Cum și ce să hrănești un cățeluș yorkshire terrier: un meniu în funcție de vârstă

Apariția unui copil Yorkie în casă îl poate descurca pe proprietarul neexperimentat: puii din această rasă sunt atât de mici și neajutorați, încât educația obiceiurilor alimentare corecte ale câinelui trece adesea. Cățelușul este răsfățat, nu respectă regimul de hrănire, urmărind ochii care cerșesc și, ca urmare, primesc un „buchet” de probleme sub forma diferitelor patologii și un caracter rău la animalul de companie.

De fapt, terrierii din Yorkshire sunt câini absolut autosuficienți, mai degrabă încrezători în sine, nu necesită atitudine plină de compasiune față de ei înșiși. Datorită unor caracteristici ale rasei, hrănirea lor trebuie efectuată strict conform regulilor - aceasta va fi garanția unui număr limitat de vizite la clinica veterinară (în scopul examinării preventive și vaccinării).

Caracteristicile rasei Yorkies

Terrierii din Yorkshire - câini mici, cu o greutate medie de 2-3 kg, și formare destul de timpurie. Yorkii au părul lung, nu au pardoseală și au o structură de păr. Câinii din această rasă au un metabolism accelerat - ard rapid energie, ceea ce necesită compensare cu alimente bogate în calorii. Acest lucru ar trebui acordat o atenție specială în perioada de creștere și dezvoltare..

Astfel de caracteristici ale rasei sunt motivul „foamei veșnice” din Yorkies - după ce au consumat rapid energia primită cu alimente, vor să mănânce din nou. Și aceasta este tocmai principala greșeală a proprietarilor neexperimentați, care se grăbesc să compenseze foamea animalului de companie cu mese prea frecvente..

Tine minte! Dieta Yorkie nu este prea diferită de alte rase de câini, atâta timp cât catelul este hrănit cu un aliment bogat în calorii, cu carne suficientă și carbohidrați digerabili..

Stabilirea comportamentului de hrănire pentru orice câine începe cu organizarea unei zone de hrănire.

Alegerea unui loc și a felurilor de mâncare

Această problemă ar trebui rezolvată chiar înainte ca puiul să apară în casă și este corect dacă locul de hrănire ales nu se va schimba în viitor. Deoarece acești câini mici nu necesită suprafețe mari pentru „masa” lor, bolurile pot fi așezate în bucătărie. Alimentele și apa necesită vase separate, care trebuie spălate în mod regulat.

Este mai bine să alegeți feluri de mâncare fabricat din oțel inoxidabil - acesta este cel mai bun raport dintre preț și calitate, dar puteți cumpăra atât plastic, cât și ceramică. Vasul este selectat astfel încât o singură porție de mâncare să ocupe aproximativ 2/3 din volumul său. Deoarece puii întorc farfuriile atunci când se hrănesc, merită să cumpărați un covor special pe care vasul nu se „târâ”.

Dispozitivele speciale sunt foarte convenabile pentru hrănire - tije, blaturi cu găuri. Toate aceste atribute sunt vândute în magazinele de animale de companie, iar un consultant vă va ajuta să faceți o alegere..

Așa-numitul băutor de mingi, altfel numit „mustață uscată”, a devenit foarte popular, este destinat doar câinilor cu barbă și mustață. Cu un astfel de dispozitiv, puteți lăsa în siguranță câinele pentru întreaga zi, fără să vă faceți griji că nu va avea suficientă apă..

Cum să hrănești un cățeluș York

Nutriția unui cățeluș Yorkshire Terrier trebuie să îndeplinească cerințele de bază pentru hrănirea câinilor în miniatură, și anume:

 • Fiți bogat în calorii (conține cel puțin 75% proteine ​​animale).
 • Pe lângă animal, este importantă și proteina vegetală, care este conținută în cereale, legume, fructe..
 • Meniul necesită vitamine și minerale, precum și acizi grași.
 • Oase și delicii necesare pentru curățarea dinților sunt prezente și în dietă.
 • Indiferent de tipul de mâncare, un Yorkie ar trebui să aibă întotdeauna apă curată..
 • Porțiunile ar trebui să fie optime pentru vârstă, activitate și nevoile individuale ale animalului de companie.
 • Hrănirea este permisă după plimbări și jocuri.
 • Pentru puii cu digestie sensibilă, se adaugă prebiotice în furaj sau se cumpără rații uscate cu un conținut redus de grăsimi și se achiziționează proteine ​​„ușoare” (miel, curcan).

