Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii carligilor negri

Carlig negruAstăzi vă vom spune despre un câine drăguț, în miniatură și amuzant, care devine adesea eroul videoclipurilor sau memelor de acasă - luați în considerare condițiile de păstrare a unui pug. Veți învăța cum să aveți grijă de un câine și ce boli sunt tipice pentru această rasă.

Aspect și fotografii

Acest câine mic a fost crescut în China. Înălțimea ei variază de la 25 la 36 cm, iar masculii sunt întotdeauna mai mari decât cățelele. Greutatea unui animal adult este de 6-10 kg. Rețineți că un animal poate cântări mult mai mult dacă este supraalimentat în mod regulat. Speranța minimă de viață este de 12 ani.

Rasa se caracterizează printr-un corp compact, aproape pătrat. Paltonul este scurt, moale, conform standardului poate avea următoarele culori: negru, cais, albastru sau argintiu.

Aflați mai multe despre alte culori și reguli de îngrijire pentru această rasă.

MopsPugul are un cap mare, rotunjit, cu un bot scurt, care seamănă cu un pătrat. Ochii sunt mari, rotunzi, situați la o distanță una de cealaltă. Are o mușcătură caracteristică - maxilarul inferior iese ușor înainte.

Important! Prezența dinților proeminenți sau a unei limbi proeminente în mod constant este un defect.

Caracteristici și caracter

Pugs sunt creaturi foarte prietenoase și afectuoase, motiv pentru care se înțeleg bine chiar și cu copii mici.. Deși pugul nu se distinge prin inteligență sau tendința de a se antrena, puteți fi sigur că nu va ataca niciodată un copil sau proprietarul său..

Acesta este un câine calm, fără pretenții, care doar în tinerețe are o rezervă imensă de energie. Un animal de companie adult nu va irosi energie pentru deteriorarea mobilierului sau tapetului, ci mai degrabă se va culca sau vă va oferi compania sa în timp ce urmăriți un film sau citiți. Nu poți numi un animal leneș, deoarece dacă vrei să te joci cu el, acesta va răspunde imediat.MopsCu toate acestea, animalul de companie trebuie să primească suficientă atenție, deoarece acești câini percep singuratatea dureros. Din acest motiv, astfel de câini sunt adesea dați persoanelor în vârstă care au nevoie de compania unui prieten devotat, dar nu prea activ..

Important! Pugii se înțeleg bine cu pisicile, precum și cu alte animale de companie neagresive.

Cum să alegi un carlig negru și cât va costa

Prețul mediu al unui câine genealogic vândut manual este de 230 USD. Dacă doriți să cumpărați un cățeluș din canisa, atunci pregătiți cel puțin 250 de dolari. Puii cu pașapoarte și documentele necesare, dar fără un pedigree bun, vor costa 160-180 USD. Rețineți că este extrem de riscant să cumpărați un animal fără documente, deoarece vi se poate oferi o persoană fără rasă sau cățelul va avea defecte / boli.

Ar trebui să cumpărați un animal fie la o creșă, fie de la un crescător care petrece mult timp crescând și îngrijind aceste animale drăguțe. Doar în acest caz, puteți fi sigur că cățelușul cumpărat nu va avea tulburări psihice, boli grave, precum și probleme cu sistemul musculo-scheletic..Cățeluș de carlig negruÎnainte de a cumpăra, asigurați-vă că observați toate cățelușele pe care le are vânzătorul. În primul rând, acest lucru vă va ajuta să înțelegeți dacă proprietarul are grijă de animale. În al doilea rând, veți vedea câte puguri menține crescătorul, deoarece cu cât sunt mai mulți câini, cu atât mai multă muncă și responsabilitate. În al treilea rând, vei putea alege exact cățelul care ți-a plăcut.

