Cum să antrenezi un cățeluș la toaletă pe stradă: instrucțiuni și recomandări

Plimbarea cu câinii este o practică standard care se desfășoară de mai multe decenii. Unii crescători de câini cumpără un prieten cu patru picioare doar pentru a se mișca mai mult și a fi în aer liber. Principalele sarcini ale șederii câinelui pe stradă sunt antrenamentul, menținerea activității fizice și corectarea nevoilor personale.

Cu toate acestea, animalele nu se nasc cu abilitatea necesară. Proprietarul va trebui să fie dispus să-și facă timp pentru a-și antrena catelul afară. Acesta este un proces în mai mulți pași, dar un câine perfect crescut este un adevărat exemplu pentru mândria proprietarului..

Cum să antrenezi un cățeluș la toaletă pe stradă: instrucțiuni și recomandări

Manipulatorii experimentați de câini recomandă să înceapă să lucreze cu un câine din prima zi în care apare în casă. Acest lucru se aplică întregului complex de instruire: și performanța cea mai simplă echipe, și antrenament la toaleta corectă.

În funcție de rasă, crescătorii dau bebeluși la vârste diferite, uneori firimiturile ajung acasă de pe străzi sau din adăposturi. Dar instrucțiunea spune fără echivoc: puteți antrena un cățeluș la toaletă pe stradă numai după vaccinări și finaluri carantină.

Recomandări generale

Procesul de învățare începe cu pregătirea. Este important ca proprietarul să se pregătească mental pentru următoarele:

 • Un cățeluș mic nu este un mecanism bine uns, norocul și greșelile pot alterna, iar acest lucru este normal;
 • O puncție după 2 reușite pe stradă nu este un motiv de alarmă, animalul de companie încă se adaptează la un loc nou;
 • Copilul învață doar din timp să înțeleagă că trebuie să-și golească vezica;
 • Va trebui să ieșiți afară de 10 până la 12 ori și, uneori, noaptea.

Pentru procesul în sine obișnuind manipulatorii de câini recomandă să acționeze conform următoarelor instrucțiuni:

 • Alegeți câteva zile gratuite care pot fi dedicate complet noului venit cu patru picioare;
 • Pregătiți un tratament special pentru pui;
 • Așezați gulerul și lesa într-un loc proeminent;
 • Observați cu atenție animalul de companie fără să vă scoateți ochii;
 • La primele indicii că bebelușul va merge la toaletă, părăsiți casa cât mai repede posibil;
 • De asemenea, este necesar să scoateți un animal de companie după ce ați dormit, hrănit, băut multe lichide sau jocuri active violente;
 • Este mai bine să căutați din timp un loc în care nimic nu va distrage copilul: departe de drumuri, locuri de joacă, locuri pe care alți câini se plimbă;
 • Puneți cățelușul pe pământ dacă era în brațele dvs. sau eliberați lesa la lungimea maximă;
 • Nu trebuie să strigați sau să trageți lesa - acest lucru distrage atenția cățelușului de la procesul important;
 • Așteptați până când vezica sau intestinele sunt goale;
 • Lăudați-vă imediat și tratați-vă cu un „delicios”.

Acești pași trebuie repetați de fiecare dată când un cățeluș semnalează o nevoie naturală în casă. Coerența este cheia succesului. Dacă scoți bebelușul afară din când în când, atunci el va fi pur și simplu confuz și va decide că poți merge la toaletă peste tot.

După succes, nu trebuie să vă întoarceți imediat acasă. Plimbarea ar trebui extinsă cu cel puțin un sfert de oră, probabil în această perioadă bebelușul iese din nou din nevoie. În procesul de a fi în aer liber, este, de asemenea, important ca animalul să învețe imediat să se retragă la tufișuri sau copaci, fără a obține cărări murdare și trotuare..

Important! Până la 6 luni, câinii nu pot tolera. Greșelile pot fi rezultatul unei incapacități de control, nu a unei lipse de educație.

De asemenea, persoanele care manipulează câinii recomandă reducerea porțiunii de seară de alimente și apă, altfel este posibil ca proprietarul să petreacă cea mai mare parte a nopții cu animalul de companie în afara casei sau a apartamentului..

