Câini amabili și veseli: cunoașterea dandy dinmont terrier

Câini amabili și veseli: cunoașterea dandy dinmont terrierDandy Dinmont Terrier este una dintre cele mai vechi rase de terrier, crescută în secolul al XVIII-lea în Scoția. Astăzi câinele este considerat decorativ, dar în urmă cu câteva decenii era un vânător excelent, cu un caracter puternic și puternic..

Povestea originii

Istoria originii terrierului dandy a început în îndepărtatul secol al XVIII-lea, în Scoția. Prin încrucișarea vechilor Terrieri Scoțieni și Bedlington, s-a născut o nouă rasă care, cu aspectul său remarcabil original și caracterul vesel și jucăuș, a câștigat rapid succes în rândul nobilimii..Povestea originiiBedlington Terrier Mulți terrier dinmont erau dragi ai familiei regale, inclusiv regina Victoria însăși..

Știați? Câinele și-a primit numele în onoarea personajului principal al romanului lui Walter Scott „Guy Mannering” de Dandy Dinmond, care deținea șase astfel de terrieri..

La începutul existenței lor, câinii erau folosiți ca vânători de bursuci, nevăstuici, vulpi, mocănițe și diverse rozătoare. Au arătat, de asemenea, calități excelente de câine de pază, au protejat casa de rozătoare, inclusiv șoareci și șobolani..

Astăzi, este extrem de rar să întâlnești reprezentanți ai acestei rase. În majoritatea cazurilor, sunt păstrați ca animale de companie și aproape niciodată nu își folosesc abilitățile de vânătoare..

Caracteristici și trăsături distinctive ale rasei

Dandy Dinmont Terrier este un câine mic, agil, care are un aspect amuzant și o dispoziție bună, independentă.Caracteristici și trăsături distinctive ale rasei

Date externe și standard

Particularitatea apariției unui câine din această rasă, prin care se distinge de alții, este considerată a fi o „șapcă” pufoasă caracteristică pe capul firelor albe subțiri și delicate. Este permisă o „pălărie” roz moale.

 1. Un alt nume de rasă: Dandie Dinmont, Dandie Dinmont Terrier.
 2. Țara (patria): Scoția, Marea Britanie.
 3. Grup: terieri mici.
 4. Înălțimea la greabăn: masculi - 25-29 cm, femela - 20-25 cm.
 5. Masa corpului: 8-10 kg (este de preferat o greutate mai mică).
 6. Două tipuri de culoare: muștar (de la roșu la ciocolată, intercalat cu roșu), piperat (de la gri deschis la albastru). Pot exista mici semne albe pe piept și degetele de la picioare. Pete mari sunt considerate o defecțiune.
 7. Speranța de viață: 11-14 ani.

Numărul și data standard de rasă: Standard ICF nr. 168. Standard de rasă aprobat în 1997.

Terrierii Dandy au un corp alungit, membre scurte și puternice, păr gros până la 5-6 cm. Câinele are un cap destul de mare, cu o frunte largă și fălci bine dezvoltate.Caracteristici și trăsături distinctive ale raseiBotul este ușor alungit, cu ochi mari expresivi, foarte amabili, de culoare maro închis, cu nasul negru.

Fața câinelui are o barbă și antene caracteristice. Coada animalului de companie este agățată, în formă de sabie, de aproximativ 20 cm lungime - urechi - agățată, mică, situată jos pe cap.

Important! Caracteristicile descalificatoare ale rasei sunt: ​​culoarea monocromatică, absența părului gros sub formă de capac pe cap, urechile erecte, un corp scurt cu mușchi slabi.

Caracter și inteligență

Terrierul are o dispoziție destul de contradictorie. Pe de o parte, el:

 • mediu activ;
 • jucăuş;
 • independent, poate petrece liber în propria companie;
 • tăcut, foarte rar latră, o excepție este posibilul pericol și reacția la „străini”;
 • dulce și fraged;
 • dreapta. Câinele este puternic atașat de proprietarul său, rămâne devotat acestuia până la sfârșitul vieții sale. În același timp, este prietenos cu ceilalți membri ai familiei..

