Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii unui cățeluș husky siberian

HuskyRecent, numărul huskilor în rolul animalelor de companie a crescut semnificativ și sunt păstrați din ce în ce mai mult în condiții urbane. Adesea, străduindu-se să obțină un câine frumos și neobișnuit cu ochi albaștri, oamenii pur și simplu nu își dau seama de întreaga responsabilitate a îngrijirii unui animal de companie foarte activ și curios, care în general în unele cazuri, este capabil să deranjeze restul casei mai mult decât restul colegilor săi din altă rasă. Pentru a crea o relație reciproc avantajoasă cu un husky, va trebui să dedicați mult timp creșterii acestuia ca un cățeluș, dar cu cât efortul este mai mare acum, cu atât va fi mai ușor să controlați un animal de companie adult.

Caracteristici în primele zile de viață

Dacă o cățea adultă husky locuiește în casa dvs., este posibil să observați dezvoltarea puiilor din această rasă încă de la naștere. În primele zile de viață, diferă puțin de ceilalți bebeluși: dorm și mănâncă mult. Dacă câinele are suficient lapte, atunci nu vor exista probleme cu bunăstarea animalelor de companie mici, deoarece mama le va hrăni și le va încălzi fără participarea ta..

Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să determinați cu atenție caracteristicile - există soiuri de câini asemănătoare husky siberian - Alaskan Klee Kai, încrucișări de husky cu ciobănesc german, pomeranian, - ceea ce este important dacă doriți să aveți un câine de rasă pură.
La vârsta de aproximativ șase zile, bebelușii dezvoltă un reflex tremurător, după care în următoarele câteva săptămâni temperatura corpului va crește la 36-37 de grade, continuându-și treptat creșterea la valori normale. Primele mișcări în teritoriu se înregistrează de obicei la vârsta de 18 zile, datorită cărora indicatorii de temperatură cresc.. Husky
Important! Dacă puii sunt ținuți împreună cu cățea, atunci este recomandabil să mențineți temperatura în cameră la +20 ° C, iar cu auto-hrănire, în primele săptămâni de viață, va fi necesar să creșteți în mod artificial temperatura de lângă ei.
Greutatea puiilor se dublează cu aproximativ 7-10 zile după naștere, iar la vârsta de 6 săptămâni fiecare copil va fi de 6-10 ori mai greu. Desigur, astfel de indicatori pot fi atinși numai dacă fiecare copil are acces gratuit la mamelon, pe care proprietarul ar trebui să îl monitorizeze.

Dacă bebelușii încep să se comporte neliniștit, scârțâie mult și nu se îngrașă suficient, acesta este un motiv serios pentru a vă gândi la hrănirea suplimentară..

Până la vârsta de 4-6 săptămâni, toți bebelușii ar trebui să fie alături de mama lor și de colegii lor din trib și, dacă sunt separați, atunci în viitor pot exista probleme de creștere și creștere. În același timp, deja la această vârstă, contactul cu o persoană este considerat o condiție prealabilă, astfel încât, în momentul transferului către noile familii, fiecare cățeluș să fie socializat la maximum..HuskyÎncă din primele zile în noua casă, animalul de companie ar trebui să aibă un loc clar marcat pentru odihnă și somn, două boluri, jucării și plimbări regulate.

Unii proprietari instalează cuști spațioase în casă, unde lasă mici agitații în timpul absenței lor. Astfel de măsuri de precauție vă vor proteja cu siguranță proprietatea de dinții ascuțiți ai cățelușului, dar nu uitați că în prima lună bebelușului trebuie să i se acorde o atenție maximă, lăsându-l singur cât mai rar posibil..

Este scos în stradă de fiecare dată după ce a mâncat, a dormit sau a jucat, astfel încât merge la toaletă și se obișnuiește treptat să suporte până în momentul plimbării.

