Cavalier king charles spaniel: istorie, caracter, caracteristici de întreținere și standard de rasă (+ foto)

Majoritatea mini-câinilor au fost crescuți la curțile regale, iar Cavalier King Charles Spaniel nu face excepție. În ciuda abilităților înnăscute de a hrăni o pasăre de liliac, rasa a fost întotdeauna clasificată drept decorativă. Iubitorii de vânători în miniatură își compară animalele de companie cu puii de Spaniel americani și sunt convinși că acești câini sunt creați pentru adevăratul confort al stăpânilor lor. Rețineți că recunoașterea oficială a Cavalier King Charles Spaniels a avut loc relativ recent, dar istoria lor a rasei se întinde din antichitate.

Referință istorică

Celții care cutreierau Europa Centrală și de Est erau întotdeauna însoțiți de câini, atât mici, cât și mari. În secolul al IX-lea, animalele de companie ale nomazilor au venit pe insulele Marii Britanii, iar britanicii au apreciat animalele de companie exterioare și curajoase. De ceva timp, rasa a fost pierdută din vedere, dar în secolele XIII-XI, spanielul în miniatură a fost din nou „remarcat” în Anglia. Se știe că primii Cavalier King Charles Spaniels au servit ca tovarăși ai nobilimii și au fost folosiți în scopul propus - la vânătoarea de păsări.

În secolul al XVI-lea a domnit regele Henric al III-lea, care este descris în istorie ca un dictator. Fiica sa, Elisabeta I, nu s-a remarcat nici prin umanism, deși a fost numită „Bună Regină Bess”. Tatăl și fiica aveau sentimente deosebite pentru câini, dar de dragul de a-și păstra reputația i-au ținut în palate ca „accesorii”. Următoarea putere a venit dinastia Stuart, în cinstea regilor acestei familii (Carol I și II) și rasa a fost numită. Prefixul Cavalier a marcat rolul susținătorilor lui Carol I în istoria britanică, dar acest lucru a venit mult mai târziu. Monarhii nu și-au ascuns atitudinea reverentă față de prietenii blănoși și au onorat câinii la un nivel cu membrii familiei.

Este interesant! Cavalier King Charles Spaniels au fost numiți câini creați de Carol al II-lea. Cu toate acestea, mai târziu s-a dovedit că monarhul însuși nu avea nicio legătură specială cu munca de reproducere. Cu toate acestea, instanța a fost implicată activ în creșterea iubiților câini „jucărie” ai domnitorului.

La începutul secolului al XVIII-lea, rasa a fost remarcată de o altă figură istorică importantă - John Churchill (progenitorul lui Sir Winston Leonard Spencer-Churchill). Pentru serviciile aduse patriei sale, liderul politic și militar a primit o imensă proprietate, unde era angajat în activități de fabrică. John Churchill a crescut Cavalier King Charles Spaniels cu haina roz și albă și pete maronii roșiatice (culoare Blenheim). Apropo, în acele vremuri, linia rasei consta din patru soiuri de spanieli, care erau unite sub un singur nume în onoarea dinastiei patronale și a regelui Carol al II-lea..

La sfârșitul anilor 1700, o nouă modă a intrat în joc în Marea Britanie, ducându-i pe Pugs la vârful popularității lor. Cavalier King Charles Spaniels a început să se transforme, boturile lor au devenit mai scurte și mai pătrate, iar abilitățile lor de lucru au fost estompate. Astfel, pasiunea monarhului William al III-lea, care a dat naștere modei pentru Pugs, a transformat spanielii în miniatură în câini pur decorativi..

Este interesant! Rolul câinilor de companie a fost onorabil și tragic în același timp; în timpul conspirațiilor și execuțiilor, animalele de companie au murit împreună cu stăpânii lor. Cu toate acestea, loialitatea și devotamentul celor patru picioare față de ultima suflare au fost marcate de referințe repetate în literatură și imagini de pe pânzele pictorilor..

În cinologia modernă, se disting două rase de spanieli pitici - Cavalier King Charles Spaniel și King Charles Spaniel. Prima linie de rasă a fost recreată artificial și corespunde cu descrierea rasei însoțitorilor de jucării englezești de tip vechi. Regele Charles Spaniel este chiar câinele care a fost crescut ca urmare a schimbării multor ani a tendințelor modei..

