Dacă sunteți un călător pasionat, atunci este mai bine să nu aveți un câine din aceste rase.

În primul rând, o persoană care decide să aibă un câine face o alegere între numeroase rase. Trebuie să ții cont de stilul tău de viață, de preferințe, de activitate. Dragostea de călătorie implică călătoria cu animalul de companie. Regulile multor țări interzic importul anumitor rase pe teritoriul statului pentru a asigura siguranța.

Buldog american

O rasă de câini versatilă, servește ca paznic, paznic, însoțitor. Scopul inițial al câinelui era să protejeze pământul, astfel încât calități precum puterea și loialitatea erau apreciate în el..

Diferă în structura atletică, forța, rezistența, ingeniozitatea. Un apărător de neegalat, capabil să-l susțină pe proprietar cu prețul vieții sale. Buldogul american este o rasă inteligentă, este capabil să ia decizii în mod independent, inclusiv despre atac. Nu este ușor să-l oprești de la acest pas, iar forța de compresie a fălcilor cu o mușcătură ajunge la 140 de kilograme. Controlul comportamental depinde de educație și formare.

Cu o abordare analfabetă, ambulanța va fi neascultătoare și, prin urmare, periculoasă pentru oamenii din jurul său. Polițistul de frontieră nu poate evalua gradul de pregătire și instruire a unui astfel de câine. Prin urmare, autoritățile din multe țări au făcut-o mai ușor - au interzis trecerea frontierei cu buldogii lor americani..

American Pit Bull Terrier

Una dintre cele mai agresive rase de câini, a fost inițial crescută pentru a participa la lupte. Nu se va retrage în luptă și va lupta până la capăt.

Posedă rezistență, tenacitate, are o viteză de reacție fulgerătoare. Utilizat în activități de birou, activități de căutare și salvare datorită simțului mirosului dezvoltat.

Antrenamentul asociat cu dezvoltarea agresivității față de oameni este interzis.

De asemenea, terrierii pit bull sunt ostili altor animale, nu recunosc coabitarea cu alți câini sau pisici. American Pit Bull Terrier necesită o socializare treptată și atentă.

Un pit bull scăpat de sub control este puternic și periculos, iar un atac cu un rezultat traumatic este previzibil. Rasa nu este acceptată oficial de Federația Cinologică Internațională, iar statele Uniunii Europene interzic reproducerea acesteia. Este clar că nimeni nu vrea să permită astfel de câini, neștiind cum i-au crescut proprietarii..

Tosa Inu

Crescut în Japonia la sfârșitul secolului al XIX-lea. A apărut ca urmare a încrucișării raselor de luptă europene și japoneze și a fost destinat oricărei lupte de câini.

Este unul dintre cei mai puternici, agresivi, feroce câini. Ura față de alți câini, neîncrederea față de străini este mare.

Agresivitatea deschisă nu este caracteristică pentru Tosa Inu, dar calitățile puternice de pază ne obligă nu numai să luăm posturi amenințătoare, ci și să atacăm. Periculos pentru persoanele aleatorii care sunt gata să provoace un câine să arate furie și atac. Nu sunt loiali copiilor, deci nu îi puteți lăsa nesupravegheați.

Supraîncrederea, neînfricarea și puterea acestei specii se pot transforma în dezastru dacă nu sunt controlate corespunzător. Plimbări riscante fără lesă și bot, într-un loc aglomerat.

Tosa Inu este dificil de antrenat și ar trebui făcut numai de către profesioniști. Câine de luptă, interzis de import în multe țări, poziționat ca o rasă periculoasă de câine.

Câine canar

Originar din arhipelagul Canariei, crescut în secolul al XVI-lea pentru protecția animalelor. În timp, a început să fie folosit pentru a proteja locuința, îndeplinind o funcție de pază.

Posedă un comportament încrezător, suspiciune de străini. Nu este înclinat spre agresiuni nemotivate, dar are o teritorialitate dezvoltată. Când își apără granițele teritoriului, este capabil de o tenacitate incredibilă și atacă instantaneu.

În afara granițelor zonei sale, este calm și prietenos, afectuos, rareori latră. Poseda inteligență, este capabil să facă o alegere și, ca rezultat, să atace în mod neașteptat pentru încălcatorul spațiului său.

Are un caracter dominant, considerându-se liderul haitei. Copiii pot percepe jocurile active și distracția ca pe o amenințare pentru ei înșiși și se vor apăra, de aceea este important să îi împiedicăm să fie împreună.

Fanii rasei apreciază calitățile serioase de luptă și capacitatea de a învinge alte rase de gladiatori. Interzis în mai mult de 10 țări din întreaga lume.

Fiecare dintre rasele de câini enumerate are avantaje și beneficii considerabile. Acestea sunt unite de un motiv pentru interzicerea importului pe teritoriul multor țări - prevalența calităților agresive care pot duce la răniri și moarte. Atunci când planificați excursii frecvente cu câinele, ar trebui să refuzați să alegeți reprezentanți ai acestor specii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă sunteți un călător pasionat, atunci este mai bine să nu aveți un câine din aceste rase.