Principalele probleme de sănătate ale raselor miniaturale de câini sunt asociate cu supraalimentarea și un regim neregulat. Tipul de mâncare nu afectează frecvența meselor, iar exteriorul animalului de companie și starea sa de spirit vor spune despre o dietă bine construită.

Există trei opțiuni pentru hrănirea puiilor Yorkshire Terrier. Proprietarul decide ce să hrănească animalul de companie, dar în primele două-trei săptămâni după ce copilul a apărut în noua casă, se recomandă să lăsați dieta la fel..

Dieta naturală pentru York

O dietă naturală pentru un Yorkie este un meniu bine conceput pentru ziua de la produse alimentare de înaltă calitate permise în hrănirea acestor animale de companie. Ce alimente să utilizați pentru dietă, cum să le preparați și să le dați corect, sunt descrise în tabel.

Tipul de aliment Sortiment Cum se gătește Frecvența de hrănire Carne de vițel, carne de vită (părți cu țesut conjunctiv grosier), curcan, pui, iepure - dezosat, crud și gătit. Pre-congelați carnea, opăreați cu apă clocotită Pește zilnic Somon, cod, biban - dezosat Fierte de două ori pe săptămână Subproduse Inimă, rinichi, mamă, plămâni, stomac, ficat Crude și fierte De două ori pe săptămână Ouă Pui, lapte fiert sau fiert sau integral - vacă, capră Pasteurizat sau fiert Zilnic produse lactate fermentate Kefir, lapte fermentat la cuptor, lapte cașat, brânză de vaci, brânză tare nesărată Brânză de vaci - obișnuită sau calcinată, produsele lactate fermentate pot fi, de asemenea, fermentate singure, brânză - ca delicatesă Cereale zilnice - cereale Orez , bulion, apă. Fulgi herculeni sunt aburi în lichid fierbinte Zilnic Legume Legume Morcovi, dovlecei, dovleac, napi Crui, râșiți fin, cu adaos de ulei de floarea soarelui Zilnic Surse de grăsime floarea soarelui, măsline, ulei de in, unt țelină, muguri tineri de ovăz sau de grâu Tocată mărunt, adăugată la carne sau terci cu ulei Daily Bones Coaste de vițel moale, cartilaj Crud, cu resturi de carne De două ori pe săptămână Suplimente și vitamine Complex fertilizant Conform instrucțiunilor de pe ambalaj Zilnic, după cum este necesar Apă Pură, de bună calitate

Proteina animală din dietă constă din carne, pește, măruntaie, ouă, lapte și produse lactate fermentate. Ponderea componentei din carne în totalul proteinelor este de 50%. Yorkiesii crescuți sunt eliminați treptat din dieta laptelui, completând valoarea nutritivă a cărnii. Raportul carbohidraților sub formă de cereale și fibre (fructe și legume) este de 70% / 30%. Proporția restului de ingrediente nu este atât de mare, dar prezența lor în dietă este, de asemenea, importantă..

Dieta naturală gata de consum (terci de pui)

Adesea, adepții unui tip natural de hrană pentru câini îl pregătesc pentru o utilizare viitoare. Carnea este tăiată în bucăți (se permite amestecarea diferitelor tipuri), peștele este recoltat separat, organele separate. Preparat terci din mix crupă în bulion de carne sau legume, unde se adaugă legume crude ras. Astfel de cereale cu carne sau organe mărunțite mărunt și doar carne preparată crudă sunt congelate în porții mici, trebuie doar să le dezghețe la temperatura camerei sau să le reîncălzești la cuptorul cu microunde.

Ora de începere a alimentării complementare

Este bine dacă mama hrănește puii cu lapte timp de cel puțin 1 lună. Condițiile favorabile pentru o astfel de hrănire sunt un număr mic de pui în așternut, sănătatea mamei în sine și o cantitate suficientă de lapte. Dacă este nevoie să începeți să hrăniți puii, puteți face acest lucru deja la vârsta de 2 săptămâni.

