Spitz german: principalele caracteristici ale rasei și toate tipurile

Spitz germanDrăguţ câini cu fața de vulpe au o istorie veche și de-a lungul anilor de existență au câștigat dragostea multor oameni. Rasa este variată în ceea ce privește culoarea și mărimea hainei, deci amatori câini pot alege un animal de companie în funcție de capacitățile și nevoile lor. În acest articol, vom face cunoștință cu Spitzul german, caracterul său și descrierea rasei.

Descrierea caracteristicilor Spitzului german

Toate tipurile de Spitz germane au o structură a corpului similară cu un pătrat: lungimea și înălțimea corpului la greabăn sunt egale. Câinii au pieptul lat, spatele drept, membrele puternice, coatele labelor din față sunt lipite de corp.

Coada așezată în sus este înfășurată într-un inel, cufundându-se în spatele câinelui. Proporțiile botului și ale capului diferă ușor: în mediu și mare câini botul este cu o parte mai scurtă decât lungimea capului - în subspecii mici - în două părți.

În toate subspeciile, botul se îngustează semnificativ spre nas, oferindu-i o asemănare cu o vulpe, acest lucru se remarcă mai ales la indivizii pitici. Urechile stau în poziție verticală, strânse, cu formă triunghiulară. Linia frunții este netedă, ochii sunt în formă de migdale.

Conform standardului, mușcătura trebuie să fie corectă; la pomeranieni, este permisă una în formă de căpușă. Toți reprezentanții au o haină groasă și moale. Părul de gardă este lung, nu aderă la corp, pardoseala este ca puf.Spitz germanO parte din piept și gât este încadrată de un "guler" gros, pe bot haina este mai scurtă, mai lungă și mai luxuriantă haina împodobește coada.

Știați? Un Spitz pe nume Marko, adus din Italia, a câștigat dragostea reginei Victoria a Angliei. Potrivit amintirilor martorilor oculari din acei ani, ea nu s-a despărțit de animalul ei de companie nici măcar la recepții și întâlniri oficiale. Marco avea propria securitate.

Originea rasei și scopul

Potrivit majorității crescătorilor și doar fanilor rasei, aceasta provine din turbă câini, trăind pe teritoriul Europei moderne în epoca de piatră. Rămășițele unui animal fosil au fost găsite în Scandinavia, Elveția, Franța.

În secolul XIY în diferite regiuni ale Germaniei câini grădini păzite, podgorii, case și ferme, câinii mai mari erau folosiți ca păstori și ajutoare la vânătoare. Mai târziu, exemplarele mai mici au devenit favoritele doamnelor aristocraților..În secolul XYIII, au început lucrările de îmbunătățire și reproducere a rasei. În 1899, în Germania a fost înființat un club de iubitori de rase, după șapte ani au fost aprobate standardele pentru fiecare soi.

Crescătorii de câini englezi au recunoscut Spitz în anii 70 ai secolului al XIX-lea, după ce și-au fondat propriul club. Din Marea Britanie, rasa a venit în SUA, unde mulți crescători i-au plăcut; la începutul secolului al XX-lea, un club pomeranian a fost fondat în Statele Unite, cu standarde acceptate pentru dimensiuni și culori..

Astăzi, rasa este împărțită în cinci subspecii principale.

Avantajele și dezavantajele rasei

Printre avantajele incontestabile ale inteligenței ridicate și ale capacității de a învăța, nu degeaba câinii sunt folosiți în spectacole de circ cu animale.

Spitz sunt loiali proprietarului, un câine dresat, care demonstrează loialitate față de o persoană, poate refuza să se supună poruncilor altuia. În plus, câinele se uită mereu la străini înconjurați de proprietar, mereu alert și gata de protecție, acest lucru se aplică și câinilor mici.Spitz germanCâinii sunt capabili să simtă o stare proastă sau disconfortul proprietarului, nu vor atrage atenția asupra lor în acest moment, se vor comporta în liniște, se pot întinde lângă ei, exprimându-și simpatia și sprijinul.