Divizia modernă a fost rezultatul competiției. Unul dintre crescătorii americani a oferit premiul unei echipe de crescători care ar putea recrea un Toy Spaniel englezesc de modă veche. Britanicii, inspirați de motivația suplimentară, s-au angajat activ în activitatea de reproducere. Până în 1944, s-a obținut un rezultat evident, care a dus la separarea rocilor. Principalele diferențe dintre Cavalier King Charles Spaniel și King Charles Spaniel se refereau la forma botului și a craniului, acesta din urmă a rămas similar cu Pugs, iar primul a revenit la aspectul lor de tip vechi. Înregistrările istorice din timpul domniei Stuart au descris regele Cavalier Charles Spaniel ca un câine grațios și nobil, cu un bot lung, conic..

Până în 1928, „actualizat” sau, mai bine spus, regele Charles Spaniel restaurat a dobândit un standard de rasă și prefixul „Cavalier”. În 1954, reprezentanții mini-spanielilor au venit în Europa și au devenit producătorii primei canise din Olanda. Aspectul fermecător, dispoziția docilă și „reputația regală” au fost principalii factori ai carierei de decolare a rasei. Cavalier King Charles Spaniels a devenit literalmente faimos în Europa și America.

Este interesant! Cavalier King Charles Spaniels are și astăzi o „reputație regală”. Puteți fi convins de acest lucru prin numeroasele fotografii ale „câinilor de jucărie” care au devenit preferatele vedetelor. Fanii celebri ai rasei sunt familia Reagan, cântărețul american Frank Sinatra, „doamna de fier” Margaret Thatcher, actrița și fiica celebrului cântăreț Liv Tyler, moștenitoarea monarhilor britanici prințesa Margaret, chitaristul The Rolling Stones Keith Richards.

Aspect

Rasa modernă de câini, Cavalier King Charles Spaniel, este un exemplu de prietenie și loialitate. Forma capului și expresia ochilor îl fac pe câine deosebit de adorabil. Rasa se potrivește în mod ideal cu funcțiile sale principale - însoțește proprietarul cu plăcere, conferă un confort deosebit casei și dă constant o bună dispoziție. În ciuda aspectului jucăriei, Cavalier King Charles Spaniel este un câine destul de curajos și hotărât care nu va da înapoi în cazul în care proprietarul său este amenințat..

Masculii și femelele sunt distincte din punct de vedere vizual. Fetele sunt mai feminine, mai sofisticate și puțin mai mici decât bărbații. Principala cerință pentru dimensiuni atunci când se evaluează este armonia. Înălțimea și greutatea unui câine adult nu sunt împărțite în funcție de sex: 30,5-33 cm - 6-8,2 kg.

Rasa standard

 • Cap - formă rotunjită armonioasă. Spre deosebire de majoritatea raselor de vânătoare, protuberanța occipitală este turtită. Fruntea este largă și practic plată; orificiile ochiului sunt pronunțate, dar nu prea grosiere. Trecerea de la frunte la bot este netezită, dar vizibilă. Pometii și obrajii nu sunt pronunțați. Botul este scurt, sub forma unei pene contondente. Capătul botului este rotunjit. Buzele sunt strânse, acoperind toți dinții și maxilarul inferior.
 • Dinții - set complet, destul de mare în comparație cu dimensiunea câinelui, fălci puternice, mușcătură de foarfecă fără spațiu vizibil între incisivi.
 • Nas - formă regulată, mică, cu nările bine deschise.
 • Ochi - copilăresc mare și profund, rotund, foarte expresiv. Amplasați-vă, arătați drept. Pleoapele sunt strânse, ascunzând complet conjunctiva și albul ochiului. Bordură expresivă, neagră.
 • Urechi - coborât, lung, cu păr bogat împodobit. În repaus, aproape de obraji atunci când câinele este agitat, ușor întors înainte și ridicat la baza cartilajului urechii.
 • Corp - format pătrat, construcție puternică cu un os destul de puternic, dezvoltat, dar mușchii nu pronunțați. Gâtul are o grosime armonioasă și o lungime medie, așezat într-un unghi, fuzionând în umeri bine dezvoltați și greabăn pronunțat. Spatele este de lungime moderată, destul de larg și puternic, coada este ușor arcuită, puternică, înclinată. Cușca toracică este bine dezvoltată și căzută, coastele sunt rotunjite, dar nu prea proeminente. Linia inghinală este moderat ascunsă, ascunsă de blană.
 • Membre - drept și puternic, așezat sub corp. Umerii sunt puternici și înclinați înainte. Coatele sunt apăsate pe piept, paralel cu axa coloanei vertebrale. Cernele sunt ușor înclinate. Picioarele posterioare cu mușchi mai puternici, într-o poziție, sunt trase înapoi. Genunchii bine înclinați și cârligele coborâte. Periile sunt dense, cu degetele de la picioare bine tricotate și părul de podoabă care formează o lână. Tampoanele pentru labe sunt puternice, mici și complet pigmentate. Unghii curbate, puternice, negre.
 • Coadă - nu ancorat, gros la bază, conic spre capăt. Setat și transportat jos, împodobit cu pene bogate.

