede, aceasta este o caracteristică pozitivă, dacă ne amintim că în trecut câinii participau la lupte cu tauri și la lupte de câini, iar astăzi sunt gardieni și paznici. Nici profesiile lor istorice, nici cele moderne nu sunt sigure. Câinii sunt deseori răniți și răniți profund. Și coagularea rapidă a sângelui promovează vindecarea rănilor de înaltă calitate și protejează câinele de pierderile mari de sânge..

Vaccinări

Pentru a preveni și proteja animalul de companie de boli periculoase, în special, ciuma, leptospiroza, hepatita, rabie, enterita parvovirusului și alte boli, medicii veterinari recomandă vaccinarea în timp util a puiilor de buldog.Buldog spaniol alanoEsența vaccinării este introducerea virusurilor slăbite ale bolii în corpul câinelui. Apare un fel de infecție și, în consecință, organismul începe să producă în mod activ anticorpi care vizează combaterea virușilor patogeni. Astfel, se dezvoltă imunitatea, iar câinele va fi protejat în continuare de boli..

Vaccinarea poate fi efectuată atât cu ser intern cât și cu import.

Este necesar să se vaccineze numai după consultarea unui medic veterinar.

Întreținere și îngrijire

Bulldogii spanioli sunt creaturi nepretențioase. Nu necesită o atenție specială pentru persoana lor. Tot ce le trebuie este aceasta este pieptănarea hainei. Și întrucât haina lui Alan nu este lungă și nu cade, va fi suficient să o faci o dată pe lună.

De asemenea, trebuie să monitorizați starea urechi și ochi animalului dvs. de companie și preveniți atacarea virușilor.Buldog spaniol alanoO altă măsură de îngrijire - tăierea în timp util a ghearelor. De asemenea, câinele trebuie să fie scăldat în mod regulat, ceea ce este deosebit de important pe vreme caldă. Pe vreme călduroasă, animalul dvs. de companie nu se va deranja să se plimbe într-un iaz rece.

Știați? Nasul umed al unui câine nu este un semn de boală, ci instrumentul său care ajută la determinarea direcției mirosului.

Alimente

Pentru a crește un luptător de câini, trebuie să aveți grijă de alimentația corectă a acestuia..

Puii

Stilul de viață activ al puiilor Bulldog spaniol îi obligă pe proprietar să aleagă dieta corectă și sănătoasă pentru animalul său de companie. De vreme ce viitorul luptător de câini așteaptă o mare activitate fizică, el are nevoie de hrană care să-i furnizeze câinelui substanțe utile, care va ajuta la menținerea constantă a aportului de proteine-carbohidrați la nivelul necesar.

Mâncarea cățelușului Alano ar trebui să conțină 60% surse de proteine, adică buldogul trebuie hrănit cu feluri de mâncare din carne, organe de carne, pește. Corpul catelului va fi alimentat cu carbohidrați cu cereale, legume, ierburi, ouă fierte, fructe.Buldog spaniol alanoPentru formarea corectă a scheletului câinelui, sistemul musculo-scheletic al acestuia, dezvoltarea oaselor și a dinților, trebuie să vă hrăniți animalul de companie cu produse lactate fermentate. Pentru a avea grijă de sistemul imunitar, digestiv și nervos al cățelușului, vitaminele, macro și microelementele ar trebui incluse în dieta sa.

Alimentele afumate și dulciurile sunt contraindicate la un corp de pui în creștere.

Important! În ceea ce privește frecvența consumului de alimente, puii sub 5 luni sunt hrăniți de 4 ori pe zi, de la 5 la 7 luni - de 3 ori pe zi, iar animalele de companie care au un an sunt transferate la două mese pe zi..

Câini adulți

Adulții alani sunt hrăniți de două ori pe zi. Mâncarea, la fel ca pentru cățeluș, trebuie să conțină o cantitate suficientă de proteine ​​și carbohidrați. Proprietarii experimentați de câini recomandă combinarea alimentelor naturale și uscate în dieta lor..

Este important ca bulldogul să primească doza corectă de apă împreună cu mâncarea, care îi alimentează mușchii cu oxigen. Dieta unui alanez adult ar trebui să conțină produse de origine animală și vegetală. Buldog spaniol alanoTrebuie avut în vedere faptul că aceste animale sunt încă aceleași alergici. Prin urmare, fiecare produs nou trebuie introdus în dietă în porții mici..

Instruire și educație

Trebuie să începi să te antrenezi și să crești un cățeluș buldog spaniol încă din primele zile ale vieții sale în casa ta. Primele lecții - obișnuirea cu numele, purtarea guler și o lesă. De asemenea, un elev mic trebuie să înțeleagă clar că nu este principalul din casă și că are un proprietar..

afla de unde să începi antrenamentul și creșterea unui cățeluș, modul în care sunt antrenați câinii de serviciu.
Deoarece bulldogul spaniol este un lider de câine, este necesară o abordare specială a acestuia. Un amator nu-l poate antrena corect. Crescătorii de câini cu experiență vă sfătuiesc să contactați o școală specială, unde este calificat manipulatori de câini.

Reprezentanții acestei rase sunt animale foarte inteligente, atente și inteligente, de aceea sunt ușor de educat, amintesc rapid comenzile.

Important! În niciun caz nu trebuie să ridicați vocea la câine sau să o bateți. Poate să țină râvnă împotriva agresorului ei pentru o lungă perioadă de timp..
Buldog spaniol alano

Avantaje și dezavantaje

La fel ca toți ceilalți din această lume, alanii au argumentele pro și contra. Avantajele reprezentanților rasei includ devotamentul, loialitatea, curajul, capacitatea de a reacționa cu fulger și de a lua decizii în situații periculoase, disponibilitatea de a-și proteja întotdeauna proprietarul..

Dezavantajele „spaniolilor” includ dorința lor de a domina. Prin urmare, nu este recomandat pentru începători, precum și pentru iubitorii de câini cu un caracter prea moale, să obțină un câine Alano, deoarece va fi foarte dificil și uneori imposibil să controlați câinele. Energia fierbe în sângele unui alanian și, dacă nu îi permiteți să arunce această energie în timp util, el poate deveni foarte agresiv.

Alegerea unui catelus

Trebuie să cumpărați un cățeluș alanez numai de la crescători serioși de câini sau în crescătorii dovedite, deoarece este foarte important să obțineți un câine sănătos, fără nici o abatere în termeni fizici și psihologici. Înainte de a cumpăra, trebuie să verificați canisa în care a trăit catelul pentru a vă asigura că nu vi se vinde mestiză. Cățelușul ar trebui să fie activ, vesel, curios, nu timid, cu blană lucioasă și ochi inteligenți.

Deci, să rezumăm. Decizia de a achiziționa un buldog spaniol este un pas extrem de responsabil, deoarece viitorul proprietar al unui astfel de elev trebuie să înțeleagă că un alanian nu este un câine obișnuit. Are nevoie de o abordare specială. Lipsa de cunoaștere a caracterului și a temperamentului unui astfel de animal de companie poate duce la faptul că câinele tău te va controla și nu tu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog spaniol alano: caracteristicile rasei, fotografie