Câini prietenos, activ și jucăuș până la vârsta venerației. Sunt animale de companie, se pot face prieteni cu alte animale de companie..

Perfect pentru păstrarea într-un apartament: Chinez Crested, chihuahua, terrier de jucărie rusesc, Yorkshire Terrier, Jack Russell terrier, Buldog francez, beagle, mops, pechinez.
Printre neajunsuri se remarcă gelozia și emoția neîngrădite. Dacă nu te apuci să crești imediat un cățeluș, atât în ​​casă, cât și în timpul unei plimbări, pot apărea o mulțime de probleme..

Câine va provoca lupte cu alte animale, va intimida alte animale de companie acasă. Protejând prea zelos proprietarul de o amenințare imaginară, el poate ataca oamenii. Prin urmare, o bună reproducere și calitățile negative, în general, depind de conștiința proprietarului.Spitz german

Apariția soiurilor Spitz, defecte descalificatoare

Standardul general de aspect este acceptat pentru toate Spitz-urile, cu excepția unor particularități în mărime și culoare. Factori descalificatori: alte opțiuni de culoare, malocluzie (cu excepția portocalelor), defecte ale proporțiilor corpului, buză lăsată - pigmentare slab exprimată a pleoapelor, a lobilor și a buzelor nasului - crupă înclinată - burta bombată.

Într-un Spitz german negru, indiferent de specie, prezența firelor de păr ușoare nu este permisă.

Keeshond (Wolfspitz)

 • Înălțime: până la 55 cm.
 • Greutate: până la 30 kg.
 • Speranța de viață: 13-15 ani.
 • Culoare: lup, negru-gri.
 • Culoarea feței poate avea pete care încadrează ochii ca ochelarii.

Wolfspitz a fost crescut în Krefeld, Dusseldorf și Achense, câinele a fost popular în Olanda și Olanda, unde a fost folosit pentru paza bărcilor și șlepurilor, precum și însoțitor pentru marinari..KeeshondAcum este un câine însoțitor, un câine doctor. Pentru capacitatea lor de reacție excepțională, observație, capacitatea de a înțelege totul din mers, Keeshond este utilizat în canistoterapie, în psihoterapie pentru ameliorarea stresului pacientului, într-un program special pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități. Câinii sunt invitați frecvent la tot felul de expoziții și concursuri.

Știați? Keeshond știe să zâmbească, știu să-și strângă buza superioară, astfel încât, atunci când gura este deschisă, fața câinelui să arate cu un zâmbet.

Grossspitz (mare spitz)

 • Înălțime: până la 42 cm.
 • Greutate: până la 20 kg.
 • Speranța de viață: până la 14 ani.
 • Culoare: alb, negru, maro

Marele Spitz german a fost crescut în principal în Württemberg, acum sunt deosebit de populare în Austria, Olanda și Marea Britanie..GrossspitzÎn Germania rurală, sunt încă folosiți ca câini de păstorit, deși sunt mai populari ca însoțitori..

Mittelspitz (spitz mediu)

 • Înălțime: până la 35 cm.
 • Greutate: până la 12 kg.
 • Speranța de viață: până la 15 ani
 • Culoare: alb, negru, maro, gri cu nuanțe, roșu, piersic, bicolor.

Lucrările de ameliorare a rasei au fost efectuate în Württemberg, câinii s-au arătat ca păstori și paznici, semnalând pericolul cu lătrat puternic. Devoțiunea excepțională față de câine servește astăzi ca însoțitor.Mittelspitz

Kleinspitz (spitz mic)

 • Înălțime: până la 29 cm.
 • Greutate: până la 10 kg.
 • Culoare: cu excepția celor principale în toate tipurile de monocromatice, pete (tonul principal este alb, petele sunt roșii, negre, maro, gri), negru și cafeniu, maro cu nuanțe crem.

