Cavalier king charles spaniel: caracteristici și descriere a rasei

Câine prietenos, neînfricat, vesel - un însoțitor excelent pentru familiile cu copii și persoane singure.

El posedă o bună intuiție, simte subtil starea emoțională a proprietarului. Chiar și cineva care nu s-a mai ocupat de câini nu poate face față antrenamentului său..

Istoria rasei

Locul de naștere al Cavalier King Charles este Marea Britanie. Începând cu Evul Mediu, câinii mici cu urechi lungi și un bot frumos au ocupat o poziție privilegiată - la început îi însoțeau pe nobili la vânătoare, apoi - la recepțiile regale. Sub Henry VIII, poziția lor a fost consolidată - au devenit un indicator al statutului ridicat al proprietarului.

În timpul dinastiei Stuart (secolul 17-18), care i-a succedat lui Tudor pe tron, persoane eminente au început să crească spanieli regali. Prin decretul lui Carol al II-lea, acestor câini li sa permis să se afle în orice loc public, inclusiv în Parlament. Tradițiile britanice medievale sunt încă relevante în Anglia modernă.

Câine englez
Câine englez

Afluența raselor asiatice cu față scurtă în Europa a influențat aspectul și caracterul favoritilor nobilimii. Dar în secolul al XX-lea, crescătorii de câini și-au propus să refacă ceea ce s-a pierdut. În 1928, au găsit un câine care seamănă foarte mult cu un spaniel regal, l-a traversat cu un cocker englez și un spaniel de jucărie.

Noua rasă a fost numită „Cavalier King Charles Spaniel” - în cinstea regelui Charles I și a susținătorilor săi în războiul împotriva Cromwell - Cavaliers. Lucrările de reproducere au fost efectuate până în 1945, după care standardul a fost aprobat de federația internațională FCI.

Descriere și standard de rasă

Cavalier King Charles Spaniel - câine decorativ care arată ca un cocker american - craniu plat, bot scurt, ochi întunecați rotunzi, urechi lungi moi, corp grațios, proporțional, cu o coadă puternică scurtă.

Parametri standard:

 • creștere - până la 32 cm;
 • greutate - 5,4-8 kg;
 • bot cu un nas negru, expresiv. Urechi - plate, căzute, acoperite cu păr cu pete groase la vârfuri;
 • coada - set nu foarte înalt. Cupping - la discreția proprietarului (nu mai mult de 1/3 este eliminat);
 • haina dreaptă sau ondulată de lungime medie. Formează un „guler” pe piept și o „fustă” pe burtă și pe spatele labelor. Nu tunde;
 • culoare - negru și cafeniu, rubin uniform, blenheim, tricolor - negru, alb, cafeniu cu pete simetrice.

Orice abateri de la standard sunt recunoscute ca dezavantaje.

Tipul corpului
- Sa ne cunoastem

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Pentru referință: agresivitatea, nervozitatea sau excitabilitatea excesivă nu sunt despre ea. Nu întâmplător, francezii au numit acest câine mângâietor. Se crede că temperamentul și natura echilibrată a rasei Cavalier King Charles Spaniel au un efect benefic asupra sistemului nervos uman..

Câinele simte intuitiv starea de spirit a celorlalți și se adaptează la aceasta. Dacă totul este în ordine, se comportă ca un adevărat domn - nu se va deranja, își va cere atenție, nu va jigni pe nimeni, se va împrieteni cu o pisică domestică, un alt câine, un cobai. Cavalier King este atent la animalele altor oameni, în special la cele mici, dar aici, se pare, se simt instinctele de vânătoare - spanielul vede în ele nu un dușman, ci o pradă potențială. 

Această rasă are un caracter pașnic, ușor. Este atât de fermecătoare încât chiar și celor cărora nu le plac animalele le va plăcea. Animalul dvs. de companie va iubi toți membrii familiei, dar proprietarul - mai mult decât oricine altcineva. Pentru copii, regele Charles va deveni jucărie și coleg de joacă. Spanielul își poate permite și ierta literalmente totul..