În cele din urmă, nu permiteți niciodată unui cățeluș mic să facă ceva care va fi interzis unui câine adult, chiar dacă pare amuzant. Nu puteți urca pe canapele și fotolii, săriți pe membrii familiei sau să cerșiți mâncare de la masa stăpânului. O astfel de permisivitate va transforma rapid o persoană drăguță răutăcioasă într-un câine mare și prost manierat, care provoacă o mulțime de probleme..

afla cum poți face o volieră sau stand pentru un câine cu mâinile tale.

Reguli și condiții de îngrijire pentru copil

Îngrijirea și întreținerea cățelușilor husky, precum și a câinilor adulți, este posibilă atât în ​​condiții de apartament, cât și într-o curte privată cu o volieră spațioasă. Desigur, bebelușii crescuți în aer curat vor avea o imunitate mai puternică și date externe mai atractive, dar contactul strâns cu o persoană se stabilește exact atunci când locuiește împreună cu ei. Husky

Important! Huskii prea mici nu ar trebui păstrați în incinte în înghețuri severe, deoarece vor trebui să-și cheltuiască cea mai mare parte a energiei nu pentru dezvoltare, ci pentru încălzirea corpului.
Când instalați voliera, asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu are nici cea mai mică șansă de a scăpa, deoarece reprezentanții acestei rase sunt foarte inteligenți în această direcție. Podeaua volierei este acoperită cu scuturi din lemn, iar cabina este izolată cu paie sau alt material.

În cazul întreținerii apartamentului, aveți grijă de contactul cățelușului cu substanțe chimice de uz casnic, fire și alte obiecte periculoase pentru el. Cel mai potrivit loc pentru el va fi un loc ferit de încălzitoare, uși și curenți de aer, dar dacă bebelușul cere persistent noaptea în camera ta, atunci îi poți așeza covorul lângă pat, dar pur și simplu nu-l duci la culcare.

În orice caz, un mic husky pur și simplu nu se poate dezvolta normal fără o activitate fizică suficientă, ceea ce înseamnă că nu puteți evita plimbările lungi în aer curat. Aceștia sunt câini foarte energici, așa că, pentru a exploda pe deplin energia care se dezlănțuie în interior, va trebui să petreceți cel puțin 3-4 ore pe zi în aer liber..Husky

Condiții de temperatură

În ciuda faptului că originea huskilor siberieni este asociată cu un climat rece și temperaturi scăzute, puii născuți în pepiniere din țările calde se adaptează perfect căldurii. Prin urmare, atunci când sunt ținute în apartamente sau case, cea mai confortabilă temperatură pentru ei va fi de +20 ° C, cu o ușoară creștere pentru puii foarte tineri sau o scădere pentru cei mai în vârstă. Un bebeluș de șase luni poate supraviețui cu ușurință iarna într-o volieră chiar și la -20 ° C, iar câinii adulți pot rezista înghețurilor mult mai mari.

Este important să știi cum se folosește furminator a scăpa de păr.

Monitorizăm igiena

Huskii adulți practic nu au nevoie de măsuri de igienă, cu excepția faptului că pentru a preveni colectarea lânii în casă, vor trebui să fie pieptănate în timpul năpârlirii. În perioadele normale (nu în sezonul de vărsare), părul mort poate fi îndepărtat o dată pe săptămână sau chiar mai rar, pur și simplu prin pieptănarea animalului de companie cu o perie metalică.

Structura părului și tendința naturală a câinilor de a linge îi mențin în permanență curate și chiar și după un an fără spălare, nimeni nu le va numi murdare. Haina lui Husky este capabilă de auto-curățare și este lipsită de orice miros neplăcut, iar procedurile excesive de apă pot dăuna chiar, perturbând echilibrul de grăsime al pielii..HuskyPe lângă îngrijirea hainei, este important să acordați atenție ghearelor, dinților, ochilor și urechilor, iar acest lucru se aplică puiilor foarte tineri. Dinții câinelui trebuie să rămână întotdeauna albi și netezi și, dacă apare un calcul, trebuie îndepărtat imediat (de preferință la o clinică veterinară).

