Papillon / papillon (continental toy spaniel)

Papillon, cunoscut și sub numele de Toy Spaniel Continental, a fost rasa preferată a regilor francezi de câteva secole. Iar aspectul său luxos completează doar inteligența sa uimitoare. Nu degeaba rasa se numără printre cei mai inteligenți câini de companie din lume. Cuvântul „paapillon” în franceză înseamnă „fluture”, de aceea rasa este cunoscută și sub numele de câine fluture.

Există o legendă conform căreia regele Henric al III-lea a dorit pe acești câini și a cheltuit sume pur și simplu fabuloase, bineînțeles, din trezoreria statului, pentru întreținerea și reproducerea lor. Când un călugăr a venit să-l viziteze pe rege, unul dintre câinii din palat a ridicat o scoarță atât de mare încât a trebuit să fie scoasă din camere. Și lătratul a fost un vestitor al necazurilor. Călugărul, dorindu-i moartea regelui, i-a băgat un pumnal în inimă. După Henry, papilonii au continuat să ocupe locul onorabil al favoritilor multor monarhi, nu numai în Franța, ci și în Belgia, Italia și Spania. Au fost chiar numiți pentru o lungă perioadă de timp „câinele regelui”.

Este interesant faptul că aspectul modern în care diferă reprezentanții rasei nu s-a schimbat practic. Acest lucru poate fi judecat după portretul familiei regale, pictat de Titian în 1542, la care au participat animalele de companie regale. Adevărat, la vremea aceea majoritatea câinilor aveau urechile atârnate..

La începutul secolului trecut, crescătorii de câini englezi au venit cu ideea de a traversa un papillon cu un spitz și ar trebui spus că această decizie a avut un mare succes. Drept urmare, haina câinilor „reînnoiți” a devenit mai sănătoasă și mai bogată, are o strălucire mătăsoasă și urechile multor reprezentanți ai rasei au devenit erecte. Așadar, spanielii de jucărie continentali cu urechile erecte au început să fie numiți papillon sau papillon (din franceza paapillon - fluture) și cu urechi atârnate - falină (din franceza Phalen - molie).

Caracter

Acești câini mici au un temperament foarte viu și sunt incredibil de loiali proprietarului lor. Contrar credinței populare, nu sunt deloc unul dintre cei care vor observa lumea, așezându-se în brațele proprietarului. Papilioanele sunt foarte energice, cu o predilecție evidentă pentru vânătoare, însă numai pentru aceleași creaturi vii în miniatură, de exemplu, fluturi, molii sau muște. La cățeluș, aceștia pot fi timizi și prea independenți, așa că ar trebui acordată o atenție specială educației și socializării lor.

Rasa de câine Papillon are un caracter foarte vesel. Le place să se joace și încearcă să implice pe toți cei din jur în jocurile lor, atât oameni, cât și animale, cu cei mai mulți dintre ei se înțeleg bine. Numai câinii mari se pot teme dacă au o dispoziție agresivă. Spanielii pitici încearcă să fie în permanență aproape de proprietar și fără atenție și comunicare pot deveni iritabili.

Sunt atât de puternic atașați de proprietar, încât uneori acest atașament seamănă cu patologia. Prin urmare, este mai bine să nu lăsați papillonul în pace mult timp. Animalul lăsat singur cu el însuși din plictiseală și plictiseală poate cădea într-o depresie prelungită și uneori se îmbolnăvește grav. Când comunicați cu un animal de companie din această rasă, trebuie să arătați afecțiune și răbdare, deoarece el nu va tolera tratamentul grosolan și tratamentul crud. Excesiv de vulnerabili, acești câini sunt capabili să se ofenseze chiar și la strigăte mici și blesteme la ei.

Trăsăturile de caracter ale lui Papillon sunt similare în multe privințe cu cele umane. Animalele inteligente au amintiri uimitoare. Sunt foarte sociabili și curioși. La nivelul emoțiilor, aceștia sunt deseori capabili să arate gelozie aproape „umană” pentru toți oamenii și animalele aflate în apropierea stăpânilor lor. Dar trebuie remarcat faptul că câinii se comportă destul de liniștiți și pot latra numai în caz de pericol..

Socializarea timpurie este esențială pentru rasa Papillon. Puii încep să comunice cu ei chiar înainte de a-și deschide ochii, ceea ce se datorează oarecare teamă a lor și cu tendința de a mușca, atunci când sunt speriați. Câinii trebuie să-și dezvolte un caracter calm și de încredere și apoi vor deveni curioși, dar în același timp calmează animalele de companie care reacționează fără multă frică la ceva nou.

