Cum să oprești un câine sau un cățeluș să alerge pisici - 10 sfaturi simple

Este greu de negat faptul că câinilor și pisicilor nu le plac reciproc. Și dacă o pisică, văzând un câine de departe, fuge, urcă pe un copac sau își ocolește „dușmanul” pe drumul al zecelea, este puțin probabil ca câinele să răspundă în mod adecvat la o ședință calmă și cu atât mai mult la o pisică care fugă. Urmărirea va începe. Prin urmare, luați în considerare cum să înțărcați un câine de la urmărirea pisicilor pe stradă..

Această caracteristică a animalului dvs. de companie poate duce la rănirea unui animal nevinovat. În plus, câinele poate fi lovit de o mașină, poate speria trecătorii, copii sau se poate pierde. Și puțini oameni se bucură dacă un animal de companie calm, bine educat, la o plimbare, observând o pisică, începe să vâneze și să alerge după pisici cu abur plin cu o scoarță sonoră.

De ce câinii urmăresc pisicile

Pentru a vă împiedica câinele să alerge pisicile afară, aveți răbdare. Acest obicei este inerent naturii, în special în rândul reprezentanților raselor de vânătoare.. Câinii, experimentând instinctul de vânătoare, nu pot rezista pur și simplu.

Din păcate, va fi nevoie de mai mult timp pentru a înțărca un câine adult din această dependență, deci merită să socializați corect animalul de companie și să insuflați abilități comportamentale utile la acesta la o vârstă fragedă..

Important! Un câine, indiferent de vârstă și rasă, trebuie să urmeze fără îndoială comenzile, care se realizează prin exerciții și antrenamente sistematice.

Acasă, pe stradă, câinele trebuie să se comporte bine, să răspundă adecvat rudelor și altor animale, pentru a nu cauza probleme proprietarului și persoanelor din jurul său.Urmărirea unei pisici este aproape imposibil de controlat un câine. Dus și cedând instinctului de vânătoare, câinele se repede cu capul după „victima” sa. Pentru el, nu este nimic și nimeni în jur. Doar pisica fugind.

 • Astfel, câinii se afirmă, își sporesc stima de sine. Urmărind „victima”, câinele arată dominanță, își arată puterea, avantajul.
 • Reprezentanții raselor de vânătoare urmăresc pisicile pentru plăcere. De exemplu, terrierii, setatori, spanielii, ogarii, câinii, ogarii reacționează brusc nu numai la pisici, ci și la orice obiecte în mișcare.
 • Antipatia câinilor față de pisici poate fi cauzată și de faptul că un cățeluș sau un câine adult este zgâriat de o pisică sau de o pisică care își păstrează descendenții sau teritoriul. Câinii își amintesc mult de infractori, își studiază comportamentul și, cu orice ocazie, mai devreme sau mai târziu se vor răzbuna. Numai un animal complet nevinovat poate suferi sau, mai rău, un mic pisoi fără apărare.

Mai mult, există o categorie de câini care nu reacționează absolut la pisici. De exemplu, dacă de la o vârstă fragedă animalul de companie a fost în contact cu o pisică acasă sau câinele are o dispoziție calmă, caracter flegmatic sau este socializat corespunzător.

Ce să faci dacă puiul tău aleargă pisici pe stradă

Adaptarea corectă și socializarea vă vor ajuta să vă dezgoliți de acest lucru. De la o vârstă fragedă, câinele trebuie să răspundă în mod adecvat la stimulii externi, indiferent de puterea manifestării lor. Antrenează-ți cățelul să se comporte corect acasă și la plimbări, deoarece este mult mai dificil și mai lung pentru un câine adult să se antreneze pentru a corecta manierele și ascultarea..

Primele comenzi pe care un cățeluș trebuie să le stăpânească, după ce începe să răspundă la porecla și se adaptează complet și se obișnuiește cu membrii familiei sale, sunt „Un loc"," Fu ","Este imposibil", "Mie". Câinele trebuie să le asculte fără întrebări..

 • Primele plimbări ar trebui să aibă loc într-un loc liniștit., departe de zonele comune de plimbare a câinilor. Mergeți câinele doar cu lesa, analizați ce atrage atenția câinelui dvs. cel mai mult pe stradă și corectați-i comportamentul în direcția corectă.
 • Monitorizează-ți animalul de companie în orice moment dacă nu este în lesă. Lăsați câinele să meargă în libertate numai atunci când câinele va executa comanda „Vino la mine”. În același timp, monitorizează constant ceea ce face animalul tău de companie..
 • Fii calm și încrezător atunci când mergi. Deoarece pisicile de stradă sunt unul dintre elementele constitutive ale mediului, întâlnirea cu aceste animale nu este evenimentul secolului. Dacă câinele vă simte nesiguranța, confuzia, procesul educațional nu va aduce rezultate.

În general, reacția câinelui la pisică este destul de previzibilă, așa că distrageți atenția animalului de companie de la un astfel de iritant și este mai bine să faceți acest lucru înainte ca câinele să vadă pisica și să înceapă să alerge pe animalul sărac. , continuați să vă chemați câinele până când acesta răspunde la apel. Puteți încerca să schimbați atenția câinelui pe un alt stimul. De exemplu, bate din palme, agăță-te, spune cu voce tare numele câinelui.

Aduceți un tratament pentru plimbări pentru a încuraja un comportament bun. Dacă câinele, observând pisica, a reacționat în mod adecvat la aceasta, lăudați-i și dați-i un tratament. Dacă cățelușul, aflat în lesă, își manifestă interesul pentru pisică, trage lesa și trage brusc câinele la tine, dând comanda „Fu” sau „Nu”, atunci recompensează dacă câinele se comportă calm.