Pentru a tăia ghearele bebelușilor, se folosesc șnururi speciale, iar ochii și urechile pot fi șterse cu un tampon de bumbac umezit anterior cu un lichid special. În sezonul rece, tampoanele de pe picioare pot fi ceruite pentru a preveni crăparea.

Știați? Huskii siberieni sunt considerați cel mai rapid și mai rezistent dintre toți câinii de sanie. Echipa este capabilă să depășească până la 250 km pe zi, deplasându-se cu o viteză de 8 km / h. În plus, se disting prin capacitatea lor crescută de interacțiune cu echipa..

Sănătatea animalelor de companie

Vaccinările cuprinzătoare împotriva celor mai frecvente boli canine sunt introduse mai întâi unui mic husky la vârsta de două luni, dar numai după deparazitare preliminară (medicamentul pentru invazia helmintică este administrat cu 10 zile înainte de vaccinare). Husky Perioada de carantină se va încheia la numai două săptămâni după re-vaccinare și vă puteți duce animalul pentru prima plimbare completă.

Unii medici veterinari recomandă proprietarilor să primească un alt vaccin după schimbarea dinților, dar acesta este un sfat mai mult decât o măsură obligatorie. În viitor, vaccinările trebuie făcute anual, astfel încât să poată proteja un câine adult de astfel de afecțiuni cumplite precum ciuma, rabie și enterită.

La un cățeluș, precum și la o vârstă mai înaintată, infecția poate afecta ochii, urechile, pielea, sistemul nervos și uneori articulațiile. Vaccinările nu vor ajuta la rezolvarea absolut a tuturor problemelor, dar dacă împreună cu ele respectați dieta corectă a cățelușului și oferiți îngrijire adecvată, atunci toate riscurile pot fi reduse la minimum.

Cu un aspect nesănătos al pielii și hainei animalului, este important să știm simptome ale bolilor pielii canine.
Un bebeluș husky, în plus, dacă tocmai a intrat în casa ta, poate prezenta semne de stres, supraalimentare și chiar supraîncălzire. În acest caz, nu vă grăbiți la trusa de prim ajutor și începeți să hrăniți cățelul cu toate medicamentele la rând, asigurați-vă că are întotdeauna apă proaspătă și rece în vas. Ca o excepție, puteți oferi sorbanților animalelor de companie (acestea se aplică cu o oră înainte sau două ore după masă), dar întotdeauna pe fundalul nutriției dietetice.HuskyDacă semnele de supărare digestivă nu dispar în câteva săptămâni, dar animalul de companie este activ și nu există febră mare, merită totuși să vizitați un medic veterinar.

În general, toți reprezentanții rasei husky se caracterizează prin indicatori de sănătate buni și, cu îngrijire adecvată și îngrijire medicală în timp util, trăiesc adesea până la 20 de ani.

Aflați cum să vă ajutați câinele să scape de paraziți - puricii, viermi, căpușe.

Influența climatului psihologic

Un cățeluș este același copil, așa că trebuie să creeze toate condițiile de viață în funcție de vârsta sa. Un rol important în procesul de educație și formare îl are climatul psihologic din familie, deoarece dacă proprietarii se ceartă constant între ei sau își strigă animalul de companie pentru cea mai mică ofensă, va fi foarte dificil să obții o reacție stabilă de la el la ceea ce se întâmplă..

