Principalele rase și descrierea câinilor de pază

Câine de pază din MoscovaCâinii de pază diferă de alte tipuri de câini prin prezența unor instincte speciale care determină capacitatea de a proteja o persoană, casa și proprietatea sa, precum și diverse industriale

, militare și alte facilități. Cel mai valoros este un câine care se simte calm în absența pericolului, dar la momentul potrivit se activează brusc, îl avertizează pe proprietar și este gata să alăpteze pentru a-l proteja.

Proprietățile câinilor de pază

Următoarele calități și proprietăți sunt de dorit pentru fiecare rasă de câine de pază:

 • capacitate de învățare, capacitate de antrenament;
 • sentimentul de apartenență la un anumit teritoriu, disponibilitatea de a respinge atacurile asupra acestuia;
 • rezistență, forță fizică;
 • intuiție ageră;
 • capacitatea de a-și reveni după un act de agresiune față de un străin;
 • calm, calm;
 • capacitatea de a simți proprietarul, ascultarea față de el;
 • auz acut, vedere, simțul mirosului;
 • tendința către acțiuni independente, inclusiv non-standard.

Listă și scurtă descriere a principalelor rase de pază

Cele mai bune rase de câini de pază sunt câinii ciobănești germani, sud-ruși, din Asia Centrală, precum și câinele de pază din Moscova. În plus față de ei, există o serie de reprezentanți demni ai acestei unități canine, care sunt gata să devină gardieni de încredere ai vieții și proprietății proprietarului..

Lista câinilor de pază:

