La ce vârstă este mai bine să ancorezi coada și urechile câinelui

La anumite rase de câini, ancorarea urechilor și a cozii este o tradiție veche de secole. Acest lucru se datorează nu numai efectului cosmetic, ci se referă și direct la funcțiile de lucru ale animalului. Pentru a nu vă face rău animalul de companie, ar trebui să cunoașteți momentul și specificul acestei operațiuni. Acum, procedurile de tăiere a părților corpului animalelor au devenit opționale, iar în unele țări chiar interzise. Uneori, andocarea este recomandată și prezentată în scopuri igienice sau pentru reproducerea reprezentanților de elită ai raselor care participă la tot felul de expoziții și competiții.

1 De ce ancorează coada și urechile

Un loc vulnerabil la câinii de vânătoare este coada. Mișcarea prin mlaștini, păduri, desișuri, animale lipite de plante, spini și alte obstacole, fiind distrase și rănite. Coada lungă a încetinit viteza mișcării câinelui. Până de curând, andocarea acestei părți a corpului la câinii de vânătoare era considerată obligatorie..

Caini de paza si "păstori" adesea angajat în luptă cu animale sălbatice, din această cauză, coada și urechile au fost deteriorate. Acest lucru ar putea duce la infecții și ar face câinele mai vulnerabil. De aceea, nu numai coada, ci și urechile au fost ancorate pentru reprezentanții unor astfel de rase. Același motiv este relevant pentru soiurile de luptă..

Forma și lungimea tăieturii nu au fost inițial standardizate. Ulterior, pentru diferite rase, au fost stabilite reguli, care au fost calculate astfel încât animalul să pară cât mai armonios și frumos posibil..

2 Vârstă pentru tunderea cozii

Cu cât catelul este mai mic, cu atât va fi mai ușor supus unei intervenții chirurgicale. Este recomandabil să ancorați coada câinelui la vârsta de 3 zile până la 2 săptămâni. În această perioadă, procesul de vindecare are loc rapid, sângerarea practic nu este observată, operația se efectuează fără anestezie. Senzațiile dureroase la cățeluș în timpul procedurii sunt prezente, dar sunt nesemnificative. Multe animale tolerează circumcizia fără scârțâit sau ciocnit, în funcție de pragul natural de durere al câinelui..

Dacă doriți, puteți cere medicului veterinar anestezie locală. Nu va dăuna animalului de companie, dar cu siguranță va anestezia zona de andocare. Nu există efecte secundare în acest caz.. Cel mai sigur timp pentru a îndepărta o parte din coadă este de o lună.. La o vârstă ulterioară, operația este complicată, însoțită de anestezie generală și sutură.

2.1 Caracteristici de andocare la Jack Russell Terrier

Conform standardelor actuale, tăierea cozii la puii de câine Jack Russell Terrier trebuie făcută strict la nivelul pliului urechilor.. Procesul este întrerupt în termen de 10 zile de la momentul nașterii. Dacă se ia o decizie de a efectua o operație similară unui câine adult, vârsta acestuia nu trebuie să depășească șase luni.

Scurtarea este dureroasă și necesită anestezie și îngrijire postoperatorie, cu îndepărtarea ulterioară a suturii. Este adecvat să faceți un astfel de pas dacă câinele are predispoziție la o poziție non-standard a cozii (răsucire într-un inel sau cădere pe spate).

2.2 Circumcizia într-un spaniel

Spanielul este un vânător de rațe foarte specializat. LAPuteți controla coada unui câine din această rasă acasă, dacă proprietarul are experiență și calificările corespunzătoare. În caz contrar, trebuie să vă încredințați animalul de companie unui specialist..

Procedura se desfășoară după cum urmează:

 1. 1. Cupația se face la cățeluș la vârsta de 5 până la 10 zile.
 2. 2. Veți avea nevoie de alcool, o cârpă curată, permanganat de potasiu, o lamă periculoasă.
 3. 3. Dispozitivele și mâinile trebuie dezinfectate..
 4. 4. Ajutorul trebuie să pună animalul de companie pe stomac și să-l apese ușor.
 5. 5. Pielea trebuie trasă la bază, astfel încât după operație să acopere locul amputării..
 6. 6. Simțind coada, ar trebui să numărați două cartilaje, tăiați apendicele într-o singură mișcare ascuțită.

După aceea, cățelușul este întors pe spate, rana este tratată cu alcool și presărată cu permanganat de potasiu. Tratamentul suplimentar va fi administrat de mama sa, a cărei salivă are proprietăți dezinfectante..

3 Când urechile sunt tăiate

Tăierea scalpului se practică la vârsta de 2 luni. Urechi de câine poate fi oprit până la un an. La rasele mici, intervenția chirurgicală trebuie făcută mai devreme, deoarece pielea lor este mai subțire, iar auriculele se formează mai repede. Configurația craniului și schimbarea acestuia odată cu vârsta afectează momentul operației. La animalele nou-născute, este imposibil să se spună care va fi proporția capului în câteva săptămâni. Decuparea incorectă a urechii va distruge întregul exterior al câinelui..

Pregătește-ți catelul în prealabil pentru circumcizie. Este necesar să faceți vaccinările indicate, să curățați viermii și să vă asigurați că animalul de companie este sănătos. Cu 8-10 ore înainte de procedură, animalul încetează să se hrănească, chiar înainte de operația pe care o parcurg.

3.1 Instrucțiuni pas cu pas

Cupa se efectuează sub anestezie locală sau generală. În timpul operației este necesar să se fixeze capul cățelușului. Principalele etape ale procedurii:

 • introducerea anesteziei;
 • ras de lână în zonele tratate;
 • marcarea locației exacte a tăieturii;
 • deplasarea pielii către cap astfel încât după operație să acopere rana;
 • efectuarea unei incizii cu bisturiul;
 • cusând pielea de-a lungul marginilor cu fire speciale sau fixând cu clei medical.

Îngrijirea ulterioară constă în tratarea plăgii cu antiseptice. Dacă se observă descuamarea crustelor uscate, acestea sunt înmuiate și îndepărtate cu atenție.. Pentru a preveni zgârierea urechii, pe gâtul animalului de companie se pune un guler special în formă de pâlnie.

4 sfaturi pentru proprietarii de câini

Dacă se ia decizia de a tăia coada sau urechile animalului de companie, acest lucru trebuie făcut în intervalul de timp recomandat, cu îngrijire adecvată după operație. În caz contrar, câinele va tolera dureros procedura și consecințele după aceasta..

Fără experiență și cunoștințe adecvate, nu ar trebui să vă angajați în circumcizie pe cont propriu. Acest lucru trebuie făcut într-o clinică specializată sau sub supravegherea unui medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă este mai bine să ancorezi coada și urechile câinelui