Dacă toate acțiunile proprietarului nu diferă în ceea ce privește constanța și odată ce i se permite copilului ceea ce este pedepsit pentru altă dată, pur și simplu nu va ști ce vor de la el și acest lucru provoacă adesea frică sau depresie. Pedeapsa fizică este, în general, inacceptabilă și nu veți obține altceva decât teama de panică. Învățarea trebuie să aibă loc numai cu întăriri pozitive. Husky

Ce să hrănească husky-ul siberian

Prima și probabil cea mai importantă întrebare atunci când cumpărați un cățeluș este ce să hrăniți un nou membru al familiei? Ca și în alte cazuri, atunci când păstrați un husky siberian, aveți două opțiuni: mese gata preparate, echilibrate sau produse naturale autopreparate. Până la vârsta de două luni, puii sunt hrăniți de șase ori pe zi, iar după 2 luni sunt transferați la cinci mese pe zi..

Când bebelușul atinge vârsta de patru luni, îl puteți hrăni de patru ori pe zi, iar după șase luni - de 3 ori. Acest regim ar trebui menținut până la vârsta de zece luni, după care puteți trece la două mese pe zi..

Știați? Se crede că primul husky a venit în URSS din Finlanda și a fost introdus în contrabandă. Pentru comparație, în SUA au aflat despre această rasă în 1908.
Husky

Mâncare naturală

Este mult mai ușor să alegeți alimente gata făcute decât să compuneți o dietă pentru un cățel pe cont propriu, dar nimic nu este imposibil și, cu puțin efort, puteți realiza combinația optimă de vitamine și minerale în meniul său (în cazuri extreme, puteți consulta un medic veterinar).

Locul principal în dieta bebelușului ar trebui să fie ocupat de carne (aproximativ 50-60%) și este important ca acestea să fie soiuri cu conținut scăzut de grăsimi: carne de vită, curcan și iepure. Puiul în acest caz poate provoca o reacție alergică, astfel încât utilizarea acestuia trebuie tratată foarte atent, oferind porțiuni mici și observând cu atenție reacția câinelui. Carnea de porc și mielul sunt în general inacceptabile. Carnea adecvată poate fi hrănită crudă sau ușor fiartă în apă clocotită.

O dată sau de două ori pe săptămână, poți da micuțelor tale ouă de pui, crude sau fierte. De asemenea, puteți amesteca cu terci (hrișcă, fulgi de ovăz, orez și mei sunt potrivite din cereale pentru hrănirea unui husky mic) numai gălbenuș. Din legume, morcovii și sfecla vor fi utile, dar cartofii și varza ar trebui evitate.Mâncare naturalăProdusele lactate ar trebui să ocupe totuși un anumit loc în dieta cățelușului, dar acum este mai bine să înlocuiți laptele proaspăt cu produse lactate fermentate (iaurt de casă, chefir sau lapte la cuptor fermentat), altfel se poate provoca supărarea digestivă.

Mai aproape de vârsta de șase luni, puteți adăuga treptat ulei vegetal (de exemplu, semințe de floarea-soarelui, cânepă sau dovleac) și ulei de pește în furaje.

Și, în cele din urmă, nu trebuie să uităm de vitamine și de care ar trebui să fim atenți în cazul dvs. - medicul veterinar vă va spune.

Alături de alimentele sănătoase, există și o listă cu așa-numitele „interzise”, care ar putea provoca nu numai indigestie, ci și probleme mai grave cu anumite organe interne. Desigur, vorbim despre produse afumate și dulci, citrice, leguminoase.

Important! Încercați să respectați o dietă separată: dimineața cățelușul mănâncă un ou, brânză de vaci și legume, carne sau pește la prânz și terci pentru seară. Un husky adult mănâncă aproximativ 2 kg de alimente pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 4% din greutatea sa totală. A mânca prea mult este la fel de nedorit ca malnutriția..
Husky

Mâncare uscată

Există o mare varietate de furaje gata făcute pe piața modernă, dar nu toate vor fi utile pentru corpul animalului dvs. de companie, mai ales când vine vorba de un cățeluș. Produsul finit trebuie să fie ușor digerabil, dar în același timp bogat în calorii și vitamine.

