Drathaar: istorie, caracter, standard, vânătoare și caracteristici ale conținutului (+ fotografie)

Atunci când aleg un viitor animal de companie, mulți fani ai câinilor încearcă să evite rasele de vânătoare. Se crede că specializarea unui animal de companie nu va lăsa nici măcar o șansă pentru o viață liniștită. Există ceva adevăr în acest sens, mai ales când vine vorba de o rasă precum Drathaar. Pe lângă calitățile de vânătoare, câinele este înzestrat cu un intelect dezvoltat, stima de sine și un caracter puternic. Drathaars sunt câini puternici, pur muncitori, care stau la picioarele proprietarului numai după o vânătoare glorioasă sau activități alternative care compensează nevoile celor patru picioare. În același timp, rasa a dezvoltat abilități de protecție, însoțitor și căutare, comunică bine cu rudele și le place să se prostească.

Este interesant! În multe țări, Drathaar este denumit indicatorul german cu păr sârmă. Câinele german cu păr scurt este Kurzhaar, iar cel cu părul lung este Langhaar. Această „trinitate” este considerată a fi cele mai apropiate rude cu o singură linie de rasă..

Referință istorică

Astăzi, rasa de câine Drathaar este considerată un descendent al polițiștilor germani vechi. Datorită înregistrărilor care au supraviețuit, se știe că la momentul înființării lor, zona de reședință a polițiștilor germani traversa Germania, Franța și Elveția. Luând în considerare calitățile de lucru dobândite și conformația, manipulatorii de câini sugerează că Drathaar a fost obținut prin împerecherea câinilor și câinii de vânătoare care trăiesc pe teritoriul a trei țări..

Este interesant! Busty înseamnă unul cu mustață și o capră, destinat vânării păsărilor. Conceptul nu trebuie confundat cu termenul „cu părul lung”. Gena dominantă este responsabilă de vânătăi, care asigură moștenirea aproape 100% a bărbii.

În secolul al XVI-lea, câinii de păsări Brousty erau răspândiți în Europa. Patru picioarele erau folosite pentru a vâna păsări și pentru a păzi casa. Cei tari nu arătau ca Drathkhaars moderni, dar purtau „gena dominantă a pilozității”. De asemenea, Bird Dogs avea un bot ascuțit, un schelet ușor și un păr semi-lung uniform, cu riduri. O atitudine analfabetă și o neînțelegere a diferenței dintre brute și părul lung a dus la apariția indicilor cu barbă, ogari.

Este interesant! Bruta nu este o mutație sau o genă nouă. Acest tip de câine era cunoscut cu mult înainte de apariția polițiștilor în Germania și Franța. De exemplu, câinii aborigeni din Tibet și Balcani aveau o haină grosieră semi-lungă, barbă și mustață. Cine știe, poate sângele celor mai vechi rase curge și în venele lui Drathaar..

Până la formarea liniei de rasă, în Germania câinii erau porecliti Barbet, iar în Franța Griffon. Vânătorii și experții din ambele țări au remarcat calitățile exterioare instabile și mediul mediocru. O astfel de rasă brută „nu amenința” recunoașterea și chiar o atitudine serioasă din partea crescătorilor. Această „politică” a continuat până la începutul secolului al XIX-lea, dar câțiva câini selectați au fost încă folosiți pentru a îmbunătăți calitățile de lucru prin împerecherea cu Seteri deja stabiliți. Majoritatea barbetelor s-au mutat la rangul de animale de companie - au fost folosite pentru a păzi proprietatea și, dacă este necesar, ca polițiști.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, au apărut primii Drathaars în Germania, care au dat rezultate excelente în lucrul pe câmp, dar nu și-au pierdut versatilitatea. Testele efectuate pe teren au dovedit potențialul promițător al rasei, ceea ce a determinat începerea unor lucrări serioase de reproducere. Selecția câinilor de același tip a început în 1902, iar până în 1924 a fost adoptat primul standard al rasei Deutsch Drathaar. „Imaginea completă” a lui Drathaar a atras atenția manipulatorilor de câini europeni, care le-au oferit câinilor un „bilet pentru lumea mare”..