Va fi optim să hrănești cățelul cu porții mici de hrană naturală, urmat de suplimentarea cu lapte matern sau alternarea acestor metode.

Principiul general al hrănirii complementare: mâncarea este dată caldă, omogenă, nu mai mult de un articol pe zi, o porție - cu un mazăre mic.

Pro și contra ale hrănirii naturale

Carnea este un aliment natural și de dorit pentru câini. Mâncarea de casă este o modalitate excelentă de a crește un Yorkie sănătos, cu aspect bun, atâta timp cât catelul dvs. mănâncă alimentele potrivite și mănâncă în mod regulat..

Din punct de vedere pozitiv, proprietarul are control absolut asupra a ceea ce a intrat în corpul câinelui, astfel încât se poate spune cu certitudine că câinele primește tot ce are nevoie..

Dezavantaje ale hrănirii la domiciliu - necesitatea de a petrece mult timp pregătind produse și întocmind un meniu, contabilitate strictă pentru dozarea ingredientelor, precum și durata scurtă de depozitare a alimentelor.

Mâncarea gata Yorkie

Eliberarea de alimente gata consumate produse în comerț pentru rasele de câini în miniatură a făcut mult mai ușor pentru proprietari formularea rațiilor. Astfel de alimente sunt produse sub formă de alimente uscate și umede, precum și tehnologiile moderne au făcut posibilă stabilirea producției de rații semi-umede, care a fost imediat apreciată de mulți proprietari de câini „cu consum redus”..

Există multe diete gata de consum disponibile de calitate pentru alimentele Yorkshire Terrier, iar următorii factori sunt principalii indicatori că un aliment îndeplinește nevoile nutriționale ale unui cățeluș:

 • Dacă marca are o linie pentru pui sau un nivel suficient de ridicat de proteine ​​și grăsimi în dietă (cel puțin 28% proteine ​​și 18% grăsimi).
 • Indicarea precisă a surselor de materie primă în lista ingredientelor.
 • Prezența în primele linii ale listei de ingrediente a componentelor cărnii cu decodificare detaliată (de exemplu: "miel proaspăt", "pui uscat").
 • Prezența surselor animale de grăsime (grăsime de somon, grăsime de pui).
 • Aporturile zilnice mai mici în comparație cu alte produse vor fi un plus: aceasta indică o valoare nutrițională ridicată și o bună digestibilitate a furajelor.
 • Surse de conservanți și arome - Naturale.
 • Nu există surse ieftine și adesea alergice de carbohidrați în furaje (grâu, soia).
 • Dieta conține suplimente pe bază de plante ca sursă de vitamine și alte substanțe utile corpului cățelușului.

Deoarece pachetele de alimente nu indică niciodată apartenența la una sau alta clasă, informațiile furnizate sunt destul de orientative..

Puii pot fi hrăniți și cu alimente umede - este hrănitor și copiilor le place foarte mult, dar merită să ne amintim că mâncarea conservată „diluează” dieta, dar nu o înlocuiește: Yorkii au nevoie de granule de alimente uscate pentru dezvoltarea și prevenirea sistemului dentar..

Începutul hrănirii complementare cu rații gata preparate

În liniile de înaltă calitate de alimente gata de consum, există întotdeauna mâncare pentru pui în funcție de vârstă, începând cu seria Primul aliment complementar, care este administrat bebelușilor la vârsta de 3 săptămâni.. Dacă nu există posibilitatea alimentării în paralel a puilor mici cu lapte de cățea, se cumpără înlocuitori pentru aceștia și sunt suplimentați cu cereale speciale. Toate produsele pot fi achiziționate de la magazinul pentru animale de companie, iar instrucțiunile de pregătire sunt pe ambalaj.

Crescătorii Yorkie sunt deseori atenți la faptul că odată cu tipul ales de hrănire cu alimente uscate, este mai bine să începeți să le hrăniți către Yorkies de la vârsta de 5-6 luni, alegând o dietă din linia „pentru puii de rase mici de la 4 luni” sau „pentru juniori”.