Astăzi este ușor să găsiți chiar și produse ieftine destinate hrănirii puiilor din prima lună, dar dacă sănătatea husky-ului dvs. vă este dragă, atunci este mai bine să nu economisiți pe furaje și să studiați cu atenție compoziția lor. O opțiune bună este considerată a fi soiurile cu o proporție ridicată de produse din carne legate de clasa super-premium și puteți afla că mâncarea este destinată special bebelușilor din denumirea de pe ambalaj..

Verificați fluxurile populare premium și clasa super-premium pentru câini.
Mâncarea pentru cățeluși poate fi utilizată până când câinele atinge vârsta de 8-10 luni, după care este foarte de dorit să transferați adolescentul într-un amestec special cu o cantitate crescută de grăsimi și proteine ​​corecte. Alimentele husky și umede pot fi folosite ca varietate..

Fiți pregătiți pentru faptul că chiar și cea mai înaltă calitate și cea mai scumpă hrană ar putea să nu se potrivească animalului dvs. de companie, deoarece, la fel ca și copiii umani, toți puii au caracteristici corporale diferite. Prin urmare, atunci când cumpărați fiecare pachet nou, studiați cu atenție compoziția acestuia și monitorizați bunăstarea animalului de companie după ce îl utilizați..

Important! De la vârsta de patru luni, puii husky vor beneficia de complexe speciale de vitamine și minerale care vizează întărirea articulațiilor și oaselor..

Începem educația și formarea

De îndată ce vă dați seama de problema păstrării și hrănirii unui nou membru al familiei, iar cățelușul husky se obișnuiește puțin cu voi și încetează să mai fie stresat, puteți trece treptat la creștere și antrenament..

Creșterea unui animal de companie

Creșterea unui pic de agitație ar trebui să înceapă chiar din momentul în care catelul a trecut pragul casei tale. La început, i se învață ascultarea, cu un atașament treptat față de proprietar și o nouă casă și, de îndată ce se obișnuiește cu noul său „pachet” și își înțelege locul în scara ierarhică, va fi posibil să se treacă la pregătirea și pregătirea intenționată a echipelor principale..

afla cum să începi antrenamentul câinilor.

Există mai multe recomandări pentru proprietari pentru a crește un câine cu adevărat inteligent și ascultător:Husky

 • trebuie să devii un lider alfa, arătând catelusului cât mai devreme cine este responsabil cu casa: mâncați întotdeauna mai întâi, treceți mai întâi pragul casei, faceți animalul dvs. să vă cedeze locul în pasaje înguste etc .;
 • recompensează-ți întotdeauna copilul pentru un comportament bun: diverse bunătăți și cuvinte de aprobare cu o voce afectuoasă vor fi un stimulent excelent pentru husky, numai laude și recunoaștere ar trebui să urmeze cât mai curând posibil după un act pozitiv, deoarece o lungă așteptare va confunda pur și simplu animalul dvs. de companie (dacă animalul de companie nu se supune, este suficient să-l privați de lauda obișnuită);
 • incearca sa redirectionezi energia negativa excesiva a catelului într-o direcție pozitivă, adică oferă întotdeauna o alternativă: nu poți roade acest lucru, dar poți;
 • evita violența în timpul părinților (rămâneți ferm în control, folosiți cuvinte prohibitive clare și încrezătoare: de exemplu, „opriți” sau „nu”, ignorați dorințele animalului de companie înainte de a executa comanda, utilizați „zona calmă”, departe de persoanele în care puiul dvs. poate sta și se potoli);
 • păstrați consistența și echilibrul în procesul de învățare, acordându-vă întotdeauna doar la un rezultat pozitiv;
 • creați-vă propria listă de "comenzi utile" (cuvintele scurte și simple precum „da”, „nu”, „stand” sunt cele mai potrivite pentru comunicarea cu un husky, iar expresiile deja familiare vor ajuta la stabilirea și menținerea încrederii unui bebeluș sau a unui câine adult în viitor);
 • stabiliți reguli specifice și respectați-le tot timpul atunci când comunicați cu cățelușul (comportamentul bun este rezultatul repetării lor persistente de către toți membrii familiei, adică toate așa cum ar trebui să permiteți sau să nu intrați într-o cameră, să dormiți sau să nu dormiți pe un scaun etc.);
 • exercițiul trebuie să fie petrecut cel puțin o jumătate de oră pe zi, ceea ce este necesar pentru a arde excesul de energie (o plimbare obișnuită calmă nu este suficientă, este mai bine să mergi la o fugă cu un cățeluș sau să faci alte exerciții de rezistență: frisbee, flyball și alte activități similare ca alternativă la jogging).
Dacă se observă toate nuanțele de educație de mai sus, va fi mai ușor pentru un cățeluș husky să navigheze pe această lume, iar activitatea fizică petrecută pe stradă va fi cheia liniștii mintii în casa ta..