Tipul și culoarea stratului

Paltonul bogat de blană conferă Cavalier King Charles Spaniel un farmec aparte. Paltonul este moale și matasos. Părul de gardă este drept sau ondulat (nu creț), dens, dar ușor și elastic. Spre sfârșitul pubertății, rasa dezvoltă păr lung, împodobit pe urechi, picioare și partea inferioară a corpului. Ca și la începuturile sale, standardul modern recunoaște patru culori:

 • Alb-castan (Blenheim) - cea mai cunoscută și comună culoare. Culoarea principală este roz-alb (perla), marcaje într-o paletă roșu-maro. Modelul clasic își asumă o culoare roșie pe urechi și obraji, petele de pe corp pot avea o formă arbitrară, dar simetria este de dorit. Capul câinelui trebuie să aibă două semne de clepsidră triunghiulare adiacente. O pată roșie este permisă pe frunte - marca Blenheim.
 • Negru și cafeniu (regele Charles) - culoarea principală este negru intens, bronz în paleta roșie, prezența albului este exclusă. Nasul, pleoapele, linia extremă a buzelor și tampoanele pentru labe sunt doar negre. Semnele sunt localizate cât mai simetric posibil în zona orificiilor, obrajilor, urechilor, pieptului, labelor și inghinei (sub coadă).
 • Tricolor (Prințul Karl) - culoarea principală este perla. Petele negre sunt mai mari, afectând corpul, urechile și fruntea. Este necesară o aprindere albă pe cap, care coboară până la bot și buze. Marcaje roșii deasupra ochilor și pe obraji. O mică cantitate de roșu este permisă pe antebrațe.
 • Roșu (Rubin) - culoare uniformă bogată fără includerea firelor de păr albe sau negre. Pigmentarea pielii de culoare neagră.

Caracter și antrenament

Rasa a fost creată și îmbunătățită cu singurul scop de a oferi confort, confort și statut. Personajul Cavalier King Charles Spaniel corespunde numelui său pompos - demn, vesel, liniștit, echilibrat, docil, loial, acceptând ușor schimbările. „Câinii de jucărie” și agresivitatea sunt concepte incompatibile, deși apariția unor astfel de pui din împerechere de calitate slabă este destul de posibilă. Enervantul Cavalier King Charles Spaniel este un adevărat ticălos care latră și mușcă neîncetat. Corectarea comportamentului „furios”, o sarcină dificilă care necesită intervenția unui profesionist.

Notă! Cavalier King Charles Spaniel se înțelege bine într-o familie numeroasă cu copii și alte animale de companie. Cu toate acestea, rasa are obiceiul de a latra pentru a „vorbi”, asigurați-vă că toți membrii familiei sunt confortabili cu acest mod de comunicare.

În caz contrar, dezavantajele rasei Cavalier King Charles Spaniel pot fi asociate doar cu o lipsă de creștere, iar acesta este un fenomen destul de comun. Bazându-se pe dimensiuni mici și prietenie înnăscută, mulți proprietari pur și simplu nu își antrenează saloanele, pentru care suportă farse absolut „nu cavalerești”. Rasa are nevoie de socializare și educație, nu mai puțin decât oricare alta. Animalul dvs. de companie va fi fericit să se joace cu rudele și să execute comenzi. Câinii au o memorie bună și sunt foarte inteligenți și chiar și un proprietar neexperimentat poate antrena Cavalier King Charles Spaniel.

