Cum să transferați în mod corespunzător un cățeluș sau un câine adult într-un alt aliment

Transferul puiilor la o altă mâncare

În acest articol voi vorbi despre particularitățile schimbării hranei pentru un cățeluș și regulile de bază care vor ajuta la transferul câinelui la o dietă diferită, fără a afecta sănătatea. Voi lua în considerare nuanțele într-un astfel de proces, de exemplu: alegerea unui nou aliment, reacția animalului și principalele probleme care apar de obicei. De asemenea, voi răspunde la întrebări despre ce trebuie făcut dacă câinele refuză să mănânce alimente noi.

Cum să transferați un cățeluș dintr-o mâncare uscată în alta

Dacă nu știi încă, schimbarea dietei obișnuite este un mare stres pentru sistemul digestiv, pentru aceasta ar trebui să știi că nu trebuie să faci o tranziție prea bruscă. Este important să introduceți treptat, în porții mici, hrană nouă în dieta animalului (durata 7-10 zile).

În plus, în acest fel poți, fără a dăuna sănătății, să afli despre răspunsul organismului la o nouă dietă. Vă sfătuiesc să schimbați alimentele pentru gustul cel mai asemănător, acest lucru va facilita foarte mult procesul.

Cum să alegi

În primul rând, întrebați câinele despre alergii. Dacă nu, minunat.

Fiecare câine are o individualitate, cu gusturile și problemele sale, dar din fericire, astăzi, există o selecție imensă a hrani, care se pot potrivi oricărei mofturi.

Hrana de pe o masă comună este contraindicată pentru un câine. Atunci când alegeți hrana pentru un animal, ar trebui să vă concentrați asupra rațiilor industriale..

Merită să ne amintim că feed-urile de înaltă calitate și specializate sunt greu de găsit în magazinele obișnuite, dar dacă reușești, ai noroc. Și dacă nu, nu vă descurajați, de obicei în magazinele de animale de companie sau în clinicile veterinare există mai multe opțiuni individuale, în orice caz, puteți comanda alimentele de care aveți nevoie în magazin sau livrate acasă de pe Internet.

Mâncarea de calitate pentru pui este greu de găsit în magazine
Mâncarea de calitate pentru pui este greu de găsit în magazine

Al doilea punct. Aveți grijă la prezența diferiților coloranți și agenți cancerigeni în compoziție.

În al treilea rând, luați în considerare vârsta animalului dvs. de companie, nivelul activității acestuia și caracteristicile individuale (de exemplu, mâncarea uscată pentru cele sterilizate). Discutați modificările dietetice cu medicul veterinar și verificați recenziile online.

Dați mâncare la o oră fixă.

Ce trebuie făcut dacă câinele refuză să mănânce

Diferiti factori pot afecta refuzul de a manca..

1) Nu există suficientă chimie în alimentele în sine, nu atrage câinele cu mirosul / gustul său.

2) Ați schimbat poziția (gustul) în sine, uitând de preferințele animalului de companie.

3) Consistența nu este potrivită pentru câine. De exemplu, mâncarea este prea dură..

În astfel de cazuri, aș încerca să caut un înlocuitor cu o compoziție similară (alegerea modernă permite acest lucru). De asemenea, puteți lăsa mâncarea care vă place secției.

Dacă catelul refuză să mănânce, puteți crește activitatea fizică.
Dacă catelul refuză să mănânce, puteți crește activitatea fizică.

O opțiune bună ar fi creșterea activității fizice pentru animal, deoarece majoritatea câinilor noștri trăiesc în apartamente și duc un stil de viață sedentar și nu risipesc complet energia.

Dacă ați trecut la alimentarea superioară clasa premium, care sunt mai puțin aromate, încercați să adăugați conserve sau o delicatese pentru a spori mirosul. Schimbați poziția în sine (compoziție, gust).

În plus, puteți ignora pur și simplu problema dacă sunteți sigur că nu vă veți face rău animalului de companie..

Cum să vă dați seama dacă câinele dvs. răspunde bine la hrana nouă

Este mult mai ușor de înțeles că o dietă nouă este bună decât altfel..

Câinele mănâncă mai bine, poate cere suplimente. Starea externă a animalului de companie se îmbunătățește: calitatea hainei, unghiilor, dinților. În timp, mătreața și alte boli externe ale pielii dispar. Apare o strălucire sănătoasă. Dacă este un cățeluș, atunci înălțimea sănătoasă și greutatea normală. Ochii strălucitori. Activitate sporită.

Câinele nu mestecă mâncare, ci înghite în bucăți, rupându-le cu molarii săi. Tractul gastro-intestinal al animalului de companie este cel mai bun pentru digestia bucăților de alimente (cu excepția legumelor și a produselor lactate).

Dacă câinele mănâncă bine, cere suplimente, atunci noua hrană îi este potrivită.
Dacă câinele mănâncă bine, cere suplimente, atunci noua hrană îi este potrivită.

Greselile obișnuite pe care le fac proprietarii atunci când schimbă feedul:

1) O tranziție ascuțită și frecventă de la un tip de mâncare la altul. Mulți crescători fără experiență nu acordă atenția cuvenită acestui fapt, deși este un mare stres asupra sistemului digestiv al animalului..

2) Nu credeți anunțurile. Fiecare câine este unic din fire, așa că mâncarea ar trebui să fie specială și pentru acesta. Uneori, ceea ce funcționează pentru alții s-ar putea să nu funcționeze pentru tine..

3) O încercare de a economisi bani. Unii proprietari aleg alimente mai ieftine pentru a economisi bani, subminând pur și simplu sănătatea animalului..

4) ciocnirea problemei. De exemplu: indigestie, mătreață sau malnutriție. Pentru mulți, aceste simptome par lipsite de importanță și proprietarii nu se grăbesc să schimbe dieta sau să caute un motiv, ci în zadar, deoarece sănătatea animalului dvs. de companie depinde direct de nutriție..

5) O dietă animală echilibrată necorespunzător. Lipsa vitaminelor sau a oricăror suplimente nutritive, în funcție de caracteristicile câinelui.

6) Raportul dintre sarcini și volumul de alimentare. Este important să luați în considerare acest lucru pentru a nu vă supraalimenta animalul, altfel pot începe probleme de sănătate..

7) Amestecarea diferitelor rații. Supărarea digestivă în astfel de cazuri este garantată și acest lucru poate duce la consecințe mai grave..

8) Nedorind să se consulte din nou cu medicul veterinar, la schimbarea dietei, medicul va ajuta cu sfaturi și va observa modificările din corpul câinelui în timp. În plus, este mult mai ușor să găsești mâncare bună în locuri specializate..

Este cel mai fiziologic să hrănești câinele o dată pe zi - înainte de culcare (numai pentru adulți, câini sănătoși).

Sper că acest articol a putut să vă răspundă la întrebări și animalul dvs. de companie va fi frumos și sănătos. Alegerea feedului potrivit este importantă. Principalul lucru este să urmați regulile de bază dacă decideți să vă transferați animalul de companie la o dietă diferită. Amintiți-vă ce anume alegeți care va fi câinele dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să transferați în mod corespunzător un cățeluș sau un câine adult într-un alt aliment