Știați? Strămoșul acestei rase este considerat câinele polar al tribului Chukchi, iar reprezentanții moderni au fost crescuți în Siberia.

Ce poți învăța un husky siberian

Huskii sunt animale destul de inteligente și, dacă este necesar, vor veni chiar cu un plan întreg pentru a realiza ceea ce vor (de exemplu, să scape din voliera), dar antrenamentul lor se oprește adesea, iar acest lucru este un fapt. Mulți proprietari se plâng de activitatea excesivă și infantilismul animalelor de companie, dar, de fapt, pur și simplu nu ar putea deveni o autoritate pentru ei, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să aștepte ascultarea. În orice caz, procesul de învățare ar trebui să fie simplu și concentrat, ținând cont de programul individual al fiecărui animal..

Până la vârsta de șase luni, toată educația și antrenamentul se desfășoară pentru a atinge atașamentul cățelușului față de familia sa și pentru a stăpâni regulile elementare de comportament, dar antrenamentul mai serios începe puțin mai târziu. Puteți începe cu un număr minim de comenzi, aducând treptat programul la exerciții mai dificile și, bineînțeles, recompensând cățelușul în fiecare etapă. Printre cele mai frecvente comenzi sunt:Husky

 • "Mie" - se pronunță de fiecare dată înainte de a pune un castron de mâncare în fața bebelușului, de a oferi o delectare sau doar de a zgâria, făcând semn și eliberând în joc;
 • "Sta" - comanda este anunțată ori de câte ori este convenabil pentru ea (cățelușul își va aminti mai bine 10 repetări în timpul zilei decât 100 de repetări pe oră, care, totuși, se aplică tuturor celorlalte comenzi);
 • "Căuta" - poți ascunde oricare dintre obiectele sale preferate de la un copil curios, îl poți lăsa mai întâi să-l miroasă și doar să-l acopere cu mâna ta, apoi, dând o comandă, urmărește cum primește obiectul sau tratează;
 • „Nu poți” - deosebit de important atunci când mergeți pe stradă, când cățelușul a apucat ceva de la sol (dacă o comandă nu este suficientă, puteți arunca o cutie de tablă cu pietricele sau un alt obiect sonor lângă el).
Treptat, un cățeluș husky poate fi învățat cu alte comenzi populare (de exemplu, „Culcați-vă”, „Dați o labă”, „Plasați” etc.), dar, în orice caz, puteți trece la lecția următoare numai atunci când cea anterioară a fost învățată cu succes ... Dacă nu vă puteți da seama cum să vă antrenați efectiv animalul de companie, atunci cu siguranță vă va ajuta un manipulator de câini cu experiență, pe care nu îl va găsi greu astăzi..

De fapt, huskii siberieni nu sunt la fel de „dăunători” pe cât se spune, ci necesită doar puțină atenție de la o persoană și mai mult efort fizic pentru a cheltui energia inerentă naturii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii unui cățeluș husky siberian