Locul de naștere al micului Spitz german este Pomerania. Un lup în miniatură este crescut în Olanda, Marea Britanie și alte țări europene. Un câine este un mare confident pentru oamenii singuri, un prieten loial.Kleinspitz

Miniature Spitz (portocaliu, miniatură spitz)

 • Înălțime: până la 28 cm.
 • Greutate: până la 4 kg.
 • Speranța de viață: până la 15 ani.
 • Culoare: alb, negru, maro, piersic, crem-roșcat, cu cafeniu și pete, gri.

Spitzul pitic sau pomeranian german își datorează numele și creșterea provinciei Pomerania cu același nume din Germania. Pomeranii, atunci când sunt tăiați corespunzător, arată ca un ursuleț de pluș. Scopul principal - câine decorativ, însoțitor.Spitz în miniatură

Natura speciilor Spitzului german

Wolfspitz nu sunt doar deștepți, ci îl pot înțelege pe proprietar fără cuvinte, de exemplu, să-i dea ceva. Câinele simte brusc starea de spirit a proprietarului, nu își va cere atenție dacă proprietarul este supărat sau bolnav.

Keeshondele nu sunt agresive, dar nici lașe. Sunt prietenoși și curioși. Acești câini au nevoie de antrenament și jocuri active, fără de care personajul ei se va deteriora, va fi plictisită și se va ofili.

La plimbări, el poate intra în confruntare cu alți câini, dar educația va corecta această deficiență. Big Spitz sunt amabili, răbdători și activi.

Înțelegeți-vă bine cu copiii, arătând abilități de babysitting celor mai mici copii. Nu sunt agresivi, ceea ce nu îi împiedică să îndeplinească funcțiile de pază. Înțelegeți-vă cu alte animale de companie, chiar și decorative rozătoare.

Printre neajunsuri, există o tendință de manipulare a proprietarului: în timpul antrenamentului, acesta poate fi distras, se poate preface obosit și vrea doar să joace. Spitz german Gelos pe care trebuie să-l suprimi imediat, crescând de la cățeluș.

În zilele noastre, German Medium Spitz este un prieten loial, câinele este atât de devotat încât se poate îmbolnăvi când este separat. Obișnuindu-se cu proprietarul și cu casa lui, câinele este pregătit să protejeze nu numai membrii familiei, ci și alte animale.

Sunt inteligenți, bine pregătiți și flexibili. Dezavantajul este emoționalitatea excesivă a câinelui, întâlnirea cu proprietarul, el pur și simplu uimeste cu lătratul său, care poate interfera cu vecinii.

Micul Spitz este un câine decorativ care aduce o mulțime de emoții pozitive: este jucăuș, cuminte, amuzant, dar în ciuda tendinței sale de răutate, este fidel. Copilul știe să simpatizeze și să empatizeze.

Dezavantajul poate fi un talent acționar înnăscut: prin capricii și capricii, cățelușul poate cere ceea ce are nevoie în acest moment, evită antrenamentul, pretinzând că este obosit sau bolnav..

Dimensiunea unei pisici mari, portocala este ideală pentru a locui într-un apartament, nu este dificil să o antrenezi până la tavă. Spitz germanPrincipalul avantaj al unui animal de companie în miniatură este capacitatea de a se adapta proprietarului: o persoană reținută va avea un câine calm, răbdător; unul activ, neliniștit, pregătit pentru jocuri și distracție.

Câinii în miniatură fără educație adecvată sunt predispuși la agresiune. Poate că acesta este un fel de compensare pentru creștere și o demonstrație a propriei solvabilități și forță..

Instruire și educație

Primul lucru care trebuie atins la creșterea câinilor este eradicarea trăsăturilor de caracter negative inerente acestuia: gelozia, dorința de a-și revendica autoritatea, cere atenție și încercări de manipulare a proprietarului. Arătați-vă câinelui că sunteți un lider imediat..

Cand Instruire este mai bine să alegeți un stil de joc, să interesați câinele, arătând răbdare și perseverență. Memoria și nivelul de inteligență ale lui Spitz sunt destul de ridicate; cu repetări regulate, el își va aminti cu ușurință și va învăța nu numai comenzi de bază, ci și speciale.

