Cum să crești alabay acasă corect

Cum să crești Alabay acasă corect

În acest articol vă voi spune despre un câine unic din rasa antică Alabai. Acesta este unul dintre cei mai puternici câini din lume. Cu multe secole în urmă și până în zilele noastre este folosit pentru a proteja turmele de vite și turmele mari de oi de lupi, pentru a proteja casele private și facilitățile industriale. Voi descrie cum să construiești o volieră pentru un alabai. Voi descrie regulile de antrenament acasă. Care este numele și semnificația numelui, care sunt numele pentru cățelușul băiatului și al fetei și cum să îl denumiți. Cât este. Este numită câinele de lup turcman, Alabai sau asiatic.

Personaj Alabai

Rasa echilibrată, rezistentă, curajoasă și încrezătoare în sine. Se manifestă perfect ca paznic. Sao este inteligent, afectuos cu proprietarul și membrii familiei sale, sensibil la starea de spirit a proprietarului și foarte loial față de el. Nu atacă inamicul inutil. O educație adecvată o face un bun ajutor care nu creează probleme de comportament..

Un asiatic iubește natura, libertatea. Dacă teritoriul casei este înconjurat de un gard sub trei metri, el va sări cu ușurință peste el. Dacă este posibil, în scurt timp va face un tunel cu labele puternice și va fugi la plimbare.

Cum să crești Alabay acasă corect
Instinctul haitei a fost așezat în ele de secole și ascultă calm pe cei care se află deasupra lor pe scara ierarhică.

Există și obiceiuri proaste. S-ar putea să latre doar în întuneric. Arată vigilență, neîncredere față de străini, agresivitate față de străini.

Se supune fără îndoială doar proprietarului cu un caracter puternic.

Simte imediat timiditatea unei persoane și ia rapid o poziție de lider, devine periculos și periculos.

Reguli și tehnică de antrenament

Într-o haită de câini, cățelușul își știe exact locul, înțelege că liderul din el este liderul și trebuie să se supună. La vârsta de un an, un câine tânăr maturat va începe să rezolve lucrurile cu liderul, încercând să-i ia locul. Dacă liderul dă o respingere demnă, tânărul câine va suporta un rol secundar în haită. De aici și este necesar să începeți, luând pregătirea Alabai.

Odată pentru totdeauna, trebuie să-l faci pe animalul tău de companie să înțeleagă că, în pachetul tău, el, în funcție de poziția sa, este mai jos decât tine.

Alabai este instruit, pregătind o pază pentru serviciu, în modul următor în tehnică. Antrenorul ține câinele pe o lesă extinsă. Amândoi se află pe teritoriul unui obiect păzit înconjurat de un gard. După ce s-a plimbat cu câinele câțiva metri de-a lungul gardului, antrenorul îl oprește și dă în liniște porunca Ascultă! Dacă câinele este alert, ascultând sunete, îl mângâie, recompensând reacția corectă.

Cum să crești Alabay acasă corect
Câinele ciobanesc din Asia Centrală are o nevoie constantă de activitate fizică

În acest moment, o altă persoană, asistenta ta, se apropie de gard, făcând foșneturi. Câinele este alert, reacționând la sunete și miros de la intrus. Urmează comanda antrenorului - Voice! Animalul de companie latră, el o încurajează mângâind.

Apoi asistentul sare peste gard sau intră în poartă, atacă câinele, îi dai câinelui comanda - Fas! și eliberați-l intrusului. Este protejat de dinții câinelui prin mâneca de protecție a costumului. Antrenorul trage câinele departe, îl recompensează cu o delicatese. Exercițiul este fixat de mai multe ori.

Creșterea puilor

Puii se vând de obicei la vârsta de două luni. În acest moment, este necesar să începeți creșterea copilului. Înainte de a-l aduce acasă, ia în considerare unde se va potrivi. În timp ce el încă doarme mult. Pentru odihnă, organizează un stilou mic pentru animalul tău de companie, unde să se poată odihni liniștit. Este inacceptabil să scoți la nesfârșit copilul din locul său retras. Acest lucru îl face pe cățeluș nervos. Ai răbdare, așteaptă ca bebelușul să iasă din cățelușul lui.

Alabai este un animal natural curat.