 • Rasa ciobanesc germanCiobanescul german este considerat cel mai inteligent câine de pază din lume. Aceștia sunt implicați în protecția bunurilor personale și a unor facilități guvernamentale importante și sunt, de asemenea, capabili să îndeplinească multe alte funcții. Câinele a apărut în anii 1940 în Uniunea Sovietică ca. trofeu de război din Germania nazistăși. Aceste animale se disting prin curaj, inventivitate și devotament față de proprietar. Sunt complet previzibile, iar proprietarii de obicei nu se așteaptă la agresiune sau răutate din partea lor. Ciobanii germani sunt considerați o rasă clasică de câine de pază..
 • Rasa Rottweiler a fost crescută în Roma antică, de acolo a venit în Germania și s-a răspândit în întreaga lume. Inițial, ea s-a specializat în protecția proprietății măcelarilor, apoi în control peste teritoriu ca parte a poliției. Un proprietar inept poate deveni agresiv, prin urmare, are nevoie de un proprietar competent care să poată crește un paznic de încredere și un bun tovarăș de la un câine. Acești câini pot fi ținuți în casă fără probleme. Singurul lucru pentru care trebuie pregătit în acest caz este să muliți de două ori pe an. În condiții de iarnă, îngheață puternic pe stradă, prin urmare nu este de obicei folosit pentru a proteja teritoriul extern.
 • Rasa DobermanDobermanii au fost crescuți în special special pentru a-l păzi pe proprietar. În plus, pot fi utilizate și pentru a proteja teritoriile. Câinele are un aspect înfricoșător și o mare forță fizică. Având un nivel adecvat de pregătire, dobermanii sunt indiferenți față de alte animale, cu toate acestea, în raport cu cei care intră în viața sau proprietățile proprietarului, nu știu milă. Este recomandabil să țineți câinii în apartamente, dar dacă au plimbări regulate în aer curat, unde pot aruncați energia acumulată. Dobermanii, de regulă, nu manifestă independență, ascultă doar poruncile proprietarului și acționează bine doar în prezența lui.
 • Rasa Ciobanesc caucazianUna dintre cele mai frecvente rase de câini de pază din țara noastră este câinele păstor caucazian. Este considerată una dintre cele mai bune rase de pază. Potrivit unor rapoarte, aceste animale au participat la războaiele ruso-turce ca santinele. Un câine din fire are capacitatea de a păzi proprietatea; nu este necesară o pregătire suplimentară pentru aceasta. Cel mai bun stăpân pentru un câine ciobănesc va fi un stăpân cu experiență care îi poate oferi ciobanului nivelul necesar de pregătire de bază și un grad ridicat de socializare.. Poate proteja ambele locuințe, și vite. Câinele are nevoie de o revizuire constantă a teritoriului care i-a fost încredințat, prin urmare standul ar trebui să fie situat în partea centrală a curții. Reședința permanentă într-un apartament nu este pentru această rasă. Câinii ciobănești caucazieni nu sunt recomandați să se supere și să-l batjocorească - acest lucru poate duce la consecințe ireparabile.
 • Câinele Ciobănesc din Asia Centrală (Alabai). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de "câinele de lup turkmen". Este una dintre „modificările” păstorului caucazian. Câinii sunt potriviți pentru control peste turmele de vite. Fizic foarte rezistent. Câinii sunt foarte calmi și echilibrați, nu atacă niciodată mai întâi, sunt ușor de dresat. Câinii Ciobănesc din Asia Centrală sunt mai sociabili și mai prietenoși decât omologii lor caucazieni, au nevoie de plimbări regulate și comunicare cu rudele. Animalele sunt rezistente la factorii de mediu nefavorabili și nu se tem de vreme rece și căldură. Alabai preferă libertatea, prin urmare nu este de dorit să le păstrăm în patru pereți. Este mai bine să așezi canisa pentru ea în curte..
 • Rasa câine de pază MoscovaMoscow Watchdog. O rasă de câine de pază care nu este încă recunoscută în lume. Cu toate acestea, câinii sunt foarte populari în spațiul post-sovietic. Creat prin traversarea Sfântului Bernard, câinii ciobănești caucazieni și câinii plini. În exterior, seamănă cu Sfântul Bernard și, în natură, sunt mai aproape de câinii ciobănești caucazieni. Animalele sunt destul de calme și parțial chiar flegmatice, dar nu vor lăsa niciodată proprietarul în necazuri. Păzitorii de la Moscova se înțeleg relativ slab cu congenerii lor, în special cu puii. Dar câinii tratează bine copiii umani și nu acordă atenție farselor lor..
 • Terrierul rusesc negru este o rasă destul de rară de câini de pază, special crescuți în anii 1950 în URSS pentru a servi în facilități special protejate. Aceasta este o rasă destul de mare și masivă, cu un caracter greu, care necesită o abordare individuală. În cazul unui atac, ea este întotdeauna pregătită să protejeze o persoană, cu toate acestea, atunci când factorul de pericol dispare, devine imediat calmă. Câinele face o treabă excelentă în îndeplinirea sarcinilor sale de câine de pază, dar nu ar trebui să-l păstrați afară. Pentru această rasă, comunicarea constantă cu proprietarul este extrem de importantă..
 • Rasa câine de pază sud-rusCâinele Ciobănesc din Rusia de Sud a fost crescut special pentru a lucra cu animale și proprietăți agricole, în principal în zonele rurale. Învelișul gros din lână protejează animalul de temperaturi scăzute, iar culoarea albă a culorii protejează împotriva supraîncălzirii la căldură, astfel încât animalul poate fi utilizat în orice condiții meteorologice. Câinele este destul de activ, capricios și independent, capabil să ia decizii independente. De obicei, ea alege unul dintre membrii familiei ca proprietar și ulterior se supune numai lui. Cu toate acestea, Câinele Ciobănesc din Rusia de Sud consideră că proprietatea este proprietatea acesteia și de la o vârstă fragedă începe să încerce să o protejeze. Creșterea puiilor trebuie luată în serios pentru a nu crește un animal agresiv vicios..
 • Rasa de câini BulmastivBullmastiff-urile au evoluat dintr-o încrucișare între un mastin englez și un bulldog englez vechi. Rasa a fost crescută pentru protecția și controlul teritoriului. Câinii sunt relativ compacți și pot fi ținuți acasă. Din fire, ei sunt calmi și răbdători, disciplinați., ușor de antrenat. Preferă un stil de viață activ, cum ar fi mersul în aer curat. În plus față de securitate, acestea sunt folosite de unitățile de aplicare a legii pentru a detecta explozivi, arme, droguri, oameni sub dărâmăturile clădirilor.
 • Cane Corso este unul dintre cele mai vechi și cei mai rar câini de pază. Inițial, au fost alături de vechile trupe romane și au participat la vânătoarea de animale, cu toate acestea, ulterior s-au răspândit în toată Europa și peste tot s-au recalificat ca gardieni. Rasa este destul de costisitoare de întreținut și, după cel de-al doilea război mondial, în plină criză economică, a dispărut aproape. Acum crescătorii lucrează la refacerea acestuia. Câinele este echilibrat și independent, nu atacă un străin fără ordinul proprietarului. Faimos pentru inteligența sa.

Concluzie

Aceasta nu este o listă completă a tuturor raselor de câini de pază existente. Sortimentul de rase de câini pentru protecție este cu adevărat imens, iar orice crescător de câini poate alege un animal de companie potrivit pentru el însuși. Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că alegerea unui animal nu ar trebui să se bazeze pe o descriere a aspectului său, evaluarea psihologică sau pedigree, ci în funcție de capacitatea proprietarului de a face față animalului. Fără îngrijire, antrenament, educație adecvată, chiar și cel mai inteligent câine de pază va crește până să devină un animal prost, vicios și agresiv. Înainte de a cumpăra un câine, trebuie să studiați absolut toate subtilitățile conținutului rasei preferate și numai atunci câinele va deveni un prieten de încredere pentru proprietar și o pază dedicată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele rase și descrierea câinilor de pază