Tratarea căpușelor câinilor

Recent, căpușele ne atacă din ce în ce mai mult animalele de companie cu patru picioare. Veterinarii observă că paraziții sunt activi mai ales primăvara și vara. Cum să vă păstrați animalul de companie în siguranță de vecinii neinvitați? Ce picături și spray-uri împotriva căpușelor vor salva un cățeluș sau un câine adult de la un parazit subcutanat periculos! Și, de asemenea, să vorbim despre medicamente precum Bravecto, Inspector și Front Line.

Hrana principală pentru căpușe este sângele ființelor vii. Cu tendința de a schimba gazdele, căpușele poartă multe boli. Cea mai periculoasă dintre acestea este piroplasmoza, denumirea modernă pentru babesioză. Encefalită, din fericire, prietenii noștri nu se îmbolnăvesc.

Căpușele Ixodid ar trebui să fie cel mai de temut în martie-mai și august-octombrie. Luați în considerare acest lucru atunci când vă manipulați animalul de companie. Căpușa ixodidă este un parazit mare, poate fi văzut pe corpul unui animal cu ochiul liber.

Semnele că animalul dvs. de companie a fost mușcat de o căpușă periculoasă pot include:

  • slăbiciune și apatie din partea animalului, pierderea poftei de mâncare;
  • febră și dificultăți de respirație;
  • urină întunecată, roșiatică;
  • galbenitatea membranelor mucoase;
  • paralizie.

Babezioza poate deveni fatală dacă nu acordați ajutor animalului la timp. În plus, dacă găsiți un parazit care suge în corpul animalului dvs. de companie, este recomandat să efectuați un test de sânge. De obicei durează puțin timp, dar cu siguranță va deveni cunoscut despre prezența sau absența babeziei în sângele cățelușului tău. În plus, după fiecare plimbare, este recomandabil să examinați câinele pentru a găsi un vecin nedorit în el. Locația cea mai preferată pentru o căpușă este zona capului, gâtului, urechilor și a inghinei..

Dacă se găsește o căpușă, aceasta trebuie îndepărtată imediat, de preferință într-un spital, deoarece nu puteți elimina complet parazitul din corpul animalului pe cont propriu. Și chiar dacă utilizați agenți acaricide pentru a vă proteja animalul de companie, examinarea cățelușului trebuie efectuată, deoarece riscul de infecție rămâne în continuare.

Picături

Din fericire, medicina veterinară modernă este plină de remedii care vă pot proteja animalul de companie de căpușe, iar picăturile pe greabăn sunt cel mai simplu și mai comun remediu. Picăturile sunt acaricide în concentrație mare. Picăturile se aplică la greabănul animalului, uneori câteva picături picură de-a lungul coloanei vertebrale. Se crede că picăturile încep să acționeze la o zi după aplicare. Pentru cățeluși și cățelele însărcinate există picături speciale „economisitoare” pe greabăn, de exemplu, Frontline Spot on.

În principiu, se recomandă tratarea câinilor cu picături o dată pe lună și chiar mai des vara..

La urma urmei, animalul merge în rouă, poate înota în corpuri de apă, iar din aceasta proprietățile protectoare ale picăturilor sunt reduse. În plus, puii de rase mici pot fi complet umezi după plimbări dimineața. Majoritatea medicilor veterinari dau recenzii pozitive unor astfel de picături de căpușe precum Frontline, Advantiks, Inspector. Apropo, picăturile de pe greaban inspectorului oferă, de asemenea, protecție împotriva puricilor și viermilor. Un bun remediu intern pentru căpușe pentru câini este picăturile Bars.

Pastile

Tabletele de căpușe sunt mai puțin frecvente decât picăturile. Principiul lor de acțiune se bazează pe faptul că sângele unui câine sau al unui cățeluș care a mâncat o pastilă devine „fără gust” pentru parazit. Tabletele sunt o nouă generație de protecție împotriva puricilor și căpușelor și sunt foarte ușor de utilizat. Medicii veterinari recomandă comprimate precum Bravecto și Frontline Nexgard.

Conform instrucțiunilor, aceste medicamente sunt utilizate la fiecare 12 săptămâni, tocmai pentru această perioadă asigură o protecție continuă. Încep să acționeze aproape imediat după ce iau. Mai mult, Bravekto și Nexgard sunt foarte gustoase, câinii le mănâncă cu plăcere, sunt potrivite pentru câinii de toate rasele și nu sunt periculoase pentru puii de la 2 luni. Comprimatele Bravecto conțin ingredientul activ fluralaner în concentrații diferite pentru diferite rase de câini, de la mic la mare. Bravecto vă va proteja și animalul de companie de purici..