Un animal de companie vesel și activ 24 de ore are nevoie de un proprietar cu temperamentul adecvat. Două plimbări lungi pe zi este programul minim. Activitatea fizică adecvată nu numai că vă va păstra mobilierul, ci și sănătatea câinelui. Faptul este că Cavalier King Charles Spaniels este foarte conștiincios. Câinele închis în apartament roade piciorul canapelei, din disperare, primește o porțiune de negativitate de la proprietarul care se întoarce și își face griji cu privire la ceea ce făcuse. Comportamentul necorespunzător regulat generează stres neîncetat, care are un efect dăunător nu numai asupra personajului, ci asupra tuturor sistemelor de viață..

Caracteristicile rasei descriu în mod clar curajul și îndrăzneala rasei și merită acordată o atenție specială. Dimensiunea redusă a secției este combinată cu fălci foarte puternice și dinți mari. Cavalier King Charles Spaniel, natural liniștit, poate ataca fără avertisment explicit (lătrat, mârâit). Metoda de atac este foarte serioasă, spre deosebire de majoritatea câinilor, „jucăria” provoacă o serie de mușcături și nu apucă și nu ține. Luați în serios instinctul de protecție al animalului de companie, mulțumiți întotdeauna câinelui pentru îngrijire, dar nu încurajați agresivitatea. Amintiți-vă că un animal de companie prea încrezător (în special un câine) se poate lupta cu un adversar mai mare și mai puternic..

Întreținere și îngrijire

Un câine mic este minunat pentru păstrarea într-un apartament sau casă. Vă rugăm să rețineți că puii Cavalier King Charles Spaniel sunt foarte drăguți și amuzanți, dar necesită o manipulare atentă. Un temperament activ împinge în mod constant animalul de companie la „fapte”, care se pot termina într-o cădere de la înălțime sau o palmă în față de la o pisică. Puii de rasă ornamentală se vând de obicei la vârsta de 2,5-3 luni. Asigurați-vă că consultați crescătorii cu privire la modul în care mănâncă și îngrijesc puii lor. După mutare, nu schimbați „modul” și programul pentru 10-15 zile, acest lucru va oferi copilului posibilitatea de a suporta mai ușor stresul despărțirii de mamă.

Îngrijirea zilnică include examinarea ochilor și a urechii. Colțurile ochilor sunt șterse cu un burete umed, urechile sunt curățate în prezența unei plăci evidente, dar cel puțin o dată la 2 săptămâni. Pentru a vă curăța urechile, este recomandat să utilizați produse specializate care nu numai că îndepărtează placa, ci și dezinfectează cavitatea urechii. Unghiile sunt tăiate o dată la 2-3 săptămâni. Lâna de lux are nevoie de întreținere relativ ușoară:

 • Pieptănarea cu un pieptene o dată la 2 zile.
 • Pieptănare activă cu o perie de masaj o dată pe săptămână.
 • Tăind încurcături și blănuri între degetele de la picioare, după cum este necesar.
 • Pieptănarea zilnică cu un lucios sau un furminator în timpul năpârlirii.
 • Scăldat înainte de spectacol, după sfârșitul mutei și cu o poluare evidentă. Folosiți șampon pentru câinii cu acoperire moale pentru a curăța haina.

Notă! Câinii de spectacol nu sunt tăiați sau tăiați.

Cavalier King Charles Spaniel, la fel ca toți câinii mici, este destul de greu de tolerat frigul, așa că au nevoie de îmbrăcăminte de iarnă. Este recomandat să îmbraci cățeluși în toamnă. Pentru a facilita îngrijirea, în condițiile meteorologice nefavorabile, câinele este îmbrăcat într-o salopetă impermeabilă, dacă se dorește, pantofi. Utilizarea hainelor pentru câinii mici nu trebuie considerată un capriciu, deoarece răcelile sau problemele de piele cauzate de scăldatul frecvent sunt consecințe directe ale lipsei accesoriilor necesare..

Un aspect la fel de important al îngrijirii este alimentația adecvată. După cum arată experiența proprietarilor consacrați, nu este atât de ușor să hrănești corect Cavalier King Charles Spaniel. Multe tetrapode au tracturi gastrointestinale sensibile și sunt alergice la o serie de alimente. Puteți auzi, de asemenea, că rasa este pretențioasă în ceea ce privește hrana, dar aceasta este deja o chestiune de obiceiuri și educație. Proprietarii de creșe se apleacă spre o dietă bazată pe hrană uscată sau semi-umedă de calitate. Dacă câinele este alergic și tolerează alimentele naturale în mod normal, dieta naturală este acceptabilă. Vă rugăm să rețineți că hrănirea „naturală” implică utilizarea suplimentelor de vitamine și minerale.

