Cum să curățați urechile câinelui

Mulți proprietari de animale de companie cu patru picioare se întreabă cum să curețe urechile unui câine. Curățarea regulată și corectă a urechilor animalului dvs. de companie este o bună prevenire a posibilelor boli..

Reguli de îngrijire - cât de des să curățați urechile câinelui

Condiția principală ar trebui luată în considerare - partea interioară a urechii câinelui nu trebuie curățată. Chiar și cu cea mai severă contaminare externă a auriculei, canalul urechii rămâne în mod normal curat și roz pal.

Curățarea urechii câinelui tău

Ar trebui să verificați zilnic urechile câinelui.

Orice secreții și corpuri străine prezente în urechea câinelui nu indică prezența contaminării, ci un proces inflamator în curs. În acest caz, este necesar să nu vă angajați în auto-curățare, ci să consultați un medic veterinar. El va examina animalul de companie și va prescrie tratamentul.

Curățarea trebuie făcută cu extremă precauție folosind tampoane de bumbac.

Orice materiale rigide (tifon, pânză, tampoane de bumbac) nu sunt adecvate pentru aceste scopuri.

Suprafața interioară a urechii unui câine este foarte sensibilă la influențele externe. Curățarea necorespunzătoare poate deteriora pielea.

Partea exterioară a auriculei trebuie curățată de contaminanții care au pătruns în ea după cum este necesar, dar de cel puțin 2 ori pe săptămână. Curățarea frecventă nu numai că nu este necesară, ci poate fi periculoasă..

Fonduri necesare

În timpul curățării, proprietarii de câini folosesc diverse ajutoare. Nu toate substanțele utilizate sunt adecvate.

Loțiuni de curățat

Loțiunile speciale pentru urechi care nu conțin substanțe medicamentoase sunt cea mai bună opțiune. Utilizarea lor vă va permite să îndepărtați particulele de praf, murdărie, sulf din auriculă fără a afecta organul și pielea..

Loțiuni pentru urechi

Loțiunile pentru curățarea urechilor câinilor sunt utilizate în scopuri igienice, inclusiv înainte de a utiliza medicamente

Este posibil să se curățe cu apă oxigenată și „clorhexidină”

Peroxidul de hidrogen este cel mai popular dezinfectant. Cu toate acestea, medicii veterinari nu recomandă utilizarea peroxidului de hidrogen pentru curățarea urechilor câinilor, deoarece animalele sunt foarte sensibile la orice disconfort și sunete.. Agentul, atunci când lovește o rană mică sau o zgârietură, care poate fi prezentă în urechea animalului, va începe să emită un sunet caracteristic șuierător și să provoace o senzație de arsură. Astfel de senzații pot duce la anxietate, frică la animalul de companie..

De asemenea, clorhexidina nu este recomandată pentru curățarea urechilor. S-a dovedit că utilizarea sa frecventă poate duce la uscarea pielii. Acest lucru, la rândul său, va provoca o producție crescută de sulf, apariția iritării.

Este permisă utilizarea "clorhexidinei" pentru curățarea preliminară a auriculei înainte de introducerea medicamentelor speciale prescrise de curs pentru tratamentul patologiilor urechii.

Cum se curăță urechile unui câine: instrucțiuni pas cu pas

Curățarea urechilor câinelui tău

Pentru a curăța urechile animalelor, puteți folosi șervețele igienice speciale care sunt vândute în magazinele de animale de companie.

Pentru a curăța urechile animalului de companie, trebuie să faceți următoarele:

  1. Așezați ușor câinele.
  2. Întoarceți puțin urechea.
  3. Umpleți canalul urechii cu loțiune caldă pentru curățarea urechilor.
  4. Închide urechea și masează baza astfel încât loțiunea să pătrundă în canalul urechii.
  5. Umeziti un tampon de bumbac cu orice lotiune potrivita.
  6. Îndepărtați murdăria din auriculă cu un tampon de bumbac.

Repetați procedura dacă este necesar..

Curățarea urechilor unui câine fără rău animalului nu este deloc dificilă. Principalul lucru este să o faci cu atenție și nu prea des..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să curățați urechile câinelui