Spitz german (zwergspitz)

Spitz în miniaturăMiniatura Spitz este una dintre cele mai populare rase de câini și una dintre cele mai mici și mai frumoase. Este vorba de câini mici pufoși, originari din Germania.

Cum arată câinii spitz în miniatură, cum să ai grijă de acești câini, unde este mai bine să păstrezi și cum să te antrenezi - toate acestea ar trebui învățate înainte de a decide să ai un astfel de animal de companie..

Spitz în miniatură și pomeranian: există diferențe?

Denumirea oficială a rasei este Spitz în miniatură / Pomeranian sau Spitz în miniatură germană.Spitz german

Diferite standarde internaționale diferențiază între Spitz (pitic) în miniatură și pomeranian. Deci, conform standardului AKC, o portocală poate avea între 18 și 28 cm înălțime.

Și în standardul FCI, împărțirea pomeranilor în rase după înălțime este fixă:

 • Kleinspitz (mic) - înălțime 23-28 cm;
 • pitic (zwergspitz) - 18-22 cm.

Dar toate acestea sunt pomeraniene.

Invata despre soiuri de rase Spitz, precum și conținutul pomeranian, Spitz miniatural japonez, spitz italian.

Prin urmare, într-o singură așternut, pot apărea foarte bine pui, care pot fi calificați fie ca zwergs, fie ca Pomeranians sau Kleinspitz.

Și, desigur, totul va depinde de standardul federației cinologice, în funcție de care se va deține calificarea.

Știați? Miniatura Spitz, deținută de Elizabeth Barrett Rothschild, a fost unul dintre puținii câini care au scăpat "Titanic". A fost dus împreună cu gazda la barca numărul 6.
Spitz german

Descriere și standard de rasă

În ciuda diferenței de înălțime în diferite standarde internaționale, descrierea aspectului este aceeași peste tot.

Aspect și fotografii

Această rasă își are rădăcinile în Evul Mediu, tocmai în Pomerania a început să se formeze rasa, numită ulterior Pomeranianul.

Un adevărat spitz în miniatură trebuie să îndeplinească următoarele standarde:

Tara de origine: Germania.

Greutate: de la 1,8 kg la 3,6 kg.

Înălțimea la greabăn: 18-22 cm.

Cap: de dimensiuni medii, tranziția de la frunte la bot este convexă, nu ascuțită, largă în partea din spate a capului, înclinându-se spre nas.

Bot: nu lung, ci destul de scurt, raportul cu craniul 2: 4.Spitz german

Nas: negru, rotund, mic. La indivizii maronii, este permis un nas brun;

Urechi: vârfuri mici, ascuțite, dure, întotdeauna în poziție verticală, strâns spațiate, triunghiulare.

Buze: negru sau maro (în maro Spitz), strâns, fără pliuri la colțuri.

Ochi: pleoape oblice, întunecate, ovale, negre sau maronii.

Gât: ceafa medie, ușor convexă, așezată sus pe umeri.

Dinți: fălci normale, 42 dinți verticali, foarfecă sau mușcătură dreaptă. Pomeții sunt aproape invizibili.Spitz german

Locuințe: spatele este scurt, drept, puternic, greabanul este înalt, coapsul este drept și scurt, larg. Crupul este larg, nu înclinat. Pieptul este bine dezvoltat, adânc, coastele sunt convexe, extinzându-se mult în spate, burta este îndoită.

Coadă: setat sus, imediat la bază se ridică vertical în sus și se rotunde într-un inel, strâns apăsat pe spate. Blana este pufoasă, groasă. Inel dublu coada permis.

Membrele anterioare: drept, larg depărtat, omoplați aproape de piept. Mușchii sunt puternici, puternici, direcționați spre spate. Picioarele sunt rotunde, mici, degetele de la picioare sunt strâns presate între ele.

Membrele posterioare: puternic, cu mușchi puternici, cu un strat gros și dens. Genunchiul nu iese la mers. Picioarele sunt mici, cu degetele strânse presate. Unghii și tampoane întunecate.Spitz german

Lână: substratul este dens, dens, părul axial este lung, erect. Paltonul este foarte dens și dens pe tot corpul, pe cap și bot este scurt, catifelat, pe alte părți ale corpului este lung și dens. Calitatea lânii este cea care determină valoarea Spitzului.

Culoare: negru, maro, alb, portocaliu, gri gri, alte culori.

Organizații: recunoscută de ANKC, CKC, KCGB, UKC, AKC, FCI.