Important! Cavalier King Charles Spaniels sunt predispuși la supraalimentare și la creșterea rapidă a excesului de greutate. Aportul zilnic de alimente trebuie să fie strict dozat, în plus, câinele trebuie cântărit regulat. Insuficiența cardiacă, la care rasa este predispusă, este doar prima consecință a supraponderabilității..

Sănătate

Durata de viață a unui Cavalier King Charles Spaniel variază de la 9 la 15 ani. O gamă destul de mare se datorează geneticii și calității îngrijirii. Din păcate, rasa este predispusă la o serie de boli care pot fi atât ereditare, cât și dobândite în natură:

 • Stenoza valvei mitrale (MVD) - boală ereditară sau dobândită, care este caracteristică atât câinilor tineri, cât și celor în vârstă (peste 8 ani). Boala are un efect dăunător asupra circulației sângelui în organism și la început se exprimă prin sufluri de inimă. Principala problemă se află în diagnosticarea de calitate slabă, deoarece severitatea stării animalului este determinată în funcție de intensitatea și natura zgomotelor (de la 1 la 6 etape). În plus, alte boli pot provoca zgomot. Tratamentul este pur individual și depinde de gravitatea bolii. Mai mult de o treime din câini trăiesc pe deplin cu MVD, dar durata lor de viață este scurtată.
 • Defecte cardiace - atât congenitale, cât și dobândite. Patologia se exprimă printr-o structură anormală, deformarea valvelor sau a pereților mușchiului cardiac. De fapt, boli de inimă este un termen colectiv care include o serie de boli. Tratamentul este selectat în funcție de starea actuală a câinelui. Primul simptom, la fel ca în cazul MVD, este murmurul sau sunetele străine la ascultarea inimii. Principala dificultate este în absența metodelor de diagnostic precoce, un defect provoacă altul și acest lucru se numește deja „boală cardiacă mixtă sau combinată”.
 • Endocardită - inflamația mucoasei interioare a inimii. Patologia poate fi o consecință a unui defect sau MVD este, de asemenea, cauzată de streptococi.
 • Artrită - un proces inflamator la nivelul articulației cauzat de un răspuns imun (reumatoid) sau de agenți patogeni. Boala este însoțită de dureri severe și (în totalitate sau parțial) este vindecabilă, numai dacă se identifică cauza principală și gradul de deteriorare.
 • Artroză - patologie, însoțită de modificări degenerative în țesuturile cartilajului articulațiilor (nu trebuie confundat cu displazia). Boala se dezvoltă în secret și se manifestă deja în stadiul acut, dureros. Ca tratament, se utilizează terapia antisimptomatică..
 • Cer moale - patologie congenitală, exprimată prin structura anormală a palatului superior al câinelui. Dacă aveți o boală, animalul dvs. de companie poate suferi de spasme care cauzează tusea, strănutul și interferarea cu consumul de alimente. Ca atare, nu există tratament, dar există un complex de tehnici care ajută la oprirea unei afecțiuni acute.
 • Alergie - reacția de respingere la orice substanță din mediul extern. Imunitatea câinelui este responsabilă pentru manifestarea alergiilor. Alergiile pot fi cauzate de alimente, spori, polen, praf, aliaje, țesături, salivă de insecte și chiar secreții ale pielii umane. În funcție de formă, patologia se exprimă prin reacții cutanate, hiperactivitate a membranelor mucoase, căderea părului, pierderea poftei de mâncare, manifestarea altor boli.
 • Diabet - boală hormonală asociată cu lipsa de insulină din sânge. Similar diabetului uman, tratamentul pentru câini se bazează pe injecții regulate și pe tot parcursul vieții cu insulină..
 • Inflamația glandelor paraanal - este cauzată de secreția excesivă care lubrifiază sfincterul. Există două etape - înfundarea regulată a glandelor și inflamația acestora. În prezența bolii, câinele „călărește înapoi” pe covoare sau asfalt, încercând să zgârie „locul mare”. În caz de blocaj, glandele sunt curățate în „mod regulat”, cu inflamație sub anestezie, urmată de tratament.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cavalier king charles spaniel: istorie, caracter, caracteristici de întreținere și standard de rasă (+ foto)