Dacă catelul reacționează prea violent la pisică, manifestă agresivitate și la vederea animalului se repede imediat în urmărire. Sună-ți cățelușul, pronunță porecla cu voce tare și pe un ton strict. Arată-i animalului tău de mâncare, dar dă-i-l atunci când pisica se află în viziunea câinelui. Totuși, obținerea unei delicii din mâinile iubitului dvs. proprietar este cea mai bună încurajare pentru frații noștri mai mici. Puteți folosi și clicere care sunt vândute în magazinele de animale de companie. Cel mai bine este să utilizați marcatorul vocal „Da”.

Cum să oprești un câine adult să alerge pisici

Nu este la fel de ușor să îndepărtați câinii adulți de urmărirea pisicilor ca puii, așa că vă rugăm să aveți răbdare. Puteți utiliza aceleași metode ca și pentru pui. Dacă ați adoptat un câine adult dintr-un adăpost și nu diferă în ceea ce privește ascultarea și bunele maniere, căutați ajutor de la un manipulator de câini. Urmați toate recomandările unui specialist, consolidați abilitățile acumulate pe terenul de antrenament acasă și la plimbări. De-a lungul timpului, prin antrenament sistematic, câinele se va dezlipi de maniere dăunătoare și de obiceiuri proaste..

 • Corectați comportamentul cu recompense și cenzură. Dacă câinele reacționează brusc la pisici sau la alte animale, folosiți severitatea, realizați executarea comenzilor „Vino la mine”, „Fu”, „Nu face”. Câinii ar trebui să se apropie imediat de dumneavoastră la primul apel, în ciuda prezenței stimulilor externi. Dacă un animal de companie aflat la distanță mare nu manifestă interes pentru pisici, lăudați-l întotdeauna, mângâiați-l și încurajați-l cu un tratament.

Important! Nu vă certați animalul de companie pentru incontinență. Interdicția alimentează doar dobânzile și, dacă se folosește forța fizică în plus față de cenzură, câinele poate să vă supere.

 • Aflați cum să vă comportați cu câinele dvs.. Încercați să refuzați complet recompensarea și de fiecare dată când câinele arată neascultare sau este pe cale să aranjeze o vânătoare pentru un obiect în mișcare, certați-l pe un ton strict, plesniți-l ușor pe fund. De asemenea, puteți utiliza sunete neplăcute pentru auzul câinelui, cum ar fi discurile Fischer..
 • Dacă câinele este incontrolabil și nu își poate suprima instinctul de vânătoare, conduceți-l pe un guler strict. Mai bine un impact puternic decât tragerea constantă la guler.
 • Se pot utiliza dispozitive speciale, de exemplu, ultrasunete, impuls electric. Ultima opțiune este foarte eficientă și eficientă, dar destul de dureroasă pentru câini..

Important! Electro-fraude nu ar trebui utilizate pentru a corecta comportamentul animalelor care suferă de patologii cardiovasculare, persoanelor prea timide sau emoționale, precum și câinilor bătrâni, slăbiți.

Înainte de a utiliza unelte și gulere speciale, consultați un manipulator de câini.

Cum să vă antrenați câinele pentru a vă înțelege cu o pisică acasă

O problemă la fel de gravă este atunci când un câine, care trăiește în același teritoriu cu o pisică, într-o casă, un apartament, nu permite animalului să existe în pace. Dacă câinele nu răspunde în mod adecvat la pisică, sistemul nervos al animalului suferă. Fuzzy este forțat să stea constant pe elevații și să se deplaseze furtunos prin casă.

Cel mai bine este ca animalele să fie luate în același timp și să se obișnuiască între ele încă de la o vârstă fragedă. Dar dacă ai o pisică după un câine, în niciun caz nu permiți conflicte între animale sau dezvoltarea urii. Dacă o pisică urmărește un cățeluș sau un câine, pulverizați-l cu un pistol cu ​​apă, cu o sticlă de pulverizare. Pisicile se tem de apă.

Înspăimântați blana cu un sunet ascuțit. Nu lăsați pisica să mănânce sau să bea din bolurile câinelui, să doarmă în casă sau pe patul câinelui. Comportamentul obraznic al unei pisici va provoca mai devreme sau mai târziu un conflict.

Dacă câinele a apărut pentru prima dată în casă, apoi pisoiul, obișnuiește animalele unul cu altul treptat.

 • Nu le lăsați necontrolate la început..
 • Separați animalele în camere diferite.
 • Opriți orice agresiune și nu lăsați câinele să arate instinct de vânătoare. Pedepsiți-vă câinele pentru neascultare, reacție inadecvată la o pisică acasă și pe stradă.
 • Nu lăsați câinele să se arunce asupra pisoiului sau pisicii dacă animalul se apropie de castron.
 • Asigurați-vă că câinele nu deranjează pisica atunci când este pe cutia de gunoi.

Dacă nu aveți încredere în câinele dvs., atunci când ieșiți din casă, nu lăsați animale în aceeași zonă sau echipați pisica cu un loc pe un deal, astfel încât blana să se simtă relativ în siguranță.Tratați și acordați o atenție egală tuturor animalelor de companie din casă, astfel încât nimeni să nu se simtă jignit sau lăsat afară.

Mulți factori joacă un rol în relația dintre câini și pisici și alte animale. Prin urmare, dacă nu ați reușit să faceți față acestei probleme și câinele continuă să alerge pisici pe stradă sau acasă, căutați ajutor de la persoanele care le manipulează..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești un câine sau un cățeluș să alerge pisici - 10 sfaturi simple