Cum să înțărcați un câine din mâncarea excrementelor - 8 moduri sigure

Consumul de materii fecale de către un animal de companie, fie el felin sau uman, determină proprietarul să simtă dezgust și dezgust. Înțărcarea unui câine de la consumul de excremente este extrem de importantă nu numai din punct de vedere estetic, ci și pentru prevenirea diferitelor boli pe care un animal de companie le poate lua ca urmare coprofagie.

Cauzele coprofagiei

Un număr mare de boli infecțioase de etiologie virală poate fi transmis de la animalele bolnave la cele sănătoase prin fecale - fecale și urină. în afară de helmintiaza (infecții cu infestări helmintice), consumul de excremente poate provoca parvovirus enterită. Agentul cauzal al acestui tip de boală este capabil să-și mențină virulența timp de 12 luni în fecale.

O boală la fel de periculoasă este atât pentru animalele de companie, cât și pentru proprietarii lor leptospiroza și toxoplasmoza, care poate afecta sistemul nervos central al animalelor. Dar, înainte de a începe să remediați problema, trebuie mai întâi să înțelegeți motivele care au determinat animalul cu patru picioare să facă acest lucru..

Veterinarii și oamenii de știință încă nu cunosc motivele exacte care pot determina un animal să mănânce fecale.. Dar există o serie de factori care contribuie la o problemă de comportament..

Principalele sunt:

  • Imitaţie. Frecvent, puii tineri încep să mănânce fecale în efortul de a imita comportamentul mamei lor. Este atât de prevăzut de natură încât o femelă care se îndreaptă timp de o lună întreagă după nașterea descendenților distruge produsele reziduale ale cățelușilor săi. Este probabil ca bebelușii să-și imite mama ridicându-și propriile fecale și alte fecale..

Tine minte! Fără a elimina acest comportament în timp util, devine un obicei și este foarte greu de corectat.

  • Instincte. Animalul distruge produsele activității sale vitale, pornind de la instinctele sale naturale, așezate de natură pentru a distruge mirosul și a-și acoperi urmele. Frica asociată cu un posibil atac asupra animalului de companie sau asupra proprietarului animalului.
  • Incertitudine. Există o ipoteză că câinele începe să ridice și să mănânce excremente pe stradă din cauza incertitudinii. Animalul distruge urmele altora, lăsându-le pe ale sale. Acest lucru se datorează lipsei unui sentiment de conducere pe teritoriul lor..
  • Lipsa severă de atenție din partea proprietarului. Câinii nu pot vorbi, așa că își arată starea emoțională prin acțiuni. Câinele începe să latre sau să scâncească tare când cere atenție. Același lucru se aplică mâncării fecalelor pe stradă - la urma urmei, proprietarul va începe cu siguranță să-l certeze pentru un astfel de comportament și va acorda atenție.
  • Tulburări ale dietei. Dieta monotonă dezechilibrată și compusă necorespunzător. Câinele încearcă instinctiv să umple rezervele de oligoelemente, minerale și vitamine care lipsesc în organism. Cauza încălcării este supraalimentarea excesivă, o dietă mixtă (alimente gata preparate și naturale), hrănirea unui câine numai cu carne, un exces de delicatese, hrănirea cu alimente și oase grase, sărate.
  • Boli ale sistemului digestiv. Potențialele probleme gastro-intestinale pot determina un câine adult să-și mănânce propriile fecale. Motivele pot fi invaziile helmintice, procesele infecțioase ale tractului digestiv.
  • Lipsa unei educații adecvate. Un câine complet sănătos poate mânca fecale cu o dietă echilibrată corespunzător. Pentru a corecta acest comportament, trebuie să solicitați ajutor de la specialiști - manipulatori de câini care vor ajuta la eliminarea problemei.

Înțărcarea unui animal este excrement

Acționând într-o manieră cuprinzătoare, proprietarul va fi capabil să-și înțeleagă mai bine animalul de companie și să-l dezlipească de prostul obicei. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă reconsiderați radical relația cu câinele:

  • schimba dieta;
  • angajează mai multe momente de joc;
  • înscrieți-vă la cursuri de formare.

Acest lucru va face viața animalului de companie mai interesantă și mai satisfăcătoare. În funcție de cauza tulburării în comportamentul câinelui, remediul va varia..

Când apar primele cazuri de coprofagie, trebuie să îi arătați animalul de companie unui medic veterinar. Acest lucru este necesar pentru a exclude posibilele procese patologice din organism care provoacă dezvoltarea dorinței de a mânca fecalele rudelor lor.

Important! Lipsa componentelor proteice și a vitaminelor B forțează animalele să caute surse în alte alimente și deseori sunt produse de deșeuri umane.

Dezvoltarea unui reflex la un cățeluș

Puii mici încep să mănânce excremente din cauza lipsei de enzime și minerale. Când puii mănâncă fecale, microflora necesară este creată în tractul intestinal. Este necesar să acordați o atenție serioasă dietei. Este mult mai dificil pentru un câine adult să se înțărceze de la consumul de excremente decât un cățeluș mic. Cu toate acestea, zoopsihologii au dovedit că există un fapt de coprofagie cu frică de pedeapsă..