Trăsături de caracter

Este foarte mobil și activ, atent, loial. Inteligent, bine antrenat. În ciuda dimensiunilor sale, este un paznic minunat, neîncrezător față de străini. Nu există instinct de vânătoare. Aproape că nu se teme de nimic, dar nu manifestă agresivitate. Sănătatea este puternică, trăiește mult - până la 20-22 de ani.

Istoria apariției

Progenitorul comun al tuturor raselor Spitz a fost câinele de turbă, care a trăit în epoca de piatră. Deja în Evul Mediu, a fost remarcată apariția câinilor cu trăsăturile Spitzului modern. Creșterea intenționată a fost efectuată în Germania, dar dimensiunea și aspectul spitzului în miniatură au primit mulțumiri britanicilor.Spitz german

Manipulatorii britanici de câini au fost capabili să reducă dimensiunea câinelui. Dacă la începutul muncii lor câinii cu o greutate de 15-18 kg erau considerați pitici, atunci în 1891 Clubul englez al Pomeranian Spitz a aprobat diferențierea în funcție de greutate: pentru spitz pitic - 2,5 - 3,6 kg, iar pentru cei mici - peste 3,6 kg.

Și în anii 10 ai secolului al XX-lea, în același club, Pomeranian Spitz a fost selectat ca o rasă separată și prezentat la o expoziție. În același timp, rasa a fost recunoscută de cinologii americani și admisă la expoziții..

Știați? Popularitatea scuipatelor în miniatură în Imperiul Britanic se datorează dragostei reginei Victoria pentru ei. A adus-o pe Spitz Marco de la Veneția. Iar al doilea favorit al ei, Spitz Turi, era alături de amanta sa pe patul de moarte.

Cât costă un cățeluș portocaliu

La fel ca în cazul oricărei rase, prețul unui cățeluș depinde de calitatea așternutului și de pedigree. Datorită diminuării sale, creșterea acestor câini prezintă anumite dificultăți, deoarece prețul unui cățeluș de rasă de înaltă calitate este destul de ridicat.Puii

 • 350-500 de dolari - puteți obține un prieten fidel și un cățeluș amuzant, similar cu o miniatură, dar fără succes în ceea ce privește rasa pură. Dacă nu există planuri ambițioase de a participa la expoziții și dorința de a câștiga bani din împerechere, atunci un astfel de cățeluș poate fi considerat un animal de companie..

Important! Un preț sincer mic pentru un cățeluș ar trebui să alerteze, deoarece există riscul ca un cățeluș, pe lângă nerespectarea standardului, să aibă patologii sau boli ascunse.

 • 500-700 de dolari - cel mai probabil cățeluși din căsătorie neprogramată de împerechere sau reproducere;
 • 700-1000 de dolari sunt deja pui cu pedigree, de bună calitate;
 • peste 1000 de dolari - Spitz real, cu un pedigree, potrivit pentru lucrări de reproducere și participare la expoziții.

Desigur, aceste limite nu sunt dogme - ele fluctuează în funcție de prestigiul crescătoriei, regiunii, clasei de pui.Puii

Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să urmați aceste reguli:

 • trebuie achiziționate numai de la crescători sau pepiniere. Nu aveți încredere în vânzătorii de pe piață - aceștia vă pot vinde un cățeluș bolnav, mestiz sau mongrel;
 • cunoașteți proprietarii cățelușului, evaluați habitatul câinelui - ar trebui să fie curat, ușor, bun, dacă există un loc pentru jocuri, o mulțime de jucării pentru câini;
 • uită-te la părinți, află cât mai multe despre ei - pedigree, observă comportamentul, cât de agresivi sunt;
 • uită-te la toți cățelușii din așternut - nu ar trebui să existe mai mult de trei cățeluși, altfel ar putea fi împiedicați și să nu primească suficient lapte. Toți puii trebuie să fie mobili și activi, cu păr moale și gros, mușcătură corectă, fără „fontanele” moi pe craniu. Fiecare dintre câini trebuie vaccinat, cu pașaport emis..
Cățeluș german Spitz

Cele mai bune condiții pentru rasă

Datorită diminuării lor, miniaturile sunt potrivite într-un apartament, pentru ei este și mai bine. Într-o casă mare, unde există mult spațiu și locuri potențial periculoase, animalul se poate pierde, bloca, gusta o substanță periculoasă.

Este destul de periculos pentru un spitz în miniatură să trăiască în aer liber, această rasă este decorativă și este destinată să trăiască numai sub acoperiș, împreună cu proprietarul.

