Negii la câini - cauze și 6 modalități de eliminare

Apariția formațiunilor moi benigne pe corpul animalelor și al oamenilor se numește papilomatoză, în mod popular - negi. Cel mai adesea, negii la câini reprezintă o problemă cosmetică, totuși, dacă există riscul de a deteriora papiloamele, este necesară tratarea sau îndepărtarea. Nu există un remediu universal pentru modul de tratare a papiloamelor, dar se știe în mod sigur că negii apar cu imunitate slăbită și trec fără intervenție chirurgicală după terapia generală de restaurare.

Cauza apariției negilor

Papilomavirusul (HP) nu poate fi eradicat, doar vindecat și făcut să „adoarmă”, datorită faptului că acesta conține ADN. Sistemul imunitar al gazdei nu percepe virusul ca pe un „dușman”, considerându-l o parte a ADN-ului organismului. Este posibil să se identifice un inamic folosind un test de sânge de laborator, cu toate acestea, virusul nu este considerat periculos și detectarea acestuia nu este inclusă în cursul obligatoriu al examinării.

Virusul este transmis prin contact strâns și regulat cu transportatorul. Perioada minimă de incubație este de 1-2 luni, după care virusul devine latent sau câinele dezvoltă negi. Sunt expuse riscului animalelor cu imunitate slabita:

 • Puii și adolescenții.
 • Câini vârstnici.
 • Animale de companie care au suferit stres sever, boli, intervenții chirurgicale, leziuni.
 • Suferind de boli cronice care sunt latente.

Nu este nevoie să vă „dezvoltați creierul”, să vă gândiți la ce să faceți și cum să vă protejați de virus, umanitatea, în acest moment, este neputincioasă împotriva virușilor care conțin ADN. Există două căi de ieșire: fie să trăiești într-un mediu steril (ceea ce este imposibil), fie să elimini neoplasmele la timp și să previi distrugerea în masă.

Important! Nu trebuie să vă fie frică de virusul papilomului „ca focul”, cu atât mai mult pentru a renega animalul de companie atunci când este detectată o boală. De fapt, negii sunt suficient de ușor de îndepărtat, dar dvs., proprietarul, aveți HPV (papilomavirus uman), cel mai probabil, aveți deja.

Este posibil să „ridici” negii de la un câine?

Există părerea că negii se transmit de la câini la oameni, însă afirmația este foarte controversată. Există mai mult de 600 de tulpini de papilomavirus uman care sunt în permanență mutante și mutante. Ipotetic, este posibil ca unele dintre tulpini să devină versatile și să paraziteze cu succes câinii și oamenii.

De fapt, dacă urmați măsurile de igienă personală, nu mâncați din vasul câinelui, nu frecați saliva animalului în răni și zgârieturi, infecția este imposibilă. Cu toate acestea, dacă există alți câini în casa dvs. care „împart” un castron, așternuturile și contactul cu saliva cu purtătorul, infecția este destul de posibilă..

Important! Virusul poate fi transmis de la un purtător la un câine sănătos prin contactul secrețiilor mucoase cu pielea rănită.

Negii sunt periculoși pentru un câine??

Neoplasmele variază foarte mult ca aspect, dar sunt cauzate de un singur „agent”. Negii pot apărea pe corpul sau pe membranele mucoase ale câinelui, cel mai frecvent în gură. Leziunea cutanată începe în zonele acoperite cu pielea delicată - pe labă (coate), coapsa interioară, inghină, axile.

Apariția negilor pe membranele mucoase este considerată o manifestare mai periculoasă a bolii. O verucă pe buză, palat sau în interiorul obrazului unui câine poate fi smulsă prin mestecarea alimentelor, ceea ce poate duce la o complicație secundară a infecției. Veterinarii notează că, în stadii avansate, papiloamele se răspândesc din cavitatea bucală și apar pe fața câinelui, mai exact, în exteriorul gurii.

Urechile și canalele auditive ale animalelor sunt acoperite cu piele subțire, iar un mic strat de țesut subcutanat este literalmente străpuns cu terminații nervoase și capilare. Negii urechii cauzează cel mai adesea mâncărime și disconfort, determinând animalul să mănânce. Din nou, pericolul de zgâriere și complicații din cauza infecției.

