Vaccin biovac pentru câini: metode de aplicare și dozare

Suntem învățați din copilărie că în lumea din jurul nostru există milioane și miliarde de microorganisme potențial ostile. Pentru a vă proteja de ele, trebuie nu numai să vă spălați pe mâini, ci și să vă vaccinați din când în când împotriva celor mai periculoase boli. Același lucru este valabil și pentru câini.. Uneori, vaccinul Biovac este singurul lucru care vă poate salva animalul de companie de a contracta o boală mortală.

Caracteristicile medicamentului

Rețineți că Biovac - un întreg grup de vaccinuri, fiecare dintre ele diferă în lista bolilor de care protejează. Cel mai frecvent este BIOVAC-D. Medicamentul este utilizat pentru a forma o imunitate stabilă și tensionată la câini, care protejează animalele ciuma carnivorelor. BIOVAC-P este adesea utilizat în practica veterinară, dar este condus pentru a proteja animalele de companie enterita parvovirusului. Medicamentul cu litera L la final este destinat prevenirii leptospiroza. Acestea sunt toate vaccinuri monovalente concepute pentru a preveni o singură boală specifică. Nu este convenabil să le folosiți în toate cazurile..

În acest caz, producătorul are opțiuni polivalente. De exemplu, BIOVAK-RA: destinat prevenirii adenovirale infecții și enterită cu parvovirus. Ambele infecții tund cu succes câinii tineri, astfel încât crescătorii profesioniști vor beneficia de tăierea puii „RA”. Cu toate acestea, variantele de vaccin tetra- și pentavalent prezintă un interes deosebit. Dacă aveți un cățeluș, vă recomandăm să citiți informațiile generale despre vaccinare și regulile de implementare a acestuia:

Deci, BIOVAK-DPA. Vaccin tetravalent, destinate prevenirii următoarelor boli infecțioase: ciuma carnivorelor, enterita etiologiei parvovirusului, infecțiile cu adenovirus și infecțioase hepatita A. Vaccin pentavalent, BIOVAK-DPAL. Este utilizat pentru a preveni aceleași patologii descrise mai sus, precum și leptospiroza (cinci boli). Având în vedere că adenovirusurile și parvovirusurile există în mai multe serotipuri diferite, aceste medicamente oferă, de fapt, protecție împotriva mai multor afecțiuni..

Formular de lansare, note

Rețineți că vaccinurile din acest grup sunt disponibile în mai multe versiuni simultan: lichid, uscat, combinat (cu un solvent inclus). Medicamentul este ambalat în fiole sau flacoane de sticlă. În cazul formelor lichide, totul este simplu: este tras într-o seringă și injectat în animal. Cu versiunea uscată, este puțin mai dificil: pentru a o dizolva, trebuie să folosiți fie apă sterilă pentru injecție, fie aceeași soluție salină la o doză indicată în instrucțiunile producătorului..

Dacă un solvent este atașat la fiolă sau flacon cu medicamentul, atunci ar trebui să dizolve vaccinul! În cazurile în care, dintr-un anumit motiv, solventul nu este adecvat pentru utilizare, medicamentul nu trebuie utilizat deloc. De asemenea vaccinul nu trebuie administrat în cazurile în care:

  • Integritatea ambalajului cu fiole sau sticle este încălcată, există urme de deschidere pe acesta.
  • Vaccinul în sine sau solventul în sine are un fel de impuritate sau sediment, urme de umiditate sau alți factori de mediu sunt vizibili pe fiole sau flacoane.
  • Pe ambalaj și / sau ambalaj în sine nu există informații despre numărul lotului și data de expirare și nu există informații despre producătorul și locul de eliberare a medicamentului.

Precauții, contraindicații, efecte secundare

Vaccinul poate fi administrat tuturor animalelor de la vârsta de opt săptămâni. Pentru prevenirea bolilor câinilor mai tineri, agentul nu poate fi utilizat! Mai mult, este nu introduceți următoarele categorii de câini:

  • Câini slăbiți, slăbiți.
  • Toate animalele de companie care în momentul vaccinării aveți orice boală infecțioasă sau recuperați de la aceasta.
  • Nu administrați câinelui dvs. un vaccin dacă acesta sufera de viermi. Cu 10 zile înainte de vaccinarea intenționată, animalul are nevoie mâner orice mijloace împotriva viermilor. Aceasta este o cerință obligatorie.!
  • De asemenea, vaccinul pentru câini Biovac nu se administrează cățelelor însărcinate și care alăptează. În general, nu există contraindicații directe la acest lucru, dar se crede că vaccinarea cățelelor de pui este posibilă numai în cazurile în care există un risc direct de infecție. În alte situații, este mai bine să nu vă asumați riscuri sau cel puțin să vă consultați cu un specialist.

Aș dori să atrag atenția asupra tratamentului antihelmintic. Mulți crescători o „resping” în general, și apoi sunt surprinși că animalele lor de companie nu formează imunitate normală. Viermii trebuie distruși fără greș, altfel nu veți aștepta efectul normal al medicamentului!

"Oficial" nu s-au înregistrat efecte secundare, cu excepția cazului în care există o umflare mică și nedureroasă la locul injectării. Nu este nevoie să vă faceți griji: tumora dispare singură, nu sunt necesare cataplasme. În plus, în cazuri rare, este posibilă intoleranță individuală la componentele medicamentului..

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Vaccinul se administrează numai parenteral, subcutanat sau intramuscular. Nu este furnizată nicio altă aplicație. Luați în considerare metoda de dizolvare a componentului uscat al vaccinului. Pentru a face acest lucru, un solvent special care vine împreună cu medicamentul sau soluția fiziologică (sau apa pentru injecție) este tras într-o seringă sterilă. După aceea, lichidul este turnat cu atenție și la o viteză mică într-o sticlă sau fiolă. Nu este nevoie să vă grăbiți, deoarece altfel vaccinul va spuma mult și dozarea va fi dificilă! De asemenea, rețineți că vaccinurile lichide și diluanții trebuie agitați energic înainte de utilizare (dar nu se agită timp de o jumătate de oră).

Vaccinul este administrat puiilor de la opt săptămâni, de două ori. Intervalul dintre vaccinări este de două săptămâni. Doza este de un mililitru (jumătate din doza standard) sau de doi mililitri (doza standard). Depinde de greutatea cățelușului, iar cantitatea de medicament care trebuie administrată trebuie discutată cu medicul veterinar..

Atenţie! Dozajul unor vaccinuri din familia BIOVAC poate diferi de cel descris de noi. Asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccin biovac pentru câini: metode de aplicare și dozare