Atenţie! Câinele iubitor de libertate, vesel, jucăuș din lipsa de atenție și îngrijire poate pierde pofta de mâncare și deveni deprimat.

Îngrijire și

Regele Charles Spaniel este un câine pe viață într-o casă sau apartament. Nu poate fi păstrat într-o cușcă deschisă, în aer liber. El, ca toate rasele cu față scurtă, nu tolerează bine căldura. Locul elevului dvs. trebuie protejat de curenți. Dar, în general, în ciuda originii nobile, regele este modest în conținut.

- Atât de gustos! ..
- Proprietarul are un gust mai bun

Mergeți cu animalul de companie în fiecare zi timp de cel puțin 40-60 de minute, pe vreme caldă puteți dura mai mult. Acasă, nu va merge la tavă. Spanielii activi cum ar fi jocurile în aer liber, înotul, alergarea, săriturile.

Dacă luați un cățeluș de la un crescător, acesta vă va spune în detaliu despre dietă. Puteți alege produse naturale sau alimente vegetale - oricare dintre acestea este convenabil. Câinilor nu li se va oferi hrană de la masa noastră, în special:

 • picant;
 • Sărat;
 • dulce;
 • pește de râu (pește de mare - doar fiert);
 • leguminoase;
 • arpacaș.

Atenţie! O dietă bogată în proteine ​​este rea pentru un cavalier. Unii pui pot fi alergici la păsările de curte, așa că fii atent cu mâncarea nouă. Mâncarea se servește caldă (nici caldă, nici rece), în același timp.

Până la 3 luni, animalul dvs. de companie trebuie să organizeze 5 mese pe zi, reducând treptat numărul de mese. La șase luni, ar trebui să mănânce de 3 ori pe zi. Începând de la 9 luni, îl puteți transfera la regimul unui câine adult (2 mese pe zi).

Principalele puncte de îngrijire pe care un câine este învățat din copilărie:

 • Inspectați zilnic urechile lungi ale spanielului, mai ales după mers. O dată la 5 zile, curățați-le cu un tampon de bumbac umezit cu loțiune demachiantă;
 • tratați sub ochi cu ceai puternic sau apă fiartă. Pentru expoziții, această zonă este spălată cu un înălbitor special;
 • îmbăiați-vă Cavalier Charles o dată pe lună cu produse cosmetice cu textură de mătase, pieptănați-vă în fiecare zi, acordând atenție firelor lungi de pe burtă, urechi și picioare;
 • tăiați imediat ghearele cu un tăietor de unghii.
Uscare după scăldat
Uscare după scăldat

Atenţie! Nu uitați să tratați Charles de căpușe (la începutul primăverii), viermi (un câine adult - o dată la 3 luni, un cățeluș până la șase luni - o dată pe lună). Nu trageți jucării și alte obiecte de pe dinții cățelușului pentru a preveni un defect al mușcăturii, nu-l ridicați de labele din față.

educatie si antrenament

Nu este obișnuit să instruiți și să educați rase decorative în sensul deplin al acestor cuvinte. Se crede că sunt orientate spre om, sunt genetic inerente comportamentului corect din societate.

Din momentul în care catelul apare în casă, stabiliți regulile de comportament pentru el - nu puteți roade lucruri, mușcați, luptați cu rudele și animalele de companie, puteți mânca și dormi doar într-un anumit loc și alte momente. Dacă nu-l răsfeți pe elev, el își va aminti rapid totul.

Dar, deoarece domnul este un tovarăș, trebuie să consolidați abilitățile de ascultare. Prin urmare, din copilărie, învață-l să răspundă la comenzile de bază - „locul”, „mie”, „întinde-te”, „lângă”. Stimulați-vă bebelușul cu un cuvânt afectuos, laudă și o delicatese. Desfășurați activități sub forma unui joc. Un câine deștept își amintește repede ce vor de la el.