Așa îl învață mama lui. Acum ești în rolul ei. Dacă cățelușul locuiește cu tine într-un apartament, din primele zile îl învață să-și revină într-un singur loc. Fii atent. După următoarea hrănire, observând că bebelușul se leagă pentru a-și reveni, ridicați-l calm și duceți-l la tavă - locul toaletei sale.

Cum să crești Alabay acasă corect
Încă din primele zile de ședere într-o casă nouă, catelul trebuie să înțeleagă că principalul lucru aici este o persoană

După ce repetați acest lucru cu bebelușul dvs. de mai multe ori, el va afla unde ar trebui să se ușureze. Nu poți pedepsi un cățeluș dacă nu a reușit să ajungă la tavă și s-a recuperat mai devreme. În natură, în astfel de cazuri, mama are grijă de cățeluș. Continuați să vă antrenați calm bebelușul la litiera de gunoi..

Dieta și modul de hrănire

Un proprietar rezonabil înțelege că hrănirea unui câine numai cu carne este distructivă pentru el. Acest lucru duce la o supraîncărcare a întregului tract gastro-intestinal al animalului. Și, deși alabaiul aparține prădătorilor și are nevoie de hrană proteică, pentru viața normală are nevoie de o serie de alte substanțe: carbohidrați, vitamine, săruri minerale etc..

Separarea de mamă și de colegii de cățeluși a cățelușului este dureroasă, se plânge mult timp.

Aflați ce obișnuia crescătorul să hrănească puii și hrăniți-l la fel în primele două săptămâni. Pe fondul experiențelor, o schimbare bruscă a compoziției alimentelor va provoca tulburări de stomac la cățeluș..

Un amestec de lapte din lapte integral de vacă cu gălbenuș de pui și 2-3 picături de multivitamine este potrivit pentru bebelușul dumneavoastră. Puteți hrăni puțin miel sau carne de vită tocat. Până la șase luni, catelul crește intens și are nevoie de o porție dublă de proteine. Pentru el sunt un material de construcție. Hrăniți de 4 - 5 ori pe zi.

Cum să crești Alabay acasă corect
Sănătatea, dezvoltarea normală și bunăstarea excelentă a animalului de companie depind de o dietă completă.

Pentru un câine adult, sunt utile terciuri din orez, grâu sau hrișcă, gătite cu măruntaie (inimă, tripă, uger, ficat) cu adaos de morcovi sau dovlecei. Mielul sau carnea de vită pot fi hrănite proaspete. Un câine adult este hrănit de două ori pe zi: dimineața și seara..

 • Laptele nu înlocuiește apa pentru un cățeluș. Când se hrănește cu formule de lapte lichid, trebuie să i se dea apă de la vârsta de trei săptămâni;
 • Nu dați câinelui oaselor tubulare, porcului, cârnaților, ciocolatei, bomboanelor.

Caracteristicile Ciobanului Asiatic

Alabai are pielea groasă care îl salvează de mușcăturile de insecte și de părul gros. Distanța de aer formată de micro-golurile din lână își stabilizează temperatura corpului. Prin urmare, tolerează cu ușurință temperaturile extreme - de la înghețuri severe până la căldura de vară.

Există o altă caracteristică unică a hainei ciobanului asiatic - structura sa este de așa natură încât murdăria nu rămâne pe ea, câinele pare îngrijit. Acesta este unul dintre cei mai mari câini din lume. Înălțimea ei atinge 75 cm la greabăn, greutatea - până la 65 - 70 kg.

Alabai nu este un câine cu lanț sau cușcă în aer liber.

Nu poate fi ținută în volieră tot timpul, trebuie să se miște mult. În caz contrar, are probleme cu membrele. Strămoșii ei, păzind turmele de oi, mergeau până la 50-60 km pe zi.

Cea mai bună opțiune pentru păstrarea unui alabai este zona din jurul casei, unde se poate deplasa liber.

Pentru somn și din vreme rea, are nevoie de un stand, dar amplasat în așa fel încât câinele să aibă o vedere bună asupra teritoriului din acesta. Altfel, Alabai nu va locui în el. Dar, dacă mai păstrezi alabaiul în volieră pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să mergi cu el la sfârșit de săptămână în natură, unde poate rula.

Cum să crești Alabay acasă corect
Natura a ordonat ca Alabaiii să aibă o mare putere, sunt rezistenți și neînfricați

Voliera pentru Alabai

Dispozitivul pentru incinta Alabai are două caracteristici principale - dimensiuni mari și rezistență structurală. Luând în considerare locul ocupat de cabină, locul pentru hrănire și trimiterea nevoilor, aria volierei ar trebui să fie de cel puțin 10 metri pătrați. metri.