Activitatea activă de reproducere a fost redusă la zero odată cu izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Iubitorii de câini nu au avut nici timp, nici oportunitate, nici resurse pentru a se reproduce. Politica dură a statului (reproducerea numai a acelor rase care au fost utilizate în față) a zguduit sever calitatea și reputația rasei în ansamblu. Drathaar german, încă nu suficient de puternic, a fost dizolvat în împerecherea încrucișată sau a fost distrus masiv pentru a economisi aprovizionarea cu alimente.

Sfârșitul ostilităților a însumat „linia roșie” din istoria rasei. Crescătorii din Germania, Austria, Franța și Belgia s-au luptat pentru a restabili populația. Se știe că crescătorii germani au folosit în program Kurtskhaarov, unități ale câinilor genealogici supraviețuitori din Europa au fost importate în Austria. Lucrările de refacere și stabilizare a rocii au fost efectuate până în 1965. În urma adoptării descrierii revizuite a rasei, încrucișarea cu liniile de vânătoare aferente a fost interzisă..

Notă! Munca de reproducere postbelică a avut drept scop creșterea unui câine de vânătoare puternic. Persoanelor cu calități de lucru adecvate li s-a permis reproducerea, exteriorul a fost „lustruit” mai târziu.

Aspect

Puternic, puternic, hotărât, dar armonios, „complet” și inteligent. Aspectul rasei vorbește de la sine, Drathaar este un câine prietenos, rezistent, complet controlat. Greutatea unui adult depinde de construcție, dar nu trebuie să depășească 27-32 kg, înălțimea este prescrisă de standard:

 • Bărbați: 61–68 cm.
 • Cățelele: 57–64 cm.

Rasa standard

 • Cap - proporțional cu dimensiunile globale, nu prea mari sau voluminoase. Partea frontală este largă și aproape plată, bine rotunjită în lateral și în partea din spate a capului. Trecerea către partea din spate a nasului nu este prea ascuțită, ci pronunțată. Crestele frunții și pomeții sunt bine definiți. Puntea nasului este cocoșată, largă. Gura este adâncă, cu o aderență suficient de puternică. Capătul botului este rotunjit, dar datorită formei bărbii apare pătrat. Buzele sunt strânse, de grosime medie. Marginea buzelor pigmentată pentru a se potrivi cu haina.
 • Dinții - aproape de un castel cu drepturi depline. Incisivii inferiori trebuie să atingă cei superiori. Pentru a evalua exteriorul, este importantă nu doar mușcătura corectă, ci și setul complet de dinți.
 • Nas - complet colorat pentru a se potrivi cu culoarea hainei, larg, mobil, cu nări rotunde deschise.
 • Ochi - nu mare, plantat la o distanță și înălțime medie. Nu prea proeminent, dar nici scufundat. Culoarea iriselor (preferată) este un maro profund, închis. Pleoapele sunt uscate, ascunzând complet albul ochiului, pigmentat pentru a se potrivi cu haina.
 • Urechi - nu prea groasă, rotunjită, căzută spre obraji, ridicată la baza cartilajului. Întoarceți-vă înainte când lucrați sau vă concentrați.
 • Corp - format pătrat sau dreptunghiular. Un format mai alungit este cel mai adesea observat la cățele. Gâtul este suficient de lung, curbat, fără piele lăsată și musculos. Greierul este ridicat, spatele este drept și lat, de lungime moderată. Linia brâului de umăr este mai mare decât linia șoldului, datorită căreia poziția de lucru este ușor înclinată. Lomul nu este pronunțat, dar puternic, crupul este înclinat și larg. Cutia toracică este suficient de adâncă și largă. Linia inghinală moderat ascunsă.
 • Membre - Picioarele din față sunt așezate sub corp, drepte, de lungime proporțională, cu articulații puternice și mușchi bine definiți. Coatele sunt apăsate pe piept într-o poziție în picioare. Picioarele din spate sunt, de asemenea, puternice, cu articulații bine înclinate. Mână rotundă, fermă, tricotată strâns. Tampoanele sunt complet colorate pentru a se potrivi cu lâna. Unghii curbate, scurte și întunecate.
 • Coadă - cel mai adesea andocat, situat la nivelul mediu, ar trebui să continue linia din spate. Transportat în linie cu coloana vertebrală sau ușor mai sus. Dacă ancorarea cozii la Drathaar nu este posibilă (în unele țări acest lucru este interzis), coada naturală poate avea formă de sabie.