Antrenament și activitate fizică

Reprezentanții rasei Continental Toy Spaniel sunt considerați unul dintre cei mai ușor educați și ascultători de câini. Datorită curiozității lor naturale, pot fi interesați de aproape orice. Singurul lucru pe care trebuie să-l țină cont de proprietarii începători este tendința papillonului de a domina atât celelalte animale de companie, cât și oamenii, observată de crescătorii de câini cu experiență. Prin urmare, se recomandă educarea și instruirea cățelușului de la o vârstă fragedă și acordarea unui timp și atenție suficientă pentru aceasta..

Papillon își amintește perfect și execută rapid comenzile, învață cu ușurință noi abilități și repetă exercițiile cu plăcere. Dar merită să considerăm că este foarte sensibil și chiar oarecum sensibil, prin urmare, nu merită să arăți agresivitatea față de fluture. Este mult mai eficient să acționezi cu blândețe și discret.

Creșterea câinilor papillon ar trebui să înceapă cu insuflarea principalelor abilități de comportament în lumea din jur. Este recomandabil să începeți acest eveniment responsabil încă din primele luni de viață ale animalului de companie. Nu vă faceți griji, un cățeluș cu aspect nerezonabil înțelege foarte repede ce i se cere și înțelege cu succes lecțiile predate de proprietar.

Papillon sau Toy Spaniel

Dar, în același timp, proprietarul trebuie să acționeze persistent, pe un ton strict și încrezător, informând animalul de companie ce comenzi trebuie să urmeze și ce acțiuni îi sunt interzise. Nu este necesar să nu luați în considerare nicio acțiune a câinelui, reacționând în mod adecvat la executarea corectă și incorectă a instrucțiunilor. Astfel, veți lăsa câinele să înțeleagă „cine este șeful”.

Papilioanele nu necesită nicio activitate fizică specială. Pentru o viață fericită și menținerea în formă bună, jocurile active și plimbările zilnice sunt suficiente pentru ei, dar nu prea mult timp. Este foarte important să monitorizați starea mentală a câinilor tineri lași, dacă cățelușul este speriat, trebuie ridicat și dus într-un loc liniștit retras, unde se poate liniști.

Întreținere și îngrijire

În primul rând, papilioane, cu toate acestea câini decorativi care nu sunt obișnuiți cu conținutul străzii, dar se simt minunat într-un apartament și nu provoacă probleme inutile, astfel încât chiar crescătorii de câini începători pot face față acestora. Se înțeleg bine cu restul animalelor din casă, adoră să se joace cu copiii, dar numai animalele de companie educate pot fi lăsate singure cu un copil, care nu se va teme de sunete puternice sau mișcări bruște și cu siguranță nu va mușca bebelușul.

Privind grațiosul câine fluture, de parcă tocmai ar fi ieșit din imagine, s-ar putea crede că va necesita o îngrijire sporită și complexă. De fapt, rasa nu are cerințe speciale pentru conținutul său..

Desigur, un animal de companie mic care a apărut recent în casă va necesita o mare atenție și grijă din partea gospodăriei. Pentru un cățeluș, drăguț, care curbează o minge și seamănă cu o minge de lână, va trebui să aveți grijă, oferindu-vă toată căldura și afecțiunea. Trebuie amintit că aceste animale, chiar și la o vârstă fragedă, sunt atât de sensibile încât prind cele mai mici nuanțe de iritare și grosolănie în vocea stăpânilor lor. Atmosfera „fără suflet” din casă poate duce la faptul că animalul de companie se va retrage în sine și nu va mai reacționa la evenimentele din jurul.

Îngrijirea adecvată a puiilor din această rasă constă în respectarea mai multor condiții de bază:

  • menținerea unui aspect curat și ordonat - se recomandă curățarea regulată a urechilor, ochilor, nasului (blana necesită o atenție specială);
  • o dietă sănătoasă selectată corespunzător pentru un organism în creștere;
  • plimbări zilnice pe stradă - este suficient cel puțin de două ori pe zi timp de 20-30 de minute, timp în care animalul de companie va cheltui o parte din energia pătrunzând în aerul proaspăt.
  • Pentru ca urechile să se ridice frumos, sunt fixate pentru o perioadă de aproximativ 2-3 luni, lipite cu bandă de hârtie sau tencuială.