Nu ar trebui să strigi la animalul tău de companie dacă se frânează, acest lucru va arăta eșecul tău ca lider și va ofensa câinele. Ca exemplu ilustrativ, vizionați videoclipul despre cursurile cu Pomeriian Aisi.Instruire

Care proprietar este potrivit în funcție de tip

Speciile mari de rasă sunt potrivite pentru proprietarii activi, vor ține companie la o alergare de dimineață, mers pe jos, activități în aer liber.

Activitatea fizică este necesară pentru dezvoltarea fizică a câinelui și sentimentul că este nevoie de proprietar, aparținând modului său de viață.

Keeshondas și mare spitz vor fi dădăcine bune și paznici pentru copii, în plus, sunt adesea tovarăși de persoane cu dizabilități. Sunt răbdători și vigilenți, cu neîncredere în străini și nu vor lăsa un străin față de un copil.

Știați? Celebrul scriitor și veterinar englez James Harriott a scris povestea „Seth Pilling and His Ignorance”, dintre care unul dintre personajele principale este Keeshond.
Spitz germanCopiilor mici și mijlocii le place să înoate, să se joace în iarbă, să meargă și să joace jocuri în aer liber. Nu tolerează singurătatea și au nevoie de compania cel puțin a altor animale..

Sunt toleranți față de copii și vor fi fericiți să țină companie în joc. Știind cum să se adapteze la caracterul proprietarului, pot fi tovarăși buni pentru persoanele în vârstă, principalul lucru este să le dai o plimbare, astfel încât energia crescută să nu interfereze cu odihna proprietarului..

Pomeranienii sunt considerați câini canapea, dar plimbările și jocurile sunt obligatorii pentru ei. În ciuda faptului că sunt activi, ei sunt cei mai buni tovarăși pentru vârstnici, dând dovadă de reținere și răbdare..

Întreținere, îngrijire și îngrijire

Prezența lânii groase și dese îl obligă pe proprietar să aibă grijă de ea și anume să o pieptene de două ori pe săptămână și zilnic în perioada de vărsare. O tunsoare profesională este cel mai bine făcută de un maestru de îngrijire.

Important! Nu lăsați câinele să se usuce singur, rasa este predispusă la răceli.
Trebuie să vă scăldați animalul de companie după cum este necesar, folosind produse de îngrijire speciale. Uscați cu un uscător de păr după baie.Îngrijire spitzO dată pe lună, ghearele trebuie tăiate și așezate, astfel încât câinele să nu se rănească singur. Asigurați-vă că vă verificați ochii și urechile și curățați-le cu produse speciale pe măsură ce se murdăresc. Puteți folosi ceai de mușețel pentru a vă curăța ochii..

Pentru a evita inflamația în gură și pierderea dinților, trebuie să vă spălați dinții o dată pe săptămână, în plus, vizitați un medic veterinar pentru a elimina tartrul..

Într-o dietă naturală, ponderea sa principală ar trebui să fie carnea. Trebuie să existe măruntaie, cereale, legume și fructe, pește dezosat, brânză de vaci, ouă fierte.

Spitz sunt predispuși la obezitate, deci trebuie să respectați cu strictețe regimul: pui - trei hrăniri, adulți - două hrăniri pe zi. Furajele gata preparate sunt recomandate clasa super-premium, satisfac toate nevoile animalului. Un animal de casă cu apă proaspătă curată trebuie să fie întotdeauna disponibil.

Viață de familie

Curiozitatea cățelușului nu are limite, atunci când cumpără un pomeranian, mascați toate firele electrice din casă. Deșeurile sunt recomandate din materiale naturale, trebuie curățate la fiecare două săptămâni.Spitz germanNu este recomandabil să amplasați locul de odihnă al unui animal de companie lângă dispozitivele de încălzire, nu o opțiune și pasaje, poate exista un tiraj.

Este recomandabil să achiziționați mai multe jucării pentru bebeluș, astfel încât acesta să poată satisface dorința de a roade și a bate ceva, să se distreze atunci când este lăsat singur.