Tipul și culoarea stratului

Păr de protecție de lungime medie (2-4 cm), structura este rigidă. Paltonul este cât mai aproape de corp. Substratul este foarte dens și impermeabil. Cerințele generale se aplică hainei, trebuie să protejeze câinele de vreme rea, dar nu trebuie să distorsioneze contururile corpului. Firele de protecție de pe picioare, abdomen și partea inferioară a sternului sunt ceva mai scurte, fără pierderi de densitate. În modă, lâna este și ea scurtă, dar mai aspră. Barba moderată, dură.

Standardul specifică în mod clar tipurile de culori:

 • Maro cu gri fără / cu pete, o pată albă pe piept sau fără marcaje.
 • Negru cu gri fără / cu pete.
 • Gri (adesea numit gri).

Caracteristicile rasei

În lumea cinologică, există opinii duble cu privire la Drathkhaars și vizual similare Kurtskhaarov (German Pointers). Conform uneia dintre versiuni, Drathaar este progenitorul lui Kurzhaar. Pictura supraviețuitoare (1582) descrie un vânător cu un câine cu fața ascuțită, ascuțit, fără barbă și lână (conform logicii lui Kurzhaar). Polițistul cu păr sârmă este menționat în anii 1700, dar acest lucru nu înseamnă că câinii nu erau cunoscuți anterior..

Chiar și astăzi, iubitorii de câini fără experiență pot să nu facă distincția între Drathaar și Kurzhaar pe imagine. Câinii au o poziție similară, exteriorul și culorile camuflajului. Principalele diferențe dintre Drathaar și Kurzhaar sunt:

 • Dimensiuni - Drathaar este mai mare. Potrivit multor crescători, Kurzhaar este mai elegant și mai prezentabil, dar asta contează dacă doriți un animal de companie de spectacol, nu un vânător..
 • Tip lână - Kurzhaars strict cu părul scurt, fără lână și cu atât mai mult fără barbă și mustață.
 • Temperament - Drathhaars sunt considerați mai hotărâți (uneori agresivi) decât alte rase de vânătoare.
 • Calități de lucrua - câinii sunt egali.
 • - Kurzhaars înțelegeți-vă bine în apartament, datorită hainei scurte, îngrijirea este minimă. Drathaara este preferabil să trăiască într-o casă cu teritoriu alăturat, necesită îngrijire zilnică. Drathaar să lucreze în timpul înfloririi ierburilor (antrenament, testare, mers pe vreme rea) are nevoie de un costum special care să protejeze lâna de poluare, spiculete lipicioase și alte lucruri.

Caracter și antrenament

Caracteristicile rasei arată Drathaara un câine versatil pentru casă, familie și vânătoare. Patrupedele se disting printr-o minte curioasă, adică câinele însuși observă și își amintește abilitățile și lucrurile utile (în opinia sa). Puii Drathaar au o dispoziție destul de puternică și încăpățânată, așa că, dacă aveți nevoie de un câine pentru o canapea, ar trebui să vă abțineți de la cumpărarea unui copil.

Copilul în creștere și, mai târziu, adolescentul Drathaar, își testează în mod regulat stăpânul pentru rezistență. Mulți sunt alarmați de faptul că educația lui Drathaar este un fel de remorcare cu o luptă constantă pentru conducere. Această întrebare nu este fundamentală dacă privește „cucerirea canapelei” sau ocuparea camerei (desigur, dacă vă convine). De fapt, astfel de mituri sunt respinse de cei care nu au reușit să-l antreneze acasă pe Drathaar..

Să recunoaștem, eșecul în auto-părinți este previzibil, mai ales dacă nu ați avut niciodată un câine. Pentru formatorii experimentați, instruirea lui Drathaar este un proces interesant, interesant, care le permite să își îmbunătățească abilitățile. Dacă sunteți angajat în munca serioasă, nu trebuie să vă fie frică, în orice moment puteți căuta ajutor de la un manipulator de câini sau puteți studia într-un grup. După cum arată practica, doar primul pas este cu adevărat dificil - alinierea forțelor și stabilirea comunicațiilor. Nu degeaba toate atlasele cinologice îl caracterizează pe Drathaar drept un câine ușor de dresat..