În plus, câinele are abilități intelectuale excelente, excelent supuse antrenamentului, dar își pierde rapid interesul pentru același tip de sarcini, în urma cărora devine neatent..

Este recomandat de la o vârstă fragedă să-l înveți pe terrier să efectueze cele mai simple comenzi, să îl trateze moderat strict, solicitant și să nu uiți să-i amintești cine este proprietarul.Caracter și inteligențăAntrenamentul se desfășoară secvențial, asigurându-se totodată că dinmontul nu se plictisește.

Vă va fi util să știți cum să înveți comenzile unui câine „Dă-ți laba”, "Mie", și cum să înveți obediența unui câine.

În ceea ce privește neajunsurile rasei, aici se remarcă câteva:

 • caracter incapatanat. Câinele alege un proprietar și, dacă este acasă, atunci se supune comenzilor tuturor membrilor gospodăriei. În absența proprietarului, câinele nu răspunde la comenzile altora;
 • lipsa fricii. În timpul unei plimbări, dacă un terrier observă un câine agresiv, atunci se repede la el fără teamă, chiar și cu o diferență puternică de mărime.

Dandy tratează persoanele necunoscute cu neîncredere și prudență extremă, poate reacționa ostil față de ele, așa că ar trebui să-l plimbi pe câine cu lesa.

Cât costă un cățeluș

Cumpărarea unui cățeluș este o afacere serioasă și responsabilă. Primul lucru la care este recomandat să acordați atenție este reputația crescătorului și atitudinea acestuia față de animal..Cât costă un cățelușDe asemenea, el trebuie să furnizeze toate documentele pentru câine, inclusiv cardul de vaccinare.

Cei mai populari câini decorativi: teckel, pudel, shih tzu, schnauzer în miniatură, chihuahua, spitz, mops, boston terrier și malteză.

La alegerea puiilor, experții recomandă acordarea priorității celor mai mici câini. Atunci când cumpărați animale din această rasă, ar trebui să respectați regula: cu cât este mai puțin, cu atât mai bine.

Când vă întâlniți cu un cățeluș, trebuie să vă uitați la comportamentul lui: el trebuie să fie suficient de activ, să arate curiozitate față de ceilalți.Cât costă un cățelușPuteți cumpăra un mic dandy terrier de rasă pură cu un pedigree bun de la crescători la un preț de la 900 la 1700 USD. e.

Știați? Cel mai mic câine din istorie este Yorkshire Terrier Sylvia. A murit în 1945 la vârsta de 2 ani, înălțimea ei la greabăn era de 6,3 cm, lungimea de la vârful nasului la baza cozii era de 9,5 cm și greutatea de 113 g..

Cele mai bune condiții pentru detenție

Datorită dimensiunilor mici, terrierii compacti pot locui pe orice teritoriu - fie că este un apartament sau o volieră.

Sarcina principală a proprietarului este de a oferi animalului de companie un habitat permanent, nu de a-l lăsa să doarmă pe paturi. Câinii se simt deosebit de calmi în căsuțe decorative, un pat cu saltea etc..Cele mai bune condiții pentru detențieO condiție prealabilă pentru păstrarea unui terrier dinmont este plimbările lungi zilnice în aer curat, de care animalele de companie au cu adevărat nevoie. Preferă o activitate fizică intensă, jocuri dinamice active, jogging.

Important! Pentru ca câinele să nu strice mobilierul din casă, să nu zgârie decorul, experții recomandă achiziționarea mai multor jucării, din vene naturale sau latex.

Terrierii vârstnici necesită îngrijire atentă. Trăsăturile fizice ale fizicului lor provoacă adesea probleme de spate. Atunci câinele devine letargic, inactiv, își pierde interesul pentru ceilalți. În astfel de cazuri, animalul de companie trebuie prezentat medicului veterinar..

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea competentă și adecvată a terrierilor dandy nu este dificilă. Sunt nepretențioase în mâncare, tolerează bine frigul și căldura și sunt perfect antrenabile..