După șase luni, necesitatea de a vizita strada scade, dar până la un an pot apărea defecte și nu ar trebui să-l certați pe câine pentru acest lucru - aceasta este o caracteristică inerentă naturii.

Reinstruirea unui catelus dupa scutec

Dacă cățelul a ajuns acasă foarte mic și nu are voie să meargă, proprietarii rezolvă problema antrenament scutec sau tava. După ce li se permite să iasă afară, proprietarii se pot confrunta cu o dificultate neașteptată: animalul de companie se distrează cu bucurie pe stradă, apoi se întoarce acasă și se repede cu capul în patul igienic preferat.

Motivul principal al acestui comportament este necesitatea adaptării la un nou regim și dobândirea unei noi abilități.. În acest caz, crescătorii de câini recomandă găsirea deținătorilor alături de alți câini care sunt potriviți pentru vârstă. Aceste animale au un instinct de imitat bine dezvoltat, așa că cățelușul, privind „prietenii”, se va reconstrui treptat. Succesul, ca în toate celelalte cazuri, trebuie consolidat cu laude și tratamente..

Rata recalificării este foarte dependentă de rasă și vârstă. Este important ca proprietarul să rămână răbdător și calm - câinele simte perfect starea de spirit a proprietarului. Procesul de recalificare în sine nu diferă de pașii care ajută la antrenarea imediată a unui cățeluș la toaletă pe stradă. Diferența constă doar în durata fixării abilităților.

Caracteristici ale învățării băieților și fetelor

Nu există nicio diferență specială în antrenamentul la toaletă pentru băieți și fete. Pentru defecare, ei folosesc o poziție, iar masculii învață să-și ridice labele cu 4-6 luni. Unii reușesc doar să se ridice pe labele din față..

Principalele diferențe se referă la perioada de iarnă, când există posibilitatea de a răci. În plus, fetele sunt mai curate, ceea ce accelerează procesul de învățare, dar sunt și mai timide, așa că proprietarul nu ar trebui să se uite prea atent la bebeluș..

Luând în considerare caracteristicile vârstei

Se crede că baza educației este caracteristicile vârstei. Specificitatea obișnuinței diferă în funcție de următoarele perioade:

 • Până la 4 luni;
 • 4-8 luni;
 • După 8 luni.

Foarte firimiturile care nu au primit vaccinarea de bază ar trebui învățate să fie în aer liber dacă proprietarul locuiește într-o casă privată sau într-un oraș în care există locuri liniștite, nelocuite. Până la 4 luni, trebuie să ieși afară cât mai des posibil.

Timpul dintre masă și mers pe jos ar trebui să fie de 15 minute pentru un bebeluș de două luni și jumătate de oră pentru un câine de 4 luni. În această perioadă, copiii înșiși nu înțeleg de ce au nevoie pentru a folosi toaleta. Poți să te joci cu el, să înveți noi comenzi și să continui până când se distrage. Apoi, trebuie să-l lași în pace, că l-a ușurat calm.

Important! În această perioadă de vârstă, cățelușul nu trebuie lăsat singur pe stradă, chiar dacă curtea casei este înconjurată de un gard gol..

Când predați la toaletă pe stradă de la 4 la 8 luni, ar trebui să vă scoateți animalul de companie de 8-10 ori pe zi. 2 plimbări ar trebui să fie lungi, pentru restul 15 minute vor fi suficiente. Merită să vizitați locurile publice de mers pe jos: copiii, care privesc câinii adulți, îi vor imita. Este necesar să se evite eforturile grele înainte de a goli intestinele, pentru a nu deteriora sănătatea animalului de companie.

Un regim de mers intensiv este menținut timp de 1 săptămână. Mai târziu, cățelușul își dă seama că toaleta se află în exterior și numărul de ieșiri este redus la 3.
Cel mai adesea, proprietarii întâmpină antrenarea unui cățeluș timp de 8 luni, salvându-i de proprietarii neglijenți, de pe străzi sau de adăposturi. Acesta este deja un adolescent care poate rezista mult timp, dar dezavantajul este că îndură în timp ce merge, dar își golește vezica în casă.