Important! Teama de zgomote puternice și lipsa de dorință de a aduce un obiect care trebuie transportat este considerată un dezavantaj. Un câine cu un astfel de caracter nu poate solicita participarea la lucrările de reproducere, chiar și la o clasă de spectacol.

Caracterul de vânătoare al lui Drathaar necesită o muncă serioasă. Dacă câinele ignoră cerințele antrenorului în timpul antrenamentului, este foarte probabil ca patrupedul să nu fi compensat încă nevoile sale primare. În timp ce se plimba, câinele imită munca - adulmecă jocul, stă într-un raft, se furișează, încearcă să ajungă din urmă cu pasărea. Acasă, animalul de companie se transformă într-un tovarăș, nu-i place (și uneori fizic nu suportă) despărțirile lungi de proprietar. Rasa este potrivită pentru o familie numeroasă cu copii. Posibilitatea de a achiziționa pisici sau alți câini ar trebui judecată pe baza temperamentului unui anumit Drathaar, mulți dintre ei sunt gelosi. Mai mult, gelozia nu privește teritoriul, ci proprietarul și copiii.

Vânătoare

Achiziționarea unui câine în scopul formării continue a abilităților de vânătoare impune proprietarului o serie de restricții. Cel mai adesea, vânătorii practicanți acordă prioritate calităților de lucru, nu exterioare. Apropo, obținerea unei licențe de vânătoare presupune că câinele are documente genealogice și certificate de promovare a testului. Creșterea unui cățeluș înainte de vaccinare presupune elaborarea comenzilor „Vino la mine”, „Loc”, „Fu”. La o plimbare, câinele învață blocul de comenzi de bază și apoi trece la „antrenament”. Înainte de începerea antrenamentului specializat, cățelul este ajutat să depășească frica de sunete puternice, apă, țipete și alți factori enervanți. Mai mult, câinele trebuie să „învețe” comenzile „Aport”, „Adu” și „Dă”.

Următoarea etapă este imitația de vânătoare. O pasăre este eliberată dintr-un adăpost (cutie), cel mai adesea o prepeliță. Câinele ar trebui să ia poziție, dar să nu se miște fără o comandă. În funcție de profilul viitor, câinele este antrenat pentru un anumit tip de pradă, la început doar o pasăre sau un iepure. Drathaars sunt capabili să învețe toate tipurile de vânătoare, până la coralul de mistreț.

Important! Dacă antrenamentul include „metoda de momeală”, câinele nu ar trebui să omoare prada.

Până la 6-7 luni, toate antrenamentele se desfășoară într-un mod exclusiv ludic. Un animal de companie mai în vârstă poate încerca încercări, dar prima vânătoare reală cu Drathaar este destul de stresantă și obositoare. De obicei, câinii își fac debutul la vârsta de 1-1,5 ani. În timpul orelor, este categoric imposibil să încurajezi agresivitatea.!

Important! Supraponderalitatea și prezența patologiilor congenitale sunt inacceptabile pentru un câine care lucrează.

Întreținere și îngrijire

Datorită stratului dens, impermeabil, Drathaar poate trăi într-o cușcă în aer liber, cu o cabină caldă, în mod natural, în înghețuri severe, câinele ar trebui să fie inclus în casă. Rețineți că păstrarea Drathaar în curte compensează doar parțial nevoia de plimbări. Este posibil să păstrați în apartament, sub rezerva plimbărilor lungi și a cursurilor regulate. Vă rugăm să rețineți că cățelele varsă aproape în întregime substratul (primăvara) și pot fi vulnerabile în perioadele ploioase.

