Cum să-ți antrenezi cățelușul să poarte un scutec special

Scutecându-vă cățelulUn câine este o creatură foarte curată în sine, deci nu ar trebui să existe probleme cu antrenamentul la toaletă a unui cățeluș mic. Mai ales dacă folosiți un produs special, cum ar fi scutecul pentru animale de companie. Antrenamentul la toaletă este o prioritate maximă pentru fiecare proprietar de animal de companie, astfel încât câteva sfaturi și trucuri vor fi utile pentru a menține întregul proces de învățare la un nivel minim..

Cum să-l înveți pe catelul tău să folosească un spațiu de toaletă dedicat

Un câine mic, ca orice alt animal, din primele zile de ședere într-un apartament sau casă ar trebui să înțeleagă că spațiul său este clar delimitat în zone, și anume:

  • zonă de luat masa (bolurile sale pentru apă și mâncare vor sta aici);
  • zona de somn (aici câinele va fi acoperit cu o pătură specială pe care se poate odihni);
  • zona de toaletă (un loc în care un animal de companie se poate ușura).

Ultima zonă este cea mai importantă: cu toate acestea, dacă nu începeți să învățați micul cățeluș să meargă corect la toaletă, animalul de companie va începe să o facă singur, concentrându-se asupra propriilor instincte. Rase de câini precum Yorkshire Terrier, Chihuahua, Pomeranian sau Pekingese încep adesea să se relaxeze în locuri greșite, de exemplu, pe pragurile camerelor, pe balcon sau sub ferestre. Și toată responsabilitatea pentru astfel de acțiuni va reveni nu câinelui, ci proprietarului acestuia, deoarece disciplina câinelui depinde de acțiunile sale corecte..

Obișnuiește-ți rapid catelul cu un scutecAșadar, primul sfat pentru proprietarii de câini neexperimentați este să îndepărteze toate covoarele și covoarele din cameră. Acesta este un punct foarte important, deoarece dacă catelul cel puțin o dată "va face o baltă" pe covor, cu siguranță îl va repeta iar și iar. Înțelegerea acestui comportament este simplă: covorul este o suprafață moale și caldă, care absoarbe instantaneu lichidul. Desigur, această opțiune este ideală pentru un câine, dar nu și pentru stăpânii acestuia, așa că această nuanță ar trebui luată imediat în considerare.

Câteva cuvinte despre scutece pentru animale de companie

În orice magazin pentru animale de companie puteți cumpăra scutece speciale pentru câini, care sunt utilizate în medicina veterinară, precum și material pentru care cățelușul se va ușura. Există două tipuri de astfel de scutece - acestea sunt de unică folosință și reutilizabile:

  • Scutece de unica folosinta trebuie aruncat imediat după ce animalul de companie a devenit mic "o afacere";
  • scutece refolosibile mai versatile, pot fi utilizate de mai multe ori, dar în același timp vor trebui spălate sistematic.

O clarificare importantă: ziarele vechi nu pot deveni în niciun caz o alternativă la scutece. În primul rând, acestea nu absorb umezeala, iar câinele va începe să lase urme umede în jurul casei, iar în al doilea rând, cerneala de imprimare poate fi dăunătoare animalului de companie..

Cum să vă antrenați scutecul câinelui

Cum să înveți un cățeluș la scutec? Trebuie să faceți acest lucru imediat, încă din primele zile ale vieții unui mic animal de companie într-un apartament și cel mai bine este să cumpărați materialul necesar în avans, veți avea nevoie și de o tavă (de exemplu, puteți lua o pisică obișnuită, dar numai fără plasă), în care scutecul se va strecura. După aceea, va fi imediat necesar să se determine exact unde va sta o astfel de toaletă, ar trebui să fie un loc în care nu există curenți și lumina directă a soarelui. Nu puteți schimba poziția tăvii. Și câteva alte sfaturi:

  • de îndată ce cățelușul coboară de pe scutec, va trebui schimbat imediat;
  • tava în sine ar trebui, de asemenea, să fie spălată periodic, dar în același timp să se abțină de la substanțe chimice puternice, deoarece acestea pot lăsa în urmă un miros, iar atunci câinele nu va dori să intre în ea.