Următoarele ar trebui să vă alerteze:

  • crescătorul nu vă împărtășește momente interesante legate de creșterea și îngrijirea animalelor, nu sfătuiește nimic și răspunde cu ușurință la întrebări;
  • crescătorul prezintă doar 1-2 pui și nu îi arată pe alții;
  • puii sunt letargici, lași, au orice defecte;
  • lista documentelor nu este completă sau sunt complet absente.
Dacă vedeți că ceva nu este în regulă cu cățelușul, deși vânzătorul susține că totul este în regulă, iar aceasta este doar o reacție la un străin, atunci este mai bine să obțineți un pug în altă parte. Un bun proprietar are grijă de animalele lor, mai degrabă decât să încerce să vândă un cățeluș defect, liniștindu-i cu scuze.PuiiÎnainte de a merge la vânzător, nu va fi inutil să citiți recenziile. Dacă o persoană a crescut cârlige de mult timp, atunci ar trebui să aibă propria bază de clienți care să vorbească bine sau rău despre vânzător. Dacă astfel de date sunt absente, iar crescătorul susține că a crescut câini de mult timp, atunci acest lucru ar trebui să alerteze.

Condiții de păstrare

Plecând de la faptul că carligul practic nu are calități de pază și observație, iar animalul în sine la vârsta adultă nu este foarte energic, nu are sens să ții câinele într-o volieră sau în lesă. În primul rând, carligul va suferi de singurătate. În al doilea rând, beneficiile protecției sale vor fi aproape de zero. Cel mai bine este să oferiți câinelui propriul colț în apartament, unde vor fi așezate așternuturile, bolul și, de asemenea, mai multe jucării. Nu contează dacă țineți câinele într-o casă privată sau într-un apartament.

Pugul se va simți grozav în apartament. De asemenea, câinii de rasă sunt potriviți într-o zonă mică. Chinez Crested, pechinez, pomeranian, teckel, terrier de jucărie rusesc, Yorkshire Terrier, Buldog francez, chihuahua.

Rețineți că păstrarea pe stradă va afecta negativ sănătatea și longevitatea animalului de companie, prin urmare, dacă este imposibil să păstrați în casă, echipați o cabină spațioasă caldă pentru carlig în care câinele se poate ascunde de precipitații și frig.

Există caracteristici în îngrijire?

Luați în considerare cum să aveți grijă în mod corespunzător de un pug și, de asemenea, vorbiți despre problemele caracteristice ale acestei rase.Carlig negru

Lână

Câinele are părul scurt, care nu trebuie să fie periat zilnic. Pentru îngrijire, se achiziționează o perie tare, cu care câinele este pieptănat de 1-2 ori pe săptămână. În timpul vărsării, cel mai bine este să efectuați această procedură zilnic, astfel încât lâna să nu fie împrăștiată prin casă..

Piepteneala poate fi înlocuită cu o ștergere umedă. Mulți proprietari șterg câinele cu un prosop umed cu produse de îngrijire a părului adăugate de mai multe ori pe săptămână. Aceasta este o alternativă bună pentru a preveni deteriorarea pielii din dinții pieptene și pentru a spăla murdăria și transpirația..

Știați? Câinii sunt singurele creaturi vii, în afară de oameni, care sunt capabili să recunoască emoțiile. Animalul nu numai că înțelege emoțiile proprietarului, dar este și capabil să empatizeze.

Baie

BaieAr trebui să vă scăldați carligul nu mai mult de o dată la 3 luni. În sezonul rece, după o plimbare, este mai bine să spălați murdăria cu un prosop decât să faceți baie câinelui. În timpul procedurilor de apă, ar trebui să utilizați șampoane speciale care sunt concepute special pentru această rasă..

Amintiți-vă că, pe lângă scăldat și frecare umedă, trebuie să inspectați zilnic pliurile. Aceasta este principala problemă a acestei rase, deoarece bacteriile se acumulează între pliuri, cauzând diverse dermatite. Din acest motiv, pliurile sunt șterse cu loțiune pentru bebeluși sau cu o compoziție specială care nu conține alcool. În sezonul cald, acestea trebuie șterse cu peroxid de hidrogen și apoi folosesc pulbere pentru bebeluși.