Sănătate și boli caracteristice

În general, câinii au o sănătate și o genetică excelente, dar există o serie de boli, la care sunt predispuși:

 • boala parodontală;
 • boli endocrine;
 • tendință la alergii;
 • inflamația pielii;
 • obezitate;
 • conjunctivită;
 • tendință la leziuni ale ligamentelor și articulațiilor (tipuri mici);
 • colaps laringian.
Aflați cum să vă vindecați aspergiloză a căilor respiratorii superioare, lichen, demodicoză, piroplasmoza, dirofilarioza, viermi, căpușă subcutanată și bursita cotului la câini.
Spitz german

Cum să alegeți un cățeluș și prețurile pentru membrii familiei

Pentru a alege un cățeluș Spitz german care îndeplinește standardul, trebuie să contactați creșa, să aflați mai multe despre crescător, despre părinții cățelușului, să consultați condițiile de păstrare a acestuia..

Trebuie remarcat faptul că, pe lângă datele externe, bolile ereditare ale rasei sunt transmise de la părinți. Pentru a cumpăra un cățeluș Spitz sănătos, ar trebui să acordați atenție comportamentului său: jucăușul, curiozitatea, mobilitatea sunt semne de sănătate.

Important! Nu cumpărați un câine la piața de păsări sau de la persoane aleatorii despre care nu puteți afla, riscați să obțineți un cățeluș cu abateri de la standard sau cu o grămadă de boli ereditare.

Puii nu trebuie să fie lași și letargici. Asigurați-vă că întrebați despre disponibilitatea vaccinărilor și documentul corespunzător. Examinați ochii și dinții, membrele, coada și abdomenul, o burtă umflată indică probleme digestive.Puii Prețul unui Spitz de tip german variază în funcție de tipul său, puritatea rasei, pedigree:

 • keeshond - 250-700 USD;
 • grossspitz - 300-750 USD;
 • middlegammon - 350-800 USD;
 • Kleinspitz - 750-1200 dolari;
 • portocale - 400-4000 USD.

Pubertate și împerechere

Reproducerea conform regulilor începe la vârsta de un an și jumătate. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați toate riscurile de manifestare a anomaliilor genetice, este mai bine să creați o cățea la vârsta de doi ani, respectând frecvența și regularitatea scurgerilor ei..

În acest moment, puteți obține un certificat care să confirme că este adecvat pentru reproducere. Căldura este normală de două ori pe an cu un interval de șase luni sau opt luni, în caz contrar câinele ar trebui prezentat medicului veterinar.Spitz germanCerințe de bază anterioare tricotării:

 • vaccinarea înainte de proces;
 • deparazitare;
 • formă fizică și sănătate excelente;
 • lipsa excesului de greutate.

Este mai bine să planificați procesul în sine dimineața, în fața sa cuplul ar trebui să meargă, nu să se hrănească. Pentru a fi sigur, câinele este împerecheat pe teritoriul său. În absența experienței în ambii parteneri și a cunoștințelor despre cum să îi ajutați, ar trebui să aveți încredere într-un specialist.

Nu este recomandabil să hrăniți o cățea germană Spitz înfundată în primele șase ore; imediat după naștere, oferiți-i o băutură. În primele trei zile este recomandabil să se hrănească des (de 4-5 ori), dar în porții mici.

Alimentele ar trebui să fie ușoare, cum ar fi produsele lactate. Apoi, puteți traduce în supe, cereale, carne fiartă. Pe măsură ce puii cresc, se adaugă carne crudă, oase, legume și fructe proaspete, se hrănește de trei ori pe zi.Spitz germanPână la sfârșitul celei de-a doua luni, porțiile și regimul de hrănire scad, altfel mama nou-creată va începe să câștige multă greutate.

Dacă ai nevoie de un prieten afectuos și loial, vesel și grijuliu, Spitz este alegerea ta. Toate tipurile de câini, în principiu, sunt potrivite pentru persoanele singure și pentru o familie numeroasă și zgomotoasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Spitz german: principalele caracteristici ale rasei și toate tipurile