Pro și contra dietelor industriale

Dietele fabricate au multe beneficii. Mâncarea bună, fiind completă, nu necesită suplimentarea câinelui cu carne sau vitamine. Sunt depozitate pentru o lungă perioadă de timp și nu se teme că hrana rămasă pentru ziua respectivă se va deteriora. Ambalajul este gândit până în cele mai mici detalii: de la cele mai mici pachete până la pungi. Există o mare varietate de arome și un bonus suplimentar pentru câinii alergici la gluten este disponibilitatea dietelor fără cereale.

Dezavantajul feedurilor de înaltă clasă este prețul lor. Cu toate acestea, se datorează faptului că producția a utilizat surse de materii prime de înaltă calitate în volumul necesar. În plus, aportul zilnic de astfel de alimente este extrem de scăzut datorită digestibilității ridicate a hranei, iar întrebarea care tip de mâncare este mai scumpă este foarte controversată..

De regulă, printre crescătorii unei anumite rase, puteți obține întotdeauna informații cuprinzătoare despre tipul de hrană sau marca de hrană și să rămâneți la opțiunea dovedită. Dacă mâncarea este diferită sau proprietarul a luat o altă marcă de mâncare uscată, schimbarea are loc treptat, în 2-3 săptămâni.

Rație mixtă pentru York

O dietă mixtă pentru câini înseamnă alternarea alimentelor gata preparate cu cele naturale pe tot parcursul zilei. Acest mod de hrănire are mulți adversari, crezând pe bună dreptate că este imposibil să nu se supere echilibrul substanțelor prin amestecarea alimentelor uscate și a celor de casă într-o grămadă..

Susținătorii hrănirii mixte consideră că această metodă de formulare a rațiilor nu dăunează câinelui și își susțin cuvintele cu dovezi puternice sub forma unor ani de experiență în hrănirea Yorkilor..

Din punct de vedere al sănătății câinilor, acest tip de nutriție este plin de complicații, deoarece nu este nimic mai ușor decât să permită o întrerupere a tractului gastro-intestinal prin utilizarea diferitelor grupe de alimente..

Pentru a minimiza consecințele, este permis să se dea brânză de vaci cu chefir într-una din hrănirile cu tipul de hrană cu furaje gata preparate sau să se hrănească bebelușul cu carne dacă alimentele nu sunt de foarte bună calitate. Dacă catelul este crescut pe un câine natural, mâncarea uscată este folosită ca răsfăț și recompensă în timpul antrenamentului.

Meniu aproximativ Yorkshire Terrier după vârstă

Fiecare vârstă are propriile obiceiuri alimentare și regimul său individual. Trebuie să începeți să hrăniți bebelușii treptat, să observați cu atenție reacția și să nu încercați să dați catelului toate alimentele noi simultan.

Nu există standarde uniforme în hrănirea câinilor - o dietă unică, deși depinde de greutatea și vârsta catelului, poate fi diferită chiar și pentru bebelușii cu aceeași așternut. Această gamă de parametri este influențată de metabolismul, temperamentul și stilul de viață al animalului de companie. Ar trebui să începeți să vă hrăniți cu valori medii și, pe baza indicatorilor de creștere în greutate și starea externă a cățelușului, să variați dimensiunea de servire într-o direcție sau alta..

Se oferă un meniu aproximativ al unui cățeluș Yorkshire Terrier în funcție de vârstă: de la naștere până la un an.

Mesele de până la o lună

Înainte de vârsta de o lună, puii sunt extrem de vulnerabili și trebuie să alăpte laptele pentru a dezvolta imunitate. Dacă, împreună cu alimente complementare, cățelușul nu alăptează mama, i se administrează înlocuitori de lapte, cereale industriale și, de asemenea, face amestecuri pe bază de lapte de capră sau de oaie. Laptele de vacă nu este suficient de gras, deci este necesar să îi adăugați smântână sau lapte condensat. Amestecul trebuie să fie dulce și hrănitor și, pentru a crește conținutul de calorii, li se adaugă gălbenuș de ou.

De asemenea, micilor yorkezi li se oferă o „resturi” de carne de vită crudă (temperatura camerei), terci de orez și ovăz laminat în lapte cu adăugare de unt. Una dintre hrăniri oferă brânză de vaci calcinată cu gălbenuș și chefir.

Din furaje industriale, o serie de alimente "Primele alimente complementare" este potrivită: granulele sunt înmuiate cu apă sau bulion ușor până la o stare de mucegai.