Spray-uri

Sprayurile sunt un mijloc alternativ de protecție împotriva căpușelor și puricilor și se recomandă utilizarea acestora la fiecare 10-14 zile. Spray-urile nu sunt foarte convenabile pentru utilizare la câinii de rase mari, deoarece pentru protecție de calitate, câinele trebuie pulverizat complet cu spray-ul. Dar pentru rasele mici, spray-urile sunt destul de potrivite. Cele mai populare spray-uri sunt Frontline și Phiprist. Aerosolii au un mecanism de acțiune asemănător spray-urilor, cele mai populare sunt spray-urile cu aerosoli Bolfo și Bars.

Și apoi vă sugerăm să vizionați un videoclip despre cum să scoateți corect o căpușă din corpul unui câine.

Distrugem căpușa subcutanată

Acarianul subcutanat, care poate fi periculos pentru animalele noastre de companie, este reprezentat de două subspecii: sarcopți și demodex. Mai mult, primul dintre ele este contagios și poate fi transmis de la un câine la altul. Iar al doilea acarian subcutanat nu este contagios și se transmite „prin moștenire” de la mamă la pui, fiind în același timp un locuitor normal al pielii. Cu toate acestea, în cazul scăderii imunității, se poate dezvolta într-o boală neplăcută, demodicoza, care se manifestă ca chelie spontană de natură localizată sau generalizată..

Manja demodectică, complicată de o infecție microbiană secundară, poate provoca leziuni grave sub formă de zgârieturi severe și inflamații purulente ale pielii. O metodă avansată de tratament pentru generalizate demodicoză canină este aplicarea tabletelor masticabile Bravecto. În același timp, pentru a vindeca această boală dificilă, este suficient să luați un comprimat Bravecto. Dar dacă manifestările unei infecții bacteriene sunt, de asemenea, pronunțate, pe lângă Bravecto, este recomandabil să folosiți și șampoane antiseptice și, uneori, antibiotice.

Râia sarcoptică, mai bine cunoscută sub numele de scabie, afectează cel mai adesea puii tineri sau adulții care sunt ținuți în condiții inadecvate pe o dietă de calitate scăzută. Râia sarcoptică se manifestă prin mâncărime foarte severă în cap și labe, precum și prin formarea crustelor pe pielea afectată. În ciuda faptului că râia sarcoptică este, de asemenea, o boală parazitară cauzată de un acarian subcutanat, comprimatele Bravecto împotriva acarienilor sarcopți nu vor fi de ajutor. Pentru tratament în acest caz, un inspector de două ori cu picături pe greabăn este necesar de către inspector sau avocatul Stronghold. Picăturile inspectorului sunt în general eficiente împotriva multor căpușe.

Combaterea acarienilor urechii

Căpușa care trăiește în urechile animalelor de companie cu patru picioare se numește otodecte, iar boala pe care o provoacă se numește otodectoză. Otodectoza în exterior arată ca o abundență de descărcare de sulf în auricule. În plus, urechile afectate de otodectoză sunt foarte mâncărime și dau animalului o mulțime de senzații neplăcute. Puii, în special rasele mici, sunt susceptibili la otodectoză, potrivit medicilor veterinari, câinii adulți sunt mult mai puțin susceptibili de a suferi de otodectoză. Infecția cu otodectoză apare ca urmare a contactului cu o persoană bolnavă.

Înainte de a începe tratamentul, urechile dureroase trebuie să fie bine clătite și eliminate cu sulf acumulat cu soluții igienice speciale și picături. Dacă inflamația bacteriană a pielii s-a dezvoltat deja pe fundalul otodectozei, atunci este necesar să utilizați picături de urechi antibacteriene.

Imaginea se deschide la clic

Următorul pas în tratamentul otodectozei este utilizarea medicamentelor anti-căpușe, iar Bravecto nu este potrivit pentru acest caz. Picăturile de urechi împotriva paraziților sunt destul de frecvente, cu toate acestea, acestea sunt un tratament ineficient și provoacă disconfort sever atunci când sunt instilate în urechi. Un remediu mai eficient pentru combaterea otodectozei este o picătură pe greabăn, cum ar fi inspectorul sau avocatul Stronghold. Pentru o vindecare completă de otodectoză cu excluderea posibilelor recăderi, picăturile Inspector sunt utilizate de două ori cu un interval de 1 lună. Apropo, atunci când utilizați picăturile Inspector, efectele secundare nu au fost observate..

Video „Acarianul urechii la un câine”

Video dedicat unui parazit neplăcut - acarienii urechii la câini, pentru un proprietar atent mai mult!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratarea căpușelor câinilor