Este important să respectați regulile generale de formare, principiile coerenței și să evitați abuzurile și violența fizică. În acest caz, un câine tânăr învață abilitatea foarte repede, dorind să-i mulțumească pe iubitul său proprietar.

Cum să-ți antrenezi cățelușul iarna

Plimbarea cățelușilor în timpul iernii necesită o îngrijire specială. Fetele au nevoie de atenție la orice vârstă, băieți - înainte de a învăța să ridice labele. Astfel de cerințe se datorează faptului că, așezat pe zăpadă, animalul poate răci organele genitale. Principala problemă cu care se confruntă proprietarii atunci când toamna antrenează puii iarna este cistita.

Simptome:

 • Durere la îndemnare;
 • Crampe la urinare;
 • Apariția de umflături și iritații la nivelul organelor genitale;
 • Impuritățile sângelui în urină.

Dacă timpul pentru a obișnui cățelușul pe stradă a căzut pe înghețuri severe, atunci este mai bine să antrenezi mai întâi animalul să meargă la toaletă pe un scutec și să amâni plimbările pentru vreme mai caldă.

Problema de obișnuință: cauze

Uneori proprietarul respectă toate recomandările, respectă cu strictețe regulile, dar procesul de instruire durează foarte mult.

Pot exista mai multe explicații pentru acest fapt:

 • Urinarea ca supunere. Trece de la sine și vorbește despre dominanța proprietarului. Îți poți ajuta bebelușul să câștige încredere jucându-te pe podea sau așezându-te lângă el. Principalul lucru este să nu te ridici deasupra favoritului tău cu un monument;
 • Etichete. La fel ca pisicile, câinii sunt. Dacă casa conține mai mulți câini, atunci când apare bebelușul, cei mai în vârstă încep să-și apere pozițiile dominante cu ajutorul bălților. Problema este rezolvată prin redistribuirea atenției: câinele mai în vârstă ar trebui să primească mai întâi vasul și să iasă la plimbare;
 • Gelozie. Apare atunci când apare un nou animal de companie sau după nașterea unui copil. Bălțile ar trebui ignorate și pur și simplu eliminate, menținând o atitudine uniformă și prietenoasă față de animal;
 • Prima iarnă rece. După o zi frumoasă, înghețurile vă pot face câinele foarte reticent să meargă. În acest caz, îi puteți cumpăra o căldură salopete, iar la plimbări, alergați și jucați cât mai mult posibil, fără a reduce timpul petrecut pe stradă;
 • Boli. Dacă alte motive sunt absente sau eliminate, iar cățelușul sau adolescentul se încăpățânează să meargă la toaletă acasă, ar trebui să vizitați o clinică veterinară. Poate că există condiții medicale pentru acest comportament. Diagnosticul și, dacă este necesar, tratamentul vor fi necesare.

Greșeli de evitat

Principalele greșeli ale proprietarilor sunt incapacitatea de a-și controla emoțiile și demonstrarea agresivității. Un astfel de comportament nu îl învață pe animal, ci agravează situația și strică caracterul animalului de companie..

Următoarele acțiuni ar trebui evitate:

 • Înjurături;
 •  Scufundându-ți nasul într-o baltă;
 • Impact fizic: lovituri, lovituri, palme puternice;
 • Scăderea duratei de atenție pe măsură ce animalul crește.

Este permis strict, dar fără a ridica vocea, să mustrăm copilul doar dacă proprietarul a reușit să-l prindă în procesul „săvârșirii unei infracțiuni”.

O altă „greșeală” clasică este achiziționarea unui câine care necesită cea mai strictă creștere fără încredere în sine.. Dacă proprietarul dă slăbiciune, atunci câinele o simte imediat și începe să-l deplaseze pe proprietar din poziție liderul, inclusiv făcând bălți în casă ca semn al propriei lor dominații.

În general, nu va fi dificil să instruiți un cățeluș la toaletă pe stradă dacă acționați sistematic și tratați serios câinele. Cățelușul își întoarce toată viața, trebuie să acorde o parte semnificativă din timpul său liber.

Înainte de a cumpăra, trebuie să cântăriți cu atenție totul și să vă evaluați propria voință de a vă schimba radical rutina zilnică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un cățeluș la toaletă pe stradă: instrucțiuni și recomandări