Periajul dinților, urechilor, tăierea

Tunderea unghiilor este o procedură importantă. Ghearele prea lungi la o vârstă fragedă duc la formarea anormală a membrelor, ceea ce va face ca animalul dvs. să aibă dificultăți în mișcare. Deoarece o astfel de deformare nu poate fi tratată, trebuie să monitorizați constant lungimea ghearelor..

Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc din nou. Verificați lungimea cel puțin o dată pe săptămână..

Important! Ghearele carligilor nu macină când merg.

Tăierea gheareÎngrijirea corectă a ghearelor Curățarea dinților pugului nu este diferită ca durată sau frecvență față de ceilalți câini. Se folosește o pastă de dinți standard pentru câini, precum și o perie sau o vârf de deget special care imită o perie. Este mai bine să vă spălați dinții după o plimbare, astfel încât animalul dvs. de companie să nu aibă puterea să vă reziste. Este suficient să efectuați o procedură pe zi pentru a menține dinții sănătoși ai pugului.

Trebuie să aveți grijă cu grijă de haina și unghiile animalului de companie. afla, cum să scapi de vărsarea părului folosind un furminator și cum să tăiați corect unghiile câinelui fără a le deteriora.

Câinele dvs. trebuie să-și curățe urechile cel puțin o dată pe săptămână, dar să o faceți în fiecare zi va fi dăunător. Un tampon de bumbac și o loțiune specială sunt folosite pentru curățare. Puteți cumpăra șervețele igienice din magazinul de animale de companie, care sunt, de asemenea, bune pentru a îndepărta murdăria de pe urechi. Amintiți-vă că trebuie să curățați cochilii, nu puteți urca în canalul urechii: îl puteți deteriora, în urma căruia câinele va avea probleme cu auzul.

Activitate și activitate fizică

Pugul trebuie parcurs zilnic, dar ar trebui să fie o plimbare, nu un maraton. Faptul este că această rasă are o structură specială a capului, care afectează negativ respirația.. Sub sarcini grele sau temperaturi ridicate ale aerului, câinele începe să se sufoce, deci este important să excludeți oboseala în timpul mersului.

Pe de altă parte, lipsa exercițiilor fizice scurtează durata de viață a câinelui și, de asemenea, duce la atrofia musculară. Ca urmare, un animal aparent sănătos, cu o greutate normală, practic nu se mișcă, deoarece mușchii atrofiați nu pot oferi activitate.Carlig negru

Important! Când vă plimbați în sezonul rece, trebuie să vă îmbrăcați haine pe carlig, altfel câinele va răci.

educatie si antrenament

Rasa nu are aproape nicio înclinație spre antrenament, cu toate acestea, pugii pot fi încă văzuți în competițiile de agilitate. Problema nu este atât reticența unui câine, cât lipsa de rezistență. Comenzile simple sunt ușoare pentru câine, dar parcurgerea cursei de obstacole devine o provocare dificilă.

Doar o persoană experimentată și calmă, care este capabilă să depășească lenea și încăpățânarea animalului de companie, poate antrena un pug. Dar chiar și unui astfel de antrenor îi va fi greu să obțină rezultate, deoarece vara carligul nu poate fi antrenat din cauza căldurii, iar iarna un câine transpirat va răci rapid. Drept urmare, vă puteți antrena doar primăvara și începutul toamnei, ceea ce afectează progresul.

Vă sfătuim să aflați, de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător.