Dacă vorbim despre un animal adult, atunci îngrijirea nu provoacă prea multe probleme și nu necesită eforturi suplimentare. Îngrijirea unei haine este oarecum diferită de cea obișnuită, dar nu prea dificilă. Reprezentanții rasei sunt pieptănați de câteva ori pe săptămână, în timpul năpârlirii - în fiecare zi. În plus față de schimbarea sezonieră a hainei, câinii se pot vărsa după ce hrănesc puii. Pentru papilioane de scăldat, este important să alegeți șamponul potrivit, după care lână albă ca zăpada nu va dobândi o nuanță galbenă. Orice produs selectat trebuie spălat foarte bine..

Dacă câinele este sănătos, haina nu are nevoie de umiditate suplimentară, doar vara poate fi necesar să folosiți măști și balsamuri hidratante. Pe burtă și pe picioare, în jurul tampoanelor, se recomandă tăierea hainei din motive igienice. Urechile sunt, de asemenea, verificate periodic pentru a le menține curate și uscate. Animalele se spală în mod regulat pe dinți, tăind unghiile dacă este necesar.

papillon și cățeluși

Aspect

Acești câini superbi au un fizic foarte armonios. Haina crește constant, are un luciu matasos, dar nu moale, fără substrat. Spanielul de jucărie continental se mișcă lin și grațios, parcă ar sublinia originea sa „aristocratică”. înălțimea la greabăn nu trebuie să depășească 28 cm. Două categorii se disting prin greutatea rasei:

  • Mini: 1,5-2,5 kg .;
  • Standard: 2,5-5 kg.

Capul este rotunjit, trecerea de la frunte la nas este clar vizibilă. Puntea nasului este dreaptă. Botul este ușor ascuțit. Mușcătură de foarfecă, bine reglată. Ochii mari, în formă de migdale, sunt stabiliți destul de jos, de obicei de culoare închisă. Pleoapa, nasul și buzele sunt întotdeauna puternic pigmentate. Urechile sunt mari, ușor deplasate în spate și situate la o distanță vizibilă una de cealaltă, erecte, acoperite cu franjuri abundente, așezate pe scară largă cu vârfurile rotunjite. Dacă alegeți un cățeluș - „fluture” după semne externe, atunci nasul său ar trebui să fie negru, mic și rotund. Privit de sus, pare oarecum turtit, deși are spatele drept și uniform..

Lungimea corpului este puțin mai mare decât înălțimea. Pieptul este lat și adânc. Picioarele nu sunt prea lungi, fața și spatele sunt paralele. În culoare, sunt permise pete de orice culoare, dar albul este cel mai important pe tot corpul, cu excepția capului. O aprindere albă în mijlocul frunții este binevenită. De lungime medie, gâtul este ușor curbat în partea din spate a capului. Coada este destul de pubescentă și seamănă cu o fântână care curge, provenind de la înălțimea spatelui. Când este activ, câinele îl aruncă pe spate sau șold. O coadă înfășurată într-un inel sau jumătate de inel sau întinsă pe spate este un semn al unui defect de rasă.

Nutriție și sănătate

Nu există reguli speciale în hrănirea papilioanelor, cu excepția celor care se aplică altor câini. Dieta trebuie să fie sănătoasă și echilibrată. Dacă mâncarea este naturală sau gata preparată, nu contează cu adevărat dacă satisface toate nevoile fiziologice ale câinelui.

Proprietarii de papilioane trebuie să ia în considerare faptul că reprezentanții rasei au un apetit foarte bun și sunt predispuși la supraalimentare, ceea ce nu ar trebui permis. Trebuie să existe un acces constant la apa potabilă.

Dacă preferați hrana gata făcută, atunci, desigur, în acest caz, ar trebui să utilizați hrana holistică de înaltă calitate sau cel puțin super premium.

În ciuda faptului că rasa este foarte veche, nu are boli ereditare speciale. Există doar o ușoară predispoziție la volvulusul pleoapelor, distrofia corneei, cataracta și surditatea congenitală. Papilioanele nu tolerează de obicei anestezia foarte bine și au adesea fracturi la bătrânețe. Speranța de viață până la 16 ani.

Fotografii și videoclipuri

joacă papillon

Papillons și Spitz

antrenament papillon

Video despre rasa de câine Papillon (Papillon)


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papillon / papillon (continental toy spaniel)