Rasele decorative de câini includ, cum ar fi pudel de jucărie, grifon, mops, Petit Brabancon, bolognese, jucărie Fox Terrier, Yorkshire Terrier, chihuahua, pechinez.

În orice caz, cățelul ar trebui să aibă propriul său loc strict definit în care va dormi. Cel mai bine este să selectați un astfel de loc mai aproape de dormitorul proprietarului, astfel încât câinele să nu se simtă singur, mai ales noaptea. Oricum - departe de curenți și baterii.

Important! Nu poți lua un câine să doarmă lângă tine. Acest lucru este periculos atât pentru proprietar, cât și pentru câine. Și după ce te-ai obișnuit, va fi imposibil să înțărci animalul de companie din acest obicei..
Spitz german

Câinele ar trebui să doarmă într-un pat, unde va fi confortabil și sigur. O tavă specială dintr-un magazin pentru animale de companie cu laterale sau un coș este potrivită ca un astfel de pat. Acoperiți fundul cu o cârpă sau o pătură.

Vara, proprietarii își duc adesea animalele de companie cu ei în afara orașului. Trebuie amintit că câinii decorativi din căsuțele de vară sunt supuși la diverse riscuri, în special otrăviri..

Mai mult, un animal de companie poate fi otrăvit nu numai cu pesticide din dăunători sau îngrășăminte pentru plante, ci și cu fructe de pădure și resturi de alimente „umane” aparent destul de sigure. Un pomeranian curios poate roade un măr și poate fi otrăvit de semințe sau poate mânca struguri slabi, etc..

Prin urmare, dacă câinele a ajuns deja la dacha, nu trebuie să-i dai multă voință, ar trebui să îi controlezi fiecare mișcare. Nu este nevoie să vă lăsați animalul să plece liber și să îl trimiteți la plimbare nesupravegheat. Mai bine lăsați câinele să se învârtă în jurul stăpânului, astfel încât să poată fi prevenită posibila otrăvire.Spitz german

Caracteristici de îngrijire

Miniaturile Spitz necesită atenție și întreținere atentă. Dacă se respectă toate regulile, cățelușul la orice vârstă va fi vesel, mobil și sănătos și va trăi până la o vârstă matură. Tswegrspitsa nu va pune probleme speciale. Regulile pentru îngrijirea lor sunt aceleași ca și pentru alți câini mici, inclusiv rudele pomeraniene..

Aspect

Miniaturile atrag atenția în primul rând prin aspectul lor și, prin urmare, este necesar să aveți grijă în special de haina Spitz. Câinele ar trebui să fie pieptănat cu o strălucire la fiecare două până la trei zile. Trebuie să ne amintim că pieptănarea se face împotriva bobului. În timpul năpârlirii, procedura se efectuează mai des, de preferință în fiecare zi..

Nu trebuie să faceți un spitz miniatural des, o dată pe lună este suficient. Pentru murdărie ușoară, puteți șterge pur și simplu câinele cu o cârpă uscată. Nu este recomandabil să vă scăldați animalul de companie în timpul năpârlirii, din cauza pâslirii puternice a hainei și a dificultății de pieptănat după îmbăiere.

Vă va fi util să știți, cum să speli un câine cu șampon, câinii au nevoie de șampon uscat și spălător de labe.
Spitz german

În plus față de lână, este necesară atenție:

 • dinții - trebuie curățate în funcție de afecțiune, de obicei de două până la trei ori pe săptămână. Curățarea se efectuează fie de către un medic veterinar, fie independent, folosind periuțe de dinți speciale și produse de îngrijire a dinților de câine;
 • ochi și urechi - sunt curățate pe măsură ce se murdăresc, de obicei o dată sau de două ori pe săptămână. Pentru aceasta, se utilizează un tampon de bumbac umezit cu agenți speciali pentru îngrijirea ochilor și a urechilor;
 • ingrijirea unghiilor - Frecvența tăierii ghearelor depinde de conținutul animalului - cu plimbări frecvente, ghearele sunt măcinate împotriva pietrelor dure, caz în care tăierea se efectuează o dată sau de două ori pe lună. Dacă conținutul este mai mult decât un apartament, atunci ei își tund de obicei o dată pe săptămână..
Important! Ghearele sunt tăiate cu atenție cu foarfece speciale. Trebuie reamintit faptul că există vase de sânge în ghearele câinilor care pot fi deteriorate de circumcizia nepăsătoare.
Spitz german

Alimente

Nutriția spitzului în miniatură este o problemă importantă, nu în ultimul rând sănătatea animalului de companie depinde de regimul alimentar și regimul de hrănire.