Hrănirea carligului

Amintiți-vă că pugii sunt câini care nu își controlează apetitul.. Aceasta este o problemă gravă, deoarece mulți proprietari supraalimentează în mod regulat câinele, ceea ce face ca câinele să fie obez, precum și bolile hepatice și cardiovasculare..MopsTrebuie să hrănești pui mici de aproximativ 4-5 ori pe zi în porții mici. În același timp, dimensiunile porțiilor ar trebui să fie aceleași - animalul de companie ar trebui să mănânce mâncarea în câteva minute. Treptat, carnea trebuie introdusă în dieta cățelușului. Conserva de carne este excelentă pentru asta. După conservele de carne, terciul permis pentru câini trebuie adăugat treptat la dietă..

Important! În primele săptămâni după cumpărarea unui cățeluș, hrăniți-l la fel ca și vânzătorul. Apoi introduceți treptat alte alimente.
Un animal adult este hrănit de 1-2 ori pe zi. Dieta ar trebui să conțină produse lactate - brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau kefir, nu ar trebui să conțină zahăr sau arome. Carnea de vită sau de vițel se servește zilnic. Este interzis să se dea carne de porc datorită conținutului ridicat de grăsimi, iar puiul este adesea alergic la erupțiile cutanate. Tărâțul ar trebui să reprezinte nu mai mult de 40% din meniul zilnic și nu puteți face fără ele.

Desigur, carligul poate fi hrănit cu formulări uscate, dar trebuie remarcat faptul că astfel de alimente ar trebui să conțină o cantitate minimă de grăsime, altfel câinele va suferi de obezitate.

Este interzis să oferiți câinelui dulciuri, afumături, murături, pește sau oase de pui, precum și orice produse care conțin coloranți sau arome..

Interesant de știut, pot da câinelui mâncare uscată.

Sănătate și vaccinări

Prima vaccinare se administrează la vârsta de 2-2,5 luni. Cățelușul este vaccinat împotriva ciumei, hepatitei și enteritei. Se utilizează un vaccin multivalent, care previne infectarea cu toate bolile indicate simultan.

Următoarea vaccinare se efectuează la vârsta de 6-8 luni. Un vaccin se injectează împotriva bolilor infecțioase obișnuite, inclusiv a rabiei. În plus, revaccinarea se efectuează în fiecare an până la sfârșitul vieții animalului de companie..Carlig negruFiecare rasă are propriile sale probleme de sănătate, așa că pugii nu fac excepție. Acestea se caracterizează prin apariția problemelor oculare - eroziune corneeană. Aceasta este o afecțiune gravă care se manifestă ca o pată roșie pe globul ocular. Dacă nu sunt tratate, ochii devin tulburi, iar animalul de companie pierde din vedere. Numai un medic veterinar se ocupă de tratament. Nu puteți folosi rețete populare sau medicamente „la propria voință”, altfel câinele va rămâne orb. Medicul prescrie antibiotice și vitamina A - aceste medicamente ajută câinele să scape de boală.

Ajutați-vă să vă protejați animalul de companie de bolile fatale vaccinări. Aflați la ce vârstă câinii pot fi vaccinați și li se pot administra vaccinuri „Multican-7”, „Nobivak DHPPi”, „Multican-8”, „Multican-6”.

Encefalită. O boală genetică care afectează unii indivizi. Principalele simptome sunt convulsiile, pierderea orientării în spațiu, orbirea. În cele din urmă, animalul moare. Dacă găsiți astfel de simptome, trebuie să consultați un medic cât mai curând posibil: acesta va scrie o listă de medicamente care vor îmbunătăți starea animalului de companie..

Alergii sezoniere. Pugul începe să secrete lacrimi abundente, precum și strănut. Se tratează cu achiziționarea de antihistaminice speciale.

Un câine în timpul unei plimbări lungi în sezonul rece poate răci, care se exprimă printr-o creștere a temperaturii și dificultăți de respirație. Este important să vă consultați medicul veterinar imediat după găsirea simptomelor..

Știați? Mopsul, ca și alte rase de câini cu bot aplatizat, sforăie tare în timpul somnului. Acest lucru este normal, dar proprietarilor cu somn sensibil le va fi greu să se obișnuiască cu un câine care sforaie..