Cainii Cavalier King Charles Spaniels sunt rapid, ușor de dresat. Sunt bucuroși să învețe echipe noi, să meargă la sport cu proprietarul. Le va plăcea:

 1. Agilitate - depășirea cu mare viteză a traseului de obstacole împreună cu proprietarul. Conform regulilor, animalele de la 1 an participă la astfel de competiții, în care scheletul este deja complet consolidat și scheletul s-a format.
 2. Ascultare - curs de sport, antrenament și ascultare „într-o sticlă”. Câinele învață diferite comenzi, se supune proprietarului fără îndoială, chiar și de la distanță. Un astfel de câine controlat te va salva complet de surprize în viața ta de zi cu zi..
 3. Freestyle de antrenament pentru câini. Dans cu câini - Interpretarea elementelor de ascultare față de muzică. Un sport neobișnuit, frumos, spectaculos, va încânta o persoană creativă și un domn care caută să-i facă pe plac stăpânului său.
Instruire
Instruire

Pentru trimitere: Regele Carol nu are nevoie de o pregătire specială. Nu este un paznic. Spanielul nu va părăsi paznicul, deoarece percepe toți oamenii ca fiind prieteni.

Cât timp trăiește Cavalier King Charles?? 

Această rasă are probleme de respirație. S-ar putea să sforăie în somn.

Plimbările active pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a obezității la câini, așa că nu ar trebui să le reduceți până la o jumătate de oră sau să vă opriți cu totul din mers. Jocurile în aer liber vor întări inima regelui.

Examinările periodice ale urechilor și ochilor vă vor salva animalul de companie de necazuri sub formă de otită medie și conjunctivită..

Boli genetice:

 • deformarea articulațiilor șoldului - este tratat cu medicamente și modificări ale condițiilor de detenție;
 • afectarea discului intervertebral - domnul nu trebuie să se urce pe obiecte înalte, să urce scările în cățel și bătrânețe (purtați câinele în brațe);
 • flyketching - apăsarea nerezonabilă a dinților.

În absența bolilor ereditare și a îngrijirii adecvate, elevul dvs. va locui lângă dvs. până la vârsta de 14 ani.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Cavalierii de rasă au costat 26-180 de mii de ruble, în funcție de statutul creșei și al părinților. Acești bebeluși sunt vânduți cu documente și un stigmat. Sunt vaccinați și aproape gata pentru viața în societate. Puteți întreba crescătorii despre starea lor de sănătate, posibilele boli ereditare, regimul de hrănire, puteți primi sfaturi despre îngrijire și educație.

Cățeluș
Cățeluș

Vă vor aduce chiar și un cățeluș oriunde în lume. Canisele verificate - risc minim de a obține o rasă necunoscută sau un câine cu defecte, care nu poate fi garantat atunci când cumpărați prin anunțuri private.

Atunci când alegeți un animal de companie, acordați atenție:

 • aspectul general - un spate uniform, picioare drepte, o coadă veselă, activitate. Prudență! O burtă umflată cu coaste proeminente este un semn de viermi;
 • lână și culoare - culori strălucitoare, netede sau ușor ondulate, clare, fără bifări și pete străine;
 • ochi și urechi - fără evacuare, miros neplăcut.

Nu veți afla altceva pentru voi în această etapă. Este mai bine să arătați cățelul unui medic veterinar înainte de a cumpăra, care îl va verifica pentru căpușe, viermi și alți paraziți, va asculta inima și va putea identifica boala.

Concluzie

Preferatul regilor britanici este un prieten loial, cu un caracter bun. Învață rapid comenzi, se înțelege cu ceilalți, fără pretenții în îngrijire și întreținere. Cavalier King Charles Spaniel este un câine care creează confort și liniște sufletească.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cavalier king charles spaniel: caracteristici și descriere a rasei