De ce trebuie să faceți o volieră cu acoperiș - astfel încât câinele să nu stea în stand în timpul ploii toată ziua. Pentru ca Alabai să nu sară peste gardul incintei, urcându-se pe acoperișul standului.

Ca material pentru acoperiș, sunt potrivite plăcile ondulate, țiglă metalică sau ardezie. Veți avea nevoie de o ușă la volieră pentru ca o persoană să intre. Mai mult, trebuie să se deschidă în interiorul incintei, din motive de siguranță, și să aibă un șurub metalic fiabil în exterior. Cabina este din lemn - în căldură este răcoros, în frig lemnul păstrează căldura. Pardoseala este, de asemenea, din lemn.

Voliera trebuie amplasată astfel încât teritoriul curții să fie clar vizibil din ea. Este mai bine să închideți strâns doi dintre pereții săi și să închideți pereții frontali și unul lateral cu o rețea, lăsând câinelui o vedere bună. Structura trebuie betonată pentru a fi puternică. Altfel, Alabai o va lua jos.

Cum să crești Alabay acasă corect
Voliera pentru alabai fă-o singur

Andocarea urechilor și a cozii

Pentru o lungă perioadă de timp, proprietarii câinelui ciobănesc asiatic, având grijă de garda lor cu patru picioare, i-au tăiat o parte din urechi și i-au scurtat coada. Acest lucru l-a făcut pe câine invulnerabil într-o luptă cu lupi. În cazul în care câinele dvs. este paznic, atunci nu este necesar să vă legați urechile și coada. Astăzi, standardul include, de asemenea, Alabayev necoltat.

În multe țări, se interzice ancorarea unui câine dacă nu este destinat să păzească animalele în pășuni. Îmi place alabaiul andocat - acesta nu este un argument pentru tăierea cozii și a urechilor unui cățeluș.

Nu este neobișnuit ca coloana vertebrală a unui cățeluș să fie rănită în timpul andocării cozii, provocând dureri severe..

Operația de oprire a câinelui trebuie efectuată la vârsta de 10 zile, în timp ce cartilajul este moale. Conform standardului, se lasă lungimea medie a cartilajului urechii, cu o tăietură semicirculară. Coada este tăiată la 1/3 din lungime.

Dacă decideți să opriți catelul mult mai târziu de 10 zile, o lună sau mai mult, atunci acest lucru se face sub anestezie generală și cu suturi.

Cum să crești Alabay acasă corect
Niciun medic veterinar decent nu va fi de acord să taie un câine, în special peste vârsta de 14 zile

Porecle potrivite pentru Alabai

Dacă ați cumpărat un cățeluș și crescătorul i-a dat deja, împreună cu documentele, o poreclă oficială, dar nu este pe placul dvs., puteți numi și alege o poreclă care vă place cel mai mult. Porecle ușor pronunțate și audibile constând din una sau două silabe.

Acest lucru este convenabil în timpul antrenamentului, când trebuie să contactați adesea cățelușul, sunați-l la voi.

Obiceiul cățelușului de a răspunde la porecla sa este primul pas în antrenamentul câinilor..

Opțiuni pentru porecle de băieți potrivite pentru bărbații Ciobanesc din Asia Centrală:

 • Altai
 • Amur
 • Negru
 • Ben
 • Jack
 • Jim
 • Kubat
 • Grindină
 • gri
 • Tunet
 • Ceaţă
Cum să crești Alabay acasă corect
De fapt, există o mulțime de porecle, dar cel mai important, ar trebui să fie ușor de pronunțat și să se potrivească animalului de companie

Pentru femei există porecle:

 • Alfa
 • palmier
 • Furtuna de iarna
 • Naida
 • Vega
 • Latra
 • Jolie
 • conservator
 • Vesta
 • Elba
 • Taiga
 • Ulm
Fiecare câine este bun în felul său. Trebuie doar să alegeți rasa potrivită, ținând cont de scopul viitor al câinelui din casa dvs..

Fii clar cu privire la caracterul, nevoile și obiceiurile ei moștenite. Acest lucru vă va ajuta să vă creșteți animalul în mod corect, să evitați dezamăgirea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să crești alabay acasă corect