Îngrijirea puiilor Drathaar este destul de specifică, deoarece copiii sunt activi și nu sunt deștepți pentru vârsta lor. Copilul nu va „juca” în fața proprietarului! Dar nu este atât de dificil să se determine vinovatul prin cizmele și covoarele mestecate. Pentru a preveni un comportament nedorit, cățelușul ar trebui să meargă până când obosește, să poată mesteca jucării (deosebit de importante în timpul dinților) și să înțeleagă că cuvântul proprietarului este legea. În același timp, nu este recomandat să se aplice nici măcar o forță fizică minimă lui Drathhaars, deoarece astfel de pedepse pot „genera” complexe.

Un moment separat este hrănirea cățelușilor Drathaar. Pe lângă faptul că bebelușul ar trebui să primească o dietă îmbunătățită, consumul de alimente ar trebui să conste în mai multe etape. Antrenează-ți imediat câinele să mănânce într-un singur loc, într-un program, acest lucru va împiedica cerșitul. După finalizarea „mesei”, câinele este învățat să stea lângă bol până când proprietarul curăță barba de resturi alimentare..

Mulți manipulatori de câini recomandă hrănirea lui Drathaar cu alimente naturale. Câinii nu sunt predispuși la alergii, iar alimentele naturale sunt considerate mai naturale pentru digestie. De fapt, mulți câini de lucru sunt ținuți pe hrană comercială (uscată sau umedă), deoarece acest lucru este convenabil în perioadele de vânătoare. Este important să înțelegeți că câinele trebuie să primească fie mâncare „naturală”, fie industrială, nu puteți amesteca tipuri de alimente! Alimentele uscate pentru Drathaar trebuie selectate în funcție de vârstă și de necesitățile de energie. În perioadele de vânătoare, hrana pentru o nutriție îmbunătățită este de preferat; în viața de zi cu zi, produse de clasă premium (sau superioare) pentru câinii activi.

Îngrijirea hainei include curățarea regulată a hainei (mai ales în perioada de înflorire), pieptănarea completă a substratului în timpul iernii și vara și scăldarea după cum este necesar. În condiții meteorologice nefavorabile, se recomandă mersul pe o pătură sau veste de protecție specială. Evitând scăldarea excesivă frecventă, mențineți Ph-ul natural al pielii și aceasta este cheia pentru prevenirea dermatitei și eczemelor. Complexul de îngrijire zilnică include examinarea ochilor, urechilor și a dinților. Având în vedere tendința de otită medie, urechile sunt șterse cu ulei pentru bebeluși sau cu un produs de curățare o dată pe săptămână. După fiecare masă, Drathaara este șters de pe barbă, pieptănat o dată pe zi. Ghearele sunt tăiate după cum este necesar.

Sănătate

După cum arată practica, dacă alegeți cățelul Drathaar potrivit și aveți grijă de secție, riscul patologiilor este minim. Bolile frecvente includ:

 • Displazia articulatia soldului - cel mai adesea patologia legată de vârstă este asociată cu o încetinire a metabolismului. Datorită regenerării premature a țesutului cartilajului, capul osului iese din articulația șoldului, ceea ce duce la șchiopătare și durere. Boala este incurabilă, dar este parțial oprită prin terapie. De asemenea, este posibilă refacerea articulației prin intervenție chirurgicală.
 • Volvulusul stomacului sau intestinelor - patologie care necesită intervenție chirurgicală urgentă. Ca măsură preventivă, câinele nu este hrănit înainte de plimbare (curs).
 • Tulburări hormonale - hipotiroidism, Diabet.
 • Granulomul lins - inflamația pielii. Natura leziunii este bacteriană, câinele linge zona deteriorată, care răspândește infecția pe o suprafață mare. Principalele motive - stres (câinele se linge ca să-l calmeze), efectele dermatitei sau ale unei reacții alergice, funcționarea defectuoasă a sistemului hormonal.
 • Alte probleme ale pielii - dermatită (mai ales între degete), umed eczemă, ca urmare a îndepărtării premature a substratului sau a scăldării frecvente.

Patologiile mai rare, dar încă probabile, includ: cataractă, atrofie retiniană, volvulus, leziuni ligamentare, insuficienta cardiaca, oncologie (mastocitom).

Important! Unele linii din rasa Drathhaar sunt predispuse la otita medie cronică.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Drathaar: istorie, caracter, standard, vânătoare și caracteristici ale conținutului (+ fotografie)