Există trei opțiuni de dietă:

 1. mâncare uscată;
 2. alimente uscate și produse naturale;
 3. produse naturale.

Pentru un spitz în miniatură, ar trebui să alegeți mâncare premium și super-premium, destinată raselor decorative.

Verifică feed premium evaluat și clasa super-premium pentru câini.

În astfel de furaje, toți nutrienții și vitaminele necesare raselor pitice sunt echilibrate..

Produsele naturale nu sunt alimente de pe masa proprietarului, ci mâncare special pregătită pentru câine.Spitz german

Este util ca Spitz să mănânce:

 • carne slabă - carne de vită, file de păsări și piept, inimă și ficat de vită sau de pasăre;
 • ouă fierte - nu mai mult de două pe zi;
 • cereale din diverse cereale - cu excepția orzului și meiului, care sunt slab digerate;
 • legume și fructe - aproape totul, cu excepția cartofilor și leguminoaselor;
 • peștele și fructele de mare sunt surse bune de proteine, iod și vitamine. Dar nu puteți da pește crud - pot exista viermi;
 • produse lactate fermentate - dar nu lapte crud, pe care câinii nu îl pot digera.

Nu puteți hrăni zwerg cu astfel de produse:

 • briose și produse din făină;
 • condimente și condimente;
 • cartofi;
 • carnea grasă, în special carnea de porc;
 • leguminoase;
 • oase;
 • dulciuri;
 • orice aliment cu conservanți - picant, dulce, sărat, afumat, murat;
 • orice mâncare grasă;
 • mezeluri și produse mezeluri;
 • mei, gri, orz perlat.

Toate aceste alimente sunt dăunătoare pentru corpul câinelui și trebuie aruncate o dată pentru totdeauna..Spitz german

Important! Nu puteți schimba dieta prea des, trebuie să introduceți treptat, pe parcursul unei săptămâni, produse noi și să schimbați dieta..

Nu puteți combina mâncarea uscată și produsele naturale în aceeași masă.

Dacă ar trebui să combine alimente naturale și uscate, atunci hrănirea ar trebui să fie ceva de genul acesta:

 • dimineața - mâncare uscată;
 • prânz - carne sau pește fiert;
 • cina - brânză de vaci.

Cainele nu are nevoie de o mare varietate de feluri de mâncare, un singur tip de mâncare uscată, 2-3 sortimente de pește, legume și cereale sunt suficiente.

În niciun caz nu trebuie să supraalimentați animalul, lăsați-l să fie puțin flămând..

Este important să știți când să vă hrăniți și câte mese pe zi ar trebui să aibă câinele dumneavoastră..Spitz german

Experții recomandă următoarele reguli de hrănire:

 • un cățeluș de până la 2 luni este hrănit des - de până la 6 ori pe zi;
 • 2 - 3 luni - de până la 5 ori pe zi;
 • 3 - 6 luni - de până la 4 ori pe zi;
 • 6 - 8 luni - de până la 3 ori pe zi;
 • peste 8 luni - de 2 ori pe zi (dimineața și seara).

Animalul de companie trebuie să cunoască în mod clar ora mesei, de aceea mâncarea trebuie administrată constant la un moment clar definit..

educatie si antrenament

Spitzul în miniatură sunt animale foarte inteligente. Prin urmare, predarea și instruirea puilor nu prezintă dificultăți deosebite..

afla, cum să antrenezi un cățeluș și câine adult, cum să predați echipele, ceea ce este inclus în cursul general de formare a câinilor, cum să înveți un câine să comande "Mie" și "A te intinde pe jos".

Dar ar trebui să vă amintiți încă câteva reguli:

 • determinați imediat regulile de comportament pentru câine pentru întreaga sa viață. Un cățeluș poate fi permis doar ceea ce va fi permis apoi pentru un câine adult;
 • pedeapsa fizică și ridicarea vocii nu ar trebui utilizate. Explicați întotdeauna clar, clar și persistent cerințelor dvs. câinelui;
 • în timpul antrenamentului, trebuie întotdeauna să pronunți comenzi cu o voce afectuoasă și să laude animalul de companie după executarea corectă a acțiunii, animalul de companie ar trebui să știe când și pentru ce este lăudat.
 • nu te zgârie la premii. Orice reacție dorită a cățelușului ar trebui încurajată cu un tratament sau afecțiune..
Spitz german

Cu siguranță trebuie să acordați multă atenție spitzului în miniatură. Un cățeluș trebuie tratat la fel ca un copil - multă atenție și multă afecțiune și la orice vârstă. Un spitz lăsat pentru sine va deveni agresiv, va strica mobilierul, hainele.