Tava care vă antrenează câineleCurățenia tăvii trebuie monitorizată constant; mirosul de urină de câine nu ar trebui să fie prezent în casă. Treptat, catelul poate fi învățat să meargă în aer curat, acest lucru se face după hrănire. Astfel, după aproximativ 2 luni, bebelușul se va obișnui să-și facă toate afacerile pe stradă și să reziste până la următoarea plimbare. Între timp, câinele este încă prea mic, poate folosi scutecele în siguranță..

Aproximativ a 3-a lună de viață a animalului de companie în apartament, tava pentru câini cu ficatul poate fi îndepărtată definitiv, până când animalul de companie va fi complet obișnuit cu strada. Cu toate acestea, nu ar trebui să scapi deloc de cutia de gunoi, deoarece uneori câinele poate să nu suporte următoarea plimbare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când proprietarul întârzie la serviciu sau, din alte motive, nu poate merge cu câinele la timp. În astfel de momente, cutia de gunoi este o soluție excelentă la problemă: animalul de companie știe deja cum să meargă în ea, iar proprietarul nu se va îngrijora de curățenia din casa lui..

Cum să-l înveți pe câinele tău să meargă pe un scutec într-un spațiu restrâns

Procesul de obișnuire a unui câine cu un scutec poate fi oarecum mai ușor dacă restricționează-i circulația în zonele rezidențiale. Pentru aceasta, se realizează o volieră specială, a cărei podea este complet căptușită cu scutece. Uneori, câinele va trebui eliberat pentru o plimbare prin apartament, fără a înceta să o supravegheze. De îndată ce începe să caute un loc unde să se ușureze, trebuie dusă imediat înapoi la volieră. Dupa toate acestea "afaceri" va fi făcut, animalul de companie va trebui lăudat, astfel încât să înțeleagă că a făcut totul bine. Acest lucru va stimula cățelușul să meargă doar pe scutec..

Cu timpul numărul scutecelor din volier va trebui redus, la final, ar trebui să rămână un singur scutec. Desigur, ar trebui să existe și boluri pentru băut și mâncare, jucării și un loc unde să dormi (covor, pernă etc.). Când bebelușul își dă seama că este necesar să meargă exclusiv pe scutec, atunci voliera poate fi îndepărtată complet.

Dacă spațiul este nelimitat

Opțiuni de antrenament pentru scuteceDacă proprietarii nu au posibilitatea de a instala o volieră, atunci crescătorii de câini cu experiență recomandă împrăștierea scutecelor în toată zona rezidențială. Desigur, la prima vedere, această metodă poate părea foarte incomodă, dar totuși se va justifica pe deplin. asa de, toate covoarele sunt îndepărtate, scutecele sunt așezate în schimb. De îndată ce cățelușul vrea să meargă la toaletă, cu siguranță va face totul pe material moale absorbant. Cu timpul câinele se va obișnui doar cu scutecele și nu va mai ușura nevoia în alte locuri.

Și alte câteva sfaturi mici în concluzie:

  • pentru fiecare excursie de scutec câinele trebuie lăudat, de exemplu, să mângâi sau să tratezi cu o delicatese, atunci animalul de companie se va strădui să acționeze doar așa, și nu altfel, deoarece la nivel instinctiv, animalele au întotdeauna dorința de a primi o recompensă;
  • dacă catelul a făcut încă o băltoacă în locul greșit, în niciun caz nu trebuie să-l învingi. Nici tu nu poți băga nasul, pentru că câinele va începe să creadă că mersul la toaletă este ceva greșit și, în general, interzis și va începe să-și facă toate treburile în colțuri, ascunzându-se de proprietari.

Conform recenziilor crescătorilor de câini și medicilor veterinari, toți câinii se obișnuiesc rapid cu scutecele și nu există probleme cu antrenamentul la toaletă. Treptat, numărul scutecelor poate fi redus prin trecerea la plimbări pe stradă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți antrenezi cățelușul să poarte un scutec special