Puii sub vârsta de 1 lună sunt hrăniți de 6 ori pe zi, iar în primele 2 săptămâni - non-stop, la fiecare 2 ore. Volumul aproximativ al mesei - 5 ml.

1 lună

ÎN Meniu pentru catelus de 1 luna se extinde, apar alte produse lactate fermentate, brânză de vaci obișnuită, puteți oferi bucăți de brânză ca o delicatesă. Treptat, legumele sunt introduse în dietă, rase pe răzătoarea fină și aromate cu câteva picături de ulei de floarea soarelui. Este foarte util pentru bebeluș un măr care este frecat pe o răzătoare sau dat în bucăți.

Hrișcă se adaugă din cereale, care se fierbe în lapte sau apă. Este deja posibil să se dea terci de carne, în timp ce alte tipuri de carne sunt utilizate în plus față de carnea de vită. Omletele cu ierburi sunt preparate dintr-un ou, iar galbenul crud se adaugă și la chefir.
În această perioadă, cățelul este hrănit, calciul este deosebit de important. Și, desigur, ar trebui să existe apă în dietă..

Din alimente uscate, puii cumpără alimente în funcție de vârstă, bogate în proteine ​​și grăsimi. Și, de asemenea, puteți diversifica meniul cu conserve: pungi, pastile, mousse, bucăți de sos vor atrage copiii și vor crește aportul de umiditate din corp.

Yorkie-urile lunare sunt hrănite de 5-6 ori pe zi, o singură porție medie fiind de 10 ml.

2 luni

La 2 luni Yorkiilor li se poate da pește. O fierb, îndepărtează oasele și dau cățelușul în bucăți sau cu terci. Gama de cereale, legume și ingrediente din carne este completată cu toate produsele permise. Carnea este preferabil crudă și, la această vârstă, puii primesc oase de carne crude o dată pe săptămână - acest lucru este bun pentru dinți și dezvoltarea mușchilor maxilarului.

Ca o delectare, Yorkies la această vârstă sunt date fructe iar fructele de pădure, brânza și crutoanele de pâine neagră nu sunt doar o delicatese, ci și o sursă bună de vitamine.

Prezența produselor lactate fermentate în dieta cățelușului este obligatorie. Laptele, ca sursă de calciu, este foarte util, dar trebuie să fii atent - odată cu înaintarea în vârstă, corpul puiilor încetează de multe ori să producă o enzimă pentru descompunerea lactozei, iar bebelușul poate avea diaree. Când îndepărtați laptele, este necesar să completați proteina cu alte produse, precum și să aveți grijă de hrănire.

Din hrana industrială, mâncarea este selectată „pentru pui de la 2 luni”, precum și conservele. Oasele de carne sunt, de asemenea, binevenite, plus magazinele de animale de companie au o selecție bună de delicii pentru câinii de rasă mică.

Puii de două luni sunt hrăniți de 4-5 ori pe zi, o porție aproximativă este de 15 ml.

3 luni

La 3 luni Tractul digestiv al catelului este suficient format pentru a nu experimenta „șocuri” de la întâlnirea cu alimente necunoscute. Organele sunt introduse în meniu. Acestea sunt ingrediente foarte benefice pentru câini, dar trebuie administrate cu precauție - de multe ori ficatul provoacă tulburări intestinale..

Încep cu inima - inimă de vită sau curcan, precum și stomacuri de pui. Sunt tăiate în bucăți, ca și carnea, și nu se administrează mai mult de o dată pe săptămână. Dacă produsul a provocat tulburarea, este mai bine să o fierbeți..

Cereale, legume, fructe, fructe de pădure, ierburi, ierburi, carne și produse lactate, orice ulei vegetal, precum și cantități mici de grăsime de vită - totul este prezent în dieta unui cățeluș de 3 luni.

Mâncarea uscată rămâne aceeași - de la 2 luni, conservele și delicatese completează dieta industrială.

La 3 luni, Yorkies sunt hrăniți de 3-4 ori pe zi, în porții de 15-20 ml.