Lână

Proprietarul ar trebui să acorde o atenție specială îngrijirii hainei animalului. Câinele trebuie să fie pieptănat în fiecare zi, iar firele moarte trebuie îndepărtate cu mâinile, nu cu foarfeca, deoarece părul se poate deteriora.

Se recomandă utilizarea unei perii moi și groase pentru a îndepărta încurcăturile care se pot forma pe stomac și picioare. Este necesar să tăiați sistematic părul pe labe, urechi, barbă, inghină.LânăAcest lucru nu numai că va împiedica apariția de încurcături, dar va oferi și animalului de companie un aspect frumos, îngrijit..

O dată la șase luni, este recomandat să vizitați un salon de îngrijire, unde câinele va avea o tunsoare frumoasă, va tăia „capacul”, mustața și barba.

Pentru scăldatul unui câine, sunt potrivite șampoane speciale pentru câini și apă caldă. De multe ori nu este recomandată scăldarea animalului de companie.

Pentru proprietarul dinmontului, va fi util să știe ce este: tunderea, îngrijire, modul de utilizare furminator, și cum să alegeți un tuns.

Gheare

Se recomandă curățarea și scurtarea unghiilor o dată pe săptămână. După tăierea ghearelor, acestea trebuie puse cu atenție cu o pila specială pentru unghii.

Dinții

Dinții terrierului necesită curățare regulată. Pentru a face acest lucru, trebuie să achiziționați o periuță de dinți specială și pastă de dinți pentru câini, curățați-o de mai multe ori pe săptămână..DințiiVizitele anuale la dentist vă vor ajuta să evitați problemele dentare și să le mențineți sănătoși. Respirația urât mirositoare poate indica dezvoltarea cariilor dentare sau a bolii gingivale. Numai un medic va ajuta la rezolvarea problemei..

Citește și cum să tai ghearele unui câine, cum să antrenezi un câine să se spele pe dinți și cum să elimini un miros îngrozitor din gura unui animal de companie.

Ochii și urechile

Ochii și urechile terrierului necesită îngrijire și examinare sistematică. Urechile trebuie examinate zilnic pentru a evita dezvoltarea diferitelor patologii: inflamație, umflături, descărcare, miros neplăcut.

Dar curățarea în sine nu este adesea necesară, este suficient să îndepărtați murdăria și excesul de sulf cu un tampon de bumbac sau un disc de mai multe ori pe săptămână.

Câinii din această rasă sunt adesea predispuși la boli precum glaucomul ocular.. Prin urmare, trebuie să ștergeți în mod regulat ochii animalului de companie cu loțiuni speciale sau infuzii de mușețel, precum și să efectuați o inspecție vizuală zilnică.Ochii și urechileÎn prezența inflamației, „voal alb” pe ochi, lacrimă sau alte tulburări, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

Dietă

Datorită dimensiunilor mici, terrierii dandy mănâncă destul de mult. Legumele și carnea slabă ar trebui să fie principalele alimente din dieta lor..

De asemenea, este permis să vă răsfățați în mod regulat animalul de companie cu brânză de vaci, lapte, ouă, diverse terci. Când vă hrăniți cu produse naturale, este necesar să completați meniul cu suplimente de vitamine și minerale.

Verifică criterii de selecție pentru vitaminele pentru câini.

Hrănirea unui animal adult este simplă:

 • înainte de servire, produsele se fierb fără a adăuga sare și se toacă;
 • după ce câinele a mâncat, vasul său este bine curățat;
 • bucățile de mâncare pe jumătate mâncate sunt neapărat aruncate, iar următoarea porție este ușor redusă.
DietăComplexele uscate pot fi folosite ca hrană pentru terrier, alegerea căreia depinde de greutatea și vârsta câinelui..

Important! În majoritatea cazurilor, trecerea la mâncare uscată ieftină din seria „economie” are un efect uimitor asupra aspectului câinelui: haina devine groasă, netedă și strălucitoare, animalul de companie radiază sănătate și se simte grozav. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că acest efect este de scurtă durată și, când se va termina, câinele va avea probleme cu ficatul și rinichii..