Pugii sunt câini amabili, afectuoși, ușor leneși, care se înțeleg bine cu copiii și vârstnicii. Animalul de companie nu vă va lăsa nesupravegheat, iar comportamentul său amuzant va da o mulțime de emoții pozitive.

Recenzii

Mama este plecată, acum am vechiul ei pug. Ei bine, blana le revarsă decent, deși câini mici. Ei sforăie, dar nu mă deranjează, nici măcar mișto și somnoros, sforăind atât de confortabil noaptea. Nu ca un soț. Este greu pentru ei în căldură, datorită particularităților aparatului de respirație. Vara asta am purtat în brațe la plimbare, am reușit lucrurile - și în brațe am plecat acasă. Botul trebuie curățat în mod regulat, deoarece murdăria și resturile de alimente se adună în pliul de deasupra nasului.

Lemonka

https://woman.ru/home/animal/thread/4055343/1/#m27800252

Dorm foarte ușor, nu suport deloc niciun zgomot .. Dar cu pugul meu dorm ca un mort :))) Nu știu de ce, sforăie puternic, dar nu mă deranjează :) Printre neajunsuri ... Acestea sunt aspiratoare mici, ai grijă la încât nimic nu zăcea pe podea. Sunt în mare parte alergici. Și miros destul de puternic (gaze în sens), fiți pregătiți pentru asta :) Trebuie să vă curățați în mod constant fața, să urmăriți pliul de pe față, în spatele urechilor. Ochii lor sunt un loc traumatic; la plimbări, asigurați-vă că nu urcă în tufișuri. Au doar o proprietate fenomenală de a face o față nefericită. Mai ales dacă mănânci ceva interzis (brânzeturi, dulciuri, făină, cârnați etc.). Trebuie să vă monitorizați greutatea și să mergeți bine. Pe orice vreme și chiar dacă ești bolnav (și nu mai este nimeni altcineva care să meargă). Și asta trebuie înțeles) Ei bine, aceștia sunt câini divini, întruchiparea dragostei și toate cele mai frumoase de pe pământ :))) Ador doar carligii :)

oaspetele

https://woman.ru/home/animal/thread/4055343/1/#m27802607

În ceea ce privește o pisică adultă acasă ... Pugul nu-i va face absolut nimic cu pisica. Nu sunt agresivi. Nu vor mârâi, cu atât mai puțin o vor mușca în viață. Dar pentru a juca ... Pugs copii sunt foarte jucăuși, vor juca doar. Dacă pisica nu avea gheare, chiar dacă apăsa câteva"palme" - catelul nu ar avea nimic. Am avut o pisicuță când am adus primul carlig în casă. Ea i-a bătut în mod constant laba pe față, dar absolut jucăuș. Și cățelușul sărea de bucurie, au fost atenți la persoana lui :). Pisicuța noastră era însă fără gheare frontale și nu mă îngrijorau ochii cățelușului. Pugs sunt foarte ușor de antrenat din două motive: 1. Ei chiar doresc să-i facă pe plac stăpânului lor, adoră să fie lăudați. 2. nemaipomenite îngrozitoare. Pentru o bucată de bunătăți - vor învăța să vorbească :) Prin urmare, sunt mai mult decât încrezător - cățelușul va învăța să intre în tavă fără probleme. Primul și al doilea meu într-o săptămână au învățat să cer să ieșesc. S-au apropiat de ușă și s-au zgâriat cu o labă cu o fetiță nefericită :) Apropo, mama a refuzat al doilea pug (Grow). El și sora lui au fost crescuți de pisica domestică a crescătorului :) Când a fost adus acasă, a jefuit mai mult decât lătrat. Acum are peste 5 ani și dosikhpor își spală fața ca o pisică. (își linge piciorul și își șterge botul). Tipa :)

canadian

https://woman.ru/home/animal/thread/4055343/1/#m27808015

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii carligilor negri