Dacă un cățeluș mic este pedepsit în mod constant pentru comiterea unei fapte „murdare”, atunci în majoritatea cazurilor dezvoltă un reflex de a-și mânca propriile produse reziduale pentru a evita pedeapsa. Această problemă este complexă, astfel încât eradicarea acesteia ar trebui să conțină, de asemenea, mai multe etape..

Un rol important în eliminarea problemei îl joacă educarea și instruirea corectă a comenzilor interzise - „Este imposibil!"," Fu! ". Chiar dacă câinele își amintește foarte repede ce se poate și ce nu se poate face, proprietarul nu ar trebui să piardă vigilența și să antreneze animalul de companie zilnic. În cazuri extreme, puteți face botul câinelui pentru o plimbare, ceea ce va împiedica câinele să ridice gunoi și fecale.

Abstracție

Problemele cauzate de lipsa componentelor minerale din alimente durează neobișnuit de mult pentru a fi corectate. De aceea, este important să vă țineți câinele în lesă tot timpul când vă plimbați cu câinele. Este necesar să distrați animalul cât mai mult posibil cu diverse jocuri și exerciții fizice pentru antrenament.

Nu este recomandat să lăsați câinele nesupravegheat pentru un singur minut. Poți ocupa gura unui animal cu jucăria ta preferată și interzice eliberarea acestuia fără permisiunea proprietarului. Antrenorii profesioniști recomandă atragerea atenției ei cu delicatese și jucării. De îndată ce în timpul unei plimbări câinele este defecat, este imediat necesar să-i distragem atenția cu o comandă, după executare este necesar să lăudăm câinele și, fără a aștepta ca acesta să se răzgândească, să-l scoatem din acel loc..

Observând că animalul de companie mănâncă fecale proprii sau de altă natură, nu se recomandă convingerea, urmărirea câinelui sau chemarea acestuia cu voce tare. Cinologii vă sfătuiesc să mergeți la câine, să spuneți clar și tare comanda „Nu!”. Puteți adăuga un sunet puternic și ascuțit comenzii (bateți din palme), apoi puteți scoate animalul de la locul „crimei”.

Remediile populare

Cinologii din străinătate au venit cu ideea de a adăuga glutamat monosodic sau enzime pancreatice la alimentele animalului. Acest lucru vă permite să schimbați gustul fecalelor și animalul este dezgustat să le atingă..

Dacă un câine adult este înclinat să-și mănânce propriile excremente, se pot adăuga laxative la mâncare, deoarece există opinia că animalele nu mănâncă scaun lichid. Dar numai după consultarea cu un specialist.

Cum să înțărcați un câine de la consumul de fecale de pisică

Nu este neobișnuit ca proprietarii de câini să se confrunte cu o problemă atunci când un animal de companie caută și mănâncă doar fecale de pisică.. Acest comportament se datorează faptului că hrana pentru pisici este bogată în proteine, spre deosebire de câini. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece o cantitate mare de proteine ​​este periculoasă și dăunătoare corpului canin. Conținutul crescut de proteine ​​duce la dezvoltarea proceselor patologice în structurile renale.

Dacă câinele dvs. mănâncă fecale de la o pisică care împarte un apartament cu acesta, se recomandă să plasați litiera la îndemâna câinelui. În caz contrar, câinele cu fecale de pisică va mânca litiera..

Ca urmare, se poate dezvolta obstrucție intestinală acută. Tratamentul unei astfel de probleme implică doar o intervenție chirurgicală. Obișnuindu-se să mănânce fecale acasă, ea va continua să o facă în alte locuri..

Prevenirea problemelor

Proprietarul trebuie să excludă posibilele tentații pentru animal prin îndepărtarea promptă a fecalelor lăsate de câine în zona de locuit. Dacă câinele merge în curte, atunci este necesar să scoateți fecalele din zonă. Dacă animalul de companie rămâne singur în apartament pentru o lungă perioadă de timp, se recomandă să-și asigure timpul liber cu un număr suficient de jucării.

Notă! Nu este recomandat să-ți pedepsești și să-ți certi animalul de companie pentru bălțile și grămezile pe care câinele le lasă în absența proprietarului. Nu are sens să pedepsești fizic. Mai mult, poate agrava problemele de comportament..

Pedepsind un câine pentru o acțiune greșită, o persoană crede că câinele înțelege totul. De fapt, băgarea unui câine în propriile excremente duce la pierderea parțială sau completă a mirosului. În plus, de teama pedepsei, câinele va scăpa singur de excremente. Dacă câinele mănâncă oameni, pisici sau propriile sale excremente, acest lucru nu înseamnă că este un câine rău. Dorind să exploreze lumea din jurul lor, câinii gustă și adulmecă totul.

Câinele nu este de vină pentru că și-a urmat instinctele, așezate de natură. Sarcina principală a proprietarului este de a dezlipi din obișnuință treptat, fără a aplica pedepse fizice și măsuri radicale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați un câine din mâncarea excrementelor - 8 moduri sigure