O atenție deosebită trebuie acordată nutriției puiilor:

 • în primele luni de viață, terrierii mici sunt hrăniți de 5-6 ori pe zi cu alimente lichide;
 • trecerea la o dietă mai solidă se efectuează treptat și numai după dinți;
 • puiilor li se administrează carne tocată fără grăsime, vene și cartilaj;
 • În primele șase luni, meniul se bazează pe legume fierte, carne, lapte, brânză de vaci nesărată, ouă. După șase luni, este permis să se hrănească puii cu fulgi de ovăz fierți, hrișcă.
DietăCâinilor de orice vârstă nu li se vor administra alimente afumate, dulciuri, alimente prăjite și piperate. Ocazional îți poți răsfăța animalul de companie cu un os de vită venat.

Important! Datorită particularităților structurii corpului terrierilor, acestea nu trebuie supraalimentate. Acest lucru poate duce la boli grave și grave ale sistemului digestiv..

Tendința rasei la boli

Prin natura lor, Termontii Dinmont au o imunitate excelentă și puternică și sunt rezistenți la multe boli. Latura „slabă” a rasei este spatele lor.

Odată cu vârsta, acesta slăbește, începe să doară și se poate observa prolapsul discurilor vertebrale. Dacă câinele începe să șchiopăteze, se mișcă stânjenit, preferă odihna decât jocurile active, ar trebui să consultați imediat un medic.Tendința rasei la boliPentru a evita problemele coloanei vertebrale, nu permiteți animalului dvs. să alerge scări sau coborâri / urcări abrupte..

Câinii sunt animale active, dar dacă un parazit se instalează în corpul lor, devin apatici, își pierd pofta de mâncare, haina lor pare plictisitoare. Aflați cum să vindecați un câine de la: puricii, lipsind și viermi.

O altă „verigă slabă” a terrierilor este tendința de a dezvolta glaucom ocular, ale cărui prime semne sunt lacrimale, slabă vedere nocturnă, zgâriind ochii cu labele..

Glaucomul este o boală ereditară severă care provoacă orbire. Este important să recunoașteți boala la timp și să consultați un medic care va oferi o terapie adecvată: medicamente sau intervenții chirurgicale.

Pro și contra conținutului

Dinmont sunt câini minunați cu temperament calm, caracter sociabil și loial.

Se plimbă de bună voie cu proprietarii, îi însoțesc în timp ce fac cumpărături, la plimbări, în excursii de drumeții, dar în același timp nu se tem de singurătate și vor găsi ceva de-a face cu ei înșiși..Pro și contra conținutuluiPrincipalele avantaje ale păstrării terrierilor includ:

 • lipsit de pretenții în nutriție;
 • ușurința întreținerii și îngrijirii;
 • sănătate excelentă și rezistență la diferite boli;
 • capacitate excelentă de antrenament;
 • loialitate și devotament față de proprietar;
 • lipsa unui miros specific neplăcut de „câine”;
 • excelent pentru reproducere în apartamente mici.

Vă sfătuim să aflați care rase sunt clasificate ca terrieri: partea 1 și Al 2-lea.

În același timp, atunci când păstrați un dandy, vă puteți confrunta cu unele probleme legate direct de dispoziția naturală a animalului:

 • tendința de a se implica într-o luptă;
 • mare pasiune pentru vânătoare;
 • nevoia de plimbări frecvente;
 • probleme cu spatele;
 • nevoia de îngrijire regulată, două vizite la salonul de îngrijire pe an;
 • pasiunea pentru lepră și „farsele” câinilor.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, Dandy Terrier este un câine puternic, curajos și curajos care trebuie tratat ca un adevărat câine mare..Pro și contra conținutuluiDinmotny este înclinat să domine, dar își ascultă stăpânul fără îndoială și sunt gata să-l apere până la capăt în caz de pericol. Cu toate acestea, este important de la o vârstă fragedă să-ți înveți animalul de companie la ascultare printr-un antrenament persistent, exigent, dar blând..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câini amabili și veseli: cunoașterea dandy dinmont terrier