El face acest lucru nu din rău, ci distrându-se sau dorind să atragă atenția unei persoane asupra sa.

Câinii Spitz miniaturali sunt foarte buni la așternut, mult mai ușor decât pisicile.

Antrenamentul ar trebui să înceapă imediat după ce câinele apare în casa ta:

 1. ziare sau cârpe sunt așezate pe podea. O tavă este plasată în locul în care catelul și-a făcut treaba. Pentru plasa de siguranță se folosesc încă două sau trei tăvi;
 2. pentru cățelușul să se obișnuiască cu el, folosiți ziarele sau pânza „marcată” de acesta în tăvi, apoi schimbați-le regulat;
 3. o săptămână mai târziu, tăvile sunt spălate și încep să le mute spre locul rezervat toaletei;
 4. după o săptămână sau două, toate tăvile sunt îndepărtate, lăsând doar una.

În timpul obișnuinței, cățelul trebuie așezat manual în tavă la trezire și după ce a mâncat. Este necesar să se respecte comportamentul câinelui - atunci când începe să caute un loc pentru toaletă - se întoarce, adulmecă, trebuie ridicat și pus într-o tavă. După recuperare, trebuie să încurajați cățelușul, lauda, ​​animalul de companie.

Dacă cățelușul nu a avut timp să alerge sau a ratat și a făcut o băltoacă în locul greșit - nu-l poți pedepsi, striga, băga nasul. Balta este îndepărtată, iar podeaua este tratată cu un produs chimic cu miros înțepător..

Când pubertatea începe la câine și instinctul de a-și marca teritoriul începe să se manifeste, trebuie să puneți o sticlă în tava sa. Deci, puteți direcționa dorința cățelușului de a marca mobilierul și alte lucruri în direcția corectă..

Sănătate

Spitzul în miniatură se distinge prin sănătate și longevitate.Spitz german

Majoritatea posibilelor probleme de sănătate pot fi rezolvate cu îngrijire adecvată:

 • nutriție adecvată, bogată în vitamine și minerale;
 • plimbări zilnice și jocuri în aer liber;
 • proceduri regulate de igienă.

Dar totuși există o serie de boli inerente spitzului pitic:

 • Hipoglicemie - apare din cauza pierderii de glucoză în timpul activității fizice la câinii subponderali. Eliminat cu mese crescute.
 • Un miros neplăcut în gură este o indicație a problemelor cu dinții sau cu intestinele. Arată animalul doctorului.
 • Tuse și prăbușirea traheei - Datorită particularităților structurii gâtului, în timpul jocului sau al emoției, tuse poate fi observată la păianjenii în miniatură. Aici nu există un pericol special, trebuie doar să liniștiți animalul de companie. Dar apariția șuierătorului la tuse ar trebui să alerteze proprietarul - acesta poate fi un semn al colapsului traheal, caz în care animalul ar trebui prezentat medicului veterinar.
Spitz german

Pentru a rezuma: meritele și demeritele de a păstra un spitz în miniatură

Întreținerea unui spitz în miniatură, ca orice câine, are atât aspecte pozitive, cât și dificultăți deosebite..

Tswergs sunt prieteni inteligenți, loiali, amuzanți ai unei persoane. În ciuda dimensiunilor lor, pot fi buni paznici și cu siguranță devin alarme excelente - reacționând cu voce tare la străini.

Spitz sunt activi și energici și se pot juca neobosit cu copiii. Un câine mic, cu o sănătate bună și îngrijire fără pretenții, va servi ca un bun tovarăș și prieten pentru persoanele în vârstă și singure.

Dar trebuie înțeles că un aspect frumos va necesita îngrijirea și pieptănarea regulată a hainei. Micul Spitz nu tolerează lipsa de atenție și fără ea devine isteric și agresiv.Spitz german

Lătratul puternic și continuu al unui zwerg este capabil să înfurie o persoană cu cea mai puternică răbdare. Un spitz latră des și din orice motiv. În timpul unei plimbări, acești câini mici se comportă destul de agresiv față de semenii lor și pot ataca un câine de dimensiuni mult mai mari..

Prin urmare, într-o plimbare, trebuie să monitorizați cu atenție acest câine neînfricat..

Cu toate acestea, avantajele unui spitz în miniatură sunt mult mai mari. Nefiindu-i frică de unele dificultăți, proprietarul Spitz poate obține trei kilograme de loialitate, bunătate și fericire..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Spitz german (zwergspitz)