Să ne oprim pe scurt asupra tipurilor de papiloame. În exterior, neoplasmele au o asemănare cu conopida, dar pot varia în:

 • mărimea - de la 0,1 la 5 mm. Este posibil ca dimensiunea verucilor să depășească limitele „gradației clasice”.
 • Culoare - combinații de carne, maro, gri, galben și culori.
 • Structura - dens, dur, moale.
 • Metoda „penetrării” în piele - încarnat, atașat la picior.

Papiloamele, care sunt atașate la corp sau la membrana mucoasă a câinelui cu ajutorul unui picior pieleț (vezi foto) atârnă literal, ceea ce crește riscul de deteriorare. Negii încarnați sunt periculoși pentru posibila transformare într-o tumoare malignă - carcinom cu celule scuamoase. Riscul de degenerare nu depinde de culoarea, dimensiunea și structura neoplasmului.

Fii atent! Prezența PV este confirmată sau infirmată prin examinare - test de sânge, răzuire a pielii, biopsie, dacă este necesar. Dacă medicul veterinar pune diagnosticul „cu ochii” - schimbați medicul.

Cum să scapi de negi de la câinele tău?

După perioada de incubație, boala prinde avânt timp de 3 luni, după care este posibilă remisiunea. Firește, situația nu trebuie „lăsată la voia întâmplării”, mai ales dacă este afectată cavitatea bucală. Există mai multe metode eficiente pentru îndepărtarea verucilor la un câine..

Aceeași regulă pentru toate metodele: curs de imunostimulante, reglarea dietei, confort și odihnă. Dacă negii sunt mâncărimi, se administrează un antihistaminic. Prezența zgârieturilor sugerează utilizarea de unguente antiinflamatorii.

1. Îndepărtarea verucilor medicamentoasă implică un curs de tratament cu novocaină. Medicamentul este administrat în conformitate cu mai multe scheme:

 • Intravenos - dozele și intervalele sunt determinate strict de medicul veterinar.
 • Subcutanat - injecțiile se fac la baza papilomului. Un curs de 2-3 injecții la intervale prescrise de un medic.
 • Intramuscular - la fiecare 3 zile, câinelui i se administrează novocaină în proporție de 1 ml pe 1 kg de greutate corporală.

2. Excizia chirurgicală - chirurgie cu drepturi depline, cu terapie restaurativă adecvată.

Notă! Operația pentru îndepărtarea verucilor nu este întotdeauna eficientă. Anestezia și intervenția chirurgicală reduc nivelul imunității, care poate provoca apariția de noi papiloame.

3. Răcirea - gheață uscată se aplică pe neoplasm timp de 30-60 de secunde de 2-3 ori pe zi. După 7-8 zile, negul se reduce semnificativ sau dispare.

4 metode populare - frecăm negul cu unul dintre mijloacele pentru noapte:

 • Usturoi zdrobit și suc de lămâie.
 • Oțet natural de cidru de mere (cauzează arsuri).
 • Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu.
 • Amestec de miere cu ulei de ricin și in.

Acoperiți partea tratată a corpului cu un bandaj, astfel încât câinele să nu poată linge „medicamentul”, ca alternativă, utilizați „gulerul”.

5. Ierburi - formațiunile de pe piele sunt lubrifiate cu suc sau o infuzie de celidină în farmacie. La început utilizați suc de păpădie.

6. Arderea - folosit pentru negi „pe picior”. Baza și papilomul în sine sunt lubrifiate abundent cu iod și învelite strâns cu o cârpă de in sau tifon tăiat timp de 3-4 zile. De asemenea, metodele de ardere includ tratamentul negilor cu unguente farmaceutice care conțin benzen.

Protejați zona din jurul verucii înainte de a aplica un produs care ar putea irita sau arde pielea. Vaselina, smântâna grasă sau uleiul de măsline sunt folosite ca agent de „barieră”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Negii la câini - cauze și 6 modalități de eliminare