4-6 luni

Mai aproape de șase luni, dieta Yorkie conține toate produsele din care puteți pregăti diverse opțiuni pentru feluri de mâncare. Gama de măruntaie și pește se extinde, dar li se poate da maximum 2 ori pe săptămână. Consumul de kefir este în scădere, deoarece puii la vârsta de 4 până la 6 luni nu mai necesită o cantitate mare de alimente lichide.

Trebuie să compensați proteinele cu carne, procentul total de proteine ​​este încă 70-75% din dietă. Nu uitați de oase, hrănire și mai întâi de apă.
Rațiile uscate pot fi achiziționate pentru rase de câini mici pentru puii mai în vârstă și nu uitați de conținutul ridicat de proteine ​​și grăsimi.

Frecvența hrănirii Yorkies la această vârstă este de 3 ori pe zi, dimensiunea de servire este de 20 ml.

De la 6 luni la 1 an

De la 6 luni până la 1 an, Yorkies pot fi considerați câini adulți complet formați, cu un regim de hrănire adecvat. În această perioadă, este deja clar ce produse preferă cățelușul și rămâne doar să monitorizăm cu atenție regularitatea hrănirii sale, nu uitați să controlați greutatea și să preveniți posibilitatea de a-l hrăni cu mâncare de la masă..

După șase luni, Yorkies sunt hrăniți de 2-3 ori pe zi în porții de 30 ml, iar după 8 luni părăsesc hrănirea dimineața și seara..

Produse interzise

La fel ca toate celelalte rase de câini, Yorkii au propria lor listă. produse interzise:

 • fiert oase (în special pui tubular);
 • pâine albă și chifle;
 • condiment, sare și zahăr;
 • ciocolată produse;
 • conserve, afumături și murături;
 • carnati;
 • brut porc;
 • Pești de râu.

Aceasta este o listă generală a alimentelor dăunătoare oricărui câine. Merită consultat cu crescătorul cățelușului, deoarece chiar și atunci când crește câini în aceeași canisa, pot exista unele abateri și adăugiri.

Vitamine și suplimente

În prezent, nu este nevoie specială de a zdrobi cojile de ouă și de a le prăji în cuptor pentru a furniza cățelușului minerale, deoarece gama de vitamine și suplimente este suficient de largă și disponibilă comercial. Dacă Yorkie este hrănit corect, adaugă ulei și grăsimi în alimente, furnizează o cantitate suficientă de proteine ​​și calciu cu carne și lapte, vitamine cu legume și fructe, hrănirea nu poate fi administrată.

În caz contrar, merită să vă asigurați că dieta conține calciu, trivitamine, algele marine sunt foarte bune - sunt o sursă a unui întreg „buchet” de vitamine și întăresc perfect sistemul imunitar. De asemenea, cățelușilor li se dă tărâțe aburind o cantitate mică, cum ar fi ovăz laminat într-un lichid fierbinte..

Supraofertă vitamine efectele nocive asupra sănătății sunt mult mai grave decât lipsa. Hrănirea corectă a câinelui îi oferă toate vitaminele și mineralele, dar dacă este nevoie de suplimente, este mai bine să consultați un medic veterinar..

Apă în dieta unui Yorkie

Importanța apei în dieta unui câine nu poate fi exagerată. Acesta este singurul produs din meniu, care nu este niciodată prea mult: câinele nu va bea niciodată mai mult decât norma, așa că mâncărurile cu apă curată ar trebui să fie întotdeauna disponibile pentru cățeluș. Apa trebuie schimbată pentru a nu cauza respingerea procesului de băut.

Este extrem de important să vă antrenați cățelușul să bea apă de la o vârstă fragedă, mai ales dacă animalul de companie se află într-o dietă industrială.

Acest lucru este important: laptele, supele, orice alimente lichide din dietă nu pot înlocui apa pentru câine, deoarece acestea sunt alimente!

Din mai multe motive, Yorkii moderni sunt creaturi mai degrabă răsfățate, care suferă de imunitate redusă și o tendință la alergii la componentele alimentare. Cu cât mai mulți proprietari se vor apropia în mod adecvat de hrănirea animalelor de companie, cu atât vor avea loc mai repede schimbările, drept urmare Yorkshire Terrier își va recâștiga gloria de odinioară ca un câine de lungă durată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un cățeluș yorkshire terrier: un meniu în funcție de vârstă