Antrenamentul câinilor acasă: secretele succesului

Antrenamentul câinilor la domiciliu poate începe din primele zile de la sosirea animalului de companie în casa dvs.

Tocmai ai cumpărat un animal de companie, ți se pare mic și lipsit de apărare, provoacă tandrețe și milă?

În niciun caz nu cedați emoțiilor, ci luați educația câinelui și nu contează ce este rase.

Este mai bine să începeți antrenamentul inițial din primele zile de ședere a câinelui în casă..

Acest lucru este necesar pentru ca animalul de companie să nu tragă concluzii greșite pentru sine despre ceea ce este posibil și ce nu..

Încă din primele zile, câinele trebuie să înțeleagă ce poate face și ce nu.

Încă din primele zile, câinele trebuie să înțeleagă ce poate face și ce nu.

Cum să atragi atenția câinelui tău?

Antrenamentul complet este deja posibil la vârsta de 4-5 luni.

Puteți practica cu câini de diferite rase, de la schipperke și Wolfspitz, inainte de Groenendael, Hovawart și kuvasov.

Antrenament pentru animale de companie, inclusiv câini de casă, acasă necesită metoda „morcov și băț”.

Biciul nu bate literalmente un animal, ci strigătele și efectele de zgomot pentru a dezgrăpa patrupedele de acțiuni greșite.

Turtă dulce este doar un cuvânt afectuos, o încurajare sub formă de delicatesă.

Recompensează-ți animalul de companie pentru că a făcut ceea ce trebuie cu ceva gustos

Recompensați-vă animalul de companie pentru că a făcut ceea ce trebuie cu ceva gustos

Cum să găsești bunătăți

În primul rând, ar trebui să fie:

 • Ușor de transportat. De exemplu, stafidele nu sunt cele mai potrivite delicatese: fructe de padure zdrobite, mâini lipicioase, la fel ca carnea cruda: miros, urme de sânge.
 • Gustos. Animalul ar trebui să se străduiască să facă totul așa cum ai nevoie, doar pentru a obține deliciul dorit. În caz contrar, antrenamentul va eșua.
 • Util. Sau cel puțin să nu vă dăuneze sănătății.
 • Ușor de mestecat. Pentru a nu dura mult timp să mesteci.
 • De dimensiuni mici și egale. Astfel, câinele primește aceeași doză de fiecare dată.

Cel mai adesea, crescătorii de câini sunt sfătuiți să ia pentru antrenament: biscuiți biscuiți, cârnați fierți, cârnați (tăiați în cuburi de 0,5 cm), brânză (alegeți cu conținut scăzut de grăsimi - Adyghe).

Unii folosesc simplu mâncare pentru câini, dar antrenamentul cu ajutorul său este posibil numai atunci când câinele este foarte flămând, altfel va fi o masă obișnuită neatractivă pentru el.

Nu folosiți carne afumată și dulciuri pentru antrenament. Ele pot dăuna sănătății animalului..

Treptat, de la recompense cu o delectare, puteți trece la laude verbale. În timp, câinele va avea destule

Treptat, de la recompense cu o delectare, puteți trece la laude verbale. În timp, câinele va avea destule

Important! Antrenamentul câinilor la domiciliu trebuie făcut înainte de a mânca. După ce a mâncat, animalul poate pierde motivația de a face mișcare. Și dacă există o dorință, dar exerciții active, mișcările bruște pot duce la durere în stomacul animalului de companie.

Antrenamentul câinilor la domiciliu ar trebui să înceapă cu comenzi de bază. De exemplu, un câine trebuie să învețe să răspundă la numele său.

Antrenamentul câinilor la domiciliu ar trebui să înceapă cu comenzi de bază. De exemplu, un câine trebuie să învețe să răspundă la numele său.

Noțiuni introductive: Comenzi obligatorii

La începutul vieții împreună cu un animal, trebuie să o învățați elementele de bază. Astfel încât să puteți plimba în siguranță câinele pe stradă, să nu suferiți de neascultarea animalului acasă.

 • Ne obișnuim cu porecla
  Pronunțați numele câinelui cât mai des posibil și, cel mai important, cu emoții pozitive. Chemați animalul după nume și, atunci când apare reacția, dați un tratament.
 • "Mie"
  Întrucât vorbim despre creșterea unui câine în primele etape ale vieții împreună cu dvs., putem pune bazele acestei echipe. Pronunță-l când îți chemi animalul de companie să mănânce sau să se joace. Astfel, animalul se va asocia „mie” cu emoții pozitive. Deja după, când te antrenezi pe stradă, va trebui să faci ajustări. Câinele nu va trebui doar să vină la tine, ci să stea la piciorul tău, ocolind sau în fața ta. Dar, mai întâi, principalul lucru este să întărești dorința animalului de companie de a răspunde la comanda „pentru mine”. Periodic, în timpul plimbărilor, chemați-vă cățelușul, fără niciun motiv, doar pentru a oferi un tratament. Într-o situație în care îl suni pentru a preveni consumul de deșeuri de pește, de exemplu, el va veni la tine, pentru că se va aștepta la o delicatese.
De asemenea, câinele trebuie să înțeleagă comenzile.

De asemenea, câinele trebuie să înțeleagă comenzile. "mie" și "din apropiere"

 • Concentrarea atenției
  Cățelușul trebuie să fie dependent de tine și de prezența ta. Ai plecat, așa că este timpul ca el să te urmeze. Încă din primele luni, trebuie să vă rezistați câinelui. Pentru a face acest lucru, repetați un exercițiu de exerciții destul de simplu în timpul mersului. Lasă-l pe cățeluș să plece (desigur, trebuie să ai grijă să alegi un loc pentru antrenament), dă-i timp să se joace. Și îndepărtați-vă, mai întâi - 10 metri și stați la o jumătate de tură de animalul de companie. El nu va observa imediat absența ta, dar apoi va începe să caute și să vină să alerge la tine, în căutarea unui contact de priviri. Așteptați câteva secunde, nu spuneți nimic, apoi lăudați: „Bravo”, „Bine”, „Da” și oferiți o delectare. Dați drumul la plimbare. Repetați exercițiul după câteva minute. Și de fiecare dată, lăsați să treacă mai mult timp între momentul în care câinele s-a apropiat și lauda voastră. Puteți complica exercițiul îndepărtându-vă de el atunci când catelul aleargă. Cățelușul va sta totuși în fața ta și va aștepta contactul vizual, căutând aprobarea în ochii tăi. După - laudă. Acest exercițiu ucide două păsări cu o singură piatră: câinele învață comanda „pentru mine” (dresorii folosesc adesea o poreclă în locul cuvintelor „pentru mine”), iar cățelușul dezvoltă concentrarea asupra proprietarului. Cățelușul nu este distras de străini, ci așteaptă reacția umană.
Cățelușul va căuta întotdeauna contactul vizual cu proprietarul

Cățelușul va căuta întotdeauna contactul vizual cu proprietarul

 • Obișnuindu-se cu locul
  Este aproape imposibil să antrenezi un câine adult la locul respectiv și, dacă reușești, va dura mult timp. Mai bine să începeți de la o vârstă fragedă și să nu lăsați cățelușul, fie că este un pui labrador, Sfântul Bernard, husky sau teckelii, este în apartament oriunde dorește. Vi se cere să pregătiți locul. Ar putea fi o pătură, o pernă, o casă moale cumpărată - orice. Prezintă-i cățelușul. Când va adormi, transferați-vă în colțul său. Nu faceți nimic în acest loc care poate lăsa amintiri negative în memoria animalului: nu curățați urechile sau nu vă pieptănați dacă nu îi place. Transferați toate jucăriile câinelui în casa lui. Animalul de companie trebuie să înțeleagă că nu există un loc mai confortabil în apartament..
Este aproape imposibil să antrenezi un câine adult într-un loc și, dacă reușești, va dura mult timp. Mai bine să începeți de la o vârstă fragedă și să nu lăsați cățelușul să fie în apartament oriunde dorește

Este aproape imposibil să antrenezi un câine adult într-un loc și, dacă reușești, va dura mult timp. Mai bine să începeți de la o vârstă fragedă și să nu lăsați cățelușul să fie în apartament oriunde dorește

 • Interzicerea acțiunilor nedorite
  Cuvântul „Nu” ar trebui să fie o comandă. Câinele dvs. trebuie să înțeleagă că nu vă place tot ce face. Spuneți cuvântul „Nu” cu fermitate, dar nu intrați în strigăte. Cel mai bine este să stați în fața câinelui și să vă puneți mâinile pe șolduri. Așadar, pare să stai peste animalul de companie și să-ți arăți superioritatea. Deși este întotdeauna păcat pentru cățeluș, nu lăsați slăbiciunea. Dacă nu puteți dormi în pat, atunci nu puteți în niciun caz. De asemenea, cu cerșitul de mâncare atunci când familia mănâncă. Antrenamentul câinilor la domiciliu necesită de la proprietar fermitatea caracterului și, în unele cazuri, chiar rigiditate. Arată că câinele nu este proprietarul, este sub controlul tău. Vi se poate părea grosolan, dar altfel, în timp, câinele va începe să vă comande..
Cuvântul „Nu” ar trebui să fie o comandă. Câinele dvs. trebuie să înțeleagă că nu vă place tot ce face. Spuneți cuvântul „Nu” cu fermitate, dar nu mergeți să strigați

Cuvântul „Nu” ar trebui să fie o comandă. Câinele dvs. trebuie să înțeleagă că nu vă place tot ce face. Spuneți cuvântul „Nu” cu fermitate, dar nu mergeți să strigați

Secretele antrenamentului de succes

Procesul de instruire nu trebuie să fie haotic, trebuie să dezvolți un anumit sistem. Și niciodată:

 • Nu începeți să vă lăudați animalul în avans - înainte de a executa o comandă. Este posibil ca animalul să nu-și amintească corect esența comenzii. De exemplu, nu se va așeza, ci se va ghemui și va sări imediat în sus.
 • Nu te zgârie la bunătăți. Câinele își va pierde interesul dacă îi dai niște firimituri pentru o comandă executată corect.
După ce câinele a însușit comenzile de bază, puteți trece la altele mai dificile. De exemplu, învățându-i animalul de companie să poarte propria lesă

După ce câinele a însușit comenzile de bază, puteți trece la altele mai dificile. De exemplu, învățându-i animalul de companie să poarte propria lesă

 • Nu te lăsa agățat de monotonie. Unele animale se pot obișnui cu delicii, așa că merită să le schimbați una după alta după un timp. De asemenea, încurajează mai mult de o mână. Pentru a vă împiedica membrele să nu devină pradă.

Important! Câinele trebuie să înțeleagă că face totul bine, nu numai datorită deliciilor, ci și emoțiilor tale pozitive. Lăudați animalul, dați o bucată de bunătăți cu exclamații vesele.

De-a lungul timpului, câinele ar trebui să învețe să execute comanda fără tratamente, dar numai pentru încurajare verbală.

Când echipa este suficient de bine pusă la punct, puteți oferi tratamentul de fiecare dată, apoi din ce în ce mai rar..

Să dresezi un câine pentru o comandă comună

Să dresezi un câine pentru o comandă comună "da o laba" durează doar câteva zile

Câinele poate stăpâni comanda suficient de repede - sunt suficiente câteva zile.

Este important să studiați în mod regulat cu ea și să îi reamintiți ce ați trecut.

Pentru a face acest lucru, o jumătate de oră de cel puțin o plimbare pe zi ar trebui să fie dedicată învățării comenzilor noi și repetării vechilor..

În același timp, merită să conduceți câinele mai departe valorifica în locuri aglomerate, dar lăsând-o să meargă în parcuri și în natură, astfel încât să simtă libertatea.

Petreceți ceva timp cu animalul dvs. de companie, dar atunci un câine bine dresat vă va aduce doar bucurie.

Petreceți ceva timp cu animalul dvs. de companie, dar atunci un câine bine dresat vă va aduce doar bucurie.

Creșterea unui cățeluș necesită multă răbdare de la proprietar - noroc!

Antrenamentul câinilor acasă: secretele succesului

Antrenamentul câinilor acasă. De asemenea, trebuie să vă pregătiți pentru antrenament: delicii, dispoziție și cel puțin o jumătate de oră de timp liber.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